De ce Rusia are nevoie de 20 de noi unități militare în direcția Vest

324
(reînnoit 17:08 02.06.2021)
Moscova răspunde asimetric și înalt tehnologic la creșterea prezenței militare a NATO în apropierea frontierelor rusești.

Drept urmare, activitatea Alianței reduce securitatea țărilor-aliate și a partenerilor din Europa și face mai evidentă lipsa de sens a cheltuielilor militare de două procente (din PIB) ale membrilor activi în cadrul blocului militar.

© Sputnik / Ministry of defence of the Russian Federation

Rusia răspunde în mod consecvent, oportun și eficient la activitățile provocatoare ale NATO. La 31 mai, ministrul Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, le-a reamintit ʺcolegilor occidentaliʺ că acțiunile lor ʺdistrug sistemul de securitate din lumeʺ și obligă Rusia să contracareze în mod adecvat – aproximativ 20 de noi unități și formațiuni vor apărea în Districtul militar Vest până la sfârșitul anului 2021. Pentru o superioritate calitativă (de luptă) în fața unui potențial inamic, aceste brigăzi și regimente vor fi înarmate cu cele mai moderne arme. Vă reamintesc că, din 2016, mai multe armate, brigăzi și regimente individuale ale Forțelor Armate ale Federației Ruse au fost deja desfășurate în direcția strategică Vest.

La 31 mai, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev, a încercat să spulbere definitiv iluziile politico-militare ale Occidentului colectiv cu privire la posibilitatea de a purta un dialog cu Rusia de pe poziții de forță. În interviul acordat publicației ʺRossiyskaya Gazetaʺ, el a declarat că Moscova nu exclude un răspuns militar la amenințările la adresa suveranității și integrității teritoriale, a subliniat legitimitatea utilizării ʺmăsurilor simetrice și asimetrice pentru a suprima și preveni acțiunile neprietenoaseʺ. În deplină conformitate cu noua versiune a Strategiei de securitate națională a Federației Ruse.

Tonul dur al declarațiilor lui Sergei Șoigu și Nikolai Patrușev la adresa ʺpartenerilorʺ este bine meritat. În ultimii șase ani, intensitatea zborurilor în Europa ale bombardierelor strategice ale Forțelor Aeriene ale SUA a crescut de 14 ori. Navele NATO cu rachete ghidate au ʺîndesit-oʺ în Marea Baltică și, din 2016, au intrat de optsprezece ori în zonele suspecte de lansare a rachetelor de croazieră. Se menține activitatea ridicată a Marinei NATO în vecinătatea regiunii Kaliningrad. În baza bine-cunoscutelor operațiuni ale Pentagonului în Irak, Iugoslavia, Libia și Siria, a fost studiată foarte bine tactica americană a atacurilor masive asupra inamicului cu rachete de croazieră.

În pragul loviturii principale

În imediata vecinătate a granițelor Federației Ruse, Alianța Atlanticului de Nord desfășoară forțe și mijloace semnificative, în principal americane – zone de apărare antirachetă în Polonia și România, un corp de armată al Armatei SUA în Polonia, batalioane multinaționale (în realitate – regimente) în Letonia, Lituania și Estonia. Prezența și activitatea ridicată a trupelor străine este fără precedent – în ciuda condițiilor obiective și a actului fundamental Rusia-NATO. Prin urmare, douăzeci de brigăzi și regimente noi ale Forțelor Armate ale Federației Ruse nu reprezintă o militarizare, ci un răspuns forțat. Anterior, în doar câțiva ani, au fost formate 13 divizii și brigăzi, precum și 22 de regimente pentru a întări Districtul militar Sud în cel mai scurt timp posibil.

Explozie
© Sputnik / Михаил Воскресенский

Și totuși, pentru Districtul militar Vest, 2021 va fi un an record în ceea ce privește creșterea forțelor și a mijloacelor, a volumului armelor de înaltă tehnologie (aproximativ două mii de unități). Luând în considerare natura amenințărilor din partea aviației purtătoare de rachete, din partea complexelor de rachete maritime și terestre ale SUA și NATO, putem prezice o creștere ulterioară a numărului de nave ale Flotei Mării Baltice, a sistemelor eșalonate de apărare antiaeriană și antirachetă, o apariție de noi regimente de aviație de vânătoare (Su-57), precum și o saturație a trupelor districtului cu sisteme de rachete (ʺIskander-Mʺ).

