Berlin

Românii din Germania: drepturile ca muncitori în această ţară

8590
În Germania locuiesc peste 450.000 de români. Iată care sunt cele mai importante drepturi ale lor ca lucrători în această ţară.

BUCUREŞTI, 22 mart — Sputnik, Doina Crainic. Românii care sunt plecaţi la muncă în Germania trebuie să ştie care sunt drepturile lor. Iată aspectele de care trebuie să ţină cont, potrivit businessinsider.de:

Aveți dreptul la un contract de muncă scris

Atunci când apar diferențe de viziuni între dvs. și șef în timpul relației de muncă, intervin probleme dacă nu există un contract de muncă scris. De exemplu, întrucât aveți dreptul la o plată pentru muncă suplimentară, la concediu plătit sau la alte beneficii, dacă angajamentul a fost făcut numai pe cale orală, veți avea dificultăți în a demonstra angajamentul luat.

Legea privind probele impune ca fiecare angajator să înmâneze angajatului o copie semnată a documentului în care să fie menţionaţi termenii esențiali ai contractului, cel târziu la o lună de la începerea activității.

Documentul trebuie să clarifice următoarele puncte: cine este angajatorul dvs., care este salariul și durata contractului de muncă, recomandă Thomas Faulstroh, judecător la Tribunalul Muncii din Ludwigshafen am Rhein. Alte puncte importante sunt locul unde se desfăşoară munca, descrierea activității, timpul de lucru, durata concediului, perioadele de notificare și trimiteri la convențiile colective existente și la acordurile de întreprindere.

Şi lucrătorii cu normă redusă au dreptul la concediu plătit și la salariu în caz de boală

Lucrați pentru a vă finanța studiile sau aveți un loc de muncă cu normă parţială, de 450 de euro? Faptul că prestaţi o muncă cu program redus nu înseamnă că angajatorul nu trebuie să vă plătească concediile sau zilele de boală.

Fiecare lucrător are dreptul la concediu plătit. „Locurile de muncă part-time sunt o chestiune de securitate socială. În altă privinţă însă, constituie o relație de muncă ca oricare alta. Chiar și cei care lucrează doar trei ore pe zi, au, desigur, dreptul să le fie plătite aceste trei ore, inclusiv concediul sau perioada de boală", subliniază Thomas Faulstroh.

Nu trebuie să îndepliniți sarcini sub nivelul salariului

Multe companii nu oferă o descriere exactă a postului ocupat, cu toate detaliile despre sarcinile care trebuie îndeplinite. Angajatorul poate să introducă sau să retragă anumite sarcini. Cu toate acestea, angajatorul nu are voie să ceară angajatului să îndeplinească sarcini specifice unei slujbe mai prost plătite, mai precizează Thomas Faulstroh. Avocatul Jens Pfanne recomandă menţionarea în mod cât mai precis a sarcinilor angajatului în contractul de muncă. Astfel, în caz de conflict, trebuie doar discutată problema.

Sarcinile care depășesc contractul nu trebuie acceptate fără reclamaţie

În cazul în care șeful dvs. vă solicită servicii care depășesc sarcinile specificate în contract, angajatorului trebuie să i se amintească despre reglementările privind protecția muncii, potrivit lui Jens Pfanne, expert în dreptul muncii. De exemplu, situaţia în care programul de lucru este extins în mod excepțional la 10 ore pe zi. „Totuşi, într-un astfel de caz, într-o perioadă de 6 luni, 8 ore în medie nu pot fi depășite", precizează Pfanne.

În plus, fiecare angajat are dreptul la o perioadă legală de odihnă de cel puțin 11 ore până la următoarea misiune de lucru. Această regulă se aplică și în cazul în care contractul de muncă prevede un anumit număr de ore suplimentare. „Prin urmare, depinde de fiecare caz individual dacă solicitarea angajatorului este justificată", spune Pfanne.

În practică, este dificil ca angajatul să se apere în caz că i se solicită un volum prea mare de muncă, recunoaște avocatul muncii. El îi sfătuiește pe cei afectați să discute problema în cadrul consiliului de întreprindere sau să contacteze experții juridici ai sindicatelor.

În discuţiile cu personalul, șeful poate discuta doar despre relația de angajare

Dacă angajatorul vă solicită să mergeţi la un interviu personal, există două condiţii pentru aceasta: trebuie să existe un motiv factual pentru această solicitare, iar acesta trebuie să vorbească doar despre conținutul relațiilor de muncă existente.

