Aproximativ 160 de lucrători sezonieri români pe Aeroportul din Hahn, Germania

Drama muncitorilor români din Germania: aproape 1000 dintre ei, infectați cu coronavirus

2789
Un singur abator din Germania, devenit cel mai mare focar de coronavirus din Europa, a infectat aproape 1000 de români care munceau acolo, alte sute de români care lucrează în abatoare fiind infectați în alte zone din Germania

BUCUREȘTI, 25 iunie - Sputnik, Marius Holdean. Situație dramatică pentru românii care muncesc în Germania. MAE a anunțat astăzi că aproape 1.000 de români angajați la compania de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück au fost confirmați cu coronavirus.

Potrivit cifrelor oficiale comunicate de către autoritățile locale, în cadrul companiei lucrează 3.969 de cetățeni români, iar abatorul a devenit focarul de cornavirus al Europei!

Până acum, potrivit MAE, au fost confirmate 996 de cazuri COVID-pozitive în rândul lucrătorilor români.

MAE spune că persoanelor aflate în carantină le sunt asigurate bunurile necesare, alimente și produse de igienă, fiind instituită și o linie telefonică dedicată acestora, cu informații disponibile și în limba română.

În urma reuniunii celulei de criză institute la nivel de land, la care au participat și reprezentanți ai Consulatului general al României la Bonn și care a avut loc ieri, în vederea accelerării procesului de testare a tuturor angajaților companiei de prelucrare a cărnii, precum și a contacților acestora, se are în vedere suplimentarea centrelor de testare, astfel încât testarea tuturor angajaților să fie finalizată până la data de 3 iulie. După terminarea testării, s-ar putea ca numărul românilor depistați cu coronavirus să crească.

De altfel, autoritățile locale au decis instituirea carantinei pe întreg teritoriul districtului Gutersloh până la data de 30 iunie 2020, urmând ca măsurile să fie ajustate în funcție de evoluție.

De ieri, a fost instituită carantina și în districtul vecin Warendorf (Kreis Warendorf) unde au fost confirmate 211 de cazuri de infectare cu coronavirus, majoritatea cazurilor vizând angajați ai companiei de procesare a cărnii din Rheda-Wiedenbrück.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2789
Tagurile:
Români, Germania
Euro

Românii din Germania: eliminarea acestor contracte folosite adesea în cazul românilor

27
Cancelarul Angela Merkel a confirmat eliminarea contractelor de muncă temporare într-un sector în care muncesc mulţi români. Decizia vine în contextul în care s-au descoperit focare mari de COVID-19 în abatoare germane unde românii lucrau în condiţii necorespunzătoare

BUCUREŞTI, 2 iul – Sputnik, Doina Crainic. După ce s-a descoperit un focar major de coronavirus la abatorul german din Guetersloh, autorităţile locale au anunţat că lucrătorii vor trebui să rămână în carantină până pe 17 iulie.

În acest context, cancelarul german Angela Merkel a confirmat miercuri eliminarea contractelor de muncă temporare în sectorul procesării cărnii, unde lucrează mulţi români, potrivit ziarulromanesc.de

Peste 1.500 de muncitori de la abatorul companiei Toennies din Guetersloh au fost infectaţi cu noul coronavirus, mulţi dintre ei fiind români. Acest focar a forţat izolarea a circa 670.000 de persoane din zona respectivă.

Contractele de muncă temporare sunt adesea folosite în cazul lucrătorilor est-europeni angajaţi prin intermediul unor subcontractori pe salarii minime.

Angela Merkel a mai spus că, deşi renunţarea la aceste contracte ar putea avea ca efect creşterea preţului cărnii, acest lucru ar putea ajuta micii producători.

De asemenea, Merkel a anunţat că, în cadrul planului de redresare economică în urma pandemiei, guvernul federal a alocat circa 300 de milioane de euro pentru îmbunătăţirea condiţiilor în care sunt ţinute animalele în ferme.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

27
Tagurile:
Români, Germania

Загрузка...
парень с девушкой в лицевой маске из-за распространения коронавируса

UK: reintroducerea restricţiilor urmează Londra? Zonele locuite de români, sub risc

497
(reînnoit 18:36 30.06.2020)
După ce în oraşul Leicester au fost reintroduse restricţiile, care vor rămâne în vigoare în următoarele două săptămâni, mai multe cartiere din Londra, unde s-a înregistrat creşterea cazurilor, ar putea fi blocate din nou.

BUCUREŞTI, 30 iun – Sputnik, Doina Crainic. Leicester este primul oraş din Marea Britanie în care au fost reintroduse restricţiile, însemnând închiderea şcolilor şi a majorităţii magazinelor, timp de cel puţin două săptămâni.

Orașul a înregistrat 950 de cazuri într-o singură săptămână, potrivit consiliului local. În acelaşi timp, pub-urile şi restaurantele nu se vor redeschide pe 4 iulie, măsură care va fi valabilă în restul Angliei, însă noile măsuri vor fi revizuite săptămânal, a anunţat ministrul Sănătăţii, Matt Hancock.

De asemenea, măsurile vor fi în vigoare şi în zonele înconjurătoare, inclusiv în Oadby, oraș situat la 6 km sud de Leicester, dar și în localitățile Glenfield și Birstall, care sunt la 6 km nord.