Noile unități sunt menite, în primul rând, să răcească ʺcapetele înfierbântateʺ din NATO, care au luat prea în serios ʺjoaca de-a războiulʺ în apropierea granițelor rusești din regiunea Baltică.

Moscova a acumulat o experiență semnificativă în transformarea Forțelor Armate și în modernizarea armelor. În ultimii cinci ani, a fost finalizată o cantitate uriașă de construcții militare, ʺparteneriiʺ neputând decât să viseze la o asemenea amploare, viteză și calitate. Noua armată de tancuri și corpul de armată al Flotei Mării Baltice au fost formate în 2016 (este vorba de câteva divizii și brigăzi – de tanc, de pușcă motorizată, de artilerie și unități de rachete antiaeriene). În 2019, au apărut în componența Armatei a 20-a de arme combinate – cea mai puternică din Rusia – două regimente noi și o bază tehnică de rachete. În același an, Flota Mării Baltice a fost întărită cu un regiment separat de tancuri. În 2021, în corpul de armată al Flotei Mării Baltice a fost desfășurată suplimentar o nouă divizie (regimente de tancuri, de artilerie și de puști motorizate). În același timp, trupele Districtului militar Vest își consolidează în mod activ și continuu pregătirea în luptă și dibăcia la poligoane.

Moscova este gata să dea o lecție

Moscova a însușit cu brio lecțiile istoriei contemporane și este gata să dea o lecție. Vă reamintesc fapte foarte importante: până în 2000, Rusia a făcut multe pentru a consolida încrederea și securitatea în Europa – a inițiat dizolvarea Pactului de la Varșovia, și-a redus propriile Forțe Armate de aproximativ cinci ori, practic nu mai existau trupe de la frontiera de vest până la Moscova, cu excepția unor unităților extrem de reduse (fără baze de depozitare a echipamentului militar) și a birourilor de înregistrare și înrolare militară. Datorită dezarmării unilaterale, mii de tancuri rusești rugineau în aer liber la est de Munții Ural. URSS avea 60 de mii de tancuri de diverse modele, iar, până în 2009, Rusia avea doar 20 de mii. Trei ani mai târziu, în țară rămăseseră două brigăzi de tancuri de pregătire de luptă constantă (în Districtul militar Central și de Est) și aproximativ 20 de batalioane separate de tancuri (câte 30-40 de tancuri fiecare) în brigăzile de pușcă motorizate de pregătire de luptă constantă.

Un rezultat distinctiv al dorinței îndelungate, adusă până la sacrificiu, a Rusiei de a prieteni cu Occidentul a devenit ʺabsorbțiaʺ rapidă a țărilor din Pactul de la Varșovia de către Alianța Atlanticului de Nord, bombardări și împărțirea Iugoslaviei în 1999, precum și admiterea statelor Baltice în NATO în 2004 – un pas neprietenos al ʺpartenerilorʺ. În paralel, Washingtonul și Bruxelles-ul elaborau planuri de ʺdemontareʺ a Federației Ruse ʺprea mariʺ – prin analogie cu Iugoslavia. Cei care astăzi strigă în Occident, mai mult decât ceilalți, despre ʺRusia agresivăʺ, care își apără dur interesele naționale, ar trebui să-și amintească mai des cauzele inițiale ale confruntării de astăzi.

Consecințele anilor `90 sunt destul de firești: discursul de la München al președintelui rus Vladimir Putin (2007), operațiunea de forțare a păcii în Georgia ʺmolipsităʺ de SUA și NATO (2008), revenirea Crimeei în componența Federației Ruse după lovitura de stat pro-americană de la Kiev (2014), operațiunea antiteroristă a Forțelor Aerospațiale Ruse în Republica Arabă Siriană (2015). ʺParteneriiʺ nu văd sau nu vor să vadă lanțul și esența evenimentelor care au loc. Sancțiunile, amenințările, ultimatumurile, trupele NATO în apropierea frontierelor rusești sunt contraproductive și mai periculoase pentru Occidentul colectiv decât pentru Rusia.

324
Tagurile:
unități militare, Rusia
Визит министра обороны РФ С. Шойгу в Молдавию

Transnistria spulberă iluziile NATO

8
(reînnoit 12:04 21.06.2021)
Sarcina principală a militarilor ruși și, în special, a batalionului de puști motorizate al Grupului operațional al Forțelor armate ruse din Transnistria este menținerea păcii în Zona de securitate în componența Forțelor Mixte de Menținere a Păcii.