Acestea includ, de exemplu, programul de lucru, locul unde se desfăşoară munca, activitatea, remuneraţia, ordinea și comportamentul la locul de muncă.

În consecință, nu există obligația de a participa la interviul personal „dacă angajatorul dorește să vorbească despre altceva — în special despre o schimbare a contractului existent sau chiar despre încetarea acestuia", potrivit lui Thomas Faulstroh, care se referă la o decizie al Curții Federale a Muncii.

De asemenea, nu trebuie să semnați nimic. „Ca salariat, trebuie să folosiţi pixul în timpul unei relații de muncă o singură dată: la încheierea contractului de muncă", spune Faulstroh.

Totodată, angajatul nu vă poate chema la un interviu personal în timpul liber sau în perioada de boală. Trebuie să mai ştiţi că, deoarece nu toate interviurile personale sunt obligatorii, aveţi dreptul să cunoaşteţi în prealabil despre ce anume dorește angajatorul să vorbească cu dvs.

Dacă primiţi un avertisment, aveţi dreptul de a răspunde

Dacă primiţi un avertisment, indiferent de motiv, aveţi dreptul de a vă prezenta punctul de vedere.

„Există o mulțime de proceduri prin care angajații se pot apăra împotriva avertismentelor. În acest caz, un proces în instanţă este al doilea mod prin care puteţi face acest lucru", spune Thomas Faulstroh. În calitate de angajat, aveți dreptul de a răspunde, iar răspunsul trebuie apoi adăugat la dosarul personal.

Deoarece un avertisment nu are, de obicei, consecințe imediate, lucrurile pot reintra în normal. Pe de altă parte, un litigiu judiciar aduce, de obicei, mult stres angajatului, adaugă Faulstroh.

Şi în cazul încetării perioadei de probă există reguli ale jocului

Angajatorii trebuie să respecte anumite reguli ale jocului când renunță la dvs. în timpul perioadei de probă. Încetarea nu poate fi imorală şi nu trebuie să încalce normele referitoare la interzicerea practicilor. Aceasta ar fi situaţia, de exemplu, dacă primiți o notificare de încetare deoarece ați solicitat plata salariului minim. De asemenea, demiterea nu trebuie să încalce Legea generală privind principiul egalităţii de tratament. Nu puteţi fi destituit din cauza vârstei sau pentru că sunteți gravidă. „Dacă un astfel de motiv este menționat, rezilierea este contestabilă", potrivit avocatului Jens Pfanne.

Angajatorul nu vă poate spiona pe rețelele de socializare

Căutarea de către angajator de date în rețelele de socializare precum Facebook, Google+ sau Twitter este inadmisibilă, potrivit expertului în protecţia datelor Christian Storr. Căutările pe Internet nu trebuie să depășească limita întrebările din interviurile de angajare. De exemplu, nu vi se poate cere să precizaţi hobby-uri în interviu sau cum vă petreceţi timpul liber.

Există o singură excepție: dacă există indicii că un angajat cu postări negative încalcă obligațiile sale de loialitate. Pentru că una din îndatoririle sale este „de a se abține de la declarații defăimătoare sau chiar false despre angajator în public", precizează Storr.

Un ultim sfat

Dacă vi se pare că anumite lucruri nu sunt în regulă, trebuie să încercați să discutaţi deschis cu șeful dvs., să prezentaţi situaţia la consiliul de întreprindere sau responsabilului cu protecția datelor din compania dvs. Însă, dacă aceste instituții nu există în compania dvs., apelaţi la sindicatul respectiv (dacă sunteți membru în acesta) sau la un avocat specializat competent care vă va ajuta.

8590
Tagurile:
Muncitori, Drepturi, Români în Germania
Tematic
Românii din Germania: cele mai importante asigurări pe care trebuie să le faceţi

Italia: noul sistem de culori în funcţie de situaţia epidemiologică zonele roşii

206
(reînnoit 17:28 11.04.2021)
Care sunt regiunile din Italia aflate sub culoarea roşie, portocalie sau galbenă, în funcţie de situaţia epidemiologică, şi în ce zone s-a înregistrat o scădere a cazurilor de infectare cu coronavirus.

