Brexit

Brexit - Important pentru români: Se va mai putea călători doar cu buletinul în UK?

804
Având în vedere că se apropie data de 29 martie, termenul stabilit pentru ieşirea Marii Britanii din UE, este tot mai mare starea de incertitudine în rândul românilor, care nu ştiu cum vor mai putea călători după această dată. Ambasada României în Regatul Unit a postat câteva lămuriri pe pagina oficială.

BUCUREŞTI, 5 mart – Sputnik, Doina Crainic. Răspunzând la întrebarea postată de un român, Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a precizat că românii pot folosi în continuare cartea de identitate pentru a călători către și dinspre Marea Britanie.

„DA, răspunsul nostru la această întrebare este: DA, PUTEȚI folosi în continuare cartea de identitate (=buletinul) pentru călătoria către și dinspre Marea Britanie! (Desigur, trebuie să fie valabilă!)”, a scris pe pagina oficială de Facebook Ambasada României în Regatul Unit.

Pe de altă parte, o persoană a scris, într-un comentariu, că nu există un act în care să se precizeze clar că documentele de identitate vor fi recunoscute.

„În documentele Comisiei Europene privind «consecințele faptului că Marea Britanie va deveni o țară terță în sectorul transporturilor rutiere» se arată că «toate actualele drepturi, obligații sşi beneficii prevăzute prin lege vor fi sistate». Acest lucru înseamnă «încetarea recunoașterii reciproce a permiselor de conducere, documentelor de înregistrare a vehiculelor și certificatelor de competență profesională ale șoferilor». Aveți un răspuns clar din partea Home Office sau al altor autorități din UK, care sa spună negru pe alb că cele de mai sus nu sunt valabile și în cazul documentelor de identitate?”, a întrebat un român, comentând la răspunsul postat de Ambasada României.

804
Tagurile:
Documente, pașaport, carte de identitate, buletin, călători, Români, Brexit
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (457)
Tematic
Șoc la Londra, susținere politică surpriză pentru un al doilea referendum pe Brexit!
Viața românilor din Marea Britanie după Brexit – ce schimbări se vor produce
Theresa May admite amânarea Brexit, laburiştii susţin un nou referendum
Brexit -  Carmen Dan cere protejarea cetățenilor români din Marea Britanie
Rusia, acuzată de implicare în Brexit într-un proiect de rezoluție a PE
Brexit: Veste uriaşă pentru românii din UK dată de nogiciatorul şef al UE, Michel Barnier
Brexit: haosul, prelungit pentru multe luni. Amânarea ieşirii din UE, al doilea referendum

Загрузка...