Dolari

Românul care a falimentat loteriile: câștiguri de zeci de milioane - VIDEO

505
(reînnoit 21:23 03.09.2018)
Matematicianul și economistul român, Ștefan Mandel, a reușit să câștige zeci de milioane de dolari la loto cu ajutorul unui algoritm.

BUCUREȘTI, 3 sep — Sputnik. După ce a fugit din România în Austrialia, bărbatul a reușit să facă rost de niște investiții pentru înființarea Fondului Internațional de Loto care a reușit să câștige marile premii în mai multe țări ale lumii.

Matematicianul și economistul român, Ștefan Mandel, a reușit să elaboreze un algoritm care i-a permis să câștige în mai multe rânduri mariile premii la loterie, relatează Daily Mail.

Mandel, născut în 1934, locuia în România comunistă și visa să obțină averi mari. Pentru a-și atinge scopul, acesta a elaborat un sistem care îi permitea să ghicească combinații din șase numere, a cumpărat împreună cu prietenii săi mai multe bilete ale Loteriei Române, reușind să câștige marele premiu de 19 mii de dolari în anul 1964.

După ce și-a plătit toate datoriile, acesta a rămas cu 3,5 mii de dolari, bani care i-au fost suficienți pentru a mitui funcționarii români, pentru a fugi în Australia în anul 1966. Acolo acesta a reușit să găsească investitori pentru înființarea unui Fond Internațional pentru Loto.

În Australia acesta locuia cu soția și doi copii. Cu ajutorul unei formule, acesta a reușit să obțină marele câștig în 12 cele mai mari loterii britanice și australiene. Economistul a calculat că în loteria unui anumit format există peste șapte milioane de combinații câștigătoare. Acesta cumpăra peste șapte milioane de bilete a câte un dolar și miza pe aceste combinații.

Panicate, autoritățile australiene au considerat că schema matematicianului nu respectă condițiile loteriei, chiar dacă el nu a încălcat legislația. Astfel, lui Mendel i-a fost interzis să mai cumpere bilete. Totuși, bărbatul nu s-a lăsat bătut și și-a găsit parteneri de afaceri. După ce autoritățile au interzis și grupurilor de oameni să cumpere bilete de loterie, Mandel a decis să înființeze Fondul Internațional de Loto, convingând peste 2,5 mii de persoane să învestească câte 2,5 mii de dolari.

Astfel, matematicianul a elaborat o schemă care îi permitea să câștige marile premii. Spre exemplu, în anul 1992, acesta a reușit să câștige 27 milioane de dolari la loteria din Virginia. În total, Fondul său a reușit să câștige peste 40 milioane de dolari în 14 loterii din întreaga lume. În același timp, Mandel a reușit să obțină și decizii vaforabile în procesele de judecată intentate împotriva lui.

Marile probleme au început în Israel în 1995. Acolo Mandel nu a reușit să câștige în loteria de stat și să returneze banii investitorilor, fiind condamnat la 20 de luni de închisoare.

În cele din urmă, în anul 1999, Ștefan Mandel s-a lăsat de combinațiile periculoase, retrăgându-se împreună cu familia la Vanuatu, o țară insulară din Oceania.

505
Tagurile:
matematician, loterie, economist, loto, Ștefan Mandel, românia, Australia
Tematic
Un român a câștigat peste 2,6 milioane euro la loto. Numerele învingătoare
Un măturător din Belgia a câştigat 168 de milioane de euro la loto şi a dispărut
Declarația de presă comună Bogdan Aurescu – Dmytro Kuleba

România a cerut Ucrainei renunțe la “limba moldovenească”

513
(reînnoit 20:08 19.06.2021)
România cere autorităților ucrainene să renunțe la utilizarea oficială a glotonimului “limba moldovenească”.

BUCUREȘTI, 19 iun – Sputnik. Autoritățile române au cerut din nou Ucrainei să renunțe la utilizarea oficială a denumirii “limbii moldovenești”. O astfel de poziție și-a exprimat ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, în timpul unei întrevederi cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba, pe marja Forumului de Diplomație de la Antalya.

“Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat solicitarea către Ucraina ca, pornind de la recunoașterea identității între limba română și așa-zisa “limbă moldovenească”, confirmată de partea ucraineană în luna aprilie 2021, aceasta să recunoască oficial inexistența „limbii moldovenești””, se menționează într-un comunicat al diplomației române.

În aprilie a acestui an, reprezentanții mai multor localități din sudul Basarabiei au acționat în instanță de judecată ministerul Învățământului al Ucrainei, cerând înlocuirea limbii “moldovenești” cu cea română.

Plângerea împotriva Ministerului Învățământului și Științei din Ucraina, în care se cere revenirea la predarea în limba română, este semnată de Asociația învățătorilor români din regiunea Odesa, precum și de locuitorii raioanelor Tatarbunar, Ismail, Sărata, Reni și altele.

Curții i se solicită obligarea Ministerului Învățământului să reintroducă limba română, una din limbile oficiale din UE, în zece școli generale din regiunea Odesa.

Potrivit noii redacții a legii cu privire la învățământ, școlile cu predare în limbile oficiale ale UE (română, maghiară, poloneză) vor trece la predarea în limba ucraineană începând cu 1 septembrie 2023. În acest fel, școlile cu predare în "limba moldovenească" sunt nevoite să treacă la predarea în limba ucraineană.

513
Tagurile:
Ucraina
Тема:
Ucraina lichidează școlile cu predare în limba română

Загрузка...
Бельгийская полиция. Архивное фото

Imagini terifiante! O clădire s-a prăbușit în Belgia: Printre morți și răniți - moldoveni

154
O clădire din Antwerpen, Belgia, s-a prăbușit. Aceasta se afla în construcție, iar la ea munceau și câțiva moldoveni. Ministerul de Externe anunță că printre cei morți și răniți sunt și concetățeni de-ai noștri. 

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Un moldovean a murit, al doilea este grav rănit, iar cel de-al treilea încă nu a fost găsit. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că a fost informat prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Belgiei despre faptul că în orașul Antwerpen s-a prăbușit un bloc școlar, aflat în construcție, la care lucrau și cetățeni din Republica Moldova.

Astfel, echipa ambasadei a mers la locul tragediei și a întreprins demersuri în regim de urgență către autoritățile locale, pentru a obține informații privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate în accident.

„Conform informațiilor preliminare, la moment, a fost recuperat de sub dărâmături corpul unui cetățean din Republica Moldova. Printre cei răniți transferați în regim prioritar la mai multe spitale din Antwerpen, a fost identificat un alt cetățean moldovean, grav rănit în zona capului, internat la spitalul din localitate”, menționează Ministerul Afacerilor Externe. 

Autoritățile diplomatice au precizat că operațiunea de căutare este în desfășurare, iar cel de-al treilea cetățean moldovean cu dubla cetățenie (portugheză) nu a fost încă găsit, se presupune că ar fi prins sub dărâmături.

154

Загрузка...

ISS: Astronauții instalează noi panouri solare pe Stația Spațială

0
(reînnoit 18:26 21.06.2021)
Noi rețele de panouri solare au fost instalate duminică pe Stația Spațială Internațională... lucrarile de montaj au durat apreape 6 ore.

Astronauții NASA Shane Kimbrough și Thoma Pesce, de la Agenția Spațială Europeană (ESA), au efectuat un pasaj spațial pentru instalare.

Panourile a fost instalate pe segmentul de fermă P6. Lucrul a durat aproape șase ore.

În timpul ieșirii anterioare în spațiu, pe 16 iunie, astronauții instalaseră parțial prima matrice solară, dar din cauza unor probleme tehnice, nu au reușit să finalizeze lucrarea.

Potrivit NASA, actualele opt panouri solare ale Stației Spațiale Internațonale instalate acum aproximativ 20 de ani au arătat semne de epuizare.

0
Tagurile:
ISS, NASA

Загрузка...