BUCUREŞTI, 11 apr – Sputnik. În Italia, sub culoarea roşie sunt patru regiuni: Puglia, care are încă peste 250 de cazuri la 100.000 de locuitori săptămânal, Sardinia, care era în zona albă până acum câteva săptămâni, Valle d’Aosta și Campania.

Restul Italiei se află în zona portocalie, trecerea sub culoarea galbenă, însemnând un nivel de restricţii mult mai scăzut, fiind suspendată până la 30 aprilie, potrivit gazetaromaneasca.com

Totuşi, sunt mai multe regiuni care ar putea trece în curând sub culoarea galbenă, indicele de transmisie (Rt) fiind sub 1, unul dintre criteriile solicitate. Lazio a confirmat scăderea indicelui, până la 0,90 și a înregistrat o scădere a cazurilor noi. De asemenea, Rt sub 1 s-a înregistrat în Abruzzo, Emilia-Romagna, Friuli-Venezia Giulia, Lombardia, Marche, Molise, Piemont, Calabria, provinciile autonome Bolzano și Trento.

Veneto (0,96) și Umbria (0,97) ating nivelul critic 1. Rt nu este singura valoare de care se ţine cont, dar, conform vechilor clasificări de culori, astăzi o bună parte a Italiei ar fi în zona galbenă, potrivit Il Messaggero.

Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a semnat noile ordonanțe în vigoare de luni pentru regiunile Calabria, Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lombardia, Piemont și Toscana, care devin portocalii, și pentru regiunea Sardinia, care trece în zona roșie.

În cele șase regiuni care vor beneficia de tranziția la niveluri mai puțin stricte de blocare, are loc o relaxare care afectează în total cel puțin 25 de milioane de italieni.

Vineri au fost înregistrate 18.938 de cazuri noi, iar numărul de decese rămâne uriaș: 718 vineri, dar acest număr este influențat de cele peste 200 de decese care au fost raportate târziu de regiunea Sicilia. Cifrele arată însă o îmbunătăţire lentă.

Astfel, RT național este acum constant sub 1 (0,92), incidența scade (210,8 la nivel național acum, faţă de peste 232 săptămâna precedentă) şi doar patru regiuni au un nivel ridicat de risc (Liguria, Toscana, Puglia și Valle d’Aosta).

206
Tagurile:
Italia, restrictii

Загрузка...
Roma

Românii din Italia: bonusul pentru părinţii care lucrează poate fi solicitat de astăzi

317
Serviciul online pentru solicitarea bonusului de babysitter este activ de astăzi, anunţă Istituto Nazionale Previdenza Sociale (INPS), reamintind sumele şi categoriile de persoane care au dreptul la bonus.

BUCUREŞTI, 8 apr – Sputnik. INPS a anunțat deschiderea serviciului online prin care poate fi solicitat bonusul de babysitting.

Potrivit instituției, cererea poate fi depusă prin intermediul site-ului www.inps.it, utilizând serviciul online „Servicii bonus de babysitting” („Bonus servizi di babysitting”), sau prin intermediul organismelor Patronati, folosind serviciile gratuite ale acestora. Pentru serviciul online va fi necesar să aveți un SPID de cel puțin nivelul 2, Carte de identitate electronică (CIE), Card de serviciu național (CNS) sau un PIN de tip dispozitiv emis de Institut, potrivit Sputnik Italia

Cine poate solicita bonusul

Lucrătorii independenți înregistrați la INPS, cei din sectorul „Gestione separata” și cei din sectorul de sănătate public sau privat acreditat (medici și asistenți medicali, inclusiv obstetricieni, tehnicieni de laborator biomedical, tehnicieni de radiologie medicală, lucrători sociali și de sănătate și asistenți de urgență 118) pot solicita bonusul pentru o sumă de până la 100 de euro pe săptămână în cazul copiilor sub 14 ani aflaţi în învățământ la distanță sau în carantină.

Bonusul poate fi solicitat și de lucrătorii din sectorul securității, apărării și salvării din sectorul public angajați pentru a răspunde nevoilor legate de urgența epidemiologică Covid-19.

Bonusul poate fi utilizat până la 30 iunie 2021 și suma va fi plătită prin Cartea de familie. Alternativ, poate fi furnizat direct solicitantului pentru înscrierea copiilor în centre de vară, servicii socio-educaționale teritoriale, în centre cu funcție educațională și recreativă, precum şi în servicii integrative sau inovatoare pentru copiii mici.

