Berlin

Populația Germaniei crește din contul românilor, polonezilor și bulgarilor

561
(reînnoit 16:17 13.04.2018)
Populația Germaniei crește datorită migrației din România, Polonia și Bulgaria, se arată datele publicate de Oficiul Federal de Statistică și Registrul Central al Străinilor.

BUCUREȘTI, 13 apr — Sputnik. Creșterea populației Germaniei are loc din contul imigranților români, polonezi și bulgari, arată datele Registrului Central al Străinilor (AZR), scrie publicația The Local.

În anul 2017, cea mai mare parte a imigranților au venit din România (85 mii), Polonia (85 mii) și Bulgaria (45 mii). Din anul 2007, numărul imigranților polonezi, români și bulgari a crescut de la 919 mii, până la 2,6 milioane la sfârșitul anului trecut.

În același timp, autoritățile observă o diminuare în anul 2017 a fluxului de imigranți din statele extracomunitare, precum Siria, Irak și Afganistan.

La sfârșitul anului 2017, în Germania au fost înregistrați 10,6 milioane de străini, adică persoanele care dețin cetățenia altui stat.

În pofida faptului că numărul străinilor în Germania a crescut cu 5,8 la sută din anul 2016 — de la 10 milioane, la 10,6 milioane, astăzi se observă același ritm de creștere care a fost înregistrat în țară în anul 2013, până la criza refugiaților.

Potrivit datelor Oficiul Federal de Statistică (Destatis), creșterea numărului imigranților în ultimul deceniu arată aportul substanțial pe care o are migrația în Germania din noile state ale UE. În anul 2017, numărul străinilor veniți din țările membre al Uniunii Europene a fost de 439 mii persoane.

561
Tagurile:
Registrului Central al Străinilor, Destatis, Oficiul Federal de Statistică, migrație, imigranți, români, Polonia, Uniunea Europeană, Bulgaria, Germania, UE, România
Tematic
Români în Germania: probleme legate de închirierea locuinţei. Important de ştiut
Şoferii români în Germania: trebuie să ştiţi asta privitor la asigurarea maşinii
Români în Germania: informaţii privind piaţa muncii şi cele mai lucrative slujbe
Români din Germania: Condiţiile în care, stând acasă cu copilul, primiţi salariu
(VIDEO) Un autobuz cu români s-a răsturnat în Germania: 44 de răniți, 6 grav
Revoltător: zeci de români exploatați crunt în Germania de alți români
Revoltător: români exploatați crunt pe șantiere în Germania. Razie de proporții

Загрузка...