Paunzilor le place să fie contabilizați

Românii din UK: trei scenarii Brexit, toate cu creștere a prețurilor la alimente

1072
(reînnoit 18:13 13.03.2018)
A fost publicată o estimare a gradului în care se vor scumpi alimentele și băuturile în cadrul a trei variante de desprindere de piața comunitară. O listă cu preţurile post-Brexit.

BUCUREŞTI, 13 mart — Sputnik, Doina Crainic. Comitetul pentru Brexit a dat publicităţii o analiză cu privire la ieșirea ţării din UE, la șase săptămâni după ce părţi din document au fost „scurse" în presă.

Analiza prezice că barierele netarifare vor conduce la creşterea preţurilor de la 8% la 17%, în funcție de planul care va fi aplicat: intrarea sub incidența reglementărilor din Spațiul Economic European, încheierea unui acord de liber schimb sau necesitatea de a respecta condiţiile Organizației Mondiale a Comerțului, potrivit The Mirror.

„Estimările arată că preţul la alimente și băuturi va fi afectat în fiecare scenariu şi se va majora cel mai mult în cazul condiţiilor OMC", a declarat Tim Rycroft, de la Food and Drink Federation.

Cei care pledează pentru rămânerea în UE spun că datele publicate arată că miniștrii vor trebui să împrumute, în 2033-2034, 55 de miliarde de lire sterline în plus pe an faţă de situaţia care ar fi în cazul rămânerii ţării în bloc. Totuşi, cei care critică aceste previziuni guvernamentale spun că acestea sunt foarte nesigure, chiar și pe termen scurt.

Între timp, președintele Consiliului European, Donald Tusk, a anulat speranţele cancelarului Philip Hammond că va exista un acord de liber schimb care să acopere serviciile financiare. El a avertizat că orice acord nu va oferi același acces pentru servicii ca şi pentru bunuri.

Listă cu posibilele preţuri după Brexit

Bere Stella Artois Lager 4x568ml — preţul curent: 5.50 £; OMC: 6,44 £; Acord de liber schimb: 6,27 £; SEE (Spațiul Economic European): 5,94 £.

Ceai PG Tips Pyramid, 240 pliculeţe — preţul curent: 4 £; OMC: 4,68 £; Acord de liber schimb: 4,56 £; SEE: 4,32 £.

Suc de portocale Tropicana 1,5 l — preţul curent: 2 £; OMC: 2,34 £; Acord de liber schimb: 2,28 £; SEE: 2,16 £.

Cârnaţi de porc Richmond 12 — preţul curent: 3.20 £; OMC: £ 3,74; Acord de liber schimb: 3.65 £; SEE: 3,46 £.

12 felii de slănină neafumată Back Bacon — preţul curent: 2.15 £; OMC: 2.52 £; Acord de liber schimb: 2.45 £; SEE: 2.32 £.

Șase ouă — preţul curent: 70p; OMC: 82p; Acord de liber schimb: 80p; SEE: 76p.

Baton de ciocolată Mars — preţul curent: 60p; OMC: 70p; Acord de liber schimb: 68p; SEE: 65p.

Margarină Flora Buttery Spread, 1kg — preţul curent: 2 £; OMC: 2,34 £; Acord de liber schimb: 2,28 £; SEE: 2,16 £.

Brânză topită Dairylea Triangles Cheese, 270g — preţul curent: 2,17 £; OMC: 2,54 £; Acord de liber schimb: 2,47 £; SEE: 2,34 £.

Pizza subțire Goodfellas Pepperoni — preţul curent: 1,50 £; OMC: 1,76 £; Acord de liber schimb: 1,71 £; SEE: 1,62 £.

Cafea instant Nescafe Original 300g — preţul curent: 5 £; OMC: 5,85 £; Acord de liber schimb: 5,70 £; SEE: 5.40 £.

Patru Mere Lady — preţul curent: 1,50 £; OMC: 1,76 £; Acord de liber schimb: 1,71 £; SEE: 1,62 £.

