Londra, brexit

Românii din Marea Britanie post-Brexit: 3000 de noi locuri de muncă în acest sector

2262
(reînnoit 16:11 18.03.2019)
Compania britanică Travelodge, a doua ca mărime din sectorul hotelier din Marea Britanie, intenţionează să mai deschidă 100 de hoteluri, ceea ce va însemna crearea a 3000 de noi locuri de muncă. Către ce categorii de lucrători se va orienta în perioada post-Brexit.

BUCUREŞTI, 18 mart – Sputnik, Doina Crainic. Travelodge intenţionează să recruteze părinții care vor să se întoarcă în câmpul muncii, pentru a umple deficitul de personal care va urma post-Brexit. Compania are în plan deschiderea a 100 de hoteluri, care vor crea 3000 de noi locuri de muncă în următorii cinci ani, potrivit The Guardian.

Compania, unul dintre cele mai mari lanţuri hoteliere din Marea Britanie, cu 575 proprietăţi, speră să recruteze imediat personal pentru 550 de locuri de muncă, prin atragerea părinţilor cu un program de lucru flexibil, care să corespundă intervalului orar la finalul căruia trebuie să meargă să-şi ia copiii de la şcoală.

Printre aceste locuri de muncă sunt slujbe la recepție, restaurante, menaj, precum și unele funcţii de conducere, cu ore flexibile. Travelodge a precizat că se orientează către cei peste 2 milioane de părinţi şomeri din ţară, referindu-se la o cercetare YouGov, care a dezvăluit că 86% dintre aceștia ar dori să se întoarcă în câmpul muncii.

Ca și restul sectorului hotelier, Travelodge se bazează în mare măsură pe lucrători din UE, care reprezintă 30% din forța de muncă din acest sector. Industria a avertizat asupra impactului devastator pe care îl va avea planul guvernului de a reduce cu 80% imigrația din UE, după Brexit. Guvernul intenţionează să impună în cazul imigranţilor din UE pragul minim de salariu de 30.000 de lire sterline pe an, care se aplică în prezent în cazul imigranților din afara UE.

„Ne pregătim serios pentru Marea Britanie post-Brexit. Cu mii de noi locuri de muncă ce trebuie ocupate, avem nevoie de mai mulți colegi noi ca niciodată. Vedem un mare potențial neexploatat în cazul părinților care doresc să se întoarcă la lucru”, a declarat directorul executiv al companiei, Peter Gowers.

2262
Tagurile:
românii, Marea Britanie, Brexit
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (562)
Tematic
Brexit: Ce se va întâmpla cu românii din UK - Sectoarele cu nevoie şi mai mare de angajaţi
Important pentru românii care călătoresc cu mașina peste hotare - trei lucruri de știut
Românii din Germania, important: tot ceea ce se schimbă în această ţară în martie 2019
Important pentru românii din Marea Britanie – Cum înscrieți copilul la grădiniță
Brexit: Reacţia României după respingerea Acordului - ce se întâmplă cu românii din UK
Românii din Franţa: Site de recrutare lansat de guvern. Peste 5000 locuri de muncă vacante
Românii din Italia: nevoie disperată de lucrători români în acest sector! Angajări urgente
Veste bună pentru românii din Spania: Guvernul la va oferi câte 588 de euro pe lună
Românii din Germania: fermierii germani, nevoie urgentă de muncitori români! Salariu

Загрузка...