George Soros

Semne rele pentru Kovesi: pierde sprijinul lui Soros

934
(reînnoit 18:52 13.02.2018)
Unul din cele mai cunoscute ONG-uri înfiinţate în România de Fundaţia Soros îi dă şefei DNA o lovitură puternică. Declaraţii explozive!

BUCUREŞTI, 13 feb — Sputnik, Georgiana Arsene. Lovitură puternică încasată, astăzi, de şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, chiar de unde se aştepta mai puţin. Şi anume, dinspre reţeaua Soros.

Mai exact, Centrul de Resurse Juridice, unul dintre cele mai cunoscute ONG-uri înfiinţate în România de Fundaţia Soros spune, prin vocea directorului său, că situaţia de la DNA trebuie să fie investigată urgent şi serios, în numele salvării instituţiei, notează inpolitics.ro

Georgiana Iorgulescu, directorul executiv al Centrului de Resurse Juridice, fost membru al CSM, a spus, vorbind despre scandalul DNA, că este nevoie de o investigaţie serioasă, fără nici un fel de parti-pris-uri. Aceasta susţine că, deşi în spaţiul public se vehiculează informaţii despre metode abuzive de strângere de probatoriu, niciodată nu s-a clarificat această problemă şi că este necesar să se întâmple asta.

Mai mult decât atât, Iorgulescu a făcut o afirmaţie care arată în mod cert faptul că Laura Codruţa Kovesi nu mai este în graţii.

„Lucrurile astea nu au fost niciodată clarificate şi este necesar pentru sănătatea democraţiei. Aici nu contează dacă ne place sau nu ne place doamna Kovesi, dacă ne place sau nu ne place Sebastian Ghiţă. Aici este vorba de o instituţie fundamentală a statului, adică Parchetul, respectiv o Direcţie a acestui Parchet", a declarat Iorgulescu.
Afirmaţiile acesteia arată, fără echivoc, că şefa DNA pierde sprijinul lui Soros. Iorgulescu spune că este momentul în care „trebuie să fim extrem de lucizi şi să ne uităm cu mare atenţie, fără să avem parti-pris-uri de o parte sau de alta a baricadei".

Iorgulescu spune clar că şefa DNA nu este cea care spune adevărul în proporţie de sută la sută, tot aşa cum o persoană trimisă în judecată nu poate fi considerată mincinoasă.
În ceea ce priveşte abuzurile despre care se face vorbire de ceva timp, dar mult mai intens în aceste zile, Iorgulescu spune că obiectivul este acela de a salva instituţia, fiindcă „avem nevoie de lupta anticorupţie, avem nevoie de curăţarea acestei ţări".

„Dacă lucrurile stau aşa şi s-au săvârşit aceste abuzuri, să salvăm instituţia. (…) De asta este foarte important adevărul, iar noi, din păcate, nu putem decât să stăm şi să aşteptăm Inspecţia Judiciară sau eventuale decizii ale Ministrului Justiţiei", a precizat şefa Centrului de Resurse Juridice.

934
Tagurile:
investigații, cerere, Georgiana Iorgulescu, Geroge Soros, Laura Codruţa Kovesi, România
Тема:
Laura Codruța Kövesi (140)
Tematic
Exploziv! Şeful DNA Ploieşti nu neagă înregistrările!
Ciutacu o pune la punct pe Kovesi, provocare directă pentru șefa DNA!
Bodu: „Replica DNA la înregistrările lui Cosma compromite DNA"
Ultima oră: Laura Kovesi răspunde acuzațiilor și Antenei 3!
Știrea zilei: Sebastian Ghiță profită și o lovește pe Kovesi - e oficial!
Laura Codruța Kovesi

Se întoarce roata pentru Kovesi - 18 dosare penale pe rol

1286
Informaţia a fost făcută publică de procurorul şef secţie Gheorghe Stan de la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

BUCUREŞTI, 12 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie a răspuns, ca urmare a unei solicitări făcute în baza Legii 544/2011 privind accesul la informaţiile de interes public privind accesul liber la informaţiile de interes public.

Solicitarea a fost formulată de Romanian Community Coalition pe data de 6 februarie 2019. În respectiva cerere din 6 februarie 2019, Romanian Community Coalition a solicitat Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie să comunice, în primul rând, câte dosare există în lucru pe rolul Secţiei privind fapte presupus a fi săvârşite de Laura Codruţa Kovesi în calitate de procuror.

„Care este încadrarea juridică a acestor fapte şi câte dosare sunt în lucru pentru fiecare presupusă infracţiune în parte”, se mai arată în solicitare, potrivit stiripesurse.ro

În răspunsul primit din partea Secţiei, semnat de procurorul şef Gheorghe Stan au fost enumerate 18 dosare aflate în curs de instrumentare privind fapte potenţial comise de procurorul Laura Codruţa Kovesi.

