Работа аэропорта

Numărul copiilor din România fără părinţi cel mai mare din orice altă ţară UE

211
(reînnoit 16:54 15.03.2018)
Noi statistici oficiale dezvăluie numărul copiilor din România ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate.

BUCUREŞTI, 15 mart — Sputnik, Doina Crainic. Peste 96.000 de români au anunţat statul în 2017 că și-au lăsat copiii în grija rudelor atunci când şi-au părăsit țara pentru a merge la muncă în străinătate, arată statisticile oficiale. 

Muncitorii migranți români şi-au lăsat acasă peste 96.000 de copii în grija rudelor, în timp ce cel puțin unul dintre părinți a plecat la muncă în străinătate, arată datele statistice pentru anul 2017 publicate luni de Departamentul pentru Protecția Copilului din România, potrivit balkaninsight.com

Aproape 20.000 de copii au ambii părinți plecaţi la muncă în străinătate, în special în alte țări ale Uniunii Europene. 

Totuşi, lucrătorii sociali susțin că, adesea, mulți părinți nu anunţa autoritățile locale și că numărul real al acestor copii este de peste 350.000 — cel mai mare din orice altă țară a UE. 

Migrația în masă a afectat serios forța de muncă din România în ultimele decenii. Potrivit celui mai recent raport al ONU cu privire la migrația la nivel internaţional, raport care utilizează date din 2015, România se situează pe locul al doilea după Siria la cea mai rapidă creştere a numărului de emigranţi, înregistrând o creștere anuală de 7,3% a emigrației. 

Potrivit raportului, între 2000 și 2015, și-au părăsit țara peste 3,5 milioane de români, număr reprezentând 17% din populație. 

Guvernul și organizații neguvernamentale au atras atenţia cu privire la necesitatea creşterii gradului de conștientizare privind soarta copiilor părăsiţi de părinții care merg la muncă în străinătate. 

Potrivit legii, părinții sunt sfătuiți să anunţe autoritățile atunci când pleacă din țară și să declare dacă copiii sunt lăsați în grija rudelor. Totuşi, nu există sancțiuni în cazul în care părinţii nu fac acest lucru.

211
Tagurile:
Departamentul pentru Protecția Copilului din România, români, Guvern, copii, România, Uniunea Europeană
Tematic
Copiii au nevoie de jucării mai bune, dar și de libertatea de a se juca
Iată de ce trebuie să vă îmbrăţişaţi cât mai des copiii – studiu recent
Copiii României nu sunt cobaii Occidentului!
Profesorii nu sunt bonele ieftine ale copiilor voştri!

Загрузка...