Copil

Românii din Germania, veste bună: se majorează din nou alocaţia pentru copii

673
Românii din Germania care au copii au parte de o veste bună: se majorează din nou alocaţia pentru cei mici, Kindergeld. Măsura face parte din Legea pentru sprijinirea familiei, lansată de guvern miercuri.

BUCUREŞTI, 30 iul – Sputnik. Potrivit Legii pentru Sprijinirea Familiei, lansată de guvern miercuri, alocațiile pentru copii (Kindergeld) ar urma să crească cu 15 euro pe lună anul viitor.

De asemenea, deducerea fiscală Kinderfreibetrag urmează să fie majorată cu peste 500 de euro, la 8.388 de euro, potrivit ziarulromanesc.de

Astfel, familiile ar fi scutite, în general, de aproximativ 12 miliarde de euro anual, a declarat ministrul Finanțelor, Olaf Scholz.

„Aceasta este o veste bună pentru toate familiile și copiii din Germania”, a adăugat ministrul.

De la 1 ianuarie 2021, alocaţia pentru copii va crește la 219 euro pe lună pentru primul și al doilea copil, la 225 euro pentru al treilea copil și la 250 € de la al patrulea copil.

Anul viitor, pragul veniturilor de bază netaxabile va fi majorat de la 9.408 de euro la 9.696 de euro. Limita, la care se impune cota de impozitare maximă de 42%, crește de la 57.052 euro la un venit anual de 57.919 euro. De asemenea, pentru 2022 este planificată o nouă creștere a limitelor de venit.

Totuşi, toate modificările trebuie să fie aprobate de Bundestag și Bundesrat, potrivit ziarului Passauer Neue Presse.

673
Tagurile:
Români, Germania
Tematic
Românii din Germania: noi măsuri pentru lucrători, valabile până la sfârşitul anului
Situația dramatică pentru românii prinși în focarul de infecție din Gottingen, Germania
Românii din Germania, veste bună: creşte salariul minim pe economie
Românii din Germania, avertizare: „Ameninţarea unui al doilea val de COVID-19, reală”
Românii din Germania: eliminarea acestor contracte folosite adesea în cazul românilor
Românii din Germania, avertizare: „Al doilea val de coronavirus este deja aici!”
Românii din Germania, MAE: nu vă lăsaţi păcăliți de aceste oferte – nouă escrocherie
Pașapoarte germane

Românii, cel mai mare grup de străini naturalizaţi în acest land german

604
Un total de 20.192 de persoane au fost naturalizate anul trecut în acest land german. Aceasta înseamna puțin sub 4% sau cu 785 de persoane mai puțin decât în 2019. Pentru prima dată, majoritatea persoanelor naturalizate provin din România.

BUCUREŞTI, 31 mai – Sputnik. Mai mult de jumătate dintre persoanele care au primit cetățenia germană anul trecut sunt femei: 10.743 față de 9.449 bărbați, potrivit datelor Oficiului de Statistică din Fürth. Ministrul de Interne și Integrare al Bavariei, Joachim Herrmann (CSU), a numit cele peste 20.000 de naturalizări un „semn puternic al integrării cu succes”.

Naturalizarea în Bavaria în 2020

Cei 2.257 de foști români au reprezentat 11 % dintre persoanele naturalizate. Aproximativ 80 % din totalul persoanelor naturalizate erau mai mici de 45 de ani. Cele mai multe naturalizări au fost înregistrate în districtele administrative din Bavaria Superioară (10.752), Franconia de Mijloc (3.202) și Suabia (2.219), datorită proporției ridicate de străini din orașele München, Nürnberg și Augsburg, potrivit sonntagsblatt.de

Numărul naturalizărilor a scăzut ușor față de 2019 (20.977 persoane), potrivit lui Herrmann. Totuşi, este cu mult peste cifrele din anii precedenți: aproximativ 18.100 de oameni au fost naturalizați în Bavaria în 2018 și aproximativ 15.600 în 2017. Declinul uşor este legat și de criza sanitară creată de coronavirus, deoarece autoritățile responsabile cu procedurile de naturalizare au procesat mai puține cereri de obţinere a cetăţeniei.

