Viscol

Avertizare meteo pentru Marea Britanie: furtuni cu zăpadă şi vânturi arctice

5920
Românii care trăiesc în Marea Britanie nu au parte de veşti bune în privinţa vremii. Se pare că acolo primăvara se lasă mult aşteptată. Vremea rea loveşte Regatul Unit în următoarele 24 de ore.

BUCUREŞTI, 28 mart — Sputnik, Doina Crainic. Marea Britanie urmează să intre, în următoarele 24 de ore, într-un alt episod de vreme rece, iar ţara se pregăteşte să facă faţă unor condiţii dificile, precum temperaturi de sub zero grade, vânturi puternice, furtuni cu ploaie și zăpadă.

Opiniile meteorologilor sunt încă împărțite în ceea ce privește cantităţile de zăpadă din următoarele zile, deși unii meteorologi au emis avertismente noi de averse de ninsoare răspândite, potrivit express.co.uk.

Diagramele meteorologice din Marea Britanie arată că în ţară cad ploi abundente și averse de ninsoare, urmând să cadă până la un centimetru de zăpadă pe oră în Scoția și în nord.

Meteorologul James Madden de la Exacta Weather a spus că va urma o scădere semnificativă a temperaturilor, iar aversele de zăpadă puternice vor începe să cadă în mai multe zone de la mijlocul săptămânii; multe zone din nord și vest vor fi cel mai expuse acestor condiţii. Totuşi, aceste căderi de zăpadă pot avea loc şi în sudul Angliei la jumătatea săptămânii.

Meteorologul avertizează că este posibil ca aceste condiţii meteo nefavorabile să se menţină până în weekendul de Paști, urmând ca şi alte averse de zăpadă să cadă în zonele de nord, vest și est.

Pe lângă ninsoare și presiunea scăzută, care vor constitui aspectul dominant al restului săptămânii, s-ar putea declanşa furtuni cu zăpadă și vor cădea ploi torențiale în anumite zone.

Cel mai probabil ninsorile vor cădea peste dealurile din Scoția și în zonele înalte din nordul și centrul Angliei în această săptămână.

Viteza vânturilor vor fi de la 20 la 30 de mile pe oră în interiorul țării, în multe zone vor fi câteva zile de umezeală, vânt şi frig, potrivit prognozelor meteo.

Totuşi, meteorologul șef Frank Saunders, de la Met Office, a declarat că, deşi britanicii vor continua să simtă frigul pe toată perioada vacanţei de Paşti şi mai poate cădea zăpadă în unele locuri, totuşi, în această perioadă a anului soarele este mult mai puternic.

Astfel că vremea rea din următoarea perioadă nu va fi de amploarea ultimelor două episoade de vreme neobișnuit de rece, care au adus căderi de zăpadă semnificative în Marea Britanie.

5920
Tagurile:
prognoză, furtuni, zăpadă, Marea Britanie
Tematic
METEO: Marea Britanie, paralizată de “Fiara din Est” (VIDEO)
Alertă: iarna siberiană revine în Marea Britanie
Imagini apocaliptice în Marea Britanie: Rafturile magazinelor sunt goale
Londra

Românii în UK: cum veţi putea călători în primele 9 luni din 2021

766
Ambasada României la Londra a venit cu lămuriri despre cum vor putea călători cetăţenii români care nu au obţinut statutul de rezident în Regatul Unit. În ce condiţie vor putea să facă asta doar cu cartea de identitate.

BUCUREŞTI, 29 dec – Sputnik. Potrivit Ambasadei României la Londra, românii care nu au obţinut statutul de rezident în Regatul Unit vor putea călători în această ţară folosind cartea de identitate ca document de călătorie în scop turistic, de vizită sau pentru studii de scurtă durată pe o perioadă de până la 6 luni dintr-un an.

Astfel, pentru călătoria în aceste scopuri, ei nu vor avea nevoie de viză, ci doar de paşaport sau de cartea de identitate, care pot fi folosite ca documente de călătorie până la 30 septembrie 2021.

„Cu privire la documentele de călătorie, subliniem că cetăţenii români care NU au obţinut statutul de rezident în Regatul Unit şi vor dori să vină în vizită la cei dragi, membri de familie sau prieteni sau în scop turistic vor putea folosi cartea de identitate ca document de călătorie DOAR până la data de 30 septembrie 2021. După această dată, călătoria în Regatul Unit pentru aceste categorii de persoane va fi posibilă doar cu paşaportul”, a precizat Ambasada, citată de Agerpres.

