Canada. Frontiera

Românii din Canada: drepturile lor ca lucrători în această ţară

711
(reînnoit 17:01 13.02.2019)
Oficial, peste 200.000 de români locuiesc în Canada. În acest articol puteţi afla despre legislaţia muncii din Canada, despre cum sunteţi protejaţi de legile canadiene ca lucrători străini în această ţară.

BUCUREŞTI, 13 feb – Sputnik, Doina Crainic. Ca lucrător străin temporar în Canada, sunteţi protejat de legile muncii, iar angajatorul dvs. trebuie să vă plătească pentru munca prestată, să vă asigure condiţii de muncă sigure şi, de asemenea, angajatorul nu vă poate reţine pașaportul sau permisul de muncă, potrivit site-ului oficial al guvernului canadian canada.ca

Fiecare provincie și teritoriu are un birou care oferă informaţii privind reglementările referitoare la angajare şi muncă, specifice fiecărei regiuni. Contactând aceste birouri puteţi afla informaţii despre plata echitabilă, orele de muncă, perioadele de concediu, condițiile de muncă și alte servicii.

Nu aveți nevoie de permisiunea angajatorului dvs. pentru a contacta aceste birouri. Cele mai multe ocupații sunt reglementare prin legile provinciale și teritoriale. Totuşi, se pot aplica legi federale privind munca și angajarea în cazul în care lucrați pentru:

- guvernul federal;

- o bancă;

- o companie care transportă mărfuri între provincii;

- o companie de telecomunicații;

- majoritatea companiilor deținute și conduse de guvernul federal.

Contractele de muncă

Pentru anumite locuri de muncă, trebuie să semnați un contract de muncă, ce vă oferă şi drepturi ca angajat. Un contract trebuie să includă:

- detalii despre locul de muncă;

- condițiile de angajare;

- cel mai mare număr de ore pe care le veți lucra într-o săptămână;

- cu ce sumă veţi fi plătit pentru munca dvs.

Legile privind orele de muncă și orele suplimentare depind de provincia sau teritoriul în care lucrați.

De asemenea, contractul va conţine detalii despre orice contribuţie care va fi reţinută din salariul dvs. pentru programe precum Planul de pensii din Canada și Asigurarea de şomaj.

Păstraţi o copie a contractului. Atât dvs., cât și angajatorul dvs. trebuie să respectaţi întotdeauna termenii contractului. Pentru a afla mai multe despre contractele de muncă, contactați biroul local pentru ocuparea forței de muncă.

Dacă vă pierdeți locul de muncă

În majoritatea cazurilor, angajatorul dvs. trebuie să vă înmâneze o notificare scrisă înainte de ultima dvs. zi de muncă sau să vă plătească pentru această perioadă. Aceasta se numește plată compensatorie.

Pe de altă parte, angajatorul nu trebuie să vă notifice atunci când, de exemplu, manifestați abateri grave sau lipsiți de la muncă fără un motiv întemeiat.

Dacă aveți un contract pentru o anumită perioadă de timp sau pentru o anumită activitate, angajatorul dvs. nu trebuie să vă notifice când se încheie contractul. De asemenea, normele privind notificarea de încetare a contractului sunt stabilite de fiecare provincie și teritoriu.

Dacă angajatorul nu respectă legea când vă concediază, puteți depune plângere la biroul local pentru ocuparea forței de muncă. Dacă sunteți protejat de un contract cu un sindicat, puteţi face o plângere oficială prin intermediul sindicatului.

Cazarea

Angajatorul dvs. nu este obligat să vă asigure cazarea în afara cazului în care sunteți lucrător agricol temporar în Programul Lucrătorilor Agricoli sezonieri.

Dacă vi se oferă cazare, angajatorul poate lua din salariu o parte din costul cazării. În majoritatea provinciilor, suma pe care o pot percepe pentru masă şi cazare este limitată. Toate deducerile trebuie menționate în contractul dvs.Sanatate şi siguranţă

Toți lucrătorii din Canada au dreptul la un loc de muncă sigur și la condiţii sănătoase de muncă. Există legi care protejează lucrătorii de pericol.

Guvernele provinciale, teritoriale și cel federal au fiecare propria legislație și modalități specifice de a trata chestiuni legate de sănătate și siguranță.

