Operație, medici, intervenție chirurgicală

Germania are nevoie disperată de muncitori români. Sectorul cu cele mai multe oferte

5528
(reînnoit 19:02 06.06.2018)
Germania, ţară în care sunt peste 400.000 de români, se confruntă cu o lipsă tot mai acută de personal în anumite sectoare. Angajatorii sunt dispuşi să ofere salarii de mii de euro.

BUCUREŞTI, 6 iun — Sputnik, Doina Crainic. Începând cu 2015, cererea pentru îngrijitori de bătrâni în Germania s-a dublat faţă de anii precedenţi.

De asemenea, germanii se confruntă cu o lipsă de 35.000 de persoane în sistemul de sănătate, având nevoie de asistenţi medicali şi moaşe, potrivit ziarulromanesc.de.

În cazul moaşelor, numărul de posturi vacante s-a dublat faţă de cel din anul 2017. 

Angajatorii sunt dispuşi să ofere salarii de mii de euro inclusiv românilor care vor să lucreze în Germania în aceste sectoare. 

„Până în anul 2030, lipsa de personal din domeniul sănătăţii va creşte până la aproximativ un milion de persoane — pe lângă un număr de 165.000 de medici, va lipsi şi un număr de 800.000 de persoane calificate în domeniul sănătăţii, care însă nu sunt medici", se precizează într-un comunicat de presă. 

În comunicat se mai menţionează că, pentru a putea exercita meserii în domeniul sănătăţii şi îngrijirii, românii trebuie să cunoască limba germană la nivelul B2, însă românii interesaţi pot candida pentru aceste locuri de muncă şi dacă nivelul cunoştinţelor de limbă este A2. 

Persoanele interesate se pot înregistra pe platforma de intermediere www.employland.de, unde pot intra în contact cu angajatori germani. 

Din cauza crizei de personal calificat în sectorul sănătăţii şi îngrijirii medicale şi în alte domenii, guvernul federal îşi propune să emită o lege care să înlesnească accesul la piaţa muncii din Germania a forţei de muncă specializate.

Referindu-se la comunităţile mari de români din ţări precum Italia, Spania, Germania sau Anglia, cunoscutul şi îndrăgitul istoric Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, a spus, într-o emisiune la Trinitas TV dedicată Centenarului, că, deşi mulţi trăiesc cu dorul de casă, totuşi, nu se poate nega faptul că ajung să fie dezrădăcinaţi. 

„Am cunoscut familii care aveau nostalgia ţării, care se gândeau la gustul de acasă. Făceau sarmale şi cozonaci, dar n-aveau gustul de acasă. Numai acasă pot avea gustul ăsta. Şi atunci ei vor rămâne mereu dezrădăcinaţi. Copiii lor, dacă îşi vor mai aduce aminte de ţară, şi-o vor aduce aminte din vorba părinţilor", a spus Ioan-Aurel Pop, în emisiunea citată de Sputnik România.

Preşedintele Academiei Române a mai subliniat că România ar trebui să aplice o politică realistă, să ofere românilor plecaţi facilităţi de a reveni în ţară oricând doresc, dar şi să le creeze posibilitatea de a se simţi încă români acolo unde sunt.

5528
Tagurile:
www.employland.de, medici, români, locuri de muncă, Oferte, Germania
Tematic
Români în Germania: „Ambasada spirituală” pentru cea mai mare comunitate de români
Români în Germania: probleme legate de închirierea locuinţei. Important de ştiut
Şoferii români în Germania: trebuie să ştiţi asta privitor la asigurarea maşinii
Români în Germania: informaţii privind piaţa muncii şi cele mai lucrative slujbe
Români din Germania: Condiţiile în care, stând acasă cu copilul, primiţi salariu
(VIDEO) Un autobuz cu români s-a răsturnat în Germania: 44 de răniți, 6 grav
Revoltător: zeci de români exploatați crunt în Germania de alți români
Revoltător: români exploatați crunt pe șantiere în Germania. Razie de proporții

Italia: noul sistem de culori în funcţie de situaţia epidemiologică zonele roşii

208
(reînnoit 17:28 11.04.2021)
Care sunt regiunile din Italia aflate sub culoarea roşie, portocalie sau galbenă, în funcţie de situaţia epidemiologică, şi în ce zone s-a înregistrat o scădere a cazurilor de infectare cu coronavirus.

