Londra

Românii în UK: cum veţi putea călători în primele 9 luni din 2021

765
Ambasada României la Londra a venit cu lămuriri despre cum vor putea călători cetăţenii români care nu au obţinut statutul de rezident în Regatul Unit. În ce condiţie vor putea să facă asta doar cu cartea de identitate.

BUCUREŞTI, 29 dec – Sputnik. Potrivit Ambasadei României la Londra, românii care nu au obţinut statutul de rezident în Regatul Unit vor putea călători în această ţară folosind cartea de identitate ca document de călătorie în scop turistic, de vizită sau pentru studii de scurtă durată pe o perioadă de până la 6 luni dintr-un an.

Astfel, pentru călătoria în aceste scopuri, ei nu vor avea nevoie de viză, ci doar de paşaport sau de cartea de identitate, care pot fi folosite ca documente de călătorie până la 30 septembrie 2021.

„Cu privire la documentele de călătorie, subliniem că cetăţenii români care NU au obţinut statutul de rezident în Regatul Unit şi vor dori să vină în vizită la cei dragi, membri de familie sau prieteni sau în scop turistic vor putea folosi cartea de identitate ca document de călătorie DOAR până la data de 30 septembrie 2021. După această dată, călătoria în Regatul Unit pentru aceste categorii de persoane va fi posibilă doar cu paşaportul”, a precizat Ambasada, citată de Agerpres.

De asemenea, românii care deţin statutul de rezident obţinut în cadrul procedurii EU Settlement Scheme vor putea folosi până la 31 decembrie 2025 cartea de identitate ca document de călătorie în Regatul Unit. Mai multe informaţii despre condiţiile de călătorie de la 1 ianuarie 2021 poti fi consultate pe site-ul guvernului britanic.

În ceea ce priveşte asigurările medicale pe perioada vizitei în Regatul Unit, turiştii români, la fel ca toţi cei care provin din statele membre ale UE, nu vor mai beneficia de servicii de sănătate gratuite din partea sistemului medical britanic. De aceea, lor li se recomandă să îşi procure în prealabil o asigurare medicală/de călătorie personală corespunzătoare.

765
Tagurile:
Marea Britanie
Tematic
UK: Zonele intrate în lockdown-ul cel mai sever – LIVE Sputnik
Românii din UK: lockdown total mai multe luni în aceste zone?
Românii din UK, temeri: lumea ia din nou cu asalt supermarketurile
OMS: Noua tulpină a Covid-19 din UK, „mai transmisibilă la tineri și copii”
UK: Guvernul „nu va ezita” să impună un lockdown total

UK: Guvernul „nu va ezita” impună un lockdown total

390
Ministrul britanic al Locuințelor, Comunităților și Administrației Locale a avertizat că guvernul ar putea schimba din nou regulile privind Covid-19 de Crăciun, ţara confruntându-se cu o creștere a infecțiilor în urma apariției unei noi mutaţii „puternic contagioase”.

BUCUREŞTI, 23 dec – Sputnik. Ministrul britanic al Locuințelor, Comunităților și Administrației Locale Robert Jenrick, a declarat miercuri, pentru Sky News, că guvernul este pregătit să ia măsuri suplimentare pentru a limita răspândirea Covid-19.

Întrebat dacă regulile pentru perioada de Crăciun se pot schimba, ministrul a răspus: „Dacă trebuie să facem acest lucru, nu vom ezita”.

Jenrick a afirmat că noua tulpină a virusului trezeşte îngrijorări și că comisia de operațiuni privind Covid a guvernului va revizui măsurile.

Vorbind despre noua tulpină „extrem de contagioasă”, ministrul a spus că [tulpina] „este foarte concentrată în sud-est și în Londra, dar am auzit că este probabil răspândită în majoritatea regiunilor țării, deși într-o măsură mai mică, prin urmare, poate fi necesar să luăm măsuri suplimentare”.

Mai multe ziare britanice, inclusiv Metro și Daily Mail, au raportat miercuri că premierul Boris Johnson se pregăteşte să anunțe extinderea planurilor de nivel patru pentru a acoperi o zonă mai mare din Marea Britanie, potrivit RT.

© Sputnik / Джастин Гриффитс-Уилльямс

Ambele ziare menţionează că mai multe zone ar putea fi afectate de restricții de nivelul patru, similare unui lockdown complet, imediat după prima zi de Crăciun.

În Marea Britanie a fost identificată o mutație a virusului Covid-19 care se presupune că este cu până la 70 la sută mai contagioasă decât alte tulpini.

Temerea că noua tulpină s-ar putea răspândi în afara Marii Britanii a determinat multe țări să-și închidă granițele pentru călătorii din Marea Britanie.

O serie de experți au sugerat că tulpina ar putea fi deja răspândită în alte zone ale lumii.

390
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Românii din UK după 31 decembrie 2020 – important de ştiut
UK: Zonele intrate în lockdown-ul cel mai sever – LIVE Sputnik
Românii din UK: un nou lockdown după Crăciun în întreaga ţară?
Românii din UK, temeri: lumea ia din nou cu asalt supermarketurile
Românii din UK: lockdown total mai multe luni în aceste zone?
OMS: Noua tulpină a Covid-19 din UK, „mai transmisibilă la tineri și copii”

Загрузка...