Lucrați în siguranță?

Pentru a şti dacă locul dvs. de muncă este sigur, trebuie să vă întrebaţi dacă:

Am fost pregătit corespunzător pentru munca pe care o prestez?

Am fost dotat cu echipamentul potrivit de siguranță pentru a-mi efectua activitatea?

Nu mă simt în siguranţă când lucrez?

Lucrez în apropierea unor materiale periculoase?

Pentru a raporta un loc de muncă nesigur, contactați biroul local pentru ocuparea forței de muncă.

Refuzul de a efectua o muncă periculoasă

De cele mai multe ori, aveți dreptul de a refuza munca dacă consideraţi că activitatea este periculoasă.

Trebuie să fiți plătit până când:

- pericolul este eliminat,

- simțiți că problema nu mai există, sau

- un oficial guvernamental vă spune că sunteţi în siguranţă să efectuaţi activitatea.

Nu puteţi fi pedepsit pentru refuzul de a efectua o muncă periculoasă.

Dacă sunteți vătămaţi la locul de muncă

Majoritatea provinciilor și teritoriilor canadiene oferă compensaţii în caz de vătămare la locul de muncă. Planurile de compensare a lucrătorilor oferă ajutor (beneficii medicale sau salariale) dacă sunteţi vătămaţi la locul de muncă sau dacă locul de muncă vă cauzează o îmbolnăvire. Angajatorul dvs. nu are voie să ia nimic din salariul dvs. pentru aceste planuri.

În anumite provincii și teritorii, angajatorii nu sunt obligaţi să vă ofere beneficii de compensare. În acest caz, acest lucru trebuie să menţionat clar în contractul de muncă.

Drepturile lucrătorilor agricoli

Unii lucrători agricoli din Canada au drepturi speciale în cadrul Programului pentru lucrătorii agricoli sezonieri.

Raportaţi un abuz

În cazul în care consideraţi că angajatorul dvs. nu vă respectă drepturile pe care le aveţi ca lucrător străin temporar în această ţară sau a utilizat greşit un program, puteţi raporta abuzul la această adresă

711
Tagurile:
Lucru, Canada, Românii din diaspora

Italia: noul sistem de culori în funcţie de situaţia epidemiologică zonele roşii

206
(reînnoit 17:28 11.04.2021)
Care sunt regiunile din Italia aflate sub culoarea roşie, portocalie sau galbenă, în funcţie de situaţia epidemiologică, şi în ce zone s-a înregistrat o scădere a cazurilor de infectare cu coronavirus.

BUCUREŞTI, 11 apr – Sputnik. În Italia, sub culoarea roşie sunt patru regiuni: Puglia, care are încă peste 250 de cazuri la 100.000 de locuitori săptămânal, Sardinia, care era în zona albă până acum câteva săptămâni, Valle d’Aosta și Campania.

Restul Italiei se află în zona portocalie, trecerea sub culoarea galbenă, însemnând un nivel de restricţii mult mai scăzut, fiind suspendată până la 30 aprilie, potrivit gazetaromaneasca.com

Totuşi, sunt mai multe regiuni care ar putea trece în curând sub culoarea galbenă, indicele de transmisie (Rt) fiind sub 1, unul dintre criteriile solicitate. Lazio a confirmat scăderea indicelui, până la 0,90 și a înregistrat o scădere a cazurilor noi. De asemenea, Rt sub 1 s-a înregistrat în Abruzzo, Emilia-Romagna, Friuli-Venezia Giulia, Lombardia, Marche, Molise, Piemont, Calabria, provinciile autonome Bolzano și Trento.

Veneto (0,96) și Umbria (0,97) ating nivelul critic 1. Rt nu este singura valoare de care se ţine cont, dar, conform vechilor clasificări de culori, astăzi o bună parte a Italiei ar fi în zona galbenă, potrivit Il Messaggero.

Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a semnat noile ordonanțe în vigoare de luni pentru regiunile Calabria, Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lombardia, Piemont și Toscana, care devin portocalii, și pentru regiunea Sardinia, care trece în zona roșie.

În cele șase regiuni care vor beneficia de tranziția la niveluri mai puțin stricte de blocare, are loc o relaxare care afectează în total cel puțin 25 de milioane de italieni.

