Banconote euro

Românii au motive se întoarcă acasă: 1000 pe lună, masă şi vacanţe pe banii companiei

4673
(reînnoit 13:14 12.06.2019)
Cea mai mare fermă din sud-estul Europei este în România, fiind situată în Insula Marea a Brăilei. Însă, întrucât România se confruntă cu un mare deficit de forţă de muncă, ferma nu are cu cine să lucreze şi caută muncitori.

BUCUREŞTI, 12 iun – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit lui Lucian Buzdugan, directorul general al companiei Agricost, cea mai mare fermă din sud-estul Europei, deşi s-a investit un milion de euro în utilaje, anul trecut au fost şase combine care nu au lucrat, deoarece nu s-au găsit muncitori.

La companie, salariul mediu brut este de 1.000 de euro pe lună, iar salariul mediu net ajunge undeva la 560 – 570 de euro pe lună, potrivit ziarulromanesc.net. În prezent, compania are 900 de angajaţi.

De asemenea, compania asigură masa gratuit, compusă din trei feluri de mâncare.

„Toată lumea primeşte la caserolă hrana foarte bine dozată, foarte bine calculată din punct de vedere energetic, din punct de vedere proteic, din toate punctele de vedere. Se primesc trei feluri de mâncare într-o igienă perfectă, la o ora exactă la care primeşte toată lumea. La aceeaşi oră, toată lumea primeşte masa, indiferent unde se găseşte – că e în mijlocul câmpului”, a spus Buzdugan.

Mai mult, 100 de muncitori merg anual, pe banii companiei, împreună cu soţiile într-o vacanţă într-o capitală europeană. Cei 100 de muncitori sunt aleşi la propunerea şefului de fermă, însă în anul următor merg alţii, prin rotaţie.

„Tot în grija faţă de oameni, anual, circa 120 de salariaţi cu funcţii de conducere petrec o vacanţă într-o capitală europeană pe banii companiei şi, de asemenea, 100 de muncitori în fiecare an merg într-o capitală, la cerere. În cazul lor, firma suportă şi costul soţiilor”, a adăugat directorul general al Agricost.

În următorii ani, vor fi date în funcţiune cinci fabrici de uscare a lucernei, astfel că ferma are nevoie de noi angajaţi.

4673
Tagurile:
euro, salarii, Români, diasporă
Tematic
Românii din Diaspora, atenţie: când trebuie să plătiţi taxe în România – lămuriri ANAF
Românii din Diaspora: alocaţia europeană pentru copii, puteţi primi bani în plus -condiţii
Aranjament? Ambasadorii din scandalul ”Diaspora”: numiți de Iohannis, propuși de Cioloș
Românii din Diaspora: Cele 13 drepturi de bază pe care trebuie să le cunoască orice român

Загрузка...