Флаг Британии на фоне Биг Бена

Brexit: noul prag de salariu cât vor trebui câştige românii pentru a rămâne în UK

3484
Ministerul britanic de Interne ar urma să ridice pragul de salariu minim propus pentru toți noii lucrători străini care vor să vină în Marea Britanie. Măsura a fost propusă pentru a-i proteja pe lucrătorii britanici care au salarii mai mici.

BUCUREŞTI, 13 aug – Sputnik, Doina Crainic. Săptămâna aceasta se aşteaptă ca ministrul britanic de Interne Priti Patel să-și onoreze promisiunea de a restabili „integritatea” sistemului de imigrație din Marea Britanie, astfel ca, după Brexit, toți lucrătorii imigranți să fie obligaţi să câștige cel puțin 36.700 de lire sterline pentru a putea rămâne în această ţară, potrivit The Sun

În prezent, restricția se aplică doar imigranților din afara UE, dar este de așteptat să fie extinsă pentru cetăţenii din UE după Brexit.

Grupul de reflecţie Centrul pentru Justiție Socială a solicitat creșterea pragului de salariu în cazul imigranţilor. Propunerea vine în contextul în care numărul record de imigranţi slab calificaţi, care a crescut în ultimii ani, a determinat scăderea salariilor pentru cei născuți în Marea Britanie care lucrează pe salarii mai mici.

Priti Patel, ea însăși fiica unor imigranţi din Uganda, a promis să restabilească „integritatea” sistemului de imigraţie. Propunerea vine după ce premierul Boris Johnson a anunţat reforme ale sistemului de acordare a vizelor pentru a fi atrase „cele mai strălucite minți din întreaga lume” după Brexit.

Totuşi, ministerul de Interne ar putea scuti de acest prag unele sectoare-cheie precum NHS (Sistemul Naţional de Sănătate) pentru a permite lucrătorilor care câştigă mai puțin de 36.700 de lire sterline să vină în continuare să lucreze în Marea Britanie.

3484
Tagurile:
Români, UK, Marea Britanie, Brexit
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (546)
Tematic
Liderul Scoției îl amenință pe Boris Johnson: Vom bloca Brexit fără acord
S-a întors roata! Acum Londra amenință Europa cu un Brexit dur
Schimbare radicală a sistemului de imigrație post-Brexit: Ce îi aşteaptă pe românii din UK

Загрузка...