Spania provincială

Românii din Spania: ajutoare nerambursabile şi locuinţe gratis. În ce condiţii

2798
(reînnoit 19:57 15.02.2018)
Mai multe localităţi din Spania se confruntă cu probleme din cauza creşterii nucleelor urbane şi a dezinteresului manifestat pentru politicile agricole. Astfel, primăriile acestora şi asociaţii din aceste zone s-au gândit la măsuri pentru a salva aceste localităţi de la dispariţie şi a determina creşterea populaţiei

BUCUREŞTI, 15 feb — Sputnik, Doina Crainic. Multe localităti mici rurale din Spania se confruntă cu probleme demografice. Raportul Populația și depopularea în Spania 2016, întocmit de Federația Spaniolă a Municipiilor și Provinciilor, dezvăluie că peste jumătate dintre localitățile spaniole prezintă riscul de dispariție, iar în 14 provincii, mai mult de 80% din toate municipiile lor nu depășesc 1.000 de locuitori, potrivit publicaţiei Noi în Spania.

În această privință, potrivit cifrelor, cea mai îngrijorătoare situaţie este în provincii precum Soria, Ávila, Burgos, Salamanca.

Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică, dacă în anul 2000 erau 3.800 de municipii spaniole care supraviețuiau cu mai puțin de 500 de locuitori, acum numărul acestor localități se apropie de 5.000. Astfel, multe primării și asociații au venit cu diferite inițiative pentru a oferi avantaje cetățenilor care vor să locuiască în mediul rural, pentru a impulsiona creșterea populației în localități pe cale de dispariție.

O localitate care a înregistrat succese în urma implementării unui program de repopulare este Miravete de la Sierra, din Teruel. Localitatea a iniţiat o campanie care a făcut-o cunoscută în presă, reuşind să atragă multe persoane din oraşe mari în căutare de linişte. Astfel, populația acestei mici localități a crescut cu peste 489% din anul 2000, în 2016 depășind 700 de persoane.

De asemenea, autorităţile din Arganza și Alija del Infantado (León) au cedat locuințe familiilor cu copii pentru a umple clasele de la şcoală şi s-a oferit un ajutor de 300 de euro pentru fiecare nou locuitor. Modelul de program a fost urmat de zeci de municipii din Spania rurală, între care Peñas de San Pedro (Albacete), Puente de Vadillos (Cuenca), Lledó (Teruel). Localitățile Vilariño de Conso și Rubiá (Orense) au propus chirii între 100 și 200 de euro pentru familii cu copii până în 11 ani, pentru a evita astfel închiderea școlilor.

În urma unui incendiu produs în 2015 în centrul zonei Sierra de Gata, din Acebo (Cáceres), incendiu care a afectat aproape 80% din suprafața municipiului, un locuitor, Dionisio Romero, a propus Primăriei proiectul Vivir en Acebo. Proiectul oferă cetățenilor care vin să locuiască în localitate posibilitatea de a folosi peste 2.000 de hectare de terenuri municipale pentru exploatarea agricolă sau creșterea animalelor.

Programul, subvenționat de Diputación de Cáceres, oferă ajutoare nerambursabile între 30.000 și 70.000 de euro pentru lucrătorii sub 40 de ani. De asemenea, se acordă cofinanțare pentru proiecte de transformare din partea Asociației pentru Dezvoltarea Integrală în Sierra de Gata și ajutoare economice de la Junta de Extremadura. În plus, Universidad de Extremadura oferă consiliere privind noi proiecte și culturi cât mai bune.

2798
Tagurile:
locuinţe gratis, ajutoare nerambursabile, condiții, migranți, Spania
Tematic
Românii investesc masiv în imobilele din Spania
Locuri de muncă în agricultură în Spania, Portugalia și Danemarca. Vezi ofertele
Povestea emoţionantă a studentei moarte în Spania. Gestul nobil al familiei ei
(VIDEO) O româncă are toate șansele să câștige la Vocea Spaniei. Votați aici

Italia: noul sistem de culori în funcţie de situaţia epidemiologică zonele roşii

220
(reînnoit 17:28 11.04.2021)
Care sunt regiunile din Italia aflate sub culoarea roşie, portocalie sau galbenă, în funcţie de situaţia epidemiologică, şi în ce zone s-a înregistrat o scădere a cazurilor de infectare cu coronavirus.

