Alegeri prezidențiale 2019

Rezultate finale alegeri prezidențiale: cum arată opțiunile diasporei

591
(reînnoit 16:26 18.11.2019)
Opțiunile diasporei la primul tur de scrutin merită studiate cu atenție deoarece din ele rezultă cum se va distribui votul și în cel de-al doilea tur de scrutin când se vor confrunta Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă.

BRUXELLES, 18 nov - Sputnik, Daniela Porovăț. În străinătate, la primul tur de scrutin, au votat un număr record de cetățeni - 675.348, dintre care 25.319 prin corespondență. Romanii din diaspora au avut la dispoziție 3 zile să voteze în cele 838 de secții deschise peste tot în lume, măsurile fiind luate pentru a evita situațiile de la scrutinele precedente când a fost aglomerație la vot.

Cea mai mare prezentă la vot în diaspora a fost înregistrată în Regatul Unit. Mai multe secții de votare din Londra ocupă primele cinci locuri în ceea ce priveşte numărul de votanţi.

Secția cu cea mai mare prezență la vot din diaspora este Londra Edgware, urmată de Londra Stratford. Pe locul 3 este o secție din Chișinău, în timp ce locul 4 revine din nou unei secții din Londra, Barking. Alte șapte secții de vot din Regatul Unit au avut prezențe foarte mari.

Şi votanţii români din Italia şi Germania au fost conștiincioși: zeci de secții din cele două ţări au avut prezenţe mari.

Cele mai multe secții de votare, peste o sută, au fost în Spania (148) şi Italia (142). În Germania au fost 84, în Marea Britanie - 73, în Franţa - 48, SUA - 38, Republica Moldova - 36, Belgia - 23, Olanda - 22, Irlanda - 16, Danemarca - 12, Austria şi Grecia - câte 11, Grecia, Portugalia - 9, Elveţia - 8.

Potrivit procesului verbal al Biroului Electoral pentru secțiile de votare din străinătate privind centralizarea voturilor pentru alegerea PREȘEDINTELUI ROMÂNIEI 10 noiembrie 2019, numărul total al alegătorilor prevăzuți în listele electorale permanente din străinătate și pentru votul prin corespondență a fost de 69719.

Dacă numărul celor înregistrați a fost mic, în schimb numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne a fost de 675276, iar numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne, înscriși în listele electorale suplimentare a fost de 649957.

Pe de altă parte, numărul total al alegătorilor care au votat prin corespondență, înscriși în listele electorale permanente pentru votul prin corespondență a fost de 25319, numărul total al voturilor valabil exprimate a fost de 669782, iar numărul total al voturilor nule a fost 5441.

Pentru votul din diaspora s-au tipărit un număr de buletine de vot, primite de birourile electorale ale secțiilor de votare, și de plicuri exterioare expediate de 4516526, din care buletine de vot 4480609, iar plicuri 35917. Numai că buletinele de vot neîntrebuințate și anulate, precum și al plicurilor exterioare și interioare anulate  s-a ridicat la cifra de 3832448.

Câte voturi au primit candidații de la diaspora

În diaspora, numărul voturilor valabil exprimate, obținute de fiecare CANDIDAT arată după cum urmează:

1.KLAUS-WERNER IOHANNIS 352103

2.THEODOR PALEOLOGU 43029

3.ILIE-DAN BARNA 188177

4.HUNOR KELEMEN 3430

5.VASILICA-VIORICA DĂNCILĂ 17968

6.CĂTĂLIN-SORIN IVAN 1287

7.NINEL PEIA 2422

8.SEBASTIAN-CONSTANTIN POPESCU 2614

9.JOHN-ION BANU 2028

10.MIRCEA DIACONU 24175

11.BOGDAN-DRAGOS-AURELIU MARIAN STANOEVICI 2803

12.RAMONA-IOANA BRUYNSEELS 11413

13.VIOREL CATARAMĂ 2073

14.ALEXANDRU CUMPĂNAŞU 16260

591
Tagurile:
Rezultate alegeri, Diaspora, Alegeri prezidenţiale
Tematic
Alegeri turul 2: ce vor sindicaliștii din Educație de la Dăncilă și Iohannis
Ultima oră: pe site-ul AEP au dispărut rezultatele la alegeri pentru Klaus Iohannis - FOTO
Mircea Badea explică metoda prin care ”Iohannis are șanse să piardă aceste alegeri”
Берлин

Românii din Germania, MAE: nu lăsaţi păcăliți de aceste oferte nouă escrocherie

1135
(reînnoit 14:14 09.07.2020)
Ministerul Afacerilor Externe a transmis un mesaj de avertizare către români, pe care îi îndeamnă să nu dea curs ofertelor din această perioadă ale unor escroci care operează în domeniul transportului internaţional.

