East German cars, in particular a Trabant (R), also know as the Trabi, or as the cardboard-box-on-wheels, the car which symbolised communist East Germany, wait at Unter den Linden avenue in East Berlin the opening of the crossing point under the Brandenburg Gate (background) into West Berlin after the opening of the Berlin Wall on November 09, 1989.

Şoferii români în Germania: trebuie ştiţi asta privitor la asigurarea maşinii

2050
În Germania, există nenumărați asigurători, cu preţuri şi condiţii diferite. Vedeţi ce tipuri de asigurări sunt mai avantajoase, care sunt recomandabile şi ce trebuie să faceţi în caz de accident

BUCUREŞTI, 7 feb — Sputnik, Doina Crainic. Potrivit lui Henning Busse, de la revista Auto, Motor und Sport, Asigurarea auto de răspundere civilă este obligatorie, însă nu şi asigurarea completă.

Asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse terţilor acoperă pagubele în cazul unui accident până la valoarea de acoperire stipulată în contract, care variază între 50 de euro și 100 de milioane de euro, în funcţie de asigurator, spune Busse, citat de n-tv.de.

Asigurarea completă este opţională. Însă ambele asigurări acoperă deteriorarea autovehiculului dvs.

Asigurare parțială acoperă de obicei pagubele cauzate de incendiu, explozie, furt, de fenomene naturale, cum ar fi grindină, fulgere, furtuni, dar şi de accidente în care sunt implicate animale. Însă daunele pe care tu însuţi le cauzezi propriei maşini nu sunt acoperite decât de asigurarea completă.

Multe poliţe sunt atât de ieftine tocmai fiindcă nu sunt incluse beneficii importante, precizează Henning Busse. De exemplu, în cazul în care conducătorul auto este neglijent şi provoacă un accident, asigurătorul poate limita beneficiile. În caz de furt sau pierdere, asigurătorii rambursează adesea prețul inițial al unui automobil timp de numai șase luni, astfel că este important ca valoarea de înlocuire să fie stabilită pentru cel puțin 12 luni.

Aceeaşi situaţie apare în cazul acoperirii daunelor secundare. Poliţele orientate spre clienţi includ şi aceste daune. Multe societăţi de asigurare acoperă numai daunele cauzate de căprioarele sălbatice. Busse recomandă includerea tuturor speciilor de animale care ar putea cauza daune, într-o clauză extinsă referitoare la acest tip de pagube.

Persoanele care nu se simt pe deplin în siguranţă având aceste tipuri de asigurări pot apela şi la asigurarea pentru protecţia juridică. Aceasta este utilă pentru toți participanții la trafic, nu doar pentru șoferi.

Fie că este vorba de o amendă, de neclaritate privind vinovăția după un accident sau de revendicarea utilizării garanţiei, această asigurare este de ajutor. Problema poate fi înaintată unui avocat care reprezintă interesele societății. Onorariile obișnuite pentru avocat, dar și costurile pentru acţiunile în instanţă și pentru evaluări sunt apoi acoperite de asigurarea de protecție juridică.

Pe de altă parte, s-a renunțat la asigurarea obligatorie de accidente. Daunele în legătură cu vătămarea corporală a pasagerilor sunt deja acoperite de asigurarea auto.

Desigur, cel mai bun pachet de asigurare nu ajută cu nimic dacă nu procedaţi corect în caz de accidente. Astfel, în situaţia de accident, trebuie să asigurați mai întâi locul accidentului și să apelaţi serviciile de urgență dacă sunt implicate persoane rănite.

Pentru a putea fi acoperiţi de asigurare, documentația este foarte importantă. „Înregistrarea accidentelor de către poliție este importantă, chiar și în cazul celor cu daune minore", precizează Herbert Engelmohr, de la Automobilclub von Deutschland. Trebuie să citiți plăcuțele de înmatriculare ale celeilalte maşini implicate în accident, să schimbați adresele, să notați datele posibililor martori.

În plus, este bine să faceți fotografii cu locul accidentului. Asiguratorul auto trebuie informat imediat și, în cazul în care există o persoană terţă, și asiguratorul acesteia.

