Tower Bridge over the river Thames in London. (File)

Românii din UK: regiunea şi sectoarele cu mai multe oferte de muncă în contextul Brexit

700
(reînnoit 19:34 11.09.2018)
Românii care locuiesc sau care doresc să muncească în Marea Britanie pot afla în ce regiune din Regatul Unit există mai multe şanse de angajare în contextul Brexit şi în ce zone angajatorii sunt pesimişti în ceea ce priveşte planurile de a face noi angajări.

BUCUREŞTI, 11 sept — Sputnik, Doina Crainic. Angajatorii din Anglia sunt mai optimişti în ceea ce priveşte capacitatea de a eluda impactul Brexit decât angajaţii din restul Regatului Unit. Însă în restul ţării speranţele de angajare se află la cel mai mic nivel din ultimii şase ani. 

Dezvlăuind diviziuni din ce în ce mai mari la nivelul întregii ţări, ultimul studiu pe piața locurilor de muncă realizat de agenția de ocupare a forței de muncă ManpowerGroup apare cu mai puțin de 200 de zile înainte ca Marea Britanie să iasă oficial din UE. 

Sondajul, la care au participat 2100 de angajatori din nouă sectoare industriale diferite, sugerează că 2018 este cel mai slab an pentru angajări în Regatul Unit din 2012, pe fondul temerilor tot mai accentuate legate de posibilitatea unui Brexit fără acord, scrie The Guardian.  

Analizat cu atenție de Banca Angliei și de guvern pentru a detecta semne de avertizare din economia britanică, sondajul arată că angajatorii din Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord sunt mult mai pesimiști decât companiile din Anglia când vine vorba despre planurile lor de angajare în următoarele trei luni. 

În întreaga țară, doar 4% dintre firme intenționează să crească numărul angajaţilor în loc să facă reduceri de personal. Printre sectoarele unde încă există cele mai multe şanse de ocupare a forței de muncă este industria de utilități, unde sunt mai ales cereri pentru instalatori de contoare inteligente. 

Deși angajatorii din Anglia sunt mai dispuşi să facă angajări decât cum era situaţia la începutul acestui an, cei din Ţara Galilor manifestă cea mai scăzută disponibilitate în acest sens din ultimii opt ani, cu un sold net de —8% de angajatori care planifică să angajeze personal nou. 

De asemenea, temerile legate de revenirea la o frontieră dură se reflectă şi în planurile companiilor din Irlanda de Nord, care nu mai iau în calcul noi angajări, în timp ce firmele scoțiene sunt şi mai pesimiste în ceea ce priveşte perspectivele de angajare decât cele din Anglia. Peste 10% din populația Edinburgh-ului este angajată în sectorul serviciilor financiare, sector care poate deveni vulnerabil în cazul unui Brexit dur.

700
Tagurile:
brexit, români, locuri de muncă, Marea Britanie
Tematic
Brexit fără acord: Nou raport despre situaţia la care să se aştepte românii din UK
Românii din UK post-Brexit. "Cetățenii europeni vor fi dați afară după 3 luni dacă..."
Românii din UK. A fost dezvăluit planul privind înregistrarea cetăţenilor UE post-Brexit
Brexit. Românii din UK, în pericol de a rămâne pe drumuri. Avertismentul proprietarilor
Românii din UK: trei scenarii Brexit, toate cu creștere a prețurilor la alimente
Românii din UK: îngrijorările cetăţenilor din UE. „Victime colaterale ale Brexit"
Românii din UK după Brexit. Noua decizie: vor avea dreptul automat de a rămâne?
Românii în UK. Ultimele date oficiale: cum va afecta Brexit zona unde locuieşti
Românii din Marea Britanie: Ce se întâmplă după ieşirea UK din Uniunea vamală
Brexit. Veste bună pentru românii din UK privind taxele pentru permise de şedere
Brexit. Românii la muncă în UK: vize pe termen limitat, fără acces la beneficii
Scandal în UK: Românii au răpit un fotomodel
(VIDEO) Românii vor fi deportați din UK? Răspunsul Theresei May pentru un român
Ministrul Agriculturii din UK: ”Românii și bulgarii sunt buni la cules căpșuni!”
Românii, ținta atacurilor xenofobe în UK: "Am votat să plecați dracului de aici"

Загрузка...