Imagine simbol

MAE anunță repatrierea trupurilor celor doi români împușcați mortal în Belgia

367
Ministerul de Externe a anunțat astăzi că trupurile neînsuflețite ale celor doi români împușcați mortal în Belgia urmează să fie repatriate. Instituția precizează că ancheta este în curs de desfășurare.

BRUXELLES, 4 septembrie- Sputnik, Daniela Porovăț. Ministerul de Externe a făcut astăzi câteva precizări despre cei doi români împuşcaţi în Belgia:

„Ambasada României la Bruxelles are în atenție cazul celor doi cetățeni români care au decedat în orașul Forchies-la-Marche, Regatul Belgiei și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru informații suplimentare referitoare la identitatea victimelor și circumstanțele producerii incidentului”, se spune în comunicatul MAE.

MAE a adăugat că, ”potrivit datelor obținute de la autoritățile locale, cei doi cetățeni români erau rezidenți pe teritoriul Regatului Belgiei. Precizăm că autoritățile locale au decis eliberarea trupurilor neînsuflețite în vederea repatrierii, însă ancheta este, în continuare, în curs de desfășurare ”, a mai anunțat MAE.

Instituția precizează că „reprezentanții ambasadei au menținut contactul cu membrii de familie ai cetățenilor români și le-au acordat sprijin în vederea îndeplinirii formalităților de repatriere, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare și a certificatului de deces”.

De asemenea, Ambasada României la Bruxelles monitorizează cu prioritate situația și menține legătura cu autoritățile locale, acordând asistență consulară, în limita competențelor legale.

Cazul se referă la descoperirea a două cadavre, aparținând unor cetățeni români, vinerea trecută, în zona Forchies-la-Marche din Belgia.  Potrivit autorităților, victimele au fost împușcate în cap.

Fiica uneia dintre victime a alertat poliția în legătură cu disparția celor doi, care s-au dus la pescuit la un iaz din zona Forchies-la-Marche.

Mașina cu care au plecat cei doi a fost descoperită parcată în apropierea iazului, unde ulterior au fost găsite cele două cadavre. Poliția federală a deschis o anchetă în acest caz. O autopsie urmează să fie efectuată pentru a stabili circumstanțele în care s-au produs crimele.

Ancheta va stabili dacă crimele au fost planificate ori a fost vorba de un incident neprevăzut, a afirmat procurorul belgian Vincent Fiasse.

Potrivit jurnalistei Aurélie Henneton, zona unde au fost descoperite cadavrele este destul de izolată, se află la depărtare de aproximativ un kilometru de drumul public. Victimele, în vârstă de 45 și 48 de ani, nu erau cunoscute autorităților judiciare.

367
Tagurile:
Belgia, Morți, trupuri, MAE
Codrin Ștefănescu

Codrin, palmă pentru Diaspora: Ați urlat, ne-ați înjurat, meritați să-și bată joc de voi!

2409
(reînnoit 17:42 28.02.2021)
Dialog incendiar cu Codrin Ștefănescu, urmare a unui mesaj fulminant în care le aruncă în față celor din Diaspora manifestările violente contra PSD Dragnea – și felul în care i-au adus la putere pe cei care își bat joc acum de ei și de țară

BUCUREȘTI, 28 feb – Sputnik. Cât să rabde un om care a pus tot sufletul în cea făcut? – îmi răspunde Codrin Ștefănescu șa întrebarea mea, dacă nu a fost cam dur în mesajul către Diaspora.

”Dur?! Acum două zile am fost la omul care suferă pentru că a vrut binele țării și zace în pușcărie pentru asta! Și acum aud insultele cu care oamenii ăștia îi ”mulțumeau” – cum să fiu altfel?”, spune Codrin.

Dragoș Dumitriu: Nu-ți e teamă că te vor pune acum lângă Nicu Bădălău și alți ”dușmani” ai Diasporei?

Codrin Ștefănescu: ”Nu sunt dușmanul Diasporei, am mii de prieteni, oameni realizați în străinătate, care fac mândrie și comunităților de acolo, și României. Nu sunt prieten cu oamenii răi, frustrați, care se răzbună pe alții pentru propriile lor nerealizări! Care sunt manipulați ca ultimii proști! Nici lor nu le sunt dușman, dar să-și vadă lungul nasului! Din cauza unora ca ei am ajuns să suportăm dictatura nulităților!”