La jumătatea lunii martie, odată cu Decretul de lege nr. 30 aprobat de Consiliul de Miniștri, au fost aduse modificări bonusului de babysitting, pentru a fi oferite o nouă serie de ajutoare pentru sprijinirea părinților care lucrează.

317
Tagurile:
Italia
Tematic
Acord între Rusia, Italia, Spania, Franța și Germania pentru producția comună a Sputnik V
Italia reintră în lockdown de luni – aceste regiuni, sub risc ridicat
Sputnik V este mai popular în Italia decât vaccinurile AstraZeneca și Johnson
În Italia se investighează 8 decese după vaccinarea cu AstraZeneca
Italia lansează vaccinarea obligatorie a angajaților din sănătate
Italia: Erupție spectaculoasă a vulcanului Etna

Загрузка...
Арктические комплексы ПВО Тор-М2ДТ на базе вездехода ДТ-30 после торжественной церемонии передачи в общевойсковое соединение Северного флота на территории 726 учебного центра войсковой ПВО в городе Ейске.

"Așteptăm tehnica până în august": Americanii se pregătesc debarce în Arctica

0
(reînnoit 18:21 14.04.2021)
Statele Unite ale Americii încearcă să reducă distanța rămânerii în urmă față de Federația Rusă în Arctica.

MOSCOVA, 14 apr – Sputnik, Andrei Koț. Statele Unite încearcă să reducă distanța rămânerii în urmă față de Rusia în Arctica. Recent, Forțele terestre au încheiat un contract cu concernul Oshkosh Defense în cooperare cu compania singaporeză ST Engineering și BAE Systems pentru dezvoltarea echipamentului militar pentru Arctica. S-a descoperit că americanii pur și simplu nu au mașini moderne de acest tip, iar cele pe care le au sunt deja de mult depășite. Comandamentul se așteaptă că va experimenta noutățile deja în luna august. Despre ceea ce se cunoaște despre acestea din urmă – în materialul Sputnik.

Finalizate până în iunie

Arctica reprezintă o provocare serioasă pentru orice armată. Temperaturi ultra-scăzute, creste de presiune, banchize plutitoare, lipsa infrastructurii, logistică dificilă, noapte polară îndelungată – toate acestea complică foarte mult desfășurarea unui mare grup militar.

În timpul Războiului Rece, Statele Unite, spre deosebire de URSS, nu au acordat suficientă atenție acestei regiuni, de aceea, astăzi, Pentagonul dispune de un singur spărgător de gheață funcționabil – Polar Star. Rusia are mai mult de 40 de nave de acest tip. În plus, americanii nu au, de fapt, baze militare acolo.

De asemenea, Forțele terestre nu au suficientă tehnică, care ar fi în grad să transporte mărfuri și militari în condițiile polare extrem de grele. Singurele cap tractoare-ATV-uri adecvate pentru acest lucru – suedezele Bandvagn 206 cu două șenile, care au fost adoptate sub denumirea Small Unit Support Vehicle (SUSV). Cu toate acestea, primele mașini de acest tip au fost scoase de pe linie acum 40 de ani și de mult timp nu mai corespund cerințelor moderne.

Armata a decis să actualizeze parcul tehnicii arctice și a anunțat un concurs în cadrul programului Coldweather, All-Terrain Vehicle (CATV). Pentagonul este gata să cheltuiască pentru dezvoltarea, construirea și testarea capului tractor promițător 6,6 milioane în anul fiscal 2021 și 9,25 milioane – pentru achiziționarea a 110 unități CATV.

Parcul va fi apoi extins până la 163 de ATV-uri. Prototipurile ar trebui să fie gata până pe 14 iunie. Din august până la sfârșitul lunii decembrie – testări la poligonul din Alaska. Câștigătorul va fi determinat în anul fiscal 2022.

Patru versiuni

Se așteaptă că vor fi prezentate patru versiuni de CATV-uri. ATV-ul de uz general trebuie să fie în stare să transporte la bord cel puțin nouă soldați, fără șofer, precum și să dispună de echipamente și provizii pentru trei zile de funcționare autonomă.

Versiunea sanitară cu echipament medical este proiectată pentru doi medici, doi pacienți în poziție orizontală și patru pacienți ușor răniți. ATV-ul de comandă va fi echipat cu cele mai moderne mijloace de comunicare și gestionare a trupelor. În cele din urmă, ATV-ul cargo este destinat transportării echipamentelor militare de dimensiuni mari pe distanțe lungi.

