Colosseum

Români din Italia, important: cum puteţi beneficia de cardul pentru familie 2018

1078
(reînnoit 15:28 29.01.2018)
Informaţii importante pentru românii care locuiesc şi muncesc în Italia: cum puteţi beneficia de cardul pentru familie, ce avantaje vă aduce şi cum îl puteţi solicita

BUCUREŞTI, 29 ian — Sputnik, Doina Crainic. Cardul pentru familie, valabil din februarie, oferă reduceri și alte beneficii familiilor cu cel puțin 3 copii minori. Acest card implementat în 2018 diferită de cardul social şi vă dă dreptul la reduceri și facilități la achiziționarea de bunuri și servicii, potrivit studiocolucci.info.

Adoptat prin legea nr. 208/2015 (Legea privind stabilitatea, 2016), cardul pentru familie este valabil doi ani, este un card pe suport de hârtie și se eliberează de municipalitatea de reședință.

La acest card au dreptul familiile de italieni sau de cetățeni străini cu rezidenţă permanentă în Italia, cu cel puțin trei copii minori și în cazul cărora indicatorul de venituri ISEE nu depășește 30 de mii de euro.

Magazinele care participă la acest program vor expune două semne asociate logo-ului cardului, în care vor apărea mesajele: „Prietenul familiei" sau „Sprijinul familiei", indicând reduceri egale sau mai mari de 5%, respectiv reduceri egale sau mai mari de 20%, la diverse produse sau servicii, potrivit informazionefiscale.it.

Mai exact, reducerile se vor aplica în cazul următoarelor produse și servicii: produse alimentare, băuturi nealcoolice, produse pentru curăţenie, produse de igienă personală, articole de papetărie, cărți și materiale didactice, medicamente, produse farmaceutice și sanitare, instrumente și echipamente medicale, încălțăminte, furnizarea de apă, electricitate şi gaze, colectarea și eliminarea deșeurilor urbane solide, servicii de transport, servicii de agrement și culturale, spectacole şi evenimente sportive, săli de sport și centre sportive, servicii turistice, hoteluri şi alte servicii de cazare, servicii educaționale și de susținere a părinților, formare profesională etc.

În privinţa modului cum poate fi solicitat, solicitarea pentru obţinerea cardului de familie este prezentată de către unul dintre părinții minorilor, care va deveni proprietarul cardului și va fi responsabil de folosirea acestuia.

Solicitantul și beneficiarii cardului trebuie să îndeplinească cerinţa de a avea reşedinţa în Italia la momentul solicitării. Cererea pentru eliberare cardului trebuie precedată de prezentarea Declarației ISEE. Cardul este eliberat de primăria din localitatea în care familia îşi are reședința.

1078
Tagurile:
Rezidență, Card de familie, Români din Italia, Italia
Tematic
Un tren a deraiat în Italia, lângă Milano. Sunt morți (FOTO)
Campionatele Mondiale de fotbal, filă cu filă (II). Italia 1934 (FOTO, VIDEO)
Românii din Italia: salariul minim 2018 creşte pentru îngrijitoare şi menajere
Lovitură pentru românii din Italia: creşteri mari de taxe şi preţuri în 2018
Explozie în Italia: patru persoane rănite

Загрузка...