Dragoș Dumitriu: Am impresia că ne adâncim chiar în această dictatură…

Codrin Ștefănescu: Da – și cred că nu merităm asta! Dacă și-ar fi deschis ochii în loc de telefoanele cu luminițe, poate vedeau pe cine aduc la putere! Repet, ei, diasporezii și ceilalți susținători radicali ai ”reziștilor” merită ce au votat! Noi, ceilalți, suferim din cauza orbirii și manipulării lor.

Dragoș Dumitriu: Stilul acesta… de a arunca în față asemenea aspecte, crezi că va rezolva ceva?

Codrin Ștefănescu: M-am săturat! Liviu le-a vorbit totdeauna frumos, iar ei l-au înjurat și au cerut pușcărie! Eu, Pleșoianu, Șerban Nicolae și alți câțiva am încercat să-i trezim, să le explicăm că avem o țară, hai să nu ne batem de joc de ea și de noi! Ei… nimic! Nah, acum au ce au votat, dar din păcate avem și noi! Faliment și trădare! Deci nu e vreo strategie nouă, ci pur și simplu sunt sătul, revoltat, iau foc! Ăsta sunt eu!

Am legat acest scurt dialog după ce am citit o postare cu totul specială a lui Codrin Ștefănescu, pe care o redau integral:

”Dragi diasporezi, ați stat la cozi imense ca să-i votați pe reziștii voștri! Ați urlat, ne-ați înjurat, ați aprins luminițele telefoanelor la mitinguri minuțios dirijate de păpușarii din spate! Ați susținut toate aberațiile, minciunile și mizeriile promovate de un sistem putred și profund anti-românesc! V-au manipulat, folosit și utilizat ca să pună mâna pe putere! Toți copiii foștilor torționari, securiști și comuniști au ajuns azi miniștri, secretari de stat, parlamentari! Iar acum își bat joc de voi in fiecare zi! Cu mult cinism, cu multă răutate! Poate voi meritați ceea ce ați votat! Însă nu merităm noi, ceilalți!”.

Consider că nu e nevoie de alte comentarii.

2409
Tagurile:
Diaspora, Codrin Ștefănescu
Tematic
Codrin Ștefanescu își bate joc de liberali – exact asta se întâmplă la PNL!
Codrin Ștefănescu, bășcălie cruntă de Iohannis – preluată de internauți
Codrin Ștefănescu, gest frumos față de Liviu Dragnea
Codrin Ștefănescu îl face praf pe Ciolacu după ultimele evenimente! Cazuri concrete!

Загрузка...
Cosmin Valentin

Interviu exclusiv (II): Diaspora - Care ar fi soluţia pentru tinerii antreprenori români

291
(reînnoit 17:51 20.02.2021)
Agenţia Sputnik prezintă a doua parte a interviului cu un tânăr român antreprenor din Diaspora care, deşi a pornit de la zero, a reuşit să pună pe picioare o afacere de mare succes, atrăgând o clientelă de elită. Este şi creatorul unui joc de societate apreciat.

BUCUREŞTI, 20 feb, Sputnik. Dragoş Velicu este un tânăr român antreprenor din Diaspora care, prin muncă asiduă, a reuşit să pună pe picioare o afacere de mare succes la Bruxelles, în domeniul construcţiilor. A pornit de la zero, însă prin perseverenţă, muncă şi talent antreprenorial, a ajuns să obţină o reputaţie foarte bună, atrăgând o clientelă de elită. Pe de altă parte, nu a uitat de unde a plecat, rămânând mereu ataşat de România şi având în plan întoarcerea acasă. Ne prezintă povestea lui într-un interviu acordat în exclusivitate agenţiei Sputnik. De asemenea, el este şi creatorul unui joc de societate apreciat pentru copii, „Txto Junior”, despre care ne va vorbi în această parte a interviului.

I-ai indemna pe români să se întoarcă și, dacă da, de ce?

Dragoş Velicu: I-aș îndemna să se întoarcă deoarece, la nivel subtil, avem o atracție magnetică față de locul natal. 

Ce crezi că ar trebui să facă guvernul pentru că romanii să se întoarcă?

D. V.: Guvernul ar putea să-și dea demisia. Nu are cu ce să ne convingă, și-a dovedit incompetența în cei 31 de ani de postcomunism. Guvernul este tocmai piedica noastră.

Cum crezi că poate reuși un roman să se realizeze fără a părăsi țara?

