Paris

Românii din Franţa: Începe sezonul fiscal totul despre completarea Declaraţiei 2019

3694
În Franța, toţi cei care lucrează trebuie să completeze formularul privind impozitul pe venit, Déclaration des Revenus, chiar dacă acum sunt impozitaţi la sursă. Declarația care trebuie depusă acum se referă la veniturile din 2018. Tot ce trebuie să ştiţi despre completarea acesteia şi termene-limită.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik, Doina Crainic. Introduse în ianuarie 2019, noile reguli permit eliminarea impozitului din statul dvs. de plată, dar declarația care trebuie depusă acum se referă la veniturile din 2018.

Anul fiscal francez începe la 1 ianuarie și se încheie la 31 decembrie, potrivit nouvelles-du-monde.com. Povara fiscală a fost un factor important invocat de protestatarii „vestele galbene”.

Când trebuie depusă declaraţia?

Depinde dacă depuneți declaraţia pe hârtie sau online. Declarațiile online pot fi depuse începând de miercuri, 10 aprilie. Termenul-limită pentru completarea și depunerea formularului pe hârtie este 16 mai. Termenul-limită pentru formularele online variază în funcție de regiune. Dacă locuiți în departamente de la 1 la 19, termenul este 19 mai, pentru departamentele între 20 şi 49, termenul este 28 mai, şi pentru departamentele de la 50 mai sus, termenul-limită este 4 iunie.

Se poate face declaraţia numai online?

Dacă depuneţi declaraţia pentru prima dată, va trebui să completați formularul de hârtie. Puteți să îl primiți de la biroul fiscal local sau să îl descărcați și să-l printaţi de la biroul fiscal.

Totuşi, toată lumea trebuie să depună formularul online. Până în 2018, aproximativ 60% dintre contribuabili au optat deja pentru raportarea online, iar în acest an va urma să facă acest lucru restul de 40% - aproximativ 15 milioane de lucrători.

Pentru prima dată, în acest an, depunerea online este obligatorie pentru toată lumea, cu excepția cazului în care nu puteți utiliza Internetul. De exemplu, excepţie fac persoanele în vârstă și persoanele fără conexiune la Internet.

În cazul în care întâmpinați dificultăți, compania La Poste oferă vă poate trimite un consilier acasă pentru a vă ajuta să completați formularul online. Va costa 29 de euro.

În cazul în care completaţi formularul online pentru prima dată, procesul este destul de simplu. Trebuie să vizitați site-ul impots.gouv.fr și să accesați secțiunea „votre espace particulier”. Aici veți găsi ultimele dvs. declarații și facturi fiscale. Pentru a vă crea contul, aveți nevoie de trei informații: numărul dvs. fiscal, numărul dvs. de acces online și impozitul pe venit de referință (votre numéro fiscal, votre numéro d'accès en ligne et votre revenu fiscal de référence).

În Franța, impozitul se stabileşte pe gospodărie. Însă acesta este un alt aspect care se poate schimba ca urmare a noilor reglementări, dar, întrucât această declarație se referă la câștigurile din anul 2018, se vor aplica în continuare regulile vechi.

Astfel, dacă sunteți un cuplu căsătorit sau dacă sunteți într-un parteneriat civil, atunci va trebui să faceți o declarație comună în loc de două separat. Dacă v-ați căsătorit la mijlocul anului, atunci puteţi depune acum o declarație comună pentru întregul an.

Dacă aveți copii care trăiesc împreună cu dvs. și câştigă un salariu, va trebui să declaraţi şi venitul lor, care include şi veniturile din slujbele de vară.

Deduceri de impozit

Unii liber profesioniști, inclusiv jurnaliștii, beneficiază de deduceri fiscale acordate de guvernul francez. De asemenea, francezii pot solicita scutiri fiscale pentru renovări ale locuinţei sau îngrijirea copiilor, astfel, nu ezitați să cereţi dacă credeți că puteți beneficia de acestea.

3694
Tagurile:
fisc, Declarație, Franța, Români
Declarația de presă comună Bogdan Aurescu – Dmytro Kuleba

România a cerut Ucrainei renunțe la “limba moldovenească”

511
(reînnoit 20:08 19.06.2021)
România cere autorităților ucrainene să renunțe la utilizarea oficială a glotonimului “limba moldovenească”.

BUCUREȘTI, 19 iun – Sputnik. Autoritățile române au cerut din nou Ucrainei să renunțe la utilizarea oficială a denumirii “limbii moldovenești”. O astfel de poziție și-a exprimat ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, în timpul unei întrevederi cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba, pe marja Forumului de Diplomație de la Antalya.

“Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat solicitarea către Ucraina ca, pornind de la recunoașterea identității între limba română și așa-zisa “limbă moldovenească”, confirmată de partea ucraineană în luna aprilie 2021, aceasta să recunoască oficial inexistența „limbii moldovenești””, se menționează într-un comunicat al diplomației române.

În aprilie a acestui an, reprezentanții mai multor localități din sudul Basarabiei au acționat în instanță de judecată ministerul Învățământului al Ucrainei, cerând înlocuirea limbii “moldovenești” cu cea română.

Plângerea împotriva Ministerului Învățământului și Științei din Ucraina, în care se cere revenirea la predarea în limba română, este semnată de Asociația învățătorilor români din regiunea Odesa, precum și de locuitorii raioanelor Tatarbunar, Ismail, Sărata, Reni și altele.