BUCUREŞTI, 11 apr – Sputnik. În Italia, sub culoarea roşie sunt patru regiuni: Puglia, care are încă peste 250 de cazuri la 100.000 de locuitori săptămânal, Sardinia, care era în zona albă până acum câteva săptămâni, Valle d’Aosta și Campania.

Restul Italiei se află în zona portocalie, trecerea sub culoarea galbenă, însemnând un nivel de restricţii mult mai scăzut, fiind suspendată până la 30 aprilie, potrivit gazetaromaneasca.com

Totuşi, sunt mai multe regiuni care ar putea trece în curând sub culoarea galbenă, indicele de transmisie (Rt) fiind sub 1, unul dintre criteriile solicitate. Lazio a confirmat scăderea indicelui, până la 0,90 și a înregistrat o scădere a cazurilor noi. De asemenea, Rt sub 1 s-a înregistrat în Abruzzo, Emilia-Romagna, Friuli-Venezia Giulia, Lombardia, Marche, Molise, Piemont, Calabria, provinciile autonome Bolzano și Trento.

Veneto (0,96) și Umbria (0,97) ating nivelul critic 1. Rt nu este singura valoare de care se ţine cont, dar, conform vechilor clasificări de culori, astăzi o bună parte a Italiei ar fi în zona galbenă, potrivit Il Messaggero.

Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a semnat noile ordonanțe în vigoare de luni pentru regiunile Calabria, Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lombardia, Piemont și Toscana, care devin portocalii, și pentru regiunea Sardinia, care trece în zona roșie.

În cele șase regiuni care vor beneficia de tranziția la niveluri mai puțin stricte de blocare, are loc o relaxare care afectează în total cel puțin 25 de milioane de italieni.

Vineri au fost înregistrate 18.938 de cazuri noi, iar numărul de decese rămâne uriaș: 718 vineri, dar acest număr este influențat de cele peste 200 de decese care au fost raportate târziu de regiunea Sicilia. Cifrele arată însă o îmbunătăţire lentă.

Astfel, RT național este acum constant sub 1 (0,92), incidența scade (210,8 la nivel național acum, faţă de peste 232 săptămâna precedentă) şi doar patru regiuni au un nivel ridicat de risc (Liguria, Toscana, Puglia și Valle d’Aosta).

220
Tagurile:
Italia, restrictii

Загрузка...
Roma

Românii din Italia: bonusul pentru părinţii care lucrează poate fi solicitat de astăzi

327
Serviciul online pentru solicitarea bonusului de babysitter este activ de astăzi, anunţă Istituto Nazionale Previdenza Sociale (INPS), reamintind sumele şi categoriile de persoane care au dreptul la bonus.

BUCUREŞTI, 8 apr – Sputnik. INPS a anunțat deschiderea serviciului online prin care poate fi solicitat bonusul de babysitting.

Potrivit instituției, cererea poate fi depusă prin intermediul site-ului www.inps.it, utilizând serviciul online „Servicii bonus de babysitting” („Bonus servizi di babysitting”), sau prin intermediul organismelor Patronati, folosind serviciile gratuite ale acestora. Pentru serviciul online va fi necesar să aveți un SPID de cel puțin nivelul 2, Carte de identitate electronică (CIE), Card de serviciu național (CNS) sau un PIN de tip dispozitiv emis de Institut, potrivit Sputnik Italia

Cine poate solicita bonusul

Lucrătorii independenți înregistrați la INPS, cei din sectorul „Gestione separata” și cei din sectorul de sănătate public sau privat acreditat (medici și asistenți medicali, inclusiv obstetricieni, tehnicieni de laborator biomedical, tehnicieni de radiologie medicală, lucrători sociali și de sănătate și asistenți de urgență 118) pot solicita bonusul pentru o sumă de până la 100 de euro pe săptămână în cazul copiilor sub 14 ani aflaţi în învățământ la distanță sau în carantină.

Bonusul poate fi solicitat și de lucrătorii din sectorul securității, apărării și salvării din sectorul public angajați pentru a răspunde nevoilor legate de urgența epidemiologică Covid-19.

