Flag of Italy

Drepturile românilor din Italia. Contractul pentru îngrijitoare: drepturile și obligațiile

472
Important pentru românii care sunt plecaţi la muncă în Italia: care sunt cele mai importante drepturi şi obligatii menţionate în contractul pentru româncele îngrijitoare. Românii care lucrează în străinătate trebuie să-şi cunoască bine drepturile!

BUCUREŞTI, 11 oct — Sputnik, Doina Crainic. În mod obişnuit, o îngrijitoare este asigurată împotriva vătămărilor care pot surveni în timpul muncii. Însă în cazul în care îngrijitoarea, din cauza lipsei de experiență sau de abilităţi, cauzează o vătămare fizică persoanei aflate în îngrijire, aceasta nu se bucură de nicio protecție, potrivit portalului italian ebada.it, care oferă informaţii privind lucrătorii din acest sector.

Societatea italiană are tot mai multă nevoie de persoane care să asiste bolnavi, oameni în vârstă sau care se află într-o condiţie de vulnerabilitate. Desigur, un accident la locul de muncă este acoperit ca în orice alt sector de muncă, deoarece îngrijitorii angajați sunt protejați prin instituțiile de securitate socială. Dar lucrătorii casnici, ca orice lucrător, au obligații contractuale care trebuie respectate, iar dacă provoacă daune, trebuie să răspundă pentru aceasta.

Printre obligaţiile îngrijitorului, cea mai importantă este de a avea grijă de persoana asistată. „Îngrijire" înseamnă nu numai îngrijirea sănătății (medicamente, controlul tensiunii arteriale, igiena), ci implică şi aspectul uman: a ţine companie persoanei asistate. Îngrijitorii care vorbesc inadecvat sau provoacă neplăceri trebuie să răspundă în fața legii: de la concediere, până la punerea sub acuzaţie sau obligaţia de a plăti daune, mai scrie portalul italian.

472
Tagurile:
Locuri de muncă, Drepturi, Bandante, îngrijitoare, Români în Italia, Italia
Tematic
Românii din Italia, în alertă: Circulara Salvini ordonă evacuarea caselor ocupate ilegal
Românii care muncesc în Italia: cazarea şi masa, plătite şi sub formă de alocaţie
Italia, pământ românesc? Românii, cea mai numeroasă minoritate în Italia (HARTA)
Italia are nevoie disperată de muncitori români „angajaţi legal". În ce sectoare

Загрузка...