Italia, Milano

Românii din Italia, veste bună: familiile fertile primesc pământ de la statul italian

555
Numai 464.000 de nașteri au fost înregistrate în Italia anul trecut, un nivel scăzut record într-o țară care are în prezent are cea mai scăzută rată a natalității din Europa.

BUCUREŞTI, 2 nov – Sputnik, Doina Crainic. Analiștii atribuie această scădere a natalității în Italia lipsei de ajutor suficient pentru îngrijirea copilului, oportunităților reduse pentru mame pe piaţa muncii și recesiunii economice, care i-a determinat pe mulți tineri italieni să renunțe la a avea copii.

Totuşi, Guvernul italian s-a angajat să ofere teren agricol din partea statului pentru 20 de ani pentru fiecare familie care va avea un al treilea copil între 2019 și 2021, măsura având ca scop combaterea scăderii şi mai mari a ratei natalității.

În plus, astfel de familii vor avea dreptul să obțină împrumuturi cu dobândă zero, în valoare de aproximativ 200.000 de euro dacă își vor cumpăra prima casă în apropierea terenului recent achiziționat, potrivit Sputnik International

Ministrul italian pentru Familie și persoanele cu dizabilităţi, Lorenzo Fontana, a declarat că oferta „teren pentru copii” se va limita la cuplurile căsătorite, aşadar nu vor putea beneficia de ea persoanele care trăiesc în uniuni civile.

În Italia, legea prevede aproape aceleași drepturi pentru cei care trăiesc în uniuni civile ca și pentru cei căsătoriţi, astfel că analiștii spun că ordonanţa lui Fontana ar putea să nu fie pusă în aplicare.

La începutul lunii mai, Institutul Național de Statistică (ISTAT) din Italia a anunţat că populația țării va continua să se micșoreze în deceniile următoare, ajungându-se la pierderea a până la 6,5 milioane de locuitori până în 2065.

În 2017, numărul de decese a fost mai mare decât cel al nașterilor în întreaga UE, dar, datorită imigrației, populația a crescut cu 1,1 milioane, ajungând la 512,6 milioane de persoane, potrivit Eurostat.

555
Tagurile:
ajutoare familii, Italia

Загрузка...