Vineri au fost înregistrate 18.938 de cazuri noi, iar numărul de decese rămâne uriaș: 718 vineri, dar acest număr este influențat de cele peste 200 de decese care au fost raportate târziu de regiunea Sicilia. Cifrele arată însă o îmbunătăţire lentă.

Astfel, RT național este acum constant sub 1 (0,92), incidența scade (210,8 la nivel național acum, faţă de peste 232 săptămâna precedentă) şi doar patru regiuni au un nivel ridicat de risc (Liguria, Toscana, Puglia și Valle d’Aosta).

206
Tagurile:
Italia, restrictii

Загрузка...
Roma

Românii din Italia: bonusul pentru părinţii care lucrează poate fi solicitat de astăzi

318
Serviciul online pentru solicitarea bonusului de babysitter este activ de astăzi, anunţă Istituto Nazionale Previdenza Sociale (INPS), reamintind sumele şi categoriile de persoane care au dreptul la bonus.

BUCUREŞTI, 8 apr – Sputnik. INPS a anunțat deschiderea serviciului online prin care poate fi solicitat bonusul de babysitting.

Potrivit instituției, cererea poate fi depusă prin intermediul site-ului www.inps.it, utilizând serviciul online „Servicii bonus de babysitting” („Bonus servizi di babysitting”), sau prin intermediul organismelor Patronati, folosind serviciile gratuite ale acestora. Pentru serviciul online va fi necesar să aveți un SPID de cel puțin nivelul 2, Carte de identitate electronică (CIE), Card de serviciu național (CNS) sau un PIN de tip dispozitiv emis de Institut, potrivit Sputnik Italia

Cine poate solicita bonusul

Lucrătorii independenți înregistrați la INPS, cei din sectorul „Gestione separata” și cei din sectorul de sănătate public sau privat acreditat (medici și asistenți medicali, inclusiv obstetricieni, tehnicieni de laborator biomedical, tehnicieni de radiologie medicală, lucrători sociali și de sănătate și asistenți de urgență 118) pot solicita bonusul pentru o sumă de până la 100 de euro pe săptămână în cazul copiilor sub 14 ani aflaţi în învățământ la distanță sau în carantină.

Bonusul poate fi solicitat și de lucrătorii din sectorul securității, apărării și salvării din sectorul public angajați pentru a răspunde nevoilor legate de urgența epidemiologică Covid-19.

Bonusul poate fi utilizat până la 30 iunie 2021 și suma va fi plătită prin Cartea de familie. Alternativ, poate fi furnizat direct solicitantului pentru înscrierea copiilor în centre de vară, servicii socio-educaționale teritoriale, în centre cu funcție educațională și recreativă, precum şi în servicii integrative sau inovatoare pentru copiii mici.

La jumătatea lunii martie, odată cu Decretul de lege nr. 30 aprobat de Consiliul de Miniștri, au fost aduse modificări bonusului de babysitting, pentru a fi oferite o nouă serie de ajutoare pentru sprijinirea părinților care lucrează.

318
Tagurile:
Italia
Tematic
Acord între Rusia, Italia, Spania, Franța și Germania pentru producția comună a Sputnik V
Italia reintră în lockdown de luni – aceste regiuni, sub risc ridicat
Sputnik V este mai popular în Italia decât vaccinurile AstraZeneca și Johnson
În Italia se investighează 8 decese după vaccinarea cu AstraZeneca
Italia lansează vaccinarea obligatorie a angajaților din sănătate
Italia: Erupție spectaculoasă a vulcanului Etna

Загрузка...
Pașaport UE de vaccinare împotriva COVID

Probleme cu pașaportul de vaccinare din UE

0
Pașapoartele de vaccinare, așa numitele certificate verzi, se confruntă cu riscul unui dezastru digital la nivel european din cauza lipsei de coerență în privința stocării și uniformizării datelor.

BUCUREȘTI, 15 apr – Sputnik. Mult discutatele certificate verzi sau pașapoarte de vaccinare ar trebui să fie gata până în luna iunie, ele urmând să aibă valabilitate un an.

