Românii din Marea Britanie, veste bună: aproape 1000 de lire în plus pe an

768
(reînnoit 15:02 09.01.2020)
Românii care locuiesc în Marea Britanie au parte de o veste bună: guvernul britanic creşte substanţial salariul minim în 2020. Creşterea va fi de aproape 1000 de lire pe an.

BUCUREŞTI, 9 ian – Sputnik, Doina Crainic. Salariul minim în Marea Britanie va creşte cu 6,2% începând cu 1 aprilie, o măsură de care vor beneficia 2,8 milioane de oameni, potrivit ziarulromanesc.uk.

Creșterea salarială va fi de până la 930 de lire sterline pe an pentru un muncitor cu vârsta de peste 25 de ani cu normă întreagă. Este cea mai mare creştere aplicată vreodată din istorie, a anunțat guvernul britanic.

„Munca grea trebuie întotdeauna răsplătită, dar de prea multă vreme oamenii nu au beneficiat de creșterile salariale pe care le merită. Guvernul nostru va pune capăt acestei situaţii, oferind la aproape trei milioane de oameni, din Edinburgh până în Eastbourne, o creștere a salariilor pe deplin meritată”, a declarat premierul Boris Johnson.

Majorarea salariului minim va fi de peste patru ori mai mare decât rata inflației, care a fost de 1,5% în noiembrie.

De asemenea, ratele de plată vor crește peste inflație pentru toate celelalte grupe de vârstă, inclusiv cu 6,5% pentru tinerii de 21-24 ani la 8,20 lire sterline, cu 4,9% până la 6,45 lire sterline pentru tinerii de 18-20 de ani, cu 4,6% până la 4,55 lire sterline pentru cei sub 18 ani și cu 6,4% până la 4,15 lire sterline pentru ucenici.

768
Tagurile:
Români, Marea Britanie
Tematic
E oficial: anunț crucial pentru românii din Marea Britanie
Românii din Marea Britanie: care sunt cele mai periculoase cartiere londoneze – date noi
Românii din Marea Britanie: Noi reguli pentru şoferi în 2020 – ce taxe veţi avea de plătit
Românii din Marea Britanie: câţi români au solicitat rezidenţa în UK – noul termen limită
Românii din Marea Britanie: În ce condiţii vor putea munci după Brexit – noi reguli
Românii din Marea Britanie, meteo: ce rezervă vremea în luna septembrie pentru UK

Загрузка...