Curții i se solicită obligarea Ministerului Învățământului să reintroducă limba română, una din limbile oficiale din UE, în zece școli generale din regiunea Odesa.

Potrivit noii redacții a legii cu privire la învățământ, școlile cu predare în limbile oficiale ale UE (română, maghiară, poloneză) vor trece la predarea în limba ucraineană începând cu 1 septembrie 2023. În acest fel, școlile cu predare în "limba moldovenească" sunt nevoite să treacă la predarea în limba ucraineană.

511
Tagurile:
Ucraina
Тема:
Ucraina lichidează școlile cu predare în limba română

Загрузка...
Бельгийская полиция. Архивное фото

Imagini terifiante! O clădire s-a prăbușit în Belgia: Printre morți și răniți - moldoveni

154
O clădire din Antwerpen, Belgia, s-a prăbușit. Aceasta se afla în construcție, iar la ea munceau și câțiva moldoveni. Ministerul de Externe anunță că printre cei morți și răniți sunt și concetățeni de-ai noștri. 

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Un moldovean a murit, al doilea este grav rănit, iar cel de-al treilea încă nu a fost găsit. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că a fost informat prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Belgiei despre faptul că în orașul Antwerpen s-a prăbușit un bloc școlar, aflat în construcție, la care lucrau și cetățeni din Republica Moldova.

Astfel, echipa ambasadei a mers la locul tragediei și a întreprins demersuri în regim de urgență către autoritățile locale, pentru a obține informații privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate în accident.

„Conform informațiilor preliminare, la moment, a fost recuperat de sub dărâmături corpul unui cetățean din Republica Moldova. Printre cei răniți transferați în regim prioritar la mai multe spitale din Antwerpen, a fost identificat un alt cetățean moldovean, grav rănit în zona capului, internat la spitalul din localitate”, menționează Ministerul Afacerilor Externe. 

Autoritățile diplomatice au precizat că operațiunea de căutare este în desfășurare, iar cel de-al treilea cetățean moldovean cu dubla cetățenie (portugheză) nu a fost încă găsit, se presupune că ar fi prins sub dărâmături.

154

Загрузка...
Examen

Începe Evaluarea Națională 2021 pentru clasa a VIII-a cu proba Limba și literatura română

0
Marți, 22 iunie, în România începe sesiunea de Evaluare Națională 2021 pentru elevii clasei a VIII-a, cu proba scrisă la Limba și literatura română

Pentru examenele din cadrul sesiunii de Evaluare Națională 2021 la clasa a VIII-a s-au înscris peste 131 000 de absolvenți. Sesiunea se desfășoară în perioada 22 iunie - 4 iulie 2021.

Subiecte și bareme la Evaluare Națională 2021

  • Baremele de evaluare și de notare la Limba și literatura română pot fi accesate AICI
  • Subiectele din acest an vor fi afișate AICI

Calendarul examenelor la Evaluarea Națională 2021

Următorul examen din cadrul sesiunii de Evaluare Națională 2021 va avea loc joi, 24 iunie, la proba Matematică. După care, proba la Limba și literatura maternă va avea loc vineri, 25 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Teste antrenament EN 2021, disponibile spre descărcare >>>

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 30 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2021

Rezultatele examenelor din cadrul Evaluării Naționale 2021 vor fi publicate de Ministerul Educației la adresa de pe acest LINK pe data de 29 iulie, după ora 14:00, însă rezultatele finale vor fi publicate după rezolvarea contestațiilor, pe data de 4 iulie 2021.

Calendarul admiterii la liceu în 2021 s-a modificat: când încep înscrierile >>>

Potrivit Ministerului Educației, media obținută la Evaluarea Națională la clasa VIII este un criteriu esențial pentru admiterea în învățământul liceal.

„Coordonarea la nivel național a proiectării, organizării și desfășurării EN VIII, precum și valorificarea rezultatelor acestora sunt asigurate de Ministerul Educației prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE). Coordonarea la nivel județean/al municipiului București a organizării EN VIII, precum și valorificarea rezultatelor acestora sunt asigurate de către inspectoratele școlare județene”, precizează edu.ro.

Organizarea examenelor la Evaluarea Națională 2021 - detalii

Ministerul educației informează că examenul se va desfășura în 3 850 de centre de examen, iar probele încep la ora 9:00, când candidații vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne. La probele scrise ale Evaluării Naționale 2021, candidații primesc subiectele sub formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul.

„Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore) calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare. Asistenții vor verifica datele înscrise de candidați și vor secretiza caseta. Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană de Organizare a Evaluării Naționale, în baza prevederilor Procedurii nr. 1.526/DGIP/12.03.2021 cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare”.

Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor și a desenelor pot folosi și creion negru.

Teste de antrenament pentru evaluarea națională 2021 >>>

Probele sunt monitorizate audio-video.

Interdicții la examenele de Evaluare Națională 2021

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile și a  instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

De asemenea, se interzice candidaților să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen în acest scop. Candidații care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop, nu sunt primiți în examen.

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Etapa specială a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a (EN VIII 2021) este programată în perioada 5 – 12 iulie, fiind precedată de etapa de înscriere (28 iunie – 2 iulie).

0
Tagurile:
Teste, barem, Subiecte, Limba română, 2021, Evaluarea Naţională

Загрузка...