Bloc de apartamente, Napoli

Românii din Italia, în alertă: Circulara Salvini ordonă evacuarea caselor ocupate ilegal

1701
Ministrul de Interne al Italiei, Matteo Salvini, a dispus luarea de măsuri drastice contra ocupării abuzive a locuințelor de către imigranţi, cei mai mulţi dintre aceștea fiind români.

BUCUREŞTI, 17 sept — Sputnik, Doina Crainic. În circulară se cere prefecților să înceapă imediat evacuările, pentru a elibera casele ocupate ilegal de luni sau chiar de ani de zile.

De asemenea, în document se prevăd măsuri de asistență luate de primării pentru persoanele evacuate, potrivit gazetaromaneasca.com

Prin această circulară sunt afectate în primul rând centrele sociale și imobilele ocupate de imigranți, printre care se află un număr mare de români. Principalul scop al circularei este protejarea proprietății private.

„Proprietatea privată este sacră și prea mulți italieni sunt victime ale ocupărilor comise nu de nevoiași, ci de [imigranţi] vicleni și violenți", a precizat Matteo Salvini.

La Roma, evacuările au început deja în forţă. Zilele trecute au fost evacuate mai multe clădiri din zona Tor Cervara, unde locuiau ilegal în special străini. În zonă, criminalitatea este în creștere.

După evacuare, circa 40 de persoane, cetățeni străini, dintre care cei mai mulți erau români, ceilalţi fiind imigranţi proveniţi din Nigeria, Gambia și Ghana, au fost duși la biroul de imigrație. Pentru a participa la operațiunile de evacuare, au fost mobilizați agenți de la poliția municipală, pompieri, carabinieri.

1701
Tagurile:
consecințe, români, evacuare, ocupare ilegală, Locuințe, circulară, Matteo Salvini, Italia
Tematic
Românii care muncesc în Italia: cazarea şi masa, plătite şi sub formă de alocaţie
Italia, pământ românesc? Românii, cea mai numeroasă minoritate în Italia (HARTA)
Românii din Italia: contractele de angajare pe 2018 se schimbă. Noutatea introdusă
Româncă din Italia „Cele mai multe persoane traficate sunt din România"

Загрузка...