Bonusul poate fi utilizat până la 30 iunie 2021 și suma va fi plătită prin Cartea de familie. Alternativ, poate fi furnizat direct solicitantului pentru înscrierea copiilor în centre de vară, servicii socio-educaționale teritoriale, în centre cu funcție educațională și recreativă, precum şi în servicii integrative sau inovatoare pentru copiii mici.

La jumătatea lunii martie, odată cu Decretul de lege nr. 30 aprobat de Consiliul de Miniștri, au fost aduse modificări bonusului de babysitting, pentru a fi oferite o nouă serie de ajutoare pentru sprijinirea părinților care lucrează.

327
Tagurile:
Italia
Tematic
Acord între Rusia, Italia, Spania, Franța și Germania pentru producția comună a Sputnik V
Italia reintră în lockdown de luni – aceste regiuni, sub risc ridicat
Sputnik V este mai popular în Italia decât vaccinurile AstraZeneca și Johnson
În Italia se investighează 8 decese după vaccinarea cu AstraZeneca
Italia lansează vaccinarea obligatorie a angajaților din sănătate
Italia: Erupție spectaculoasă a vulcanului Etna

Загрузка...
Государственный визит президента РФ В. Путина в Китай

"America este departe!"Japonezii s-au speriat de alianța Rusiei și Chinei în caz de război

197
(reînnoit 10:26 08.05.2021)
Japonezii au comentat rezultatele reuniunii miniștrilor de externe G7 de la Londra și și-au exprimat îngrijorarea cu privire la apropierea dintre Moscova și Beijing.

BUCUREȘTI, 8 mai - Sputnik. Cititorii portalului japonez Yahoo News Japan au comentat rezultatele reuniunii miniștrilor de externe G7 de la Londra și și-au exprimat îngrijorarea cu privire la apropierea dintre Moscova și Beijing.

Portalul a atras atenția asupra comunicatului final, în care Rusia și China au fost numite printre „cele mai mari amenințări la adresa lumii”. Cu toate acestea, potrivit unui număr de utilizatori, în scenariul unui conflict armat din regiunea Asia-Pacific, izolarea celor două țări poate juca o glumă crudă cu Tokyo.

"Japonia este strânsă între ele, ca între ciocan și nicovală! America și Occidentul sunt departe, dar Japonia este chiar aici! În cazul un conflict militar, Japonia se va afla într-o situație extrem de periculoasă și este puțin probabil să iasă din el! Trebuie să ne gândim la asta! "- crede unul dintre comentatori.

"Cu astfel de declarații, aruncăm Rusia și China, una în brațele celeilalte!Iar situația din Japonia nu devine mai sigură și mai stabilă, ci, dimpotrivă, mai tensionată și periculoasă! "- a comentat un alt utilizator.

În timp ce alți comentatori s-au plâns că astfel de declarații rămân doar pe hârtie și nu duc la acțiuni concrete.

„Toate aceste reuniuni și întâlniri ale Grupului celor Șapte se încheie în același mod - cu careva declarații ”, a reacționat un alt cititor.

"Până acum, toate aceste declarații formidabile împotriva Chinei și Rusiei sunt mai mult pe hârtie. Acțiunile concrete nu sunt deosebit de vizibile!" - a subliniat utilizatorul.

Printre cititori au fost și cei care au cerut stabilirea unor relații bilaterale între Rusia și Japonia.

"În loc să transforme Rusia într-un dușman și să o trateze ca atare, este mai bine ar încerca să o atragă de partea occidentală!" - este sigur un alt utilizator.

"Ne concentrăm pe prieteni îndepărtați și neglijăm țările apropiate. Avem relații teribile cu vecinii noștri - China, Rusia, Coreea de Sud și RPDC", se arată indignat comentatorul.

Un utilizator a ajuns la concluzia că, după ce Joe Biden a ajuns la putere, Statele Unite au început să revendice din ce în ce mai mult hegemonia globală. În opinia sa, liderul american „creează dușmani pentru Washington, pe care el însuși îl atacă”.

"Avem legături economice uriașe cu China și acestea pot deveni mai active cu Rusia. A urma o cale oarbă în urma politicii SUA se poate termina cu o înfrângere pentru Japonia!" - a conchis el.

197
Tagurile:
China, Rusia, Japonezi

Загрузка...