Euro

Românii din Diaspora încep revină în țară. Ei primesc zeci de mii de euro

1812
Românii din Diaspora interesaţi să deruleze o activitate antreprenorială în ţară beneficiază de un sprijin nerambursabil de 40.000 de euro.

BUCUREȘTI, 21 sept — Sputnik, Daniel George Nistor. Proiectul ''Diaspora ReSTART'' acordă finanțare pentru cei plecați în străinătate și care vor să se întoarcă în România și să deschidă o afacere.

Până în prezent, s-au înscris la concurs 149 de persoane, potrivit unui comunicat al Consiliului Naţional pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

"Am avut privilegiul de a interacţiona direct cu peste 400 de români plecaţi în afara ţării, de a le cunoaşte poveştile de viaţă şi de a le oferi oportunitatea de a se întoarce şi a crea valoare adăugată pe meleagurile natale", a declarat Oana Bâra, manager de proiect CNIPMMR, potrivit site-ului organizației.

Pentru că vorbim despre un concurs, din păcate doar 60 dintre aceştia vor primi finanţarea nerambursabilă de 40.000 de euro", a precizat Bâra.

În cursa pentru obţinerea finanţării din cadrul proiectului ''Diaspora ReSTART'' au intrat 149 de persoane care, după efectuarea unor cursuri de formare antreprenorială, au întocmit şi depus planurile de afaceri, 60 dintre ele beneficiind de acces la o finanţare nerambursabilă de maximum 40.000 euro.

Astfel, analiza celor 60 de planuri de afaceri câştigătoare relevă următoarele: cei mai mulţi aplicanţi sunt din Marea Britanie (33,3%) şi Spania (28,3%), urmaţi de Italia (11,67%), Franţa (6,67%), Olanda (5%), Germania dar şi Australia sau SUA (1,67%). Cele mai multe afaceri vor fi înfiinţate în următoarele domenii: 6.312 — Activităţi ale portalurilor web (10%); 4.520 — Întreţinerea şi repararea autovehiculelor (8,33%); 5.610 — Restaurante (8,33%); 7.112 — Activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea (8,33%); 6.201 — Activităţi de realizare a software-ului la comandă (5%).

În ceea ce priveşte repartiţia pe gen, 68,33% din firme vor fi conduse de bărbaţi şi 31,67% de femei. Segmentarea pe regiuni relevă faptul că, din cele 60 de noi firme, 26,67% se vor înfiinţa în Regiunea Nord-Est, 21,67% în Regiunea Centru şi alte 15% în Regiunea Nord-Vest.

1812
Tagurile:
Diaspora, Afaceri, Finanțare, Diaspora ReStart, România
Tematic
Români din diaspora, iată ce vi se pregătește! Cum veți mai veni acasă?
Lecție dură din Germania pentru Diaspora: "Șezi blând, plătește-ți taxele și impozitele"
A fost un „protest al diasporei” sau nu? Cum au manipulat rețelele de socializare și presa
"E o tentativă de lovitură de stat, diaspora e paravanul!" - concluzie șocantă!
Mitingul Diasporei „România, trezește-te!”
"Mitingul diasporei" - mesaj inteligent dar ferm al lui Liviu Dragnea

Загрузка...