BUCUREŞTI, 9 iul – Sputnik, Doina Crainic. MAE atrage atenţia, într-un comunicat, cu privire la escrocii care, în această perioadă, operează în domeniul transportului internaţional şi folosesc oferte „last minute” pentru transport.

Ofertele apar pe rețelele de socializare, însoţite de anunțuri alarmiste de genul „granițele Germaniei se închid de luni, ora 0:00″. Ofertele sunt de tip „last minute” pentru plecări către România.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că, la acest moment, nu sunt dispuse măsuri de carantină pentru cetățenii care călătoresc în Republica Federală Germania din România. De asemenea, la nivelul Ambasadei României la Berlin, nu există informații privind intenția autorităților germane de a închide granițele”, precizează Ministerul în comunicat, citat de ziarulromanesc.de.

Instituţia aminteşte că, începând din 15 iunie, Republica Federală Germania a eliminat controalele la frontierele cu statele vecine, liberlizând, astfel, circulația intracomunitară.

„Menținerea măsurilor de relaxare la călătoriile intra-comunitare depinde, în cazul Republicii Federale Germania, de evoluţia pandemiei în ţara de origine, având drept criteriu limita de 50 cazuri de îmbolnăvire la 100.000 locuitori/săptămână”, adaugă Ministerul.

Astfel, în cazul în care într-o săptămână numărul cumulat al cazurilor dintr-un stat membru al UE depăşeşte limita de 50 persoane testate pozitiv cu COVID-19 la 100.000 locuitori, atunci ţara respectivă este considerată cu risc și cetăţenii care călătoresc din această țară sunt supuși carantinei.

Evoluția pandemiei este monitorizată de Institutul german de Sănătate Publică (RKI) care publică săptămânal situația epidemiologică la nivel european.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1135
Tagurile:
Germania, Români, MAE
Tematic
Românii din Germania, veste bună: creşte salariul minim pe economie
Secretarul general al NATO, despre retragerea parțială a trupelor americane din Germania
Loialitatea față de SUA au adus Germania și restul UE într-un „punct mort” - oficial rus
Mutare istorică – Trump anunță o retragere masivă a trupelor din Germania ”delincventă”
Mesaj din Germania, de 4 iulie: ”Ambasada SUA, cel mai grotesc spectacol! I love Putin!”
Schröder: Germania trebuie să se opună sancțiunilor SUA împotriva Nord Stream - 2
Românii din Germania: eliminarea acestor contracte folosite adesea în cazul românilor

Загрузка...
Aproximativ 160 de lucrători sezonieri români pe Aeroportul din Hahn, Germania

Scandalul Sparanghelul lovește și în Austria: spații de cazare imunde pentru români

426
Austria a luat-o pe urmele Germaniei și este lovită de un scandal al condițiilor precare oferite muncitorilor români care lucrează la o fermă de sparanghel

BRUXELLES, 4 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Ministerul Afacerilor de Externe a anunțat că autorităţile austriece au închis spaţiile de cazare de la ferma de sparanghel vizată de sesizările Ambasadei României la Viena, privind neîndeplinirea standardelor şi a condiţiilor de igienă.

„Cu privire la situaţia unor cetăţeni români care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unei ferme agricole din landul Austriei Inferioare, MAE precizează că, în urma evaluărilor efectuate de către autorităţile austriece la ferma Spargel Sulzmann – Marchfeldspargel und erntefrische Erdbeeren, ca urmare a sesizărilor transmise de către Ambasada României la Viena, prin intermediul consulului şi ataşatului pe probleme de muncă din cadrul misiunii diplomatice, Camera de Muncă a landului Austria Inferioară a dispus închiderea spaţiilor de cazare de la ferma de sparanghel, pe fondul neîndeplinirii condiţiilor de igienă şi a standardelor de cazare” – arată un comunicat al instituției.

Cazul a apărut în atenția publică din luna iunie. Pe 19 iunie, MAE anunţa că, în urma apariţiei în mass-media a unor informaţii cu privire la situaţia unor cetăţeni români care îşi desfăşoară activitatea la o fermă agricolă din landul Austriei Inferioare şi care semnalau condiţii dificile de muncă şi nerespectarea de către angajator a clauzelor contractuale, Ambasada României la Viena s-a autosesizat şi a întreprins demersuri, în regim de urgenţă, atât pe lângă autorităţile locale, cât şi pe lângă sindicatele specifice, solicitând verificarea aspectelor semnalate şi remedierea acestora.

Acestea sunt însă cazurile care au norocul să apară în mass-media și astfel să fie pusă presiune pe oficialitățile române să intervină. Câte alte situații similare nu există peste tot în Europa?

