Berlin

Românilor din Germania li s-a mărit salariul cu 600-800 de euro

1010
(reînnoit 17:40 23.09.2019)
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a spus că în perioada următoare va anunţa măsuri „importante şi atractive“ pentru a încuraja revenirea în ţară a românilor. El povestit cum au decurs vizitele pe care le-a efectuat în ţările unde sunt mari comunităţi de români.

BUCUREŞTI, 23 sept – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit ministrului Muncii, aproximativ 2.000 de români plecaţi la muncă în străinătate s-au întors anul acesta în ţară.

În cadrul unei conferinţe la Iaşi, Marius Budăi a spus că în următoarea perioadă vor fi anunţate măsuri „importante şi atractive” care sunt gândite de guvern pentru a încuraja românii să revină acasă.

Ministrul a mai precizat că a avut discuţii cu patronatele din construcţii pentru readucerea în ţară a lucrătorilor din acest sector şi că a făcut vizite în câteva ţări, în Italia, Spania, Germania, unde s-a discutat cu românii de acolo.

„Toate patronatele româneşti din construcţii au spus că, peste sprijinul oferit de la guvern, vin şi ele cu o sumă, astfel încât oamenii să încaseze net 4.000 sau 4.500 de lei. Dacă în Italia şi Spania am avut un succes mai mare, în Germania, când am ajuns, pregătisem două loturi de câte 50 de persoane să semneze cu patronatele româneşti pentru a se întoarce acasă. Ştiţi ce s-a întâmplat? În secunda doi, întreprinzătorii din Germania le-au mărit lefurile românilor cu 600-800 de euro în medie”, a povestit Marius Budăi, potrivit ziarulromanesc.de

1010
Tagurile:
Ministrul Muncii, Salariu, Germania
Tematic
”Ne-am săturat de javre ca tine!” - mesaj distrugător din Germania… pentru Tăriceanu!
Românii din Germania: Tot ce se schimbă în septembrie în această ţară
Germania caută muncitori români – sute de locuri disponibile în aceste sectoare
Lecție meritată din Germania: “Iată cum stă treaba în mintea unor români”…
Românii din Germania: cum pot obţine rezidența permanentă și cetățenia germană
Angela Scripcăraș

Impresionant: Istoria unei moldovence stabilite în Rusia

162
(reînnoit 13:41 24.05.2020)
Angela Scripcăraș este stabilită de mai mulți ani la Moscova. Moldoveanca se implică activ în diverse activități și proiecte sociale, fiind și reprezentanta unei Fundații cu activitate internațională, înregistrată în Federația Rusă.
Impresionant: Istoria moldovencei, stabilită cu traiul în Rusia

Angela Scripcăraș este membrul Consiliului Central al Organizației Mamele Rusiei și copreședintele Mișcării feminine Rusia, în colaborare cu țările lumii. Mai mult, deja de mai bine de 12 ani moldoveanca depune o muncă asiduă și un efort imens într-un proiect de comemorare a ostașilor căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial, în cadrul Fundației pe care o conduce "Достойная память".

Potrivit spuselor sale, în cadrul proiectului există o arhivă ce conține un catalog de memorii, cu fotografii ale locurilor de înhumare de pe teritoriul Republicii Moldova a ostașilor căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial. Totodată, este și lista cu extrasele din arhivă și informații privind ororile din perioada războiului. Sunt întocmite și cataloage ale memoriei care includ cetățeni din Azerbaidjan, Georgia, Germania etc.

"Sunt multe persoane care vin cu adresări către noi, pentru că nu cunosc despre soarta strămoșilor căzuți la datorie. Nu știu unde sunt înmormântați și care a fost soarta lor. Noi cercetăm toate aceste lucruri, selectăm poze, materiale, informații, iar datele pe care le găsim sunt păstrate într-o arhivă. Avem regulament de care ne conducem, legi și altele", a declarat pentru Sputnik Angela Scripcăraș.

De asemenea, moldoveanca a remarcat faptul că scopul Fundației pe care o conduce este de a păstra vie memoria victimelor celui mai sângeros război și de a le aduce la cunoștință tinerilor generații momentele dramatice prin care au trecut strămoșii lor.

Despre alte proiecte și activități în care este implicată Angela Scripcăraș aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

162

Загрузка...
Aproximativ 160 de lucrători sezonieri români pe Aeroportul din Hahn, Germania

Important: Petiție internațională care vizează lucrătorii români din statele UE

471
“Un demers prin care venim în sprijinul lucrătorilor români protejându-le dreptul de a lucra unde doresc, și în sprijinul familiilor din țară a acestor lucrători”

BUCUREȘTI, 23 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. În ultima perioadă, în contextul COVID-19, un număr important de lucrători români au fost transportați în diferite state membre ale Uniunii Europene pentru efectuarea unor munci sezoniere sau activități de tip social în baza unor acorduri bilaterale agreate între respectivele țări și Guvernul României – se arată într-o petiție online lansată de PSD cu sprijinul socialiștilor europeni - PES.

