Die Quadriga auf dem Brandenburger Tor

Muncitori români abuzaţi în Germania - poliţia, sfat ciudat pentru ei

736
(reînnoit 13:33 02.10.2018)
Un lucrător a fost nevoit ca timp de trei săptămâni să stea în pădure - supus la un abuz inimaginabil de angajator şi de un alt român - la firma în cauză mai lucrează zeci de conaţionali.

BUCUREŞTI, 2 oct — Sputnik, Georgiana Arsene. A plecat să câştige bani pentru o viaţă mai bună şi a trăit un adevărat coşmar. Este povestea cât se poate de reală — şi, poate, de aceea, atât de cumplită — a unui român care a fost nevoit să doarmă aproape o lună de zile în pădurea de lângă Offenbach.

Se pare că la acest angajator mai sunt încă zeci de români care sunt supuşi la acelaşi tratament.

Cum a început totul? Un vecin — român — angajat la firma GmbH din centrul Germaniei — i-a promis omului că dacă vine să lucreze la această companie va primi un salariu de 9 euro pe oră şi i se va asigura cauzarea, informează stiridiaspora.ro.

Ameţit de promisiune, românul a plecat în Germania la locul de muncă, numai că aici realitatea urma să îşi arate colţii. Şi anume, omul a fost informat că trebuie să îi dea celuilalt român, vecinului, adică suma de 250 de euro, reprezentând un comision lunar plus chiria pentru patul de dormit în valoare de 250 de euro şi că în cameră va sta cu alţi trei conaţionali.

Zilnic, acesta lucra 12-14 ore, inclusiv sâmbăta şi duminica. După trei săptămâni şi jumătate de muncă, omul i-a spus celui care l-a adus din România, dar şi şefului neamţ de etnie turcă faptul că doreşte să i se dea contractul de muncă sau un alt act doveditor ca să se asigure că este angajat legal.

Doar pentru că a avut curaj să întrebe de așa ceva, românul a povestit că cei doi l-au dat afară din casă fără să îi dea posibilitatea de a-și lua și restul de lucruri ce le avea în cameră.

Cel care a aflat de povestea acestui român este Erich Mocanu de la Asociația AEBS, care luptă pentru drepturile românilor din Germania și Austria.

Acesta a explicat că a sunat la poliţie, le-a explicat care este problema, dar oamenii legii „nu au fost dornici să ajute" şi i-au cerut lui Mocanu să îl pună în tren spre casă.

„Am înștiintat poliția că în acest caz nu este vorba doar despre o persoană care stă pe stradă și nu doar de incălcarea dreptului muncii, ci chiar mai mult, este vorba de incălcările Legii Penale Germane și ale Drepturilor Omului", a precizat Mocanu, care a menţionat că, deşi le-a dat toate aceste informaţii, poliţiştii germani nu au vrut să se implice şi să dea ajutor suplimentar, motiv pentru care l-a luat cu el şi a pornit o campanie de ajutorare a românului cu un transport spre casă.

Nu a trebuit să caute prea mult, fiindcă, în drum spre Passau (sediul AEBS), Mocanu a dat peste nişte şoferi de la o firmă de Transport Persoane Anglia România, care au fost de acord să îl ducă pe muncitori acasă fără nici un cost. Mai mult, au refuzat să facă paradă cu fapta lor, dorind numai să ajute.

Din nefericire, problema nu este încheiată. Şi aceasta pentru că la firma în cauză mai sunt încă zeci de români care sunt neplătiţi de două-trei luni, iar unora le-au fost reţinute actele de identitate.

Poliţia germană dă un sfat bizar românilor aflaţi în această situaţie — să meargă la Consulatul Germaniei sau Ambasadă şi să îşi declare actele pierdute.