BUCUREŞTI, 11 apr – Sputnik. În Italia, sub culoarea roşie sunt patru regiuni: Puglia, care are încă peste 250 de cazuri la 100.000 de locuitori săptămânal, Sardinia, care era în zona albă până acum câteva săptămâni, Valle d’Aosta și Campania.

Restul Italiei se află în zona portocalie, trecerea sub culoarea galbenă, însemnând un nivel de restricţii mult mai scăzut, fiind suspendată până la 30 aprilie, potrivit gazetaromaneasca.com

Totuşi, sunt mai multe regiuni care ar putea trece în curând sub culoarea galbenă, indicele de transmisie (Rt) fiind sub 1, unul dintre criteriile solicitate. Lazio a confirmat scăderea indicelui, până la 0,90 și a înregistrat o scădere a cazurilor noi. De asemenea, Rt sub 1 s-a înregistrat în Abruzzo, Emilia-Romagna, Friuli-Venezia Giulia, Lombardia, Marche, Molise, Piemont, Calabria, provinciile autonome Bolzano și Trento.

Veneto (0,96) și Umbria (0,97) ating nivelul critic 1. Rt nu este singura valoare de care se ţine cont, dar, conform vechilor clasificări de culori, astăzi o bună parte a Italiei ar fi în zona galbenă, potrivit Il Messaggero.

Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a semnat noile ordonanțe în vigoare de luni pentru regiunile Calabria, Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lombardia, Piemont și Toscana, care devin portocalii, și pentru regiunea Sardinia, care trece în zona roșie.

În cele șase regiuni care vor beneficia de tranziția la niveluri mai puțin stricte de blocare, are loc o relaxare care afectează în total cel puțin 25 de milioane de italieni.

Vineri au fost înregistrate 18.938 de cazuri noi, iar numărul de decese rămâne uriaș: 718 vineri, dar acest număr este influențat de cele peste 200 de decese care au fost raportate târziu de regiunea Sicilia. Cifrele arată însă o îmbunătăţire lentă.

Astfel, RT național este acum constant sub 1 (0,92), incidența scade (210,8 la nivel național acum, faţă de peste 232 săptămâna precedentă) şi doar patru regiuni au un nivel ridicat de risc (Liguria, Toscana, Puglia și Valle d’Aosta).

208
Tagurile:
Italia, restrictii

Загрузка...
Roma

Românii din Italia: bonusul pentru părinţii care lucrează poate fi solicitat de astăzi

319
Serviciul online pentru solicitarea bonusului de babysitter este activ de astăzi, anunţă Istituto Nazionale Previdenza Sociale (INPS), reamintind sumele şi categoriile de persoane care au dreptul la bonus.

BUCUREŞTI, 8 apr – Sputnik. INPS a anunțat deschiderea serviciului online prin care poate fi solicitat bonusul de babysitting.

Potrivit instituției, cererea poate fi depusă prin intermediul site-ului www.inps.it, utilizând serviciul online „Servicii bonus de babysitting” („Bonus servizi di babysitting”), sau prin intermediul organismelor Patronati, folosind serviciile gratuite ale acestora. Pentru serviciul online va fi necesar să aveți un SPID de cel puțin nivelul 2, Carte de identitate electronică (CIE), Card de serviciu național (CNS) sau un PIN de tip dispozitiv emis de Institut, potrivit Sputnik Italia

Cine poate solicita bonusul

Lucrătorii independenți înregistrați la INPS, cei din sectorul „Gestione separata” și cei din sectorul de sănătate public sau privat acreditat (medici și asistenți medicali, inclusiv obstetricieni, tehnicieni de laborator biomedical, tehnicieni de radiologie medicală, lucrători sociali și de sănătate și asistenți de urgență 118) pot solicita bonusul pentru o sumă de până la 100 de euro pe săptămână în cazul copiilor sub 14 ani aflaţi în învățământ la distanță sau în carantină.