D. V.: Doar în cazul unui sistem cu adevărat democratic ar putea să se realizeze.

„Românii din străinătate sunt foarte activi și implicați în toate domeniile”

Cum este văzută România în străinătate și care este atitudinea străinilor față de românii care locuiesc acolo?

D. V.: În mass media de aici se vorbește foarte puțin despre România. Atitudinea străinilor este relativ bună față de români deoarece suntem foarte activi și implicați în toate domeniile. Eu personal nu cunosc cazuri de rasism față de români.

Situația creată de pandemie ți-a afectat afacerea/munca ta în România sau cea din străinătate?

D. V.: Pandemia nu m-a afectat deoarece semnasem deja contractele pe tot anul. Au fost câteva probleme cu aprovizionarea materialelor de construcții la început, dar am reușit să le obțin până la urma. În construcții, anul 2020 a fost excelent, mai ales că am avut „cale liberă” prin oraș, fiind lockdown nu mai circula aproape nimeni. Anul 2021 se pare că va fi incert chiar și pentru domeniul meu, am observat o netă scădere a clientelei la furnizorii de materiale din Bruxelles. Asta nu s-a întâmplat nici în 2008.

Ce părere ai despre măsurile care au fost luate de guvernul nostru și de guvernele străine pentru oprirea răspândirii pandemiei?

D. V.: Având în vedere că pandemia nu este ceea ce pare, guvernele au impus niște măsuri aberante și ilogice, doar dacă ne gândim că este interzis să mergi la restaurant, dar poți să te înghesui în mijloacele de transport…  Blocarea unei planete pentru o boală care necesită testare ca să afli dacă o ai mi se pare o sfidare la adresa umanității.

Cum crezi că a gestionat situația guvernul nostru față de alte țări?

D. V.: Ca de obicei, guvernul nostru nu este al nostru. Toți politicienii sunt acum într-o stare de euforie și execută fără discernământ ordinele păpușarilor. Sunt atât de aiuriți că nici nu mai știu ce să mintă și uită ce au mințit și așa mai departe. Oricine poate să observe că sunt teleghidați și că nu iau ei vreo decizie, mă gândesc că sunt șantajați și că nu au încotro să-și „execute” semenii.

Ce părere ai despre faptul că, în plină pandemie, zeci de mii de români au avut permisiunea să plece la cules de sparanghel în Germania și la alte munci sezoniere în Germania, Marea Britanie, Italia și alte țări, în timp ce alți mulți români din țară au fost afectați de închiderea afacerilor?

D. V.: Romania are statut de colonie, epoca suveranității a apus când ne-am integrat în așa-zisa UE.

Cum au fost afectați românii din străinătate pe care îi cunoșteai când ai locuit acolo sau pe care îi cunoști?

D. V.: La barurile din Bruxelles cred că lucrau, într-un procent de 80%, fete românce. Cred că este foarte greu pentru ele și pentru cei care au ajuns de curând aici și nu au apucat să-și creeze un cerc social ori să-și găsească un job.

„Am testat jocul în majoritatea școlilor din Cluj și a avut un succes neașteptat”

Legat de jocul de societate pentru copii pe care l-ai creat, „Txto Junior”, cum ți-a venit ideea jocului?

D. V.: S-a întâmplat în 1996, fiind în Romania în vacanta de vară, obișnuiam să ies cu prietenii de la bloc să colindam prin cartier și să jucam diverse jocuri în spațiul de joacă al cartierului amenajat între blocuri. Acolo se jucau toate jocurile de cărți clasice cunoscute, plus șah și alte jocuri copilărești. Eu mă plictiseam repede de jocurile clasice și mă întrebam dacă există oare un joc de cărți cu litere. Fără să mă documentez dacă exista deja un joc de cărți cu litere, am început să îmi construiesc prima machetă și am fost să probez jocul cu mătușa mea, la țară. I-a plăcut foarte tare jocul imaginat de mine și m-a încurajat să-l dezvolt mai departe. Ideea s-a disipat rapid, eu având în acea perioada alte probleme de rezolvat deoarece aveam să descopăr că nu mă pot întoarce în Belgia la începutul școlii. Din motive neștiute, ambasada Belgiei mi-a refuzat cererea de viză, eu fiind înscris la școala Notre-Dame și cu domiciliul în Belgia.