736
Tagurile:
Români în Germania, Diaspora, Locuri de muncă, Germania
Tematic
Românii din Germania. Cum vă cunoaşteţi drepturile ca angajaţi. Munca în schimburi
Germania: minorii din familiile radicale – un risc sporit pentru securitate
Românii care muncesc în Germania: important legat de salarii, impozitare, fişa de plată
Lecție dură din Germania pentru Diaspora: "Șezi blând, plătește-ți taxele și impozitele"

Italia: noul sistem de culori în funcţie de situaţia epidemiologică zonele roşii

208
(reînnoit 17:28 11.04.2021)
Care sunt regiunile din Italia aflate sub culoarea roşie, portocalie sau galbenă, în funcţie de situaţia epidemiologică, şi în ce zone s-a înregistrat o scădere a cazurilor de infectare cu coronavirus.

BUCUREŞTI, 11 apr – Sputnik. În Italia, sub culoarea roşie sunt patru regiuni: Puglia, care are încă peste 250 de cazuri la 100.000 de locuitori săptămânal, Sardinia, care era în zona albă până acum câteva săptămâni, Valle d’Aosta și Campania.

Restul Italiei se află în zona portocalie, trecerea sub culoarea galbenă, însemnând un nivel de restricţii mult mai scăzut, fiind suspendată până la 30 aprilie, potrivit gazetaromaneasca.com

Totuşi, sunt mai multe regiuni care ar putea trece în curând sub culoarea galbenă, indicele de transmisie (Rt) fiind sub 1, unul dintre criteriile solicitate. Lazio a confirmat scăderea indicelui, până la 0,90 și a înregistrat o scădere a cazurilor noi. De asemenea, Rt sub 1 s-a înregistrat în Abruzzo, Emilia-Romagna, Friuli-Venezia Giulia, Lombardia, Marche, Molise, Piemont, Calabria, provinciile autonome Bolzano și Trento.

Veneto (0,96) și Umbria (0,97) ating nivelul critic 1. Rt nu este singura valoare de care se ţine cont, dar, conform vechilor clasificări de culori, astăzi o bună parte a Italiei ar fi în zona galbenă, potrivit Il Messaggero.

Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a semnat noile ordonanțe în vigoare de luni pentru regiunile Calabria, Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lombardia, Piemont și Toscana, care devin portocalii, și pentru regiunea Sardinia, care trece în zona roșie.

În cele șase regiuni care vor beneficia de tranziția la niveluri mai puțin stricte de blocare, are loc o relaxare care afectează în total cel puțin 25 de milioane de italieni.

Vineri au fost înregistrate 18.938 de cazuri noi, iar numărul de decese rămâne uriaș: 718 vineri, dar acest număr este influențat de cele peste 200 de decese care au fost raportate târziu de regiunea Sicilia. Cifrele arată însă o îmbunătăţire lentă.

Astfel, RT național este acum constant sub 1 (0,92), incidența scade (210,8 la nivel național acum, faţă de peste 232 săptămâna precedentă) şi doar patru regiuni au un nivel ridicat de risc (Liguria, Toscana, Puglia și Valle d’Aosta).

208
Tagurile:
Italia, restrictii

Загрузка...
Roma

Românii din Italia: bonusul pentru părinţii care lucrează poate fi solicitat de astăzi

319
Serviciul online pentru solicitarea bonusului de babysitter este activ de astăzi, anunţă Istituto Nazionale Previdenza Sociale (INPS), reamintind sumele şi categoriile de persoane care au dreptul la bonus.

BUCUREŞTI, 8 apr – Sputnik. INPS a anunțat deschiderea serviciului online prin care poate fi solicitat bonusul de babysitting.

Potrivit instituției, cererea poate fi depusă prin intermediul site-ului www.inps.it, utilizând serviciul online „Servicii bonus de babysitting” („Bonus servizi di babysitting”), sau prin intermediul organismelor Patronati, folosind serviciile gratuite ale acestora. Pentru serviciul online va fi necesar să aveți un SPID de cel puțin nivelul 2, Carte de identitate electronică (CIE), Card de serviciu național (CNS) sau un PIN de tip dispozitiv emis de Institut, potrivit Sputnik Italia

Cine poate solicita bonusul

Lucrătorii independenți înregistrați la INPS, cei din sectorul „Gestione separata” și cei din sectorul de sănătate public sau privat acreditat (medici și asistenți medicali, inclusiv obstetricieni, tehnicieni de laborator biomedical, tehnicieni de radiologie medicală, lucrători sociali și de sănătate și asistenți de urgență 118) pot solicita bonusul pentru o sumă de până la 100 de euro pe săptămână în cazul copiilor sub 14 ani aflaţi în învățământ la distanță sau în carantină.

