Prostitutes wait for clients in a street of the French southeastern city of Nice, on September 5, 2015

Drama româncelor racolate de proxeneţi: salvată de un mesaj pe un şerveţel

458
Multe tinere românce ajung să fie înşelate cu false oferte de muncă în Italia sau Spania şi situaţia în care ajung de multe ori este cu totul dramatică. Într-o astfel de situaţie ar fi putut fi şi o tânără din România, dacă nu ar fi reuşit să se salveze în ultimul moment. Cazul a ajuns foarte mediatizat în ultimele zile în Spania.

BUCUREŞTI, 22 feb — Sputnik, Doina Crainic. Ce poate fi mai tragic şi mai umilitor pentru un neam decât transformarea în sclave sexuale în bordelurile altor ţări a femeilor lui, a celor care au menirea de a asigura unui neam nu numai perpetuarea, dar şi demnitatea şi rezistenţa morală? Marele duhovnic, părintele Iustin Pârvu spunea că „Educația mamei în duhul credinței și al dragostei de neam face mai mult decât instrucția unei armate".

Iată cum este astăzi cucerit un neam, din care zeci de mii de tinere sunt ademenite să plece, părăsindu-şi meleagurile, pentru a ajunge în infernul bordelurilor din ţările dezvoltate ale „clubului select" UE.

Un caz dintre multele ajunse deja o situaţie obişnuită: o tânără este racolată în România de o rețea de proxeneți, care au înşelat-o promiţându-i că va munci pe un salariu bun, într-un bar din Spania. Doar că, printr-o împrejurare, românca şi-a dat seama că îi este întinsă o capcană şi a reuşit să se salveze. Doar unele au parte de un asemenea noroc.

La Aeroportul Otopeni, un bărbat și o femeie serveau o cafea la un bar împreună cu o tânără. La un moment dat, cuplul se retrage pentru câteva minute, iar victimei încep să i se trezească bănuieli. Reuşind, pe ascuns, să se apropie de presupușii proxeneți, îi aude vorbind despre adevărata destinație a călătoriei: un bordel în care urma să fie forţată să se prostitueze, scrie ziarul Românul din Spania, citând publicaţia spaniolă El Espanol.

Spariată, fata nu îndrăzneşte să fugă, însă, când ajunge la controlul de securitate, îi strecoară unuia dintre polițiști un şerveţel pe care scrisese mesajul: „Nu vreau să plec. Sunt obligată!"

După aceasta, poliţiştii au intervenit imediat și i-au reținut pe cei doi presupuși proxeneți. Însă, întrucât nu existau probe împotriva celor doi, cuplul a fost lăsat să plece. Totuşi, investigaţiile făcute ulterior au condus la declanşarea procesului Săndulache, foarte mediatizat în ultimele zile în Spania, în care sunt cercetați mai mulți presupuși proxeneți, membri ai aceleiași familii.

Presupușii proxeneți din rețeaua Săndulache au ajuns să fie acuzați în Spania de trafic de persoane și de spălare de bani şi în cazul lor se cere aplicarea unor pedepse cu închisoarea de 615 ani.

Mărturiile victimelor, relatate în presa spaniolă, sunt cutremurătoare. De ce nu devine şi în România subiect de investigaţii în presă, de ce nu sunt puternic mediatizate aceste cazuri? Când vor fi făcute auzite vocile acestor tinere devenite victime şi sclave sexuale în România anului 2018? Cum a ajuns ţara noastră în această situaţie jalnică, umilitoare, de neimaginat pentru strămoşii noştri, de furnizoare de „forţă de muncă" pentru bodelurile ţărilor dezvoltate din UE?

Una dintre aceste victime a declarat în fața Curţii Provinciale din Oviedo că proxeneții o drogau și apoi o violau, iar alta a povestit cum a fost bătută pentru că s-a îmbrăcat cu o jachetă, doar pentru că îi era frig.

Anchetatorii au constatat că proxeneţii făceau mai multe transferuri în numele fetelor (ca şi cum fetele ar fi trimis bani către familiile lor), banii ajungând de fapt la „patronul" reţelei Sandulache care, cu aceste sume (aproape două milioane de euro), voia să construiască un conac (palat) în Constanţa.