Intensificarea planificată a activităților de instruire militară în cadrul Grupului operațional al Forțelor armate ruse din Transnistria mărturisește intenția fermă a Federației Ruse de a păstra pacea pe pământul Moldovei, de a suprima orice provocări și recurențe ale unui conflict armat în regiune.

Instruirea militară de vară a Districtului militar de Vest ia amploare în Rusia. Intensificarea exercițiilor este observată și în cadrul Grupului operațional al Forțelor armate ruse din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, care este subordonat Districtului militar de Vest. În conformitate cu planul de pregătire pentru luptă a trupelor districtului, pe 16 iunie a avut loc o lecție specială la poligonul militar de tragere cu cercetași, care a efectuat un marș în spatele inamicului convențional. Grupul de cercetare a exersat un asalt silențios al postului de observație și a luat santinele în calitate de prizonieri fără a împușca deloc, iar după a distrus postul de comandă al inamicului convențional. Când s-au retras în pozițiile lor, cercetașii au folosit o perdea de fum și mijloace de simulare a unui atac artileristic (aproximativ 1000 de unități), pentru a dezorienta și dezorganiza inamicul. Specialiștii au demonstrat un nivel înalt de pregătire.

Cu o zi mai devreme, în Transnistria au avut loc exerciții programate cu echipajele vehiculelor de luptă și subunitățile de semnalizare ale Grupului operațional al Forțelor armate ruse. La punctele de instruire ale poligonului militar de tragere al Grupului operațional al Forțelor armate ruse din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, echipajele de transportoare blindate pentru trupe și vehicule blindate de cercetare și patrulare au exersat normativele privind pregătirea artileristică. Pe traseu, a fost creat un aranjament de ținte pentru a putea trage din toate tipurile de arme (mitralierele KPVT și PKT, lansatoarele de grenade RPG-7 și AGS-17) în toate modurile posibile: în mișcare, de pe loc, cu opriri. Echipajele au distrus cu succes țintele inamice, care imitau un transportor blindat pentru trupe, un grup de infanterie în acțiune, un lansator manual de grenade anti-tanc și un echipaj destinat deservirii mitralierelor. La momentul tragerii, țintele se aflau la o distanță de la 300 până la 1000 de metri.

Lecția privind comunicarea cu personalul militar al Grupului operațional al Forțelor armate ruse din Transnistria a avut drept temă desfășurarea și închiderea stațiilor de lucru, a vehiculelor de comandă și control și a liniilor de comunicații prin cablu. Semnalizatorii militari au exersat acțiuni privind desfășurarea mijloacelor de comunicații și stabilirea legăturii cu un centru staționar de comunicații prin cablu și radioreleu, precum și măsuri organizatorice și tehnice pentru a proteja mijloacele de comunicații de interceptări radio din partea inamicului, pentru a asigura comanda și controlul continuu și durabil al subunităților. S-a dovedit a fi deosebit de dificilă exersarea acțiunilor în caz de accidente de luptă și avarii ale echipamentelor de comunicații. Rezultatele lecției au confirmat pregătirea subunităților de comunicare ale Grupului operațional al Forțelor armate ruse din regiunea transnistreană a Republicii Moldova de a îndeplini sarcinile care le sunt încredințate.

Situația din Europa de Est este instabilă, Pentagonul și NATO manevrează în mod constant și foarte periculos în regiunea Mării Negre. Cineva ar putea avea impresia că Grupul operațional al Forțelor armate ruse din Transnistria se pregătește de război. Cu toate acestea, sarcina principală a militarilor ruși și, în special, a batalionului de puști motorizate al Grupului operațional al Forțelor armate ruse din Transnistria este menținerea păcii în Zona de securitate în componența Forțelor Mixte de Menținere a Păcii. Atragem atenția la faptul că, de aproape 29 de ani, în Moldova se trage doar asupra țintelor de la poligon, acesta fiind meritul trupelor ruse de menținere a păcii.

Nu vor ceda pozițiile

Unii experți și parlamentari moldoveni au încercat să asocieze intensificarea evenimentelor militare din Transnistria cu concentrarea pe scară largă a unităților armatei ucrainene în Donbas și la granița cu Crimeea, precum și cu transferul "oglindit" al mai multor divizii și al Armatei 58-a a Forțelor Armate ale Federației Ruse.  Se pare că încă în aprilie se auzeau motoarele transportoarelor blindate ruse de trupe în zona aerodromului militar din Tiraspol, care se află la aproximativ 10 km de granița cu Ucraina. În acest mod, subunitățile Grupului operațional al Forțelor armate ruse din Transnistria s-ar fi pregătit să "asalteze Kiev-ul" din vest. Numai o imaginație hipertrofiată ne-ar permite să ne imaginăm cum un contingent relativ mic de trupe rusești (aproximativ 2000 de oameni) din regiunea transnistreană a Republicii Moldova ar ataca brusc Odesa ucraineană și alte regiuni de mai deparet. Grupul operațional al Forțelor armate ruse din Transnistria îndeplinește două sarcini foarte specifice – desfășoară activități de menținere a păcii și păzește arsenalul cu muniții din apropierea satului Cobasna. Pentru alte operațiuni, Rusia are alte formațiuni, forțe și mijloace militare.

Șeful Grupului operațional al Forțelor armate ruse din Transnistria, Dmitrii Zelenkov, a declarat anterior: "Noi nu suntem aici pentru a ne angaja în ostilități, ci pentru a desfășura operațiunea de menținere a păcii. Și în al doilea rând – pentru a păzi obiectele extrem de importante. Să luptăm – nu există o altfel de sarcină. Cu toate acestea, poate exista întotdeauna o amenințare de atac asupra unui soldat rus. Nu avem nevoie de artilerie, de arme de înaltă precizie. Personalul și echipamentele ne ajung pentru a desfășura operațiunea de menținere a păcii".

Caracterul de menținere a păcii, antiterorist, al sarcinilor Grupului operațional al Forțelor armate ruse din Transnistria înseamnă că, într-o situație de izbucnire în Transnistria a unor ostilități grave cu forțe inamice superioare, subunitățile rusești vor fi nevoite să reziste pentru o perioadă de timp, până la sosirea întăririlor. Și nu vor ceda pozițiile lor, deoarece recrutarea Grupului operațional al Forțelor armate ruse din Transnistria se efectuează în principal în detrimentul locuitorilor (jumătate din cei 465 de mii de locuitori ai Transnistriei sunt cetățeni ai Rusiei). Cum vor veni întăririle din Districtul militar de Vest sau din Districtul militar de Sud este un subiect separat, posibil prin parașutare sau debarcare, dar potențialul inamic nu trebuie să nutrească iluzii în acest sens. "Legea vaselor comunicante" va funcționa, la fel ca și în august 2008, în timpul operațiunii de cinci zile de forțare a Georgiei la pace.

Arsenal de nerecuperat

În iulie 1992, Rusia a oprit agresiunea armată a Moldovei împotriva Transnistriei, pe care mai multe comisii de conciliere, cu participarea reprezentanților internaționali, nu au reușit să o oprească. Numai militarii ruși au reușit să oprească vărsarea de sânge. Sub egida Federației Ruse, la operațiunea de menținere a păcii – pe baza acordurilor interstatale – participă Transnistria și Republica Moldova, precum și un grup de observatori militari din Ucraina.

Militarii ruși sunt nevoiți să păzească nu numai pacea, ci și un imens arsenal de muniții de pe timpurile URSS-ului lângă satul Cobasna, care nu poate fi transportat. Este periculos să se distrugă la fața locului 20 de mii de tone de rachete și obuze. În caz de explozie, raza de dispersie va fi de 40 de kilometri. În același timp, Moldova și Ucraina blochează rotația forțelor de menținere a păcii ruse – încalcă acordul, potrivit căruia în Transnistria au fost introduse forțele de menținere a păcii (în prezența șefului OSCE, acest document a fost semnat de președinții Rusiei și Moldovei). Chișinăul încearcă să lichideze misiunea de menținere a păcii "cu pași mici", fără a se retrage din acordul de pace din 1992. În exercițiile recente ale forțelor speciale românești și americane pe teritoriul Republicii Moldova se întrevede și un scenariu de forță. Conform acordului dintre Chișinău și București, România poate trimite trupe și echipament militar în Moldova pentru operațiuni comune.

Pe de altă parte, liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a afirmat în repetate rânduri că republica nerecunoscută este categoric împotriva retragerii Grupului operațional al Forțelor armate ruse din Transnistria. Prezența trupelor rusești în Transnistria de aproape 29 de ani a contribuit la păstrarea păcii pe ambele maluri ale Nistrului și a creat condiții pentru procesul de negociere și dialog politic.

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei numește planurile de retragere a Grupului operațional al Forțelor armate ruse din Transnistria o încercare de a submina eforturile de soluționare pașnică. Înclinarea în continuare a Moldovei spre NATO și retragerea ipotetică a forțelor de menținere a păcii ruse (așa cum și-o imaginează unii politicieni și lideri militari din Chișinău, București, Kiev, Bruxelles, Washington) este extrem de periculoasă pentru regiune. Escaladarea regională pentru accelerarea "atlantizării" Republicii Moldova este complet neconstructivă. Mai bine să negociezi într-un mod amiabil.

Opinia autorului poate să nu coincidă cu poziția redacției Sputnik Moldova

8
Tagurile:
Transnistria

Загрузка...
Президент РФ Владимир Путин

"Putin - președinte al SUA!": Occidentul discută interviul liderului rus

1446
Milioane de oameni din întreaga lume discută interviul pe care președintele Rusiei l-a acordat companiei de televiziune americane NBC. Formulările lui Putin au aruncat Internetul în aer.

Victoria Nikiforova

Nu este vorba că liderul rus ar fi propus anumite abordări noi, revoluționare ale situației actuale. Publicul, sincer vorbind, este deja obosit de abordări revoluționare: fie ni se propune să nu mâncăm carne, fie să nu zburăm cu avioanele, fie să îngenunchem nu se știe de ce în fața afro-americanilor. Nu, pur și simplu președintele Rusiei i-a spus jurnalistului NBC Keir Simmons adevărul.

Acesta este un mesaj absolut exclusiv în zilele noastre. Mass-media anglo-saxonă – și multe alte medii de informare din întreaga lume care o urmează orbește – își învăluie publicul cu un amestec atât de complex de minciuni, născociri, omisiuni, știri false, încât faptele simple raportate de președintele Rusiei sunt deja percepute ca o revelație. Ele au făcut o impresie uimitoare asupra publicului.

Evident, nu este vorba despre mass-media oficială. Aceasta continuă să-și impună invariabil agenda, acuzând Rusia și liderul acesteia de toate păcatele mortale. Însă în comentariile la editoriale, pe rețelele de socializare, părerile sunt dintre cele mai diverse, adesea contradictorii.

Este interesant faptul că, în ajunul summitului de la Geneva, președintele Biden a făcut, de asemenea, o serie de declarații. Dar acestea au fost formule destul de ritualic, un ”pârâiaș” plăpând de retorică politică – "drepturile omului”, "democrație", "să manifestăm duritate"... Nimeni nu este interesat de acestea, nimeni nu discută despre acestea cu însuflețire. Pe de altă parte, cuvintele lui Putin au ajuns, într-adevăr, la persoane dintre cele mai diferite, distrugând șabloanele impuse.

"Am încredere în el (în Putin) mai mult decât în întreaga noastră administrație de clovni", recunoaște un cititor american din Nevada pe site-ul tabloidului britanic Daily Mail. "De ce nu întinzi atunci în Rusia?", îi obiectează un oponent. "Este pur și simplu incredibil cât de mulți oameni sunt obstrucționați aici din cauza lui Putin", scrie comentatorul. "Dacă nu îți place de el, asta nu înseamnă că nu are dreptate", îl contrazice celălalt. "El nu ar fi permis toată dezordinea care se întâmplă astăzi în America", rezumă al treilea.

Se vede foarte clar că Putin a reușit să se adreseze direct maselor, peste capetele, așa cum s-a exprimat el, "cercurilor conducătoare". Oamenii au simțit acest lucru la cel mai înalt grad – contrastul a fost prea izbitor față de agenda semi-oficială cu totul falsă, pe care establishmentul global o "vinde" umanității.

Desigur, mulți nu au vrut să părăsească matricea de dezinformare în care au fost puși de mass-media "liberală". La urma urmei, imaginea lumii, pe care CNN și Facebook o impun utilizatorilor lor este simplă și consecventă. Produsele alimentare și benzina se scumpesc, există din ce în ce mai multe datorii, ipoteca nu este plătită, nu există locuri de muncă. Cine este vinovat de asta? Desigur că rușii! Această poveste de groază le permite internet-războinicilor străini să stea pe canapea ani de zile și să nu facă nimic. Dar dacă admiți că guvernul tău este de vină pentru toate acestea, atunci trebuie să te ridici de pe canapea, să ieși în stradă, să faci ceva... Nu, e prea complicat, nu ai nevoie de asta.

Prin urmare, unii oameni preferă să stea și să se teamă. "Este un interviu foarte înfricoșător", comentează un utilizator YouTube la reportajul NBC. "El (Putin) mă sperie", repetă altul. "Și pe mine", aprobă al treilea.

Da, da. Demonizare pură. Europenii "iluminați" și moștenitorii lor spirituali, americanii, s-au cufundat din nou într-o obsesie pur medievală diavolească. Și-au inventat o figură teribilă, au pus pe seama acesteia tot răul din lume și se delectează cu frica lor. Încă de pe timpul războaielor religioase, cercurile conducătoare ale Occidentului folosesc cu succes această tehnologie pentru a prosti masele.

Însă majoritatea covârșitoare a comentatorilor au văzut în cuvintele lui Putin o ieșire reală din impasul în care au fost duși de către  establishmentul  lor globală. Mai ales Trumpiștii au fost încurajați – și nu doar susținătorii americani ai fostului președinte SUA, ci și întregul său grup de suport global.

Citatul despre faptul că "fostul președinte al Statelor Unite, domnul Trump, este un om remarcabil și talentat", s-a răspândit pe toate rețelele sociale și mass-media și a devenit un balsam pentru suflet tuturor celor care susțin naționalismul sănătos și lipsa dorinței de a se implica în treburile altor state.

Nu este vorba doar despre Trump. Americanii obișnuiți înțeleg foarte bine că politica izolaționistă a ex-președintelui le-a fost convenabilă, contribuind la consolidarea atât a Statelor Unite, cât și a păcii mondiale. În același timp, războaiele informaționale, economice și culturale, pe care Partidul Democrat le începe în întreaga lume, au scopul de a distruge, cărămidă cu cărămidă, atât Statele Unite, cât și toate superputerile mondiale.

"Putin este un naționalist. Lui nu-i place guvernul mondial, la fel ca și dumneavoastră, și mie. În acesta și coincid – Putin și Trump", explică clar situația un cititor al site-ului american Breitbart.

"Antiamericanii "liberali" albi simt pur și simplu o ură morbidă față de Rusia", consideră comentatorul american pe site-ul Daily Mail. "Atrageți atenția la faptul că, în ultimii cinci-șase ani, ei acuză neîncetat Rusia de tot ceea ce nu le place. Ei pierd rușinos alegerile, înseamnă că Rusia este vinovată, iar acesta este doar cel mai rușinos și ridicol exemplu".

În timpul discuției despre interviul lui Putin, publicul și-a reamintit gafa notorie a lui Biden cu "ucigașul" și l-au ridiculizat în mod deschis. "Dumneavoastră pe Michelle întrebați-o, cum este să fii căsătorită cu un ucigaș", a remarcat sarcastic un cititor al publicației engleze Independent, făcând aluzie la numeroasele ordine de a ucide civilii cu ajutorul dronelor, pe care Barack Obama le dădea în fiecare marți în timpul mandatului său.

"Ce naiba? ", întreabă emotiv un comentator pe Realclearpolitics. "Nu prea îmi amintesc ca NBC să-i fi întrebat pe Clintoni despre multele, foarte multele omoruri misterioase, care le sunt atribuite".

Un hit absolut în presa mondială a devenit citatul despre americanii arestați după "asaltul" Congresului pe 6 ianuarie: "450 de persoane au fost arestate, ele pot fi private de libertate de la 15 până la 25 de ani și au venit cu cereri politice. Oare aceasta nu este o persecuție politică?" Pentru prima dată în mulți ani, americanii – și întreaga lume – s-au gândit la faptul că în orașul strălucitor de pe deal, citadela democrației, ca să spunem așa, sunt persecutați fără milă disidenții politici. Și chiar sunt uciși în plină zi, drept exemplu – soarta tragică a lui Ashli ​​Babbitt.

Ce spune reacția pasională, interesată, super-emoțională a comunității mondiale la interviul președintelui rus? Pur și simplu că Rusia s-a întors astăzi în rândul superputerilor globale. Opinia liderului acesteia cu privire la toate problemele este analizată, examinată în mod părtinito, este discută aprins. Toată lumea este interesată, tuturor le pasă.

Mulți ani ni s-au spus minciuni obositoare despre o economie slabă, despre o "țară-benzinărie". Nu, aceste minciuni nici măcar nu sunt demne de discuție. Întâlnirea dintre Putin și Biden a devenit deja evenimentul principal al politicii contemporane. Sute de milioane de oameni din întreaga lume – din China până în Ucraina – se gândesc și vorbesc despre