London, UK

"Drepturile cetățenilor români din Marea Britanie vor fi respectate" - oficial britanic

413
(reînnoit 08:33 19.01.2019)
Ministrul britanic de stat pentru Europa și America, Sir Alan Duncan, a asigurat românii că, indiferent de deznodământul procesului Brexit, drepturile acestora vor fi asigurate.

BUCUREŞTI, 19 ian - Sputnik. Această informaţie a fost făcută publică de Ministerul român de Externe, după ce oficialul britanic l-a telefonat pe ministrul român delegat pentru afaceri europene, George Ciamba. 

Partea britanică a transmis că "apreciază determinarea autorităților române în a identifica măsurile necesare pentru protejarea drepturilor cetățenilor britanici din România post-Brexit, indiferent de scenariul care se va concretiza la finalul procesului".

Totodată, Sir Alan Duncan a în pofida disensiunilor din parlamentul britanic, se va reuşi identificarea unei soluţii pentru continuarea dialogului cu Uniunea Europeană. Iar partea română a punctat că, imediat ce va exista o poziţie a guvernului d ela Londra referitor la următorii paşi, statele membre ale UE şi instituţiile europene vor asigura un dialog imediat.

Politicianul din regatul Unit a asigurat partea română că drepturile cetăţenilor români din Marea Britanie vor fi respectate.

"Indiferent de deznodământul procesului Brexit, drepturile cetățenilor români din Marea Britanie vor fi respectate", a spus Ministrul britanic de stat pentru Europa și America.

De asemenea, Sir Alan Duncan a transmis că premierul britanic Theresa May ia în considerare găsirea abordării adecvate care să permită o soluție sustenabilă în relația dintre Marea Britanie și UE., transmite MAE.

413
Tagurile:
Drepturi, Marea Britanie, Cetățeni români, Brexit
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (543)
Tematic
Lavrov: Rusia nu își freacă mâinile și nici nu se bucură de situația din jurul Brexit
Brexit: Un nou referendum va câştiga şi mai multe voturi pentru ieşirea din UE
Brexit: Franța activează Planul fără acord după înfrângerea istorică a Theresey May
Ministrul de Externe al Spaniei: Data Brexit trebuie amânată
UK: Va fi prezentat un nou acord cu privire la Brexit. May nu exclude o ieşire fără acord
Brexit: Armata britanică, solicitată să intervină în pregătirea pentru o ieşire fără acord

Загрузка...