Dar aceste documente, deja controversate,  se confruntă cu riscul unui haos „digital” în UE în privința stocării și uniformizării datelor.

Cu toate obstacolele, statele UE au căzut de acord să lanseze certificatul destinat călătoriilor pentru a redeschide turismul în această vară. Decizia a fost agreată la nivel de ambasadori și va fi negociată în detaliu luna viitoare în Parlamentul European, astfel încât până în vara anului 2021 să fie deja gata cadrul pentru acest document.

Acest certificat ar permite celor vaccinați, celor care au trecut prin boală sau celor cu test negativ de COVID să călătorească mai ușor în țările membre UE, unde de mai bine de un an industria turismului este blocată de restricții.

Parlamentul European, care trebuie să aprobe propunerea pentru a intra în vigoare, își va face cunoscută poziția spre sfârșitul acestei luni, iar negocierile finale între Parlament, ambasadorii UE și Comisia Europeană vor începe în mai.

Deocamdată, statele UE au stabilit ca durata de aplicare a reglementării privind certificatul european de sănătate destinat facilitării călătoriilor în UE să fie de un an, conform textului adoptat ieri de ambasadorii celor 27 de state ale blocului comunitar.

Propunerea iniţială a Comisiei Europene prevedea ca acest „certificat verde digital” - care ar trebui să intre în vigoare până la sfârşitul lunii iunie - să fie valabil până când Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va declara că pandemia de COVID-19 a luat sfârşit. Dar statele membre au refuzat să depindă de un organism din afara UE, așa că au modificat această dispoziţie. Textul prevede acum ca reglementarea să se aplice timp de 12 luni de la intrarea sa în vigoare, urmând ca executivul european să facă un raport de evaluare cu trei luni înainte de sfârşitul acestei perioade.

De asemenea, au fost adăugate unele dispoziţii privind recunoaşterea certificatelor emise de ţări din afara UE, fiind vorba, în principal, de faptul că statele membre vor fi obligate să recunoască vaccinurile aprobate de UE.

Din fericire, statele au libertatea să emită certificate care să menționeze și vaccinul rusesc Sputnik sau cel chinezesc Sinovac (folosite în Ungaria, de exemplu) care sunt autorizate numai pe teritoriul acelor state, iar celelalte state membre UE urmează să decidă dacă vor accepta sau nu certificatele de vaccinare pe care sunt trecute vaccinuri ce nu sunt aprobate de autoritatea europeană.

În condiţiile în care mai multe ţări au început deja să implementeze propriile certificate, textul prevede o perioadă de tranziţie de şase săptămâni pentru ca aceste ţări să îşi poată adapta sistemul la cadrul european comun.

Unele guverne europene încearcă deja să dezvolte diverse aplicații prin intermediul cărora propriii cetățeni să facă dovada vaccinării, testării sau a faptului că au fost bolnavi și s-au vindecat de COVID-19. Scopul declarat: facilitarea călătoriilor în afara granițelor, în special pentru sezonul turistic de vară.

Problema este că nu se știe, momentan, cum vor interacționa sau dacă se vor „recunoaște” între ele toate aceste aplicații la nivelul întregii Europe, atunci când va fi cazul.

De asemenea, deși nu toate țările impun obligativitatea prezentării unui pașaport de vaccinare, acest certificat are toate șansele să fie oricum necesar, din moment ce principalele companii aeriene private îl vor cere oricum pentru a putea călători în străinătate cu avionul.

Liniile aeriene globale care formează Asociaţia Internaţională de Transport Aerian (IATA) şi-au exprimat încă de la începutul anului sprijinul faţă de crearea unor certificate de vaccinare împotriva COVID-19, cu care pasagerii să poată zbura liber prin Europa.

IATA reprezintă 290 de companii aeriene din întreaga lume. Această organizaţie dezvoltă, în acest moment, o aplicaţie numită Travel Pass care le va permite pasagerilor să descarce întreaga documentaţie care să ateste faptul că sunt vaccinaţi anti-COVID.

0
Tagurile:
Certificat de vaccinare
Tematic
Știrea dimineții: noul ”pașaport de vaccinare” și ce impune
Pașaport digital de vaccinare la nivel european
Pașaport digital numai pentru vaccinurile aprobate în UE

Загрузка...