Cum l-ai creat și ce impact a avut? dorești să-l dezvolți, ai primit susținere pentru joc și pentru ideea pe care probabil vrei să o dezvolți în continuare?

D. V.: În anul  2011, deci la aproximativ 15 ani distanță, mi-a venit în minte din nou jocul cu litere. Totul a fost ca o dictare din alt plan, inclusiv numele jocului, „TXTO”, și toate modurile de a juca. Având în acea perioadă o situație materiala foarte bună, am înregistrat marca și am contactat o graficiană să-mi creeze o ediție de test. Am comandat un lot de  jocuri la o tipografie din Cluj și am început să-l prezint în timpul meu liber.

„Am găsit în România oameni foarte talentaţi”

Crezi că Romania oferă șanse românilor care au idei creative și ar putea realiza lucruri utile pentru ţara lor?

D. V.: În cazul meu, pot răspunde că da. Am găsit în România oameni faini la tipografia cu care am lucrat, am găsit oameni foarte talentați la grafică, cu care am colaborat pentru producția ultimei variante pe care am testat-o în majoritatea școlilor din Cluj și care a avut un succes neaşteptat. Actualmente am angajat o firmă de marketing din Cluj pentru a-mi crea designul și care să se ocupe de producția variantei finale a jocului Txto Junior. Sunt foarte mulți tineri talentați la Cluj și sunt foarte bucuros că pot lucra cu ei.

„Posibilitatea creării de start-up-uri cu exonerare fiscală”

Ce ar trebui să facă România pentru a oferi aceste șanse, ca românii cu idei bune de afaceri sau inovatoare să își dezvolte potențialul și să-și materializeze ideile aici?

D. V.: Cred că ar trebui să existe posibilitatea creării de start-up-uri cu exonerare fiscală pe minimum cinci ani, astfel ca tânărul antreprenor să aibă realmente șansa de dezvoltare și consolidare a afacerii sale, apoi o perioadă de tranziție de încă cinci ani cu un program de taxare progresiv până la intrarea în sistemul clasic de impozitare. Un program de genul acesta, bazat pe export, ar aduce beneficii imense și șanse reale de dezvoltare a României dacă s-ar implementa la nivel naţional.

„A trebuit să aștept aproape 20 de ani ca să mă pot autofinanța și să-mi realizez visul”

În cazul meu, a trebuit să aștept aproape 20 de ani ca să mă pot autofinanța și să-mi realizez visul, dar acum exista diverse posibilități de atragere de fonduri pe care sunt convins că mulți deja le folosesc. În concluzie, propun că în Romania și nu numai, tinerii antreprenori, până la o anumită vârstă, să fie exonerați de taxe pentru a avea realmente o șansă de a-și afirma potențialul.

291
Tagurile:
Români, diasporă
Tematic
Rezultate incendiare în Diaspora! Surpriză totală… AUR!
Coronavirus în România, 1 februarie: situația românilor din diaspora
Povestea de succes a unui antreprenor din Diaspora întors acasă - interviu exclusiv
Coronavirus în România, 15 februarie: situația din Diaspora

Загрузка...

Prototipul navei SpaceX Mars a explodat după prima aterizare cu succes

0
(reînnoit 17:15 06.03.2021)
O nouă rachetă SpaceX Mars a explodat la puțin timp după ce aterizase cu bine în urma unui zbor test.

Un nou prototip al rachetei SpaceX Mars a explodat pe platforma de lansare, la puțin timp după ce racheta reușise să aterizeze la punct fix pe verticală în urma unui zbor test. Explozia s-a produs la doar câteva minute după ce misiunea fusese declarată un succes. Aceasta este a treia explozie a unei rachete pe care Elon Musk, proprietarul SpaceX, a conceput-o pentru a transporta un echipaj uman pe planeta Marte.

Racheta a efectuat un zbor test fără probleme până la o înălțime de 10 kilometri deasupra Texasului. Racheta a coborât apoi pe orizontală și reușit în final să aterizeze pe verticală la punct fix, pe platforma de lansare.

Totul părea în regulă, ceea ce l-a făcut pe comentatorul programului SpaceX să declare: „A treia oară e cu noroc, așa cum se spune”.

La puțin timp, însă, totul a sărit în aer. Forța exploziei a propulsat prototipul SpaceX la câțiva metri înălțime. Racheta a făcut o tumbă în aer și a căzut pe sol într-o mare de flăcări.

0
Tagurile:
SpaceX

Загрузка...