Imagine simbol

Ce primesc românii din Diaspora în pachetele de sărbători autocarele pleacă pline

788
(reînnoit 19:23 23.12.2019)
În multe oraşe din ţară, românii pregătesc colete pline cu bunătăţi şi mâncare tradiţională de Crăciun pentru cei dragi plecaţi la muncă în străinătate. Autocarele pleacă pline cu mii de pachete.

BUCUREŞTI, 23 dec – Sputnik, Doina Crainic. Aproape 4 milioane de români sunt plecaţi la muncă în străinătate, iar din multe oraşe din ţară autocarele pleacă încărcate cu bunătăţi şi mâncare tradiţională, trimise de rude celor dragi.

În comuna Daia Romana, din Alba, localitatea cu cei mai mulţi români plecaţi în străinătate din Ardeal, aceste bucate sunt pregătite pentru a lua drumul Spaniei, Angliei sau Germaniei, potrivit stiridiaspora.ro

În această localitate, o familie a pregătit bunătăţi pentru o rudă care locuiește de peste 13 ani în Spania. În pachet au fost puse preparate din porc, vin, afinată, pâine coaptă pe vatră, zacuscă şi murături făcute în casă.

„Preparatele de porc tradiţionale sunt doar în această perioadă a anului, afinata este mai bună acum ca oricând, dorul de acasă se astâmpără mai uşor cu bucate tradiţionale”, a spus Persida Pop, o localnică.

De asemenea, în localitatea Rebra, din Bistriţa Năsăud, s-au pregătit, pentru românii din străinătate, pachete cu slănină, jumări, sarmale şi prăjituri.

„Asta e cârnat afumat, cu carne, coaste cu de toate, slănină, picior de porc pentru răcitură”, a spus o localnică, Anuța Rus.

Anual mii de pachete ajung la români în toată Europa, aducând gustul bucatelor tradiţionale de acasă.

„Mergem cu ele în Spania, ne aşteaptă oamenii cu nerăbdare să ajungă şi să mănânce tradiţional. Se păstrează, avem şi o remorcă care e frigorifică”, a spus şoferul unui autocar.
788
Tagurile:
Români, Diaspora, colete
Tematic
Prezența la vot în diaspora: cifre spectaculoase, record absolut
Românii din Diaspora: Cod roşu de vreme rea în Europa – avertizări, vreme severă
Alegeri prezidențiale turul doi: prezența în diaspora mai mare decât în primul tur
Revoltă contra votului din Diaspora, după o postare a lui Mircea Badea
Crimă şocantă în Diaspora: româncă de 19 ani răpită, violată și ucisă
Rezultate finale alegeri prezidențiale turul doi: prezența la vot în diaspora și în țară
Iohannis curtează diaspora: vrea mai mulți parlamentari pentru românii din străinătate!

Загрузка...