Bogdan Aurescu declara însă ieri că abia din această criză a aflat că există muncitori care au nevoie de protecție: ”Am descoperit că există categorii vulnerabile de muncitori care au nevoie de protecţie atât la nivel naţional cât şi european”, a declarat ministrul de Externe, când, de fapt, problema muncitorilor români tratați oribil în Occident există chiar dinainte de aderarea României la UE.

426
Tagurile:
Români, Austria
Tematic
Ministru al Sănătății se revoltă: ”Se ascunde adevărul despre morții și dramele nonCOVID!”
Probleme pentru Orban: comisia de anchetă ”Sparanghelul” a trecut de Birourile Permanente
Vești proaste pentru Guvernul Orban: Parlamentul a votat două comisii de anchetă
Germania: românii de la abatorul Tönnies sparg tăcerea – detalii revoltătoare
Comisia ”Sparanghelul” îl va verifica și pe Iohannis!
Muncitorii români și bulgari din Germania, acuzați că au adus coronavirusul

Загрузка...
Dan MV Chitic

Dan Chitic, mesaj radical: ”Dezastrul doar noi îl putem opri, Ciolacu va trăda din nou!”

0
”Ciolacu a dat dispoziție ca legea să treacă într-o formă “aspră” cât mai repede și mai puțin modificată - nimeni din PSD nu are curajul sa se opună  - poate doar Teodorovici, și doar in mod formal!”

BUCUREȘTI, 13 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. În legătură cu cel mai dezbătut subiect la zilei, legea privind carantinarea și izolarea, cunoscutul avocat Dan Chitic este de părere că trezirea opoziției politice este doar o aparență.

”În sfârșit... la strigatul disperat a societății civile pare să se fi trezit și “opoziția” parlamentară”, scrie Dan Chitic, completând ”Pare doar...”.

Chitic consideră că repoziționarea PSD-ului față de legea pandemiei a fost ”determinată de cele câteva voci din societate” e dovedită de faptul că ”inițial, acest partid a votat alături PeNaLi legea guwernerului Lucovid Orban”.

”E bine și acum. Măcar de ar fi așa. Important ar fi să nu treacă legea (așa)!”, consideră avocatul, care păstrează o doză mare de scepticism: ”Deși... informațiile mele sunt că securiciul Ciolacu a dat dispoziție ca legea să treacă într-o formă “aspră” cât mai repede și mai puțin modificată”.

”Și nimeni din PSD nu are curajul sa se opună  - poate doar Teodorovici, și doar in mod formal!”, scrie Dan Chitic, adăugând – ”Un lucru e clar: Ciolacu va trăda din nou electoratul său! Și pe noi toți!”.

Avocatul prezintă și o dovadă în acest sens: ”LEGEA PUTEA FI RESPINSĂ CA URMARE A FAPTULUI CĂ NU ARE AVIZ DE LA Consiliul Economic și Social, așa cum o impune Constituția și legile in vigoare!”.

”PSD a votat o lege neconstituțională și pe fond și în forma sa - și o știa și Ciolanu și tot activul PSD”, scrie Dan Chitic.

În aceste condiții, Dan Chitic consideră că ”Dezastrul doar noi îl putem opri! Mobilizarea noastră ne poate salva de dictatură!”.

Pe de altă parte, Dan Chitic atrage atenția că televiziunile cenzurează informațiile care contravin politicii oficiale – ”interesant e ca televiziunile au trunchiat chiar și discursul ipocrit și plat al lui Cazanciuc atunci când acesta a atins unele puncte “delicate”.

”Primele victime ale CoVidului au fost libertatea cuvântului... și credibilitatea jurnaliștilor! Dar asta e o chestiune de notorietate deja!”, scrie Dan Chitic.

În final, Dan Chitic îl citează pe Mircea Badea, ca soluție pentru decizia de azi, din Senat:

“Legea carantinării trebuie sa cadă mâine în Senat. Cetățeanul nu poate fi suspect! “Nu-i putem lasă liberi”, nu exista nici în URSS! Libertatea mea nu aparține nimănui!”, îl citează Dan Chitic pe Mircea Badea. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Marcel Ciolacu, Dan Chitic
Tematic
Dan Chitic: ”Iohannis trebuie suspendat și demis, iar Orban demis! De urgență!”
Dan Chitic: ”Gata! E prea mult! Voi formula plângere PENALĂ împotriva doctorului Arafat!”
Dan Chitic, apel fulminant: ”E momentul să ne ridicam împotriva lor!”
Chitic îi aruncă în față lui Ciolacu: ”Lasă securismele, ipocrizia și fă ce ai de făcut!”

Загрузка...