Pașaport românesc

Ucraina: operațiunea SBU împotriva unui funcționar cu pașaport românesc

184
(reînnoit 19:20 30.07.2018)
Un funcționar local, etnic român, a fost eliberat din funcția deținută după ce Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a descoperit că acesta deținea cetățenia română.

BUCUREȘTI, 30 iul — Sputnik. Un funcționar din raionul Herța (populat preponderent cu etnici români) a fost eliberat din post ocupat în urma unei operațiuni comune a Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) și a organului executiv regional Cernăuți din cauza deținerii cetățeniei românești, se spune într-un comunicat de presă al administrației regionale de stat din Cernăuți, care nu dezvăluie identitatea persoanei.

Solicitarea de eliberare a persoanei din funcție a venit din partea Direcției regionale Cernăuți a SBU.

Portalul Bucpress afirmă că este vorba de un etnic român, fost șef al Secției de Prestare Servicii Administrative din Herța.

Funcționarul, care deține cetățenia românească, alături de cea ucraineană, ar fi încercat să treacă frontiera de stat a Ucrainei prezentând un pașaport românesc, fapt pentru care a fost întocmit un proces verbal pentru contravenția administrativă de „trecere ilegală sau tentativă de trecere ilegală a frontierei".

Raionul Herța este unul din cele mai românești unități administrative din Ucraina. Conform recensământului din 2001, etnici români constituie peste 93,8 la sută din populația locală.

184
Tagurile:
Pașaportul românesc, Cetățenia română, Serviciul de Securitate al Ucrainei, Funcționar, SBU, Concediere, Ținutul Herța, Cernăuți, Ucraina
Tematic
Cine stă în spatele perchezițiilor SBU la Centrul Cultural Român din Cernăuți
Prima reacție de la București după acțiunile antiromânești ale SBU la Cernăuți
Centrul Cultural Român din Cernăuți, luat cu asalt de SBU (VIDEO)
Luptătorii SBU au dat buzna la sediul RIA Novosti Ucraina - un jurnalist, reținut

Загрузка...