Cuplu tânăr

Povestea unui român care s-a îndrăgostit de o coreeană și a plecat în Kazahstan

228
(reînnoit 10:34 05.09.2017)
Postul de televiziune al CSI - „MIR 24” - a prezentat povestea unui român care s-a căsătorit cu o coreeană și a ales să trăiască în Kazahstan

BUCUREȘTI, 4 sept — Sputnik. Postul de televiziune "MIR 24", al Comunității Statelor Independente (CSI), a început derularea unor reportaje despre căsătoriile internaționale. Potrivit postului de televiziune, în acest an în Kazahstan au fost înregistrate peste 5 mii de căsătorii mixte.

Unul din cazurile prezentate este istoria de dragoste între coreeana Victoria și românul Horațiu. Cei doi s-au cunoscut pe o navă de croazieră. Horațiu deținea funcția de director al departamentului hotelier al navei, iar Victoria — manager la cazinou. În pofida diferențelor culturale, a mentalității și prejudecăților colegilor, cei doi au decis să întemeieze o familie.

"Aveam o regulă nescrisă la serviciu — nu intru în nicio relație, însă nu am putut să-mi stăpânesc sentimentele. Nu m-a speriat faptul că ea are o altă origine — cât am muncit pe croazieră, am reușit să comunic cu persoane de origini diferite", spune Horațiu Dan, care este stabilit în prezent la Astana.

Horațiu a activat pe croazieră timp de 18 ani, însă a decis să renunțe la serviciu de dragul familiei. Tânăra pereche a hotărât să se stabilească în Kazahstan, republică în care conviețuiesc peste 130 de etnii.

"Dacă un rus și un kazah locuiesc împreună, e mai ușor, pentru că sunt apropiați. Astfel de căsătorii sunt încheiate mai ușor pentru că au o cultură comună. Suntem împreună de mai mult timp. Cu el a fost ceva mai diferit. Am avut chiar și conflicte legate de faptul că România a participat în cel de-Al Doilea Război Mondial de partea Germaniei", povestește soția lui Horațiu, Victoria Lee.

Horațiu și Victoria au doi copii și se află în așteptarea celui de-al treilea. Toți copiii vorbesc limba rusă, engleză și română, iar de sărbători își vizitează buneii din Europa.

228
Tagurile:
Mir 24, căsătorit, român, Horațiu Dan, Vietnam, Kazahstan, România

Загрузка...