1072
Tagurile:
duferite proporții de creștere, trei scenarii, prețuri, Brexit, Marea Britanie
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)
Tematic
Theresa May: Un al doilea referendum pentru Brexit?
Comisia Europeană a făcut public proiectul acordului cu privire la Brexit
Românii din UK: îngrijorările cetăţenilor din UE. „Victime colaterale ale Brexit"
Românii din UK după Brexit. Noua decizie: vor avea dreptul automat de a rămâne?
Brexit. Membru PE: Soros susţine o mişcare elitistă ce sfidează voinţa populară
Românii în UK. Ultimele date oficiale: cum va afecta Brexit zona unde locuieşti
Brexit: Drepturilor cetățenilor UE în perioada de tranziție nu vor fi aceleași
Brexit: a fost anunțată data finală a perioadei de tranziţie
Frontiera dintre Slovenia și Italia

Italia menține obligația de izolare pentru românii și bulgarii care intră în țară

779
Obligația de izolare la domiciliu pentru persoanele care vin din România și Bulgaria a fost extinsă de Italia până pe 7 septembrie.

BUCUREȘTI, 9 aug – Sputnik. Se prelungește carantina în Italia pentru persoanele care vin din România și Bulgaria. Decretul a fost publicat deja în Gazeta Oficială.

Pentru italieni, România reprezintă o țară cu risc crescut din punct de vedere epidemiologic. Autoritățile au decis, în scopul evitării importării unor noi focare de coronavirus, prelungirea până pe 7 septembrie a obligației de izolare la domiciliu a tuturor persoanelor care au avut contact cu România.

Mai mult decât atât, în momentul în care vor intra în Italia, persoanele respective urmează să completeze un formular cu adresa și numărul de telefon la care vor fi verificate periodic.

De asemenea, există posibilitatea ca unele regiuni să introducă măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii virusului COVID-19.

Una dintre acestea este Regiunea Lazio. Aceasta a decisă să testeze pe cât posibil românii care sosesc cu autocarele din România.

Testarea a fost inițial voluntară. A fost organizată în gara Tiburtina.

În urma unor suspiciuni apărute în presa italiană privind evitarea controalelor de către români, autorităţile sanitare au organizat punctele de testare direct pe autostradă, la intrarea în Roma, informează stiripesurse.ro.

În data de 7 august 2020 au fost testați pasagerii a trei autocare românești. Din fericire, toți au fost negativi la anticorpii virului SARS-CoV-2.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

779
Tagurile:
Izolare, Italia
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Школьник в маске

Germania: Copiii fie izolați de familie dacă sunt suspectați de infecție cu coronavirus

321
O scrisoare de la autoritățile locale i-a înspăimântat pe părinții din Hanovra. Se tem că copiii lor vor fi smulși din familie.

Într-o scrisoare către părinți de la autoritățile locale din Regiunea Hanovra, Germania, se spune: „Izolarea casnică înseamnă că copilul dvs. ar trebui să păstreze o separare spațială și temporală în apartament sau casă, pe cât posibil, de toate persoanele care locuiesc în gospodărie. Copilul trebuie să se afle în cameră diferită, nu desfășurați activități împreună și, în special, mâncați-vă mesele una după alta sau în camere separate", anunță tagesspiegel.de.

Președintele Asociației pentru Protecția Copilului, Heinz Hilger, este alarmat de astfel de măsuri de protecție împotriva infecției de coronavirus: "Situația de carantină este deja foarte stresantă pentru familii, în special pentru copii. Izolarea copiilor de părinții și frații lor în această fază este o formă de îngrijorare psihologică. Violenţă".

Regiunea Hanovra, însă, consideră că măsurile sunt justificate prin Legea pentru protecția de infecții. De asemenea, se face referire la cerințele Institutului Robert Koch, a declarat purtătoarea de cuvânt a regiunii Hanovra, Tanja Schulz, pentru Tagesspiegel.