Bonusul poate fi solicitat și de lucrătorii din sectorul securității, apărării și salvării din sectorul public angajați pentru a răspunde nevoilor legate de urgența epidemiologică Covid-19.

Bonusul poate fi utilizat până la 30 iunie 2021 și suma va fi plătită prin Cartea de familie. Alternativ, poate fi furnizat direct solicitantului pentru înscrierea copiilor în centre de vară, servicii socio-educaționale teritoriale, în centre cu funcție educațională și recreativă, precum şi în servicii integrative sau inovatoare pentru copiii mici.

La jumătatea lunii martie, odată cu Decretul de lege nr. 30 aprobat de Consiliul de Miniștri, au fost aduse modificări bonusului de babysitting, pentru a fi oferite o nouă serie de ajutoare pentru sprijinirea părinților care lucrează.

319
Tagurile:
Italia
Tematic
Acord între Rusia, Italia, Spania, Franța și Germania pentru producția comună a Sputnik V
Italia reintră în lockdown de luni – aceste regiuni, sub risc ridicat
Sputnik V este mai popular în Italia decât vaccinurile AstraZeneca și Johnson
În Italia se investighează 8 decese după vaccinarea cu AstraZeneca
Italia lansează vaccinarea obligatorie a angajaților din sănătate
Italia: Erupție spectaculoasă a vulcanului Etna

Загрузка...
Сотрудник лаборатории Научно-исследовательского института скорой помощи имени Н. В. Склифосовского во время проверки биоматериала на наличие новой коронавирусной инфекции.

„Covid-19 este o oportunitate pentru oligarhia globalistă” - VIDEO

0
(reînnoit 18:48 18.04.2021)
Pandemia de Covid-19 a limitat libertățile publice și individuale peste tot pe planetă pe motiv că trebuie oprită circulația virusului. Într-un interviu pentru Sputnik, intelectualul francez Pierre-Yves Rougeyron consideră că e un avantaj pentru „hiperclasa globalistă”.

BUCUREŞTI, 18 apr – Sputnik. „Covidul a permis o întoarcere [a clasei] oligarhice după o lungă perioadă de reapropriere democratică în Occident”, a spus, la microfonul Sputnik France, intelectualul francez Pierre-Yves Rougeyron, jurist și specialist în inteligență economică.

Potrivit acestuia, această „clasă socială de «câștigători» în grad foarte mare ai globalizării” este hotărâtă să „își dezvolte interesele” și „să-și mențină privilegiile”. Aceasta se va întâmpla prin utilizarea epidemiei ca „instrument de guvernare”. „O oportunitate” obţinută prin frică și „menținerea populației într-o stare de groază”.

Editorul dezvoltă ideile eseistului Antonio Furone, autorul cărţii „Oligarchy, crises and folie des grandeurs” („Oligarhia, crizele și megalomania”) (ed. Jean-Cyrille Godefroy). Potrivit acestuia, un „trio” funcționează în această criză: „restricții privind libertățile, anihilarea statului și înrobire prin datorii”. Suficiente elemente pentru a reduce la tăcere „vocea democratică și antioligarhică a unei părți a populației”, întruchipată, înainte de criza epidemică, de „mișcări calificate drept populiste”, precum mişcarea „vestelor galbene” din Franța.

Interlocutorul interviului prezice că aceste două viziuni și sociologii opuse se vor „ciocni”, deoarece, „pentru ca unii să aibă privilegii, alții trebuie să-și strângă cureaua”. „Acest lucru nu se va întâmpla fără tensiuni”, a adăugat Rougeyron.

0
Tagurile:
Oligarhie, COVID-19
Tematic
Mai mult de 3 milioane de decese asociate cu Covid 19
Războiul din sănătate: spitalele Covid au rămas fără bani, bugetul ATI tăiat cu 65 la sută
Voiculescu aruncă NUCLEARA: Morții de COVID-19 - raportați greșit

Загрузка...