Femeie la volan

Românii din diaspora: care sunt sancţiunile dacă nu ai asigurare la maşină

226
Potrivit Asociației Naționale Italiane a Companiilor de Asigurări, aproximativ patru milioane de vehicule circulă zilnic în Italia fără a avea o asigurare validă. Românii, cea mai numeroasă comunitate de străini rezidenţi în Italia, ar trebui să ştie care sunt sancţiunile şi amenzile aplicate în cazul în care se constată lipsa asigurării la maşină.

BUCUREŞTI, 24 iun — Sputnik. Potrivit legislaţiei din Italia privind circulația auto pe drumurile publice, încheierea unei polițe de asigurare RCA („responsabilità civile auto") pentru toate vehiculele motorizate, este obligatorie, obligativitate valabilă și pentru troleibuze și remorci, potrivit italia.avocatnet.ro

Sancţiunile în cazul lipsei unei asigurări valabile pot ajunge până la sechestrarea autoturismului sau suspendarea permisului de conducere.

Neasigurarea autovehiculelor se reflectă și în prețul polițelor de asigurare, în sudul Italiei, polițele RCA fiind mai scumpe. Aici, pentru a acoperi pierderile generate de această practică, companiile de asigurări au mărit prețul polițelor RCA. Pentru o astfel de contravenție, șoferul poate primi amenzi cuprinse între 848 și 3.393 euro.

Chiar și șoferii care nu conduc o mașină neasigurată, dar totuşi dețin o astfel de mașină, pot primi amendă pentru o mașină parcată sau care este împinsă (tractată), chiar dacă acel vehicul este defect sau mult prea uzat pentru a circula pe drumurile publice.

Însă, dacă vehiculul este reasigurat în cursul a 15 zile lucrătoare sau dacă, în decursul a 30 de zile de la expirarea asigurării, proprietarul duce vehiculul la dezmembrări, amenzile se reduc cu un sfert din valoare.

Amenda este plătită de șoferul care circulă fără o asigurare RCA valabilă, dar și de către proprietar (după așa-numitul principiu al solidarității), dacă acesta nu poate demonstra că autovehiculul a circulat împotriva voinței lui. De exemplu, dacă un tânăr circulă cu mașina neasigurată a tatălui său, amenda îi vizează pe amândoi, dar doar în cazul în care tătăl nu poate dovedi faptul că tânărul a folosit mașina fără a avea permisiunea lui.

O altă sancţiune este sechestrarea vehiculului neasigurat, acesta fiind ridicat și depozitat într-un spațiu care nu este destinat circulației publice. Pentru a reintra în posesia mașinii, proprietarul trebuie să plătească amenda, să asigure mașina pe o perioadă de minimum șase luni și să plătească taxele de ridicare, transport și depozitare a mașinii.

În cazul în care documentele de asigurare sunt falsificate sau contrafăcute, măsurile sunt mai drastice: vehiculul nu mai poate fi recuperat, iar permisul se va suspenda pentru un an.

226
Tagurile:
Asigurare, Șofer, Automobil, Italia
Protest la Barcelona. Imagine de arhivă

Drama românilor din Spania: aproape 100 000 depind de ajutorul de la stat

88
Circa 95.000 de români au ajuns dependenți de ajutorul dat de statul spaniol după ce și-au pierdut slujbele. Șomajul face ravagii în Spania afectându-i în primul rând pe străinii stabiliți aici

BRUXELLES, 31 iul - Sputnik. În total, criza economică provocată de pandemie a închis peste un milion de locuri de muncă în Spania, iar muncitorii veniți din alte țări sunt primii afectați. Spania este însă una din țările favorite ale românilor, așa că aceștia se numără printre victimele crizei. De aceea mulți români au fost nevoiţi să plece din Spania, rămânând fără venituri, iar dintre cei care au rămas aproape 100.000 trăiesc din ajutorul oferit de statul spaniol.

Numărul românilor care primesc ajutorul de șomaj în Spania s-a dublat față de anul trecut, însă problema adevărată este a celor care nu au dreptul nici la ajutorul de la stat, dar nu au nici loc de muncă.

Numărul românilor din Spania este calculat acum la 671.000, dintre care doar 334.000 sunt angajaţi în mod legal. Majoritatea muncesc în servicii (206.000 ), 56.000 în agricultură, 30.000 sunt angajaţi în case şi 40.000 lucrează ca mici întreprinzători, în regimul PFA.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

88

Загрузка...
Aproximativ 160 de lucrători sezonieri români pe Aeroportul din Hahn, Germania

Italia, nevoie disperată de 100.000 de muncitori români sezonieri - „Plătim testele”

2255
(reînnoit 20:56 30.07.2020)
Viticultorii italieni sunt disperaţi din cauza obligativităţii carantinei de două săptămâni în cazul persoanelor care vin din România și Bulgaria, spunând că producţia este pusă în pericol. Ei au nevoie acută de sezonierii români.

