Coadă la vaccinare

Românii din Germania: ajutoare suplimentare pentru familii în criza Corona

369
În criza creată de coronavirus, Marea Coaliție din Germania a decis, în urma deliberărilor de miercuri seara, un ajutor suplimentar pentru familii, persoane cu venituri mici și companii.

BUCUREŞTI, 4 feb – Sputnik. Conform relatărilor din mass-media germană, deliberările din Cancelarie au durat aproximativ patru ore și jumătate.

„Marea Coaliție atenuează consecințele negative ale pandemiei de coronavirus pentru familii, persoane cu salarii mici, economie și cultură, cu noi miliarde în ajutoare”, potrivit site-ului SPD, relatează snanews.de.

Printre măsurile stabilite sunt:

- Subvenție Corona: beneficiarii adulți de sprijin pentru venitul de bază primesc o subvenţie specială unică de 150 de euro;

- Bonus pentru copii: 150 de euro pe copil vor fi acordate ca subvenție la alocația pentru copii în 2021;

- Ajutor social de bază: pentru lucrătorii independenți și angajații cu venituri mici care se confruntă brusc cu o situaţie dificilă, accesul mai ușor la securitatea socială de bază va fi prelungit până la sfârșitul anului;

- Taxa pe valoarea adăugată în comerțul catering: TVA la mese în comerțul catering va rămâne la 7% până la 31 decembrie 2022;

- Sprijin pentru sectorul cultural: programul de salvare și viitor „Neustart Kultur” va fi lansat cu încă un ajutor de un miliard de euro.

Președinții SPD, Saskia Esken și Norbert Walter-Borjans, au fost foarte mulțumiți după discuții. „Am obținut mult pentru familii, pentru persoanele cu o situație dificilă privind venitul, dar și pentru comercianți și catering”, a spus Walter-Borjans. Cel mai important lucru este „ajutorul în plus” pentru persoanele care au fost cele mai afectate în perioada de criză din cauza epidemiei, potrivit lui Esken.

​De asemenea, Ministrul federal al Muncii Hubertus Heil (SPD) a vorbit pe Twitter despre „rezultate bune”.

Şi șeful CSU, Markus Söder, a scris pe Twitter că sunt „vești bune” în criza legată de coronavirus, fiind vorba de măsuri care vor asigura mijloacele de trai, vor crea lichidităţile necesare și vor aduce beneficii celor afectați în mod special.

369
Tagurile:
Germania
Tematic
Vaccinul ”Sputnik V” ar putea fi produs în Germania
Germania a declarat că vaccinul "Sputnik V" a surprins cu adevărat Occidentul
Germania: 69 de persoane, decedate imediat după vaccinare
Pașapoarte germane

Românii, cel mai mare grup de străini naturalizaţi în acest land german

603
Un total de 20.192 de persoane au fost naturalizate anul trecut în acest land german. Aceasta înseamna puțin sub 4% sau cu 785 de persoane mai puțin decât în 2019. Pentru prima dată, majoritatea persoanelor naturalizate provin din România.

BUCUREŞTI, 31 mai – Sputnik. Mai mult de jumătate dintre persoanele care au primit cetățenia germană anul trecut sunt femei: 10.743 față de 9.449 bărbați, potrivit datelor Oficiului de Statistică din Fürth. Ministrul de Interne și Integrare al Bavariei, Joachim Herrmann (CSU), a numit cele peste 20.000 de naturalizări un „semn puternic al integrării cu succes”.

Naturalizarea în Bavaria în 2020

Cei 2.257 de foști români au reprezentat 11 % dintre persoanele naturalizate. Aproximativ 80 % din totalul persoanelor naturalizate erau mai mici de 45 de ani. Cele mai multe naturalizări au fost înregistrate în districtele administrative din Bavaria Superioară (10.752), Franconia de Mijloc (3.202) și Suabia (2.219), datorită proporției ridicate de străini din orașele München, Nürnberg și Augsburg, potrivit sonntagsblatt.de

Numărul naturalizărilor a scăzut ușor față de 2019 (20.977 persoane), potrivit lui Herrmann. Totuşi, este cu mult peste cifrele din anii precedenți: aproximativ 18.100 de oameni au fost naturalizați în Bavaria în 2018 și aproximativ 15.600 în 2017. Declinul uşor este legat și de criza sanitară creată de coronavirus, deoarece autoritățile responsabile cu procedurile de naturalizare au procesat mai puține cereri de obţinere a cetăţeniei.