"Aceste mașini vor putea rezolva o gamă largă de sarcini la temperaturi extrem de scăzute pe terenuri, unde alte tehnici nu pot trece", a spus jurnaliștilor ofițerul armatei Statelor Unite, Tim Goddette, responsabil pentru programul CATV. "Ele trebuie să se deplaseze cu ușurință pe gheață, să depășească obstacolele de apă, să se urce cu ușurință pe dealuri, să fie ușor de întreținut și să cheltuiască combustibil în mod economic ".

Participanții la concurs se bazează pe dezvoltările anterioare. Oshkosh și ST Engineering au luat drept bază cap tractorul Bronco 3. Această mașină se află în serviciul armatei britanice mai bine de 20 de ani și a participat la ostilitățile din Afghanistan.

Bronco 3 dispune de un blindaj anti-glonț, o turelă cu mitralieră, un fund în formă de V, care reduce daunele în cazul unei explozii miniere. ATV-ul depășește obstacolele de apă la o viteză de cinci kilometri pe oră.

BAE Systems vor propune o noutate pe baza cap tractorului Beowulf, care este în multe privințe similar cu Bronco 3 și SUSV, dar are o capacitate de încărcare mai mare.

Să o ajungă din urmă pe Rusia

În "Strategia Arctică" publicată acum o lună, americanii și-au declarat în mod deschis dorința de a stingheri în regiune pe Moscova și Beijing. Pentagonului îi provoacă o preocupare deosebită Rusia, care dispune de cea mai mare flotă de spărgători de gheață din lume, de o rețea de baze militare la latitudinile nordice și de un arsenal bogat de tehnică, capabilă să funcționeze în condiții de frig extrem fără perfecționări ulterioare.

În cadrul paradelor organizate de Ziua Victoriei participă în mod constant modificațiile arctice ale sistemelor autohtone de apărare antiaeriană: complexul cu rază mică de acțiune "Tor-M2DT", complexul "Panțir-SA", precum și versiunile speciale ale mașinilor auxiliare.

Aproape toată tehnica terestră pentru regiunea arctică este montată pe baza ATV-urilor cu două șenile DT-30 "Vityaz", care nu se tem nici de cele mai severe înghețuri (până la minus 55). Unele modificații pot traversa obstacolele de apă, fapt care, în condițiile aproape constante de formare a crestelor de presiune, crește semnificativ mobilitatea. Noile complexe "Panțir" și "Tor" protejează regiunile unde sunt bazate sistemele cu rază lungă de acțiune S-400, desfășurate în Arctica începând cu anul 2015.

Dispune de un arsenal unic și prima trupă arctică completă a Forțelor terestre – cea de-a 80-a brigadă separată de pușcă motorizată, dislocată în satul Alakurtti din regiunea Murmansk. Infanteria rezistentă la îngheț învață cum să stăpânească, în special, vehiculele cu accesibilitate ridicată în zonele mlăștinoase și înzăpezite TREKOL, care se deplasează pe roți cu anvelope enorme cu presiune ultra-scăzută. Astfel de mașini traversează inclusiv terenurile accidentate, fără a reduce din viteză.

În plus, luptătorii brigăzii 80 dispun de camioane cu tracțiune integrală "Ural" și KAMAZ, adaptate la temperaturi extrem de scăzute, snowmobilurile TTM-1901 "Berkut" cu cabină încălzită, pernoptere. De asemenea, de sănii trase de câini și reni.

În anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, săniile au jucat un rol important în apărarea regiunii polare. Pe câini și reni erau livrate munițiile și personalul militar la locul de muncă. Animalele pot să treacă acolo unde tehnica s-ar bloca. În plus, pentru brigada arctică, se dezvoltă modificații speciale ale tancurilor, ale mașinilor de luptă ale infanteriei și ale elicopterelor – în special Mi-8AMTSh-VA cu un sistem de încălzire a agregatelor instalației de propulsie.

0
Tagurile:
Americani, Arctica
Tematic
Bastion, apărarea de coastă a Rusiei, a lansat primele rachete supersonice în Arctica
Catastrofă climatică: consecințele globale ale emisiilor de metan din Arctica
Putin: Rusia va fi activă în Arctica... „O rachetă ajunge la Moscova în 15 min”

Загрузка...