Potrivit presei spaniole, principalii acuzați sunt doi frați din familia cercetată de justiția spaniolă, iar procesul va continua cel puțin până în luna martie la Curtea Provincială din Oviedo.

458
Tagurile:
Proxeneți, Servicii sexuale, Prostituate, Românce, Italia, Spania
Tematic
Razii de amploare în Anglia în bordelurile cu românce. Sclavia modernă
Bordel cu românce din Londra, deschis în faţa unei şcoli, reclamat de localnici
Coşmarul româncelor ajunse sclave sexuale în Spania
Pașapoarte germane

Românii, cel mai mare grup de străini naturalizaţi în acest land german

605
Un total de 20.192 de persoane au fost naturalizate anul trecut în acest land german. Aceasta înseamna puțin sub 4% sau cu 785 de persoane mai puțin decât în 2019. Pentru prima dată, majoritatea persoanelor naturalizate provin din România.

BUCUREŞTI, 31 mai – Sputnik. Mai mult de jumătate dintre persoanele care au primit cetățenia germană anul trecut sunt femei: 10.743 față de 9.449 bărbați, potrivit datelor Oficiului de Statistică din Fürth. Ministrul de Interne și Integrare al Bavariei, Joachim Herrmann (CSU), a numit cele peste 20.000 de naturalizări un „semn puternic al integrării cu succes”.

Naturalizarea în Bavaria în 2020

Cei 2.257 de foști români au reprezentat 11 % dintre persoanele naturalizate. Aproximativ 80 % din totalul persoanelor naturalizate erau mai mici de 45 de ani. Cele mai multe naturalizări au fost înregistrate în districtele administrative din Bavaria Superioară (10.752), Franconia de Mijloc (3.202) și Suabia (2.219), datorită proporției ridicate de străini din orașele München, Nürnberg și Augsburg, potrivit sonntagsblatt.de

Numărul naturalizărilor a scăzut ușor față de 2019 (20.977 persoane), potrivit lui Herrmann. Totuşi, este cu mult peste cifrele din anii precedenți: aproximativ 18.100 de oameni au fost naturalizați în Bavaria în 2018 și aproximativ 15.600 în 2017. Declinul uşor este legat și de criza sanitară creată de coronavirus, deoarece autoritățile responsabile cu procedurile de naturalizare au procesat mai puține cereri de obţinere a cetăţeniei.

Două treimi (68%) dintre persoanele naturalizate și-au păstrat cetățenia anterioară. 61% dintre persoanele naturalizate provin din Uniunea Europeană, comparativ cu doar 44% în anul precedent. Acest lucru se datorează în principal faptului că Regatul Unit nu mai aparține UE și este înregistrat statistic ca ţară terţă.

27 % dintre cei naturalizați provin din Asia, 8 % din Africa și 4 % din America. Mai puțin de 1% provenea inițial din Australia și Oceania, erau apatrizi sau aveau o naționalitate neclară.

După România, cele mai frecvente țări de origine din UE au fost Italia, Polonia, Bulgaria și Ungaria. Principala țară de origine în afara UE a fost Turcia, urmată de ţări din Balcani (Herțegovina, Serbia, Muntenegru, Macedonia și Kosovo), Irak și Regatul Unit.

605
Tagurile:
Germania, România

Загрузка...
Pașaport britanic

UK: câţi cetăţeni români au depus în total cereri pentru obţinerea statutului de rezident

196
Potrivit datelor oficiale publicate de Ministerul de Interne al Regatului Unit, cetățenii din țările UE au depus, până la sfârșitul lunii martie 2021, în total 4.910.690 de cereri în sistemul de înregistrare în vederea obținerii noului statut de ședere.

BUCUREŞTI, 28 mai – Sputnik. Raportul publicat pe 27 mai de Ministerul de Interne al Regatului Unit arată că, în total, până la sfârșitul lunii martie 2021, 4.910.690 de cereri au fost depuse de cetăţeni din ţările UE în sistemul de înregistrare în vederea obținerii noului statut de ședere (EU Settlement Scheme).

