Marea Britanie, lumină și umbre

Revoltător! Ce vor studia în şcoli copiii românilor din Marea Britanie

2058
(reînnoit 18:21 02.02.2018)
Una dintre cele mai mari companii din Marea Britanie care produce materiale educaţionale a început distribuirea unor noi manuale în şcoli. Iată ce vor învăţa copiii românilor care locuiesc în această ţară

BUCUREŞTI, 2 feb — Sputnik, Doina Crainic. Cuplurile de același sex vor fi incluse în manualele școlare, potrivit uneia dintre cele mai mari companii din Marea Britanie care produce şi distribuie materiale educaţionale, Pearson, relatează rt.com.

Un nou manual pentru şcolile secundare, în care cadrele didactice sunt consiliate despre cum să facă programa mai inclusivă pentru elevii LGBT, a fost distribuit de organizația de caritate Stonewall. Manualul este sponsorizat de compania Pearson, care deține comisia de examinare EdExcel și publică mii de manuale şi ghiduri școlare.

​Manualul, intitulat „Crearea unei programe inclusive pentru LGBT", recomandă modalități prin care profesorii își pot adapta lecțiile astfel încât studenții lesbiene, homosexuali, bisexuali și transsexuali „să se simtă reprezentați în ceea ce învață".

Se recomandă implicarea cuplurilor de același sex în sarcini în clasă, în cadrul lecţiilor și introducerea vocabularului LGBT specific în lecțiile de limbă.

„Două femei vor să aibă un copil împreună, iar medicul le recomandă să apeleze la fertilizarea în vitro (IVF)", este unul dintre exemplele care se propune să fie introdus în lecţii.

În prefaţa din ghidul pentru profesori, directorul executiv al Stonewall, Ruth Hunt, scrie că este necesar ca „fiecare tânăr să fie pregătit pentru viața în Marea Britanie modernă, este esenţial ca programa să reflecte pe deplin diversitatea lumii în care trăiesc".

În decembrie, un ghid al Asociației Naționale a Directorilor de Şcoală (NAHT), recomanda ca „perspectivele trans" să fie promovate în sala de clasă pentru a fi înlăturate prejudecățile în rândul elevilor. Recomandarea a fost susţinută atât de guvern, cât și de inspectoratul şcolar Ofsted.

Reacţionând la publicarea acestui ghid, Chris McGovern, conducătorul Campaniei pentru Educație Reală, a declarat pentru The Times că aceste norme vor crea confuzie în rândul copiilor.

„Îndoctrinarea cu anxietățile, pasiunile și nevrozele corecte politic ale adulților nu are ce căuta în școală. Această intruziune în sfera copilăriei va provoca tulburare, confuzie și traume multor tineri", a declarat Chris McGovern.

„Singura lecție pe care copiii trebuie să o învețe este «regula de aur»: poartă-te cu ceilalți așa cum vrei să se poarte ei cu tine", a adăugat el.

2058
Tagurile:
programă inclusivă, LGBT, manual, Marea Britanie
Tematic
Barack Obama se mândrește cu cea mai mare realizare a sa, drepturile LGBT
Poliția a evacuat participanții la marșul LGBT, dar ei promit să vină și la anul

Загрузка...