Londra

Românii și bulgarii - cei mai numeroşi europeni care lucrează în Marea Britanie

208
(reînnoit 08:24 15.08.2018)
Pentru restul cetăţenilor din Europa de Est piaţa de muncă britanică nu mai este o opţiune - numărul lor a scăzut dramatic.

BUCUREŞTI, 15 aug — Sputnik, Georgiana Arsene. Datele oficiale arată că în perioada aprilie-iunie a acestui an, 391.000 de români şi bulgari munceau în Marea Britanie, înregistrându-se o creştere cu 54.000 de persoane faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Această creştere vine în contradicţie cu tendinţa nivelului de ocupare a forţei de muncă de către cetăţeni din alte state membre ale Uniunii Europene.

Astfel, numărul persoanelor care lucrează în Regatul Unit provenite din alte opt ţări din Europa de Est care au aderat la UE în 2004 a înregistrat cea mai mare scădere anuală, informează ziare.com.

În perioada aprilie-iunie 2018, în Marea Britanie munceau 880.000 de cetăţeni din Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia şi Slovenia. Numărul acestora a scăzut cu 117.000 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

În total, 2,28 milioane de cetăţeni UE au lucrat în Marea Britanie în ultimele trei luni — cu 86.000 cu mai puţin decât în urmă cu un an, cea mai mare scădere anuală înregistrată începând cu anul 1997.

Potrivit datelor oficiale, în perioada aprilie-iunie 2018, un număr de 1,27 milioane de cetăţeni din afara Uniunii Europene a muncit în Marea Britanie, cu 74.000 mai mult decât în urmă cu un an.

208
Tematic
Românii din Marea Britanie. În caz de Brexit „dur", Londra e gata să mobilizeze armata
Brexit: Londra, încrezătoare că va evita o ”rea tocmeală”
Bruxelles - Londrei: Dacă zăboviți cu Brexit, veți plăti pentru renovarea Parlamentului UE
Brexit. Românii din UK, în pericol de a rămâne pe drumuri. Avertismentul proprietarilor
Românii din Marea Britanie. "UE greșește crezând că nu va exista un Brexit fără acord"
Brexit și sexit: secretara unui ministru britanic, o prostituată de lux (FOTO)

Загрузка...