De asemenea, aproape jumătate dintre cartierele Londrei riscă să fie din nou blocate, potrivit mylondon.news

Numărul cazurilor de coronavirus este în creștere în 15 cartiere, iar dacă această tendință îngrijorătoare continuă, va fi aplicată blocarea la nivel local.

Zonele unde cazurile cresc de la săptămână la săptămână includ Brent, Ealing, Hounslow, Wandsworth și Westminster, relatează Daily Express

Sadiq Khan, primarul Londrei, a solicitat guvernului să ofere clarificări cu privire la capacităţile și resursele care vor fi disponibile pentru a gestiona focarele locale de Covid-19.

„Pe măsură ce măsurile de restricţii sunt relaxate, trebuie să facem tot ce putem pentru a preveni un al doilea val. Deși sperăm că numărul de cazuri Covid-19 rămâne scăzut, trebuie să fim pregătiți pentru apariția de posibile focare și creşteri locale. Pentru o abordare la nivel local, avem nevoie de mai multe informații despre planurile guvernului de mobilizare pentru a răspunde situaţiei create de focare locale”, a precizat Khan într-un scrisoare adresată ministrului Sănătăţii.

În Londra, în total 27.651 de persoane au fost testate pozitiv pentru coronavirus. Din nefericire, 6.088 de persoane au murit.

Cartierele londoneze cu risc de a fi blocate sunt:

 • Barking and Dagenham
 • Brent
 • Ealing
 • Enfield
 • Hammersmith și Fulham
 • Haringey
 • Harrow
 • Havering
 • Hounslow
 • Kensington and Chelsea
 • Redbridge
 • Richmond upon Thames
 • Tower Hamlets
 • Wandsworth
 • Westminster

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

497
Tagurile:
coronavirus, Români, restrictii, UK
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Frontiera greco-bulgară

Românii stau la o coadă de câțiva km la singura vamă terestră din Grecia

0
(reînnoit 12:40 02.07.2020)
După ce Ministerul Afacerilor Externe a emis ieri o atenționare de călătorie pentru Grecia, astăzi românii s-au trezit cu o coadă de 5 km la singurul punct terestru de trecere a frontierei

BUCUREȘTI, 2 iul - Sputnik, Marius Holdean. Românii care au plecat în vacanțe în Grecia au avut o surpriză neplăcută după ce Atena a decis închiderea punctelor terestre de trecere a frontierei, lăsând deschisă doar vama de la Kulata-Promachonas.

Din această cauză, călătorii s-au îndreptat toți spre punctul respectiv de frontieră și s-a format o coadă de mai mulți kilometri, conform relatărilor celor care au încercat să treacă prin vama respectivă.

”La vama Kulata la 07:58 cozi intinse pe mai bine de 4 km. Fiind singurul punct terestru de trecere a frontierei era de asteptat sa fie asa aglomerat dar chiar nu ma asteptam sa fie atit de aglomerat”, a povestit o persoană aflată în vamă.

„Acum ne-am așezat la coadă, are cam 5 kilometri și se înaintează foare greu”, a scris o femeie pe un grup Facebook dedicat turiștilor care vor să ajungă în Grecia.

„E groaznic! Înaintăm încet, pe o singură coloană”, scrie un alt utilizator.

„Dezorganizare totală!. Cum să lași doar un punct terestru de trecere a frontierei când știi că vin turiști din cel puțin 5-6 țări? Bătaie de joc!!!”, comentează un altul.

„Stăm de aproximativ o oră și am înaintat 100 m”, adaugă o femeie.

Utilizatorii grupului respectiv scriu că la granițele terestre se fac 1.000 de teste pentru coronavirus zilnic și aleatoriu, în timp ce alte 1.000 - 1.500 de teste sunt păstrate zilnic pentru aeroporturi.

„Nu contează câți testează, contează că aștepți în mașină până la testare ca un tirist” sau „este foarte nasol cu așteptatul în mașină și dacă ai și copii mici chiar nu este o plăcere. Vrei turism, lasă granițele deschise, așa mi se pare corect. Testarea aleatorie nu poate identifica bolnavii, de aceea ni se pare aberant să îți bați joc de cei care vin să cheltuiască banii în țara ta. Mai bine cereau testare obligatorie și știai de la început la ce să te aștepți, dar așa mi se pare incorect să stau cu inima strânsă” - sunt doar două comentarii despre teste.

Anunțul MAE de ieri

Ministerul Afacerilor Externe i-a anunțat de ieri pe românii care vor să călătorească în Grecia că accesul rutier pe teritoriul acestei țări este permis în perioada 1-15 iulie a.c. numai prin punctul de trecere al frontierei bulgaro-elene de la Kulata-Promachonas, ca urmare a introducerii obligativității completării formularului electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidența celor care se deplasează în această țară.

În ceea ce privește accesul pe teritoriul elen, a mai spus MAE, vor fi efectuate teste aleatorii pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2. Persoana testată trebuie să aștepte rezultatul timp de 24 de ore, în condiții de autoizolare, la adresa pe care a declarat-o în formularul electronic.

În Grecia sunt obligatorii și măsurile generale de prevenție: purtarea măștii, dezinfectarea mâinilor și de distanțare socială.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a menționat că autoritățile elene competente pot modifica fără niciun preaviz condițiile de intrare pe teritoriul național, în funcție de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Coadă, Grecia

Загрузка...