Două treimi (68%) dintre persoanele naturalizate și-au păstrat cetățenia anterioară. 61% dintre persoanele naturalizate provin din Uniunea Europeană, comparativ cu doar 44% în anul precedent. Acest lucru se datorează în principal faptului că Regatul Unit nu mai aparține UE și este înregistrat statistic ca ţară terţă.

27 % dintre cei naturalizați provin din Asia, 8 % din Africa și 4 % din America. Mai puțin de 1% provenea inițial din Australia și Oceania, erau apatrizi sau aveau o naționalitate neclară.

După România, cele mai frecvente țări de origine din UE au fost Italia, Polonia, Bulgaria și Ungaria. Principala țară de origine în afara UE a fost Turcia, urmată de ţări din Balcani (Herțegovina, Serbia, Muntenegru, Macedonia și Kosovo), Irak și Regatul Unit.

603
Tagurile:
Germania, România

Загрузка...
Pașaport britanic

UK: câţi cetăţeni români au depus în total cereri pentru obţinerea statutului de rezident

195
Potrivit datelor oficiale publicate de Ministerul de Interne al Regatului Unit, cetățenii din țările UE au depus, până la sfârșitul lunii martie 2021, în total 4.910.690 de cereri în sistemul de înregistrare în vederea obținerii noului statut de ședere.

BUCUREŞTI, 28 mai – Sputnik. Raportul publicat pe 27 mai de Ministerul de Interne al Regatului Unit arată că, în total, până la sfârșitul lunii martie 2021, 4.910.690 de cereri au fost depuse de cetăţeni din ţările UE în sistemul de înregistrare în vederea obținerii noului statut de ședere (EU Settlement Scheme).

De asemenea, 50.060 de cereri au fost depuse de către alți cetățeni ai SEE (Spațiul Economic European) și de cetăţeni elvețieni și 340.650 de cereri din partea cetățenilor non-SEE, potrivit schengenvisainfo.com

Aproape 1,9 milioane din numărul total de cereri trimise până acum pentru obținerea noului statut de ședere de către cetăţeni ai UE au fost depuse de cetățeni români şi polonezi: de cetăţeni români, cu 918.270 de cereri, şi de cei polonezi, cu 975.180 de cereri.

Italienii au depus până acum 500.550 de cereri, portughezii, 376.440, iar spaniolii, 320.850 de cereri, acestea reprezentând celelalte trei grupuri de cetăţeni cu cel mai mare număr de cereri.

Aceste cinci grupuri de cetăţeni UE combinate reprezintă aproximativ 58% din numărul total de cereri primite.

Din totalul cererilor depuse de cetățenii români, 852.310 au fost soluționate până în prezent, 33% au primit statutul de rezidență permanentă (acordat celor stabiliţi în Marea Britanie de peste cinci ani), 62%, statutul implicit (însemnând drept de şedere temporară pentru cei care sunt în Marea Britanie de mai puţin cinci ani, având dreptul de a solicita statutul permanent când se încheie perioada de cinci ani), iar 5% dintre cereri au fost respinse, potrivit datelor oficiale.

Cererile au fost depuse prin Internet, împreună cu dovada perioadei de ședere în Marea Britanie, documentele de identitate și cazierul judiciar.

Datele privind estimarea numărului de cetăţeni români în Regatul Unit până la 30 iunie 2020 au arătat că sunt 404.000 de cetățeni români prezenți în această ţară, potrivit romania-insider.com.

195
Tagurile:
Marea Britanie
Tematic
UK: Pașaportul sanitar Covid-19 pentru călătorii în străinătate – valabil de la ce dată?
UK: bloc turn de 19 etaje, acoperit cu panouri inflamabile, a luat foc în Londra – VIDEO
UK: sistem digitalizat de control al imigrației - planul Brexit

Загрузка...
Un urs de pluș

Masca și distanțarea fizică au slăbit sistemul imunitar al copiilor - oamenii de știință