Două treimi (68%) dintre persoanele naturalizate și-au păstrat cetățenia anterioară. 61% dintre persoanele naturalizate provin din Uniunea Europeană, comparativ cu doar 44% în anul precedent. Acest lucru se datorează în principal faptului că Regatul Unit nu mai aparține UE și este înregistrat statistic ca ţară terţă.

27 % dintre cei naturalizați provin din Asia, 8 % din Africa și 4 % din America. Mai puțin de 1% provenea inițial din Australia și Oceania, erau apatrizi sau aveau o naționalitate neclară.

După România, cele mai frecvente țări de origine din UE au fost Italia, Polonia, Bulgaria și Ungaria. Principala țară de origine în afara UE a fost Turcia, urmată de ţări din Balcani (Herțegovina, Serbia, Muntenegru, Macedonia și Kosovo), Irak și Regatul Unit.

604
Tagurile:
Germania, România

Загрузка...
Pașaport britanic

UK: câţi cetăţeni români au depus în total cereri pentru obţinerea statutului de rezident

195
Potrivit datelor oficiale publicate de Ministerul de Interne al Regatului Unit, cetățenii din țările UE au depus, până la sfârșitul lunii martie 2021, în total 4.910.690 de cereri în sistemul de înregistrare în vederea obținerii noului statut de ședere.

BUCUREŞTI, 28 mai – Sputnik. Raportul publicat pe 27 mai de Ministerul de Interne al Regatului Unit arată că, în total, până la sfârșitul lunii martie 2021, 4.910.690 de cereri au fost depuse de cetăţeni din ţările UE în sistemul de înregistrare în vederea obținerii noului statut de ședere (EU Settlement Scheme).

De asemenea, 50.060 de cereri au fost depuse de către alți cetățeni ai SEE (Spațiul Economic European) și de cetăţeni elvețieni și 340.650 de cereri din partea cetățenilor non-SEE, potrivit schengenvisainfo.com

Aproape 1,9 milioane din numărul total de cereri trimise până acum pentru obținerea noului statut de ședere de către cetăţeni ai UE au fost depuse de cetățeni români şi polonezi: de cetăţeni români, cu 918.270 de cereri, şi de cei polonezi, cu 975.180 de cereri.

Italienii au depus până acum 500.550 de cereri, portughezii, 376.440, iar spaniolii, 320.850 de cereri, acestea reprezentând celelalte trei grupuri de cetăţeni cu cel mai mare număr de cereri.

Aceste cinci grupuri de cetăţeni UE combinate reprezintă aproximativ 58% din numărul total de cereri primite.

Din totalul cererilor depuse de cetățenii români, 852.310 au fost soluționate până în prezent, 33% au primit statutul de rezidență permanentă (acordat celor stabiliţi în Marea Britanie de peste cinci ani), 62%, statutul implicit (însemnând drept de şedere temporară pentru cei care sunt în Marea Britanie de mai puţin cinci ani, având dreptul de a solicita statutul permanent când se încheie perioada de cinci ani), iar 5% dintre cereri au fost respinse, potrivit datelor oficiale.

Cererile au fost depuse prin Internet, împreună cu dovada perioadei de ședere în Marea Britanie, documentele de identitate și cazierul judiciar.

Datele privind estimarea numărului de cetăţeni români în Regatul Unit până la 30 iunie 2020 au arătat că sunt 404.000 de cetățeni români prezenți în această ţară, potrivit romania-insider.com.

195
Tagurile:
Marea Britanie
Tematic
UK: Pașaportul sanitar Covid-19 pentru călătorii în străinătate – valabil de la ce dată?
UK: bloc turn de 19 etaje, acoperit cu panouri inflamabile, a luat foc în Londra – VIDEO
UK: sistem digitalizat de control al imigrației - planul Brexit

Загрузка...
Jens Stoltenberg

Stoltenberg: Summitul Putin Biden este extrem de important