De asemenea, românii care deţin statutul de rezident obţinut în cadrul procedurii EU Settlement Scheme vor putea folosi până la 31 decembrie 2025 cartea de identitate ca document de călătorie în Regatul Unit. Mai multe informaţii despre condiţiile de călătorie de la 1 ianuarie 2021 poti fi consultate pe site-ul guvernului britanic.

În ceea ce priveşte asigurările medicale pe perioada vizitei în Regatul Unit, turiştii români, la fel ca toţi cei care provin din statele membre ale UE, nu vor mai beneficia de servicii de sănătate gratuite din partea sistemului medical britanic. De aceea, lor li se recomandă să îşi procure în prealabil o asigurare medicală/de călătorie personală corespunzătoare.

766
Tagurile:
Marea Britanie
Tematic
UK: Zonele intrate în lockdown-ul cel mai sever – LIVE Sputnik
Românii din UK: lockdown total mai multe luni în aceste zone?
Românii din UK, temeri: lumea ia din nou cu asalt supermarketurile
OMS: Noua tulpină a Covid-19 din UK, „mai transmisibilă la tineri și copii”
UK: Guvernul „nu va ezita” să impună un lockdown total

Загрузка...

UK: Guvernul „nu va ezita” impună un lockdown total

390
Ministrul britanic al Locuințelor, Comunităților și Administrației Locale a avertizat că guvernul ar putea schimba din nou regulile privind Covid-19 de Crăciun, ţara confruntându-se cu o creștere a infecțiilor în urma apariției unei noi mutaţii „puternic contagioase”.

BUCUREŞTI, 23 dec – Sputnik. Ministrul britanic al Locuințelor, Comunităților și Administrației Locale Robert Jenrick, a declarat miercuri, pentru Sky News, că guvernul este pregătit să ia măsuri suplimentare pentru a limita răspândirea Covid-19.

Întrebat dacă regulile pentru perioada de Crăciun se pot schimba, ministrul a răspus: „Dacă trebuie să facem acest lucru, nu vom ezita”.

Jenrick a afirmat că noua tulpină a virusului trezeşte îngrijorări și că comisia de operațiuni privind Covid a guvernului va revizui măsurile.

Vorbind despre noua tulpină „extrem de contagioasă”, ministrul a spus că [tulpina] „este foarte concentrată în sud-est și în Londra, dar am auzit că este probabil răspândită în majoritatea regiunilor țării, deși într-o măsură mai mică, prin urmare, poate fi necesar să luăm măsuri suplimentare”.

Mai multe ziare britanice, inclusiv Metro și Daily Mail, au raportat miercuri că premierul Boris Johnson se pregăteşte să anunțe extinderea planurilor de nivel patru pentru a acoperi o zonă mai mare din Marea Britanie, potrivit RT.

© Sputnik / Джастин Гриффитс-Уилльямс

Ambele ziare menţionează că mai multe zone ar putea fi afectate de restricții de nivelul patru, similare unui lockdown complet, imediat după prima zi de Crăciun.

În Marea Britanie a fost identificată o mutație a virusului Covid-19 care se presupune că este cu până la 70 la sută mai contagioasă decât alte tulpini.

Temerea că noua tulpină s-ar putea răspândi în afara Marii Britanii a determinat multe țări să-și închidă granițele pentru călătorii din Marea Britanie.

O serie de experți au sugerat că tulpina ar putea fi deja răspândită în alte zone ale lumii.

390
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Românii din UK după 31 decembrie 2020 – important de ştiut
UK: Zonele intrate în lockdown-ul cel mai sever – LIVE Sputnik
Românii din UK: un nou lockdown după Crăciun în întreaga ţară?
Românii din UK, temeri: lumea ia din nou cu asalt supermarketurile
Românii din UK: lockdown total mai multe luni în aceste zone?
OMS: Noua tulpină a Covid-19 din UK, „mai transmisibilă la tineri și copii”

Загрузка...

Lavrov a comparat SUA cu un elefant în magazinul de porțelanuri

0
Ministrul rus al Afacerilor Externe consideră inacceptabile amestecul în problemele interne a statelor suverane și impunerea anumitor scheme ideologice.

Serghei Lavrov a comparat SUA cu un elefant în magazinul de porțelanuri. Șeful diplomației ruse s-a referit la imixtiunea Washingtonului în problemele interne ale altor state. Cum se reflectă acest lucru asupra Irakului, Libiei și Siriei, aflați din materialul video Sputnik.

0

Загрузка...