1286
Tagurile:
dosare penale, Laura Kovesi

Загрузка...
DNA

Sumele uriașe cheltuite de DNA pentru filajele unor politicieni celebri 

692
În cazul celei mai controversate instituții a procurorilor, DNA, bugetele sunt cu adevărat impresionante, relevă o anchetă prezentată de aseară de presă

BUCUREȘTI, 18 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așa cum s-a anunțat de ieri în presă, Curtea de Conturi are programată o verificare complexă la Parchetul General, dar și la cele două direcții importante – DNA și DIICOT.

Din informațiile publicate de presă este vorba de sume uriașe, iar investigatorii Antena 3 au prezentat câteva date cutremurătoare.

Astfel, în cazul celei mai controversate instituții a procurorilor, DNA, bugetele sunt cu adevărat impresionante, relevă o anchetă prezentată de sursa citată.

O listă completă, prezentată în capturile de mai jos, arată o creștere constantă, începând cu anul 2009, totalul de anul trecut fiind… de trei ori mai mare decât în anul de referință, 2009. Acesta în condițiile acuzaților aduse majorității parlamentare de ”renunțare la lupta anticorupție”. 

 

Sumele cheltuite de DNA pentru filaje, captură ecran
© Photo : Antena3
Sumele cheltuite de DNA pentru filaje, captură ecran
Sumele cheltuite de DNA pentru filaje, captură ecran
© Photo : Antena3
Sumele cheltuite de DNA pentru filaje, captură ecran

”Boom-ul a fost în 2012, după ce Laura Codruța Kovesi a preluat conducerea DNA”, a declarat jurnalista Berta Popescu, autoarea anchetei.

Tot în emisiunea sinteza zilei au fost prezentate calcule – sau estimări – vizând ”filajele țintelor lui Kovesi”, dându-se câteva exemple celebre de politicieni care au intrat în colimatorul DNA.

Iată o listă scurtă – precizând că e vorba de filaje derulate pe mai mulți ani.

”Costul total al acțiunii de urmărire audio-video a judecătorului CCR Toni Greblă (fost senator și actual secretar general al Guvernului, n.n.) a fost de 3.000.000 de euro”, a apreciat Mihai Gâdea.

În cazul Olguței Vasilescu, DNA ar fi cheltuit tot circa 3.000.000 de euro pentru filajul complex al fostei primărițe a Craiovei, fost ministru și actual senator PSD.

Cea mai mare sumă – datorită perioadei extrem de lungi (circa 7 ani) apare în dreptul președintelui Senatului, Călin Tăriceanu - circa 7.000.000 de euro.

Conform specialiștilor familiarizați cu metodologia SRI, ziua de filaj complex costă circa 3000 de euro.

692
Tematic
Lovitură de teatru la DNA!
Manevră majoră la DNA – chiar când lumea urmărea ce se petrece la Bruxelles!
Lovitură de teatru la DNA – ”Mită de 1 milion de euro”! Fosta șefă, răspuns năucitor!

Загрузка...
Proteste în Minsk

UE nu recunoaște alegerile și impune sancțiuni Belarusului

0
(reînnoit 22:18 14.08.2020)
Uniunea Europeană nu recunoaște alegerile din Belarus și va introduce sancțiuni împotriva persoanelor responsabile de violențe asupra protestatarilor și de falsificarea alegerilor.

CHIȘINĂU, 14 aug – Sputnik. Miniștrii Afacerilor Externe ale statelor Uniunii Europene au decis în unanimitate să introducă sancțiuni împotriva Republicii Belarus, a anunțat ministrul de Externe al Slovaciei, Ivan Korcok în contul său de Twitter.

Potrivit acestuia, restricțiile individuale vor viza pe cei care sunt responsabili “de violențe asupra protestatarilor pașnici și de falsificarea alegerilor”.

La rândul său, Reprezentantul Înalt al UE pentru Afacerilor Externe și Politica de Securitate Comună, Josep Borrell, a anunțat în contul său Twitter că Uniunea Europeană nu recunoaște rezultatele alegerilor din Belarus.

“Începe acțiunea de sancționarea a celor care sunt responsabili pentru violențe și falsificări”, a adăugat politicianul.

0
Tagurile:
Uniunea Europeană, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
CEC din Belarus a anunțat rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale
Tihanovskaia anunță crearea unui Consiliul pentru preluarea puterii în Belarus
Belarusul i-a transmis Rusiei pe cei 32 de ruși

Загрузка...