München, Germania

Românii din Germania: alocaţii şi deduceri fiscale mai mari pentru familii în 2019

3341
(reînnoit 16:18 06.12.2018)
În Germania a fost adoptat un pachet de măsuri care vin în ajutorul familiilor. Astfel, începând din 2019, vor fi deduceri fiscale mai mari pentru familii, iar alocațiile pentru copii vor creşte. Cu cât se vor majora.

BUCUREŞTI, 6 dec – Sputnik, Doina Crainic. Alocațiile pentru copii (Kindergeld) se vor majora cu zece euro, până la 204 euro lunar, pentru primul și al doilea copil. Pentru al treilea copil, alocația va fi de 210 euro lunar, iar pentru toți ceilalți copii va crește până la 235 euro lunar, potrivit SZ.de, citat de Ziarulromanesc.de

Totodată, vor fi deduceri fiscale mai mari și compensații pentru așa-numita „progresie la rece” a ratei de impozitare. Pentru familiile cu copii, deducerile fiscale cresc cu 192 euro până la 8.812 euro anual. Ajutorul de bază pentru asigurarea nivelului de subzistență va fi majorat în două etape, de la 9.000 la 9.408 euro.

Expertul în finanțe Hans Michelbach a calculat că un cuplu cu doi copii și venit mediu lunar va beneficia de deduceri fiscale de 470 de euro anual.

Partidul Social Democrat din Germania (SPD) a subliniat că cei cu venituri mici vor beneficia de reduceri fiscale în altă parte, de exemplu la plata contribuțiilor.

De asemenea, o altă măsură se referă la abonamentele de transport furnizate de firme angajaților. Dacă acestea oferă tichete de autobuz și tren gratuite sau reduse, economiile derivate din acestea nu vor mai fi impozitate.

Pentru a putea fi pus în practică, pachetul legislativ trebuie aprobat și de Consiliul Federal.

3341
Tagurile:
fiscalitate, Alocații, Germania, români
Tematic
Românii din Germania, veste bună: majorare importantă a salariului minim
Românii din Germania şi drepturile lor: plata pentru zilele de concediu neefectuate
Anunţ: Nevoie disperată de lucrători români în Germania. Salarii de 74.000 de euro pe an

Загрузка...