"Izolarea copiilor acasă, cărora li s-a identificat contactul direct cu persoane despre care se poate dovedi că au fost infectate cu Covid-19, este sensibilă și necesară din motive de protecție împotriva infecțiilor. În plus, este cea mai ușoară alternativă la, de exemplu, izolarea într-un spital”, spune Schulz în continuare.

Copiii pot fi „separați” în spații închise

Dar ordinul de carantină din regiunea Hanovra are de asemenea pregătită și amenințarea. În cazul în care ordinele nu sunt respectate, o cerere va fi adresată instanței locale competente pentru „separarea forțată a copilului într-o locație închisă”.

La începutul pandemiei, Diane Siegloch, împreună cu alți părinți, au fondat inițiativa „Familii în criză”. Ea a auzit despre scrisori similare ale autorităților de sănătate din districtele Offenbach din Hesse și Bruchsal din Baden-Württemberg. Acestea ar fi afectat atât copiii de îngrijire de zi, cât și copiii de școală primară. Siegloch știe despre familiile care, atunci când mănâncă împreună cu copilul, trag perdelele, "de teamă că vecinii vor trăda familia către departamentul de sănătate responsabil".

Copiii ar putea deveni singuri emoțional

Purtătoarea de cuvânt Schulz recunoaște: "Din punct de vedere al protecției împotriva infecțiilor, aceste măsuri sunt desigur de dorit pentru a evita și riscul de infecție. Este totuși clar că acest lucru trebuie luat în considerare de la caz la caz, în funcție de situația specifică de trai și locuință".

Cu toate acestea, se justifică să vă abțineți de la mese împreună cu întreaga familie în timpul izolării și să acordați mai multă atenție igienei, mai precizează sursa citată.

Siegloch vede marele pericol ca copiii să devină singuri emoțional dacă vor trebui să rămână singuri tot timpul în carantină, fără legătură cu familia.

Schulz a declarat: „În funcție de structura familiei, de situația de viață, de vârsta specifică și de alți factori, cu toate acestea, este întotdeauna nevoie să se asigure că lanțul de infecție este întrerupt cu mijloacele cele mai puțin posibile și proporționale”. Până în prezent, autoritatea sanitară din regiunea Hanovra nu știe niciun caz în care să fie dispusă plasarea unui copil în carantină în afara propriei familii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

321

Загрузка...
Olga Buzova

VIDEO: Buzova a arătat cum se odihnește în Sochi și dansează în bikini

0
Cântăreața și prezentatoarea TV Olga Buzova le-a arătat abonaților cum se odihnea la Sochi. Anterior ea anunțase că a zburat în stațiune pentru a sărbători aniversarea relației sale romantice cu bloggerul video David Manukyan (Dava M).

Vedeta a postat multe imagini pe Instagram. La una dintre ele, de exemplu, Buzova a cerut publicului, pe care l-a numit „fetele mele”, săi evalueze noul costum de baie.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava

Cântăreața a făcut o altă poză la spa, lângă un câine. În comentariu, ea și-a amintit de ziua de pomenire a Sfântului Pantelimon, le-a spus abonaților istoria sărbătorii și i-a îndemnat să facă mai multe fapte bune, să trăiască cu inima curată, să aibă grijă de sănătate și să practice sport.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava

Buzova a arătat și un „costum neobișnuit de feminin”, făcând o poză pe fundalul unor bârne și copaci denși. Într-un comentariu la publicație, Manukyan i-a amintit iubitei sale că este „cea mai frumoasă fată”.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova

Interpreta nu a uitat de o altă rețea de socializare - TikTok. Buzova a dansat incendiar în bikini pe melodia grupului „Time and Glass”.

 

​De asemenea, a postat o poză într-un alt costum de baie, îndemnând abonații să privească mai mult în stories - acolo Buzova a filmat cum hrănește un câine, ia masa, „călărește” un iaht și petrece timpul cu Manukyan.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Olga Buzova

Загрузка...