Bonusul poate fi solicitat și de lucrătorii din sectorul securității, apărării și salvării din sectorul public angajați pentru a răspunde nevoilor legate de urgența epidemiologică Covid-19.

Bonusul poate fi utilizat până la 30 iunie 2021 și suma va fi plătită prin Cartea de familie. Alternativ, poate fi furnizat direct solicitantului pentru înscrierea copiilor în centre de vară, servicii socio-educaționale teritoriale, în centre cu funcție educațională și recreativă, precum şi în servicii integrative sau inovatoare pentru copiii mici.

La jumătatea lunii martie, odată cu Decretul de lege nr. 30 aprobat de Consiliul de Miniștri, au fost aduse modificări bonusului de babysitting, pentru a fi oferite o nouă serie de ajutoare pentru sprijinirea părinților care lucrează.

319
Tagurile:
Italia
Tematic
Acord între Rusia, Italia, Spania, Franța și Germania pentru producția comună a Sputnik V
Italia reintră în lockdown de luni – aceste regiuni, sub risc ridicat
Sputnik V este mai popular în Italia decât vaccinurile AstraZeneca și Johnson
În Italia se investighează 8 decese după vaccinarea cu AstraZeneca
Italia lansează vaccinarea obligatorie a angajaților din sănătate
Italia: Erupție spectaculoasă a vulcanului Etna

Загрузка...
Сотрудник лаборатории Научно-исследовательского института скорой помощи имени Н. В. Склифосовского во время проверки биоматериала на наличие новой коронавирусной инфекции.

„Covid-19 este o oportunitate pentru oligarhia globalistă” - VIDEO

0
(reînnoit 18:48 18.04.2021)
Pandemia de Covid-19 a limitat libertățile publice și individuale peste tot pe planetă pe motiv că trebuie oprită circulația virusului. Într-un interviu pentru Sputnik, intelectualul francez Pierre-Yves Rougeyron consideră că e un avantaj pentru „hiperclasa globalistă”.

BUCUREŞTI, 18 apr – Sputnik. „Covidul a permis o întoarcere [a clasei] oligarhice după o lungă perioadă de reapropriere democratică în Occident”, a spus, la microfonul Sputnik France, intelectualul francez Pierre-Yves Rougeyron, jurist și specialist în inteligență economică.

Potrivit acestuia, această „clasă socială de «câștigători» în grad foarte mare ai globalizării” este hotărâtă să „își dezvolte interesele” și „să-și mențină privilegiile”. Aceasta se va întâmpla prin utilizarea epidemiei ca „instrument de guvernare”. „O oportunitate” obţinută prin frică și „menținerea populației într-o stare de groază”.

Editorul dezvoltă ideile eseistului Antonio Furone, autorul cărţii „Oligarchy, crises and folie des grandeurs” („Oligarhia, crizele și megalomania”) (ed. Jean-Cyrille Godefroy). Potrivit acestuia, un „trio” funcționează în această criză: „restricții privind libertățile, anihilarea statului și înrobire prin datorii”. Suficiente elemente pentru a reduce la tăcere „vocea democratică și antioligarhică a unei părți a populației”, întruchipată, înainte de criza epidemică, de „mișcări calificate drept populiste”, precum mişcarea „vestelor galbene” din Franța.

Interlocutorul interviului prezice că aceste două viziuni și sociologii opuse se vor „ciocni”, deoarece, „pentru ca unii să aibă privilegii, alții trebuie să-și strângă cureaua”. „Acest lucru nu se va întâmpla fără tensiuni”, a adăugat Rougeyron.

0
Tagurile:
Oligarhie, COVID-19
Tematic
Mai mult de 3 milioane de decese asociate cu Covid 19
Războiul din sănătate: spitalele Covid au rămas fără bani, bugetul ATI tăiat cu 65 la sută
Voiculescu aruncă NUCLEARA: Morții de COVID-19 - raportați greșit

Загрузка...