Lockdown: Noi restricții de Crăciun pentru Londra și Anglia

661
Noi restricții vor fi aplicate în Londra și Sud-Estul Angliei, este vorba de lockdown din cauză răspândirii coronavirusului, rezidenților acestor regiuni li s-a ordonat să „rămână acasă” și se anulează întâlnirile de Crăciun dintre mai multe familii.

Premierul britanic, Boris Johnson, a anunțat că Londra și părți din sud-estul Angliei vor intra în noul nivel 4 de restricții COVID-19 pe fondul răspândirii noii variante a bolii.

Johnson a spus că o nouă tulpină de coronavirus identificată recent ar putea fi „cu 70% mai transmisibilă” decât varianta originală COVID-19. Dar el a insistat că nu există „nici o dovadă” că noua tulpină este mai letală sau că vaccinurile sunt mai puțin eficiente în protejarea împotriva acesteia.

El a anunțat noi restricții pentru zonele cele mai afectate, inclusiv Londra și sud-estul Angliei, care vor intra într-un nou regim de nivel patru echivalent „în general” cu lockdown-ul din noiembrie, cu săli de sport și alte afaceri neesențiale închise de duminică dimineață.

Anglia este deja împărțită în trei niveluri sau niveluri de alertă, în funcție de nivelul de infectare cu COVID-19 din fiecare.

„Oamenii nu trebuie să intre sau să părăsească zonele de nivelul patru, iar rezidenții de nivelul patru nu trebuie să rămână peste noapte departe de casă”, a subliniat Johnson și ar putea întâlni doar un membru al altei gospodării „într-un spațiu în aer liber”.

Dar „serviciile comunitare” - biserică și alte slujbe religioase - ar fi încă permise. De asemenea, Jonson a repetat apelurile anterioare pentru ca oamenii să lucreze de acasă „acolo unde este posibil”, cu excepția celor precum muncitorii din construcții. Și a adăugat că regulile vor fi supuse unor revizuiri periodice, prima fiind stabilită pentru 30 decembrie.

 

„Rămâi local” de Crăciun

Johnson a avertizat că, deși noua tulpină de COVID-19 era concentrată în zonele nou-desemnate de nivelul patru, ea era prezentă și la rate mai mici în toată țara.

El i-a îndemnat pe toți locuitorii să „rămână local” și să „analizeze cu atenție” dacă este necesară o călătorie în străinătate. Călătoriile în străinătate vor fi interzise din zonele de nivel patru - cu excepția scopurilor de muncă.

Trecând la sărbătorile festive, Johnson a spus că „cu tragere de inimă” trebuie să anunțe „nu putem sărbători Crăciunul așa cum era planificat”. Fereastra de Crăciun anunțată anterior de cinci zile pentru întâlniri de până la trei familii diferite care ar putea sărbători împreună în interior va fi anulată în noile zone de nivel patru și redusă la Ziua de Crăciun doar în alte părți.

Guvernele devolute din Țara Galilor și Scoția au pus deja restricții asupra acestor libertăți temporare.

Johnson a spus însă că nu va exista nicio modificare a regulilor pentru „celulele de sprijin”, unde o persoană dintr-o gospodărie poate vizita și îngriji o persoană vulnerabilă la o altă adresă.

Și el a avertizat viitorii petrecătreți de Revelion că nu va exista o relaxare a regulilor pe 31 decembrie.

„Știu cât de dezamăgitor va fi acest lucru”, a spus Johnson, dar a insistat că „atunci când situația se schimbă, trebuie să ne schimbăm răspunsul”.

661
Tagurile:
Anglia, Londra, COVID-19, Restricții
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Meditație

Savanții au aflat ce obicei îți poate prelungi viața

0
(reînnoit 02:28 17.01.2021)
Specialiștii au studiat care dintre ocupațiile preferate ale oamenilor pot contribui la prelungirea vieții și au ajuns la concluzii curioase.

CHIȘINĂU, 16 ian – Sputnik. Meditația zilnică ar putea influența considerabil și benefic durata vieții omului. Despre aceste concluzii comunică Express, cu referire la savanții americani, scrie RIA Novosti.

Россия вводит запрет на турецкие продукты. Fructe, mere, export, magazin
© Sputnik / Алексей Мальгавко

Pentru studii, cercetătorii au selectat 200 de voluntari cu vârsta de la 66 până la 81 de ani. Jumătate dintre aceștia au trebuit să se instaleze zilnic într-o poziție comodă și să se concentreze asupra gândurilor și respirației lor timp de 15-20 de minute.

După o lună, participanții care au practicat meditația au anunțat despre o scădere considerabilă a indicatorilor medii ai tensiunii arteriale. În celălalt grup nu a fost atestat un efect similar.

În afară de aceasta, în cazul participanților din primul grup, a fost stabilită în perioada studiului o probabilitate mai redusă a decesului din cauza bolilor cardiovasculare.

Savanții consideră că meditația zilnică poate reduce în realitate starea de stres și sentimentul de neliniște, oferind astfel oamenilor longevitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tematic
Cele zece alimente care întăresc imunitatea
Masa de Revelion: ce aliment nu se consumă în noaptea dintre ani
Șase alimente pentru o imunitate mai puternică

Загрузка...