Banconote euro

Românii din Italia: Aici puteţi depune cerere pentru venitul de cetăţenie

1646
Platforma online pentru planul privind acordarea venitului de cetățenie a fost lansată oficial în Italia de Mișcarea Cinci Stele (M5S), aflată la guvernare. Aici veţi putea depune cererile pentru obţinerea venitului.

BUCUREŞTI, 7 feb – Sputnik, Doina Crainic. Puteţi accesa platforma online la adresa www.redditodicittadinanza.gov.it, totuşi site-ul nu este pe deplin funcţional, deoarece aplicaţiile pentru a beneficia de program vor fi deschise din 6 martie, potrivit thelocal.it

Persoanele eligibile pentru obţinerea venitului de cetăţenie, ce ajunge până la 780 de euro pe lună, vor putea depune cererile şi offline, la oficiile poștale și birourile guvernamentale deschise pentru asistență fiscală și informații.

Programul social este destinat persoanelor cu venituri scăzute și celor aflate în căutarea unui loc de muncă, cu venituri de până la 9.360 de euro pe an, care vor semna  însă un formular prin care se declară imediat disponibile pentru muncă.

Guvernul susţine că măsura are în vedere diminuarea nivelului „extrem” de sărăcie în Italia. Sistemele anterioare de șomaj din Italia ofereau o sumă mult mai mică și puțin ajutor în găsirea unui loc de muncă.

Introducerea unui „venit al cetățenilor” în Italia a fost elementul central al campaniei M5S, înainte de alegerile generale din martie 2018.

Aceasta a condus la o situație fără precedent, de opoziţie manifestată de Comisia Europeană, care a respins, în octombrie, bugetul propus de guvernul italian pentru susţinerea programului, CE avertizând că măsura ar putea deschide calea către o criză financiară.

Cele două părți au ajuns, în cele din urmă, la un compromis, M5S acceptând să reducă o parte din propunerile sale de cheltuieli.

1646
Tagurile:
Cetățenie, venituri, cereri, Italia, Români

Загрузка...