De asemenea, 50.060 de cereri au fost depuse de către alți cetățeni ai SEE (Spațiul Economic European) și de cetăţeni elvețieni și 340.650 de cereri din partea cetățenilor non-SEE, potrivit schengenvisainfo.com

Aproape 1,9 milioane din numărul total de cereri trimise până acum pentru obținerea noului statut de ședere de către cetăţeni ai UE au fost depuse de cetățeni români şi polonezi: de cetăţeni români, cu 918.270 de cereri, şi de cei polonezi, cu 975.180 de cereri.

Italienii au depus până acum 500.550 de cereri, portughezii, 376.440, iar spaniolii, 320.850 de cereri, acestea reprezentând celelalte trei grupuri de cetăţeni cu cel mai mare număr de cereri.

Aceste cinci grupuri de cetăţeni UE combinate reprezintă aproximativ 58% din numărul total de cereri primite.

Din totalul cererilor depuse de cetățenii români, 852.310 au fost soluționate până în prezent, 33% au primit statutul de rezidență permanentă (acordat celor stabiliţi în Marea Britanie de peste cinci ani), 62%, statutul implicit (însemnând drept de şedere temporară pentru cei care sunt în Marea Britanie de mai puţin cinci ani, având dreptul de a solicita statutul permanent când se încheie perioada de cinci ani), iar 5% dintre cereri au fost respinse, potrivit datelor oficiale.

Cererile au fost depuse prin Internet, împreună cu dovada perioadei de ședere în Marea Britanie, documentele de identitate și cazierul judiciar.

Datele privind estimarea numărului de cetăţeni români în Regatul Unit până la 30 iunie 2020 au arătat că sunt 404.000 de cetățeni români prezenți în această ţară, potrivit romania-insider.com.

196
Tagurile:
Marea Britanie
Tematic
UK: Pașaportul sanitar Covid-19 pentru călătorii în străinătate – valabil de la ce dată?
UK: bloc turn de 19 etaje, acoperit cu panouri inflamabile, a luat foc în Londra – VIDEO
UK: sistem digitalizat de control al imigrației - planul Brexit

Загрузка...
Vladimir Putin și Joe Biden, la summitul de la Geneva, 16 iunie 2021

La Geneva au demarat negocierile în format extins între Putin și Biden

0
(reînnoit 17:29 16.06.2021)
La Geneva au demarat negocierile în format extins, după încheierea discuției în format restrâns între Putin și Biden.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Prima parte a negocierilor dintre președinții Rusiei și SUA, Vladimir Putin și Joe Biden, într-un format extins a demarat la vila La Grange din Geneva, transmite agenția RIA Novosti.

Mai devreme, Kremlinul menționase că negocierile vor fi alcătuite din trei părți: restrâns și două extinse, cu o pauză de cafea. O sursă apropiată de organizatorii întrevederii a informat RIA Novosti că discuțiile ar putea dura 4 ore și 45 de minute.

Negocierile dintre Putin și Biden în format restrâns au durat aproximativ 2 ore.

Din delegația rusă fac parte consilierul prezidențial Iuri Ușakov, ministrul de Externe, Serghei Lavrov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, amabsadorul Rusiei în SUA, Anatol Antonov, șeful Statului Major al Forțelor Armate ale Rusiei, Valeri Gherasimov și viceministrul de Externe, Serghei Reabkov. De asemenea, a fost invitat adjunctul șefului administrației prezidențiale Dmitri Kozak și reprezentantul special al președintelui pentru Siria, Aleksandr Lavrentiev.

0
Tagurile:
Geneva, Joe Biden, Vladimir Putin
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
Putin și Biden și-au dat mâna - VIDEO
Stoltenberg: Summitul Putin – Biden este extrem de important
Jurnaliștii americani au provocat o busculadă la summitul Putin - Biden
Putin și Biden au făcut un schimb de glume
Întrevederea Putin - Biden la Geneva - Foto

Загрузка...