Cadavru la o morgă
© Sputnik / Валерий Титиевский

PSD subliniază că aceste acorduri bilaterale la care Guvernul PNL este parte ”depășesc cadrul de reglementare european privind libera circulație și dreptul la muncă în spațiul european„.

”Din nefericire, Guvernul din România, condus de reprezentanții PNL, nu a prevăzut în aceste spețe măsuri adecvate de protecție socială sau medicală absolut necesare în contextul crizei actuale”, se arată în petiția PSD, subliniindu-se că ”lipsa de implicare a guvernanților a condus la situații în care lucrătorii români au fost supuși unor riscuri care contravin reglementărilor naționale privind protecția lucrătorilor și a condițiilor de distanțare socială”.

Iar aceste situații încalcă flagrant recomandările europene în materie, subliniază PSD. De fată, acest aspect s-ar fi putut evitat dacă decidenții (Guvernul) ”s-ar fi preocupat de soarta lucrătorilor români din străinătate și ar fi respectat recomandările europene în materie”.

Pe de altă parte, acordurile bilaterale (care interferează cu cele internaționale nu întotdeauna ținând cont de acestea din urmă!) – ”reprezintă o metodă care riscă să submineze standardele europene în materie de protecție socială și necesită atenția instituțiilor europene”. Și nu numai, spunem noi – și dăm ca exemplu impunerile bazate pe ”parteneriate strategice”, care trec peste reglementările WTO.

”Această viziune a dreptei politice nu corespunde valorilor sociale europene”, spune PSD, care exemplifică prin aspecte reflectate și de presă - transport în condiții improprii, organizarea defectuoasă a preluării lucrătorilor, încheierea contractelor de muncă în mod unilateral fără respectarea drepturilor angajaților etc.

Ori, asta se petrece în contextul mesajului transmis de Comisia Europeană și de către statele membre ”prin angajamentele asumate recent în cadrul pilonului social european”.

În acest context, PSD, cu sprijinul organizației ”PES activists” România, inițiază o petiție ce urmează a fi depusă la Parlamentul European ”cu scopul de a solicita instituțiilor europene să analizeze situațiile menționate anterior și să impună respectarea drepturilor lucrătorilor conform recomandărilor și reglementărilor europene”, anunță PSD.

”Această sesizare reprezintă un demers prin care venim în sprijinul lucrătorilor români protejându-le dreptul de a lucra unde doresc, și în sprijinul familiilor din țară a acestor lucrători, care ar vrea să știe că apropiații lor sunt protejați, chiar și când pleacă la muncă în statele occidentale”, se arată pe pagina PSD, unde puteți găsi și semna petiția ”Drepturi egale pentru lucrătorii români în Uniunea Europeană”.
471
Tagurile:
Uniunea Europeană, Petiție
Tematic
Ultima oră: un român a murit la muncă în Germania
Spania: zeci de muncitori români ţinuţi în sclavie – condiţii deplorabile, bătaie -VIDEO
Schimbarea legislației pentru muncitorii români din Germania - anunțul ambasadorului
Zeci de muncitori, printre care români, infectaţi la un abator din Germania – MAE confirmă

Загрузка...

Regina rafinamentului: patinatoarea rusă Zagitova, „campioană olimpică a stilului”

0
(reînnoit 20:05 25.05.2020)
 • Alina Zaghitova evoluează într-un program feminin de patinaj artistic la finala Grand Prix din Torino
 • Alina Zaghitova în timpul evoluării la campionatul Europei la patinaj artistic la Moscova.
 • Alina Zaghitova se pregătește de programul de patinaj artistic la ediția XXIII al Jocurile Olimpice de iarnă
 • Premierul Japoniei, Shinzō Abe, și Alina Zaghitova în timpul unei întâlniri în Japonia
 • Alina Zaghitova la campionatul Europei la patinaj artistic de la Moscova.
 • Alina Zaghitova evoluează într-un program scurt feminin de patinaj artistic din Saitama
 • Alina Zaghitova evoluează în programul de patinaj artistic în etapa V a Grand Prix de la Moscova
 • Alina Zaghitova la mare
 • Alina Zaghitova în timpul evoluării în etapa V a Grand Prix de patinaj artistic la Moscova.
 • Alina Zaghitova la mare
Campioana olimpică rusă la patinaj artistic Alina Zagitova a obţinut un alt fel de titlu după ce a câștigat voturile online ca simbol al stilului Jocurilor Olimpice.