BUCUREŞTI, 30 iul – Sputnik. În perioada în care începe recoltarea, viticultorii din Italia au nevoie de aproximativ 100.000 de sezonieri români și de 10.000 de sezonieri din Bulgaria.

Piazza San Pietro Roma
© Sputnik / Dmitriy Korobeinikov

Ei spun că impunerea carantinei de două săptămâni în cazul persoanelor care vin din România și Bulgaria poate pune în pericol producţia din acest an.

Din acest motiv, Ettore Prandini, președintele Confederației Națională a Fermierilor, Coldiretti, a trimis o scrisoare ministrului italian al Sănătății, Roberto Speranza, în care solicită găsirea de soluții rapide în acest context.

Potrivit acestuia, fără muncitorii români sezonieri, recoltarea poate fi compromisă. În podgorii, sezonul de recoltare începe în august în regiunile sudice și se termină în noiembrie în nord.

În scrisoarea sa, Ettore Prandini a mai scris că fermierii sunt dispuşi să suporte toate cheltuielile legate de testarea lucrătorilor străini, pentru ca aceştia sa poată participa în siguranţă la activităţile de recoltare, potrivit Italia a Tavola.

2255
Tagurile:
Români, Italia
Tematic
Un moldovean condamnat în Italia pentru construcţia unui tanc
Italia, inundaţii – imagini apocaliptice: maşini şi oameni prinşi în vâltoare - VIDEO
Italia: prostituţie în pandemie – motel plin cu fete traficate din Europa de Est
În Italia apare un partid care cere ieșirea țării din UE
Italia instituie Ziua Comemorării Victimelor COVID-19
Italia impune carantina pentru români
Italia, în pericol! Migranții fug din centrele de carantină
Românii din Italia: Senatul italian a decis – până când va fi prelungită starea de urgenţă

Загрузка...
Premierul Ion Chicu

Ion Chicu, despre explozia din Beirut: Nava nu mai este sub Pavilionul Republicii Moldova

0
Ion Chicu a reacționat la informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora nava care a explodat în zona portului Beirut ar fi sub Pavilionul de Stat al Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 5 aug - Sputnik. Premierul Ion Chicu a venit cu o reacție în legătură cu informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora nava care a explodat în zona portului Beirut ar fi sub Pavilionul de Stat al Republicii Moldova. 

Din 23.02.2014 nava nu mai este sub Pavilionul de Stat al Republicii Moldova, fiind radiată forțat din Registrul de Stat al Navelor al Republicii Moldova. Îndemn ipocriții, care nu scapă nici o ocazie de a tăvăli în glod și mizerie țara noastră, să aibă măcar un pic de rușine”, a scris premierul pe Facebook. 

Ion Chicu a făcut referire la o postare pe Facebook a liderului PAS, Maia Sandu. Ea a scris că nava ar fi transportat ilegal substanța explozivă și a fost înregistrată sub pavilion moldovenesc. Potrivit ei, statul nostru ar fi înregistrat această navă în schimbul mitei și al favorurilor. 

Amintim că, după explozia din portul Beirut, în presă au apărut informații privind implicația unei nave sub pavilion moldovenesc, care ar fi transportat substanțele explozive în urmă cu câțiva ani. Agenției Navală a Republicii Moldovei a oferit explicații pentru Sputnik Moldova în privința informațiilor difuzate în mass-media internaționale potrivit cărora o nava sub pavilion moldovenesc ar fi transportat marfa confiscată și care a rămas câțiva ani în portul Beirut, unde a explodat pe 4 august.

"Informațiile sunt incomplete. Această navă nu se află de mult timp sub pavilionul nostru. Nu contează ce pavilion a avut nava care efectua transportul. Faptul că s-a întâmplat ceva din cauza încărcăturii ulterior, precum această explozie, nu înseamnă că nava este oarecum de vină pentru faptul că marfa a fost depozitată în mod necorespunzător în port. Și, cu atât mai mult, nu înseamnă că pavilionul este de vină”, a declarat pentru Sputnik Igor Zaharia, directorul Agenției Navale Moldovenești.

O explozie puternică s-a produs marți seara, în zona portului Beirut. Potrivit autorităților locale, jumătate din clădirile orașului au fost avariate, spitalele au fost supraaglomerate din cauza numărului mare de victime. Conform ultimelor date, numărul morților ca urmare a exploziei este de 78 de persoane, peste 4 mii sunt răniți.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
navă, Republica Moldova, explozie, Beirut, Ion Chicu
Tematic
Beirut: președintele SUA a atins ce NU trebuia! Oamenii Sistemului au sărit ca arși!
VIDEO: Urmările exploziei de la Beirut - ar mai putea fi oameni sub dărâmături
Rusia va instala un spital mobil în Beirut pentru a oferi asistență victimelor

Загрузка...