Recoltarea verzei

LA MUNCĂ: Est-europenii, de 10 ori mai rapizi decât britanicii

435
(reînnoit 22:17 05.02.2018)
Britanicii nu pot munci la lucrările agricole în același ritm cu est-europenii, ba se mai și vaită că îngheață și le curge nasul

BUCUREȘTI, 5 feb — Sputnik, Daniel Nistor. Câțiva tineri englezi au fost de acord, pentru un experiment televizat, să lucreze la cules de varză, activitate desfășurată, de regulă, de migranți din Europa de Est, totul desfășurându-se la o fermă din Cornwall.

După numai o oră, britanicii au început să se plângă că au "degetele înghețate", că le "curg nasurile", cerând pauză să se încălzească, informează stirileprotv.ro, citând dailymail.co.uk.

În experimentul filmat, tinerii din Plymouth, cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani, a lucrat pentru South England Farms Ltd. Proprietarul, Greville Richards, a spus că are 500 de muncitori culegători, aproape toți din țări de Europa de Est, inclusiv România.

La fel ca mulți fermieri britanici, Richards a spus că găsește din ce în ce mai greu muncitori est-europeni, odată cu Brexit.

A spus că ar folosi angajați britanici cu bucurie, însă există o problemă… Aceasta, de altfel, a fost evidențiată de experimentul televizat.

După patru ore de muncă, muncitorii din Europa de Est culeseseră de 10 ori mai multă varză decât tinerii britanici.

"Sincer, a fost atât de greu, dar nu m-am lăsat. A fost ca anul trecut, când am fost la maraton", a spus Hettie Burrows, 22 de ani.

435
Tagurile:
abilitate, lucrări agricole, localnici, migranți, Europa de Est, Marea Britanie
Tematic
Revoltător! Ce vor studia în şcoli copiii românilor din Marea Britanie
Românii din Marea Britanie: noi detalii oficiale despre statutul lor după Brexit
Iohannis: „Problema românilor din Marea Britanie este bine rezolvată”
Românii și bulgarii îi înlocuiesc pe polonezi, cehi și letoni în Marea Britanie
Interzis în Marea Britanie: Câinii și est-europenii nu au acces - VIDEO

Загрузка...