Alina Zagitova, campioană olimpică la patinaj artistic la Jocurile de iarnă din 2018 de la PyeongChang, își construiește o reputație ca simbol al stilului, titlul care se adaugă rafinamentului ei pe gheață.

Acest fapt a fost recunoscut de contul oficial de Twitter al canalului Jocurilor Olimpice, după ce vedeta în vârstă de 18 ani a câștigat voturile ca simbol al stilului Jocurilor, învingând-o pe eroina americană a patinajului Johnny Weir, care a ajuns pe locul doi, rusoaica câştigând 62% din voturi, potrivit RT.

Sondajul, la care au participat 406.000 de urmăritori ai contului oficial de Twitter, i-a mobilizat pe fanii Zagitovei, care i-au oferit susţinerea.

Zagitova a ajuns la confruntarea cu Weir după ce a învins-o, în semifinale, pe campioana mondială la atletism Shelly-Ann Fraser-Pryce, din Jamaica, obţinând un vot similar răsunător de 68%.

Cariera competitivă a Zagitovei este în prezent suspendată după ce a anunțat o pauză la sfârșitul anului trecut, dar are un cont de Instagram activ cu peste 700.000 de urmăritori, unde postează deseori selfie-uri și fotografii din viața sa de patinatoare.

O confirmare a statutului ei de icoană a modei a fost apariția sa recentă pe coperta revistei Cosmopolitan din Rusia şi, în acelaşi timp, ea a ajuns un simbol al modei în industria frumuseții, devenind imaginea companiei japoneze în domeniul produselor de machiaj şi îngrijire cosmetică Shiseido.

Zagitova are un contract de sponsorizare cu gigantul producător de echipamente sportive Puma, ale cărui produse le promovează pe conturile sale de socializare, iar în 2019 a fost desemnată sportiva anului de revista Glamour din Rusia.

De asemenea, campioana mondială și europeană originară din Izhevsk a fost inclusă pe lista Forbes Rusia cu sportivii ruşi cel mai bine plătiţi, cu un venit anual de aproape 1 milion de dolari.

La împlinirea vârstei de 18 ani la începutul acestei luni, Alina Zagitova a fost felicitată personal de președintele rus Vladimir Putin.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
 • Alina Zaghitova evoluează într-un program feminin de patinaj artistic la finala Grand Prix din Torino
  © Sputnik / Vladimir Pesnya

  Alina Zaghitova evoluează într-un program feminin de patinaj artistic la finala Grand Prix din Torino

 • Alina Zaghitova în timpul evoluării la campionatul Europei la patinaj artistic la Moscova.
  © Sputnik / Grigoriy Sisoev

  Alina Zaghitova în timpul evoluării la campionatul Europei la patinaj artistic la Moscova.

 • Alina Zaghitova se pregătește de programul de patinaj artistic la ediția XXIII al Jocurile Olimpice de iarnă
  © Sputnik / Vladimir Pesnya

  Alina Zaghitova se pregătește de programul de patinaj artistic la ediția XXIII al Jocurile Olimpice de iarnă

 • Premierul Japoniei, Shinzō Abe, și Alina Zaghitova în timpul unei întâlniri în Japonia

  Premierul Japoniei, Shinzō Abe, și Alina Zaghitova în timpul unei întâlniri în Japonia

 • Alina Zaghitova la campionatul Europei la patinaj artistic de la Moscova.
  © Sputnik / Ramil Sitdikov

  Alina Zaghitova la campionatul Europei la patinaj artistic de la Moscova.

 • Alina Zaghitova evoluează într-un program scurt feminin de patinaj artistic din Saitama
  © Sputnik / Alexander Vilf

  Alina Zaghitova evoluează într-un program scurt feminin de patinaj artistic din Saitama

 • Alina Zaghitova evoluează în programul de patinaj artistic în etapa V a Grand Prix de la Moscova
  © Sputnik / Vladimir Pesnya

  Alina Zaghitova evoluează în programul de patinaj artistic în etapa V a Grand Prix de la Moscova

 • Alina Zaghitova la mare

  Alina Zaghitova la mare

 • Alina Zaghitova în timpul evoluării în etapa V a Grand Prix de patinaj artistic la Moscova.
  © Sputnik / Alexey Filippov

  Alina Zaghitova în timpul evoluării în etapa V a Grand Prix de patinaj artistic la Moscova.

 • Alina Zaghitova la mare

  Alina Zaghitova la mare


Загрузка...