Brexit

BREXIT: Procesul a debutat la 29 martie - acord de principiu (VIDEO). Sfaturile MAE

831
Acţiunea face parte dintr-o campanie amplă de consultări publice. Ce se întâmplă cu drepturile românilor din Marea Britanie

BUCUREŞTI, 30 mart — Sputnik, Georgiana Arsene. Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a lansat un clip informativ. Este vorba despre implicaţiile procesului BREXIT asupra românilor din Marea Britanie.

Acţiunea face parte, informează MAE, din cadrul amplei campanii de consultări publice „România în contextul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană", în contextul celor mai recente evoluţii din cadrul negocierilor cu privire la BREXIT.

Negrescu spune că, încă de la începutul procesului BREXIT, prioritară a fost garantarea drepturilor românilor din Marea Britanie.

„În această etapă a negocierilor, cetăţenii europeni care trăiesc, lucrează şi studiază în Regatul Unit urmează a beneficia în continuare de drepturile câştigate sau în curs de dobândire, iar regimul persoanelor care se stabilesc în acest stat, inclusiv în perioada de tranziţie, se va aplica uniform, fără discriminare, pentru toate statele membre", a explicat Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, care a adăugat că va fi menţinut un contact permanent cu Michel Barnier şi echipa de negociatori a Comisiei Europene, pentru a ne asigura că aceste angajamente asumate vor fi integrate în acordul final de retragere.

„Lucrăm în continuare la toate elementele specifice de interes pentru România, în vederea introducerii lor în textul acestui document", a declarat Negrescu.

Acesta a subliniat că, pe tot parcursul procesului de ieşire a Marii Britanii din UE, România va fi pregătită să informeze, să îndrume şi să sprijine cetăţenii în raport cu autorităţile britanice şi cu noile condiţii generate de BREXIT.

Clipul informativ dedicat românilor din Marea Britanie, în care vorbeşte Victor Negrescu, poate fi accesat aici.

831
Tagurile:
Acord, Brexit, UE, Marea Britanie, UK
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (351)
Tematic
Ameninţare la adresa Brexit: Dezvăluirile explozive în scandalul Cambridge Analytica
Iohannis, mesaj despre Brexit: “Am obţinut rezultate foarte bune”
Post-Brexit: „Umilire naţională”. Unde vor fi fabricate paşapoartele britanice
Românii din UK: trei scenarii Brexit, toate cu creștere a prețurilor la alimente
„Gata cu concediile ieftine pentru britanici”: Anunțul RyanAir, determinat de Brexit
Theresa May: Un al doilea referendum pentru Brexit?
Comisia Europeană a făcut public proiectul acordului cu privire la Brexit
Românii din UK: îngrijorările cetăţenilor din UE. „Victime colaterale ale Brexit"

Загрузка...