A journalist poses with a copy of the Brexit Article 50 bill, introduced by the government to seek parliamentary approval to start the process of leaving the European Union, in front of the Houses of Parliament in London, Britain, January 26, 2017.

Românii din Marea Britanie. Anunţul lui May despre accesul imigranţilor din Europa de Est

953
(reînnoit 15:00 08.10.2018)
Theresa May a anunțat noi reguli privind imigrația în Marea Britanie, care vor intra în vigoare după Brexit. Sistemul va fi mai dur, a declarat pentru Sputnik Richard Wellings, director adjunct de cercetare la Institutul de Afaceri Economice (IEA), comentând cu privire la reforma propusă de prim-ministru.

BUCUREŞTI, 8 oct — Sputnik, Doina Crainic. Nu este întâmplător că anunțarea reformei privind imigrația a coincis cu conferința anuală a Partidului Conservator, Theresa May crezând cu siguranţă că o politică dură pe această temă o poate ajuta să câștige sprijinul conservatorilor, în rândul cărora nu s-a mai bucurat de popularitate în ultimul timp, a declarat pentru Sputnik Richard Wellings de la Institutul de Afaceri Economice (IEA).

„Printre membrii partidului, există un scepticism în legătură cu implementarea eficientă a acestei noi politici", a mai spus acesta.

Wellings a adăugat că viitorul sistem va fi diferit de cel actual.

„Acest sistem trebuie să schimbe fluxurile de imigranţi, reducând, printre altele, numărul de imigranți din țările Europei de Est, precum Polonia, Bulgaria și România, şi sporind, în acelaşi timp, numărul imigranților din țări precum Australia, Noua Zeelandă și Canada", a precizat Wellings.

Potrivit acestuia, în noul sistem de imigraţie vor fi afectaţi cel mai mult imigranții din cele mai sărace țări din Uniunea Europeană, unde rata șomajului este încă extrem de ridicată, iar nivelul veniturilor populației este mult mai mic decât cel al locuitorilor Regatului Unit.

Aceştia „vor pierde cel mai mult din cauză că nu va mai fi posibilă pentru ei intrarea în Marea Britanie", a conchis Richard Wellings.

Comentând cu privire la reforma sistemului de imigrație propusă de prim-ministru, observatorii spun că este un indiciu că Theresa May intenționează să rămână la 10 Downing Street pentru anii care vin.

953
Tagurile:
Muncitori, ședere, Drepturi, Cetățeni români, Brexit, UE, Theresa May, Londra, Marea Britanie, UK
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (547)
Tematic
Cetăţenii europeni, acces preferențial în UK după Brexit. Ce solicită companiile britanice
Românii în Marea Britanie. Decizie: ce imigranţi vor fi favorizaţi în sistemul post-Brexit
Români din Marea Britanie, atenţionare: „Haosul chimic" ce ar putea urma după Brexit
Summitul de la Salzburg: Fără progrese pe Brexit, Theresa May se ţine de Planul Chequers
Punctul pe ”i”, în acronimul-vedetă Brexit? Bruxelles și Londra anunță un Summit special
Românii din UK: Cetățenii europeni nu vor primi tratament preferenţial după Brexit- Raport

Загрузка...