2050
Tagurile:
Asigurare, mașini, șoferi, români, Germania
Protestul de la București din 10 august 2018

Ce se va petrece pe 10 august organizatorul spune tot - NU s-a mai auzit așa ceva!

523
”Dacă ai fost agresat în 10 august 2018, trimite perechea de încălțăminte pe care o purtai atunci”. Va fi o ”slujbă religioasă” neobișnuită!

BUCUREȘTI, 6 aug – Sputnik. Anul acesta, pe 10 august, va avea loc o manifestare în Piața Victoriei, legată de evenimentul și incidentele de acum doi ani. Printre organizatori este și dr. Tommy Tomescu din Londra, cel care a asigurat buna desfășurare a manifestării și anul trecut.

Pe pagina evenimentului apar două teme bizare ”Diaspora Dă Papucii” și ”Protestul pantofilor fără stăpâni”. Citind mesajul de pe pagină, aflăm că participanții sunt invitați să vină în Piața Victoriei unde să lase ”o pereche de pantofi în numele unei rude sau prieten plecat peste hotare”.

”Trimite din diaspora o pereche de încălțări cu un mesaj atașat, dacă îți este dor de ai tăi și de țara ta, dar nu te-ai întors până acum din cauza abuzurilor și corupției politicienilor”, se arată în mesaj.

O altă idee se referă la evenimentul din 2018: ”Mai știi cu ce erai încălțat în 10 august 2018?” – și, continuarea absolut ciudată: ”Dacă ai fost agresat în 10 august 2018, trimite perechea de încălțăminte pe care o purtai atunci”.

Așa ceva!... Desigur, doritorii să-și trimită încălțările sunt învățați că… ”îți poți trimite pantofii (sau cizmele, sandalele, papucii, etc.) prin intermediul unei asociații sau grup civic în care ai încredere”, sau prin poștă la o adresă din… pitoreasca stațiune Eforie Sud.

”Toate perechile de încălțăminte vor fi donate”, se arată în prezentare! Cui oare?… Asta e o altă întrebare! În fine… Organizatorul, dr. Tommy Joul Tomescu, a anunțat că anul acesta vor fi comemorate victimele violențelor din 10 august 2018. Care victime ”comemorate”?...

Din câte ne amintim, singurul care a decedat a fost un cetățean în vârstă, cu multiple suferințe, adus complet aiurea de o organizație PNL! Restul sunt persoane în viață, care reclamă că au suferit vătămări.

Desigur, oricât ar părea de ciudate aceste idei, să nu uităm că manifestarea are loc în condiții de restricții în starea de alertă.

Dar, pentru că am vorbit de organizator, să vedem și mai multe detalii, pe care le-a prezentat la DC News. În primul rând, Tomescu s-a asigurat că totul este legal, pentru că ”a făcut toate demersurile necesare”, iar Primăria nu a dat aviz negativ în termen legal. ”Astfel, în acest moment suntem în legalitate cu forma noastră de activitate, de comemorare a victimelor de la 10 august 2018”.

”Cu această ocazie, vom realiza un fel de reamintire, vrem să facem un fel de comemorare a faptului că au trecut 30 de ani de când guvernele încă ne mint și ne înșală, nu reușesc să-și îndeplinească datoriile”, a declarat Tomescu.

De asemenea, el spune că va fi o ”slujbă religioasă”, dar se pare că nu una normală, cu preoți, ci ”în sensul că ne vom ruga de guvern să-și îndeplinească promisiunile pe care nu le-a îndeplinit până acum”. Oare de care religie aparține această ”slujba religioasă”?

Va fi multă lume? ”Noi nu vom invita lume, dar nu putem împiedica oamenii să se alăture”, spune Tomescu, care știe că ”protestele sunt interzise, la fel ca marșurile”.

”Eu recomand păstrarea distanțării fizice, vom face tot ce ține de noi pentru a realiza acest lucru”, spune medicul din Londra.

Și, cel mai interesant, Tomescu se așteaptă la ”un contra-protest”! ”Noi sperăm să nu iasă violențe ca în 2018, dar luăm în considerare și această posibilitate, având în vedere că se vor întâlni în Piață gândiri diametral opuse”.

”Aici mă refer la vechile voci din #rezist cu noile voci anti-Covid și ce se mai întâmplă acum, nu-i cunosc foarte bine”, spune Tommy Tomescu, încheind cu două aberații: prima, manifestanții ”noile voci” nu sunt ”anti-Covid”, ci împotriva măsurilor autorităților – și mai curând sunt pentru măsuri apropiate de cele din Marea Britanie, de unde vine Tomescu!

A doua aberație – de unde știe el că protestatarii „cu papuci” au o gândire ”diametral opusă” față de ”noile voci”?!

În fine, să sperăm că totul va fi bine!

Eveniment - protest al diasporei
© Photo : Facebook / Events
Eveniment - protest al diasporei

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

523
Tagurile:
mitingul din 10 august, Diaspora, protest

Загрузка...
Protest la Barcelona. Imagine de arhivă

Drama românilor din Spania: aproape 100 000 depind de ajutorul de la stat

89
Circa 95.000 de români au ajuns dependenți de ajutorul dat de statul spaniol după ce și-au pierdut slujbele. Șomajul face ravagii în Spania afectându-i în primul rând pe străinii stabiliți aici

BRUXELLES, 31 iul - Sputnik. În total, criza economică provocată de pandemie a închis peste un milion de locuri de muncă în Spania, iar muncitorii veniți din alte țări sunt primii afectați. Spania este însă una din țările favorite ale românilor, așa că aceștia se numără printre victimele crizei. De aceea mulți români au fost nevoiţi să plece din Spania, rămânând fără venituri, iar dintre cei care au rămas aproape 100.000 trăiesc din ajutorul oferit de statul spaniol.

Numărul românilor care primesc ajutorul de șomaj în Spania s-a dublat față de anul trecut, însă problema adevărată este a celor care nu au dreptul nici la ajutorul de la stat, dar nu au nici loc de muncă.

Numărul românilor din Spania este calculat acum la 671.000, dintre care doar 334.000 sunt angajaţi în mod legal. Majoritatea muncesc în servicii (206.000 ), 56.000 în agricultură, 30.000 sunt angajaţi în case şi 40.000 lucrează ca mici întreprinzători, în regimul PFA.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

89

Загрузка...
Raed Arafat

An școlar 2020-2021: Arafat anunță noi reguli pentru părinți

0
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență anunță noi reguli pentru părinți, cu o lună înainte de deschiderea noului an școlar. Anunțul lui Arafat vine după declarațiile președintelui Iohannis legate de noul an școlar.

© Sputnik / Евгений Епанчинцев
BUCUREȘTI, 8 aug – Sputnik. Anul școlar 2020-2021 va debuta sub semnul incertitudinii și al condițiilor speciale, generate de pandemia de coronavirus.

Și aceasta pentru că, la momentul de față, nimeni nu poate spune cu exactitate cum se vor desfășura cursurile sau dacă va fi angajat personal suplimentar în unitățile de învățământ pentru a permite acea distanțare fizică și reducerea numărului de elevi în clase.

Raed Arafat, președintele Departamentului pentru Situații de Urgență, vine cu informații noi pentru părinți. Acesta precizează că și copiii pot transmite ușor noul coronavirus, iar rolul părinților în această situație este unul extrem de important. Părinții trebuie, așadar, să acorde o atenție mărită stării de sănătate a propriului copil.

De asemenea, în cazul în care un copil are simptome specifice coronavirusului, cum ar fi febră sau tuse, părinții sunt obligați să îl țină acasă.

Prin această decizie se va evita contaminarea altor elevi, iar personalul de la școală va ști ce reguli trebuie să aplice în cadrul grupului școlar respectiv, notează capital.ro.

”Dacă vezi că copilul are ceva simptome acasă nu-l lași să se ducă la școală și, bineînțeles, să colaborezi cu personalul de la școală ca să poți aplica regulile care sunt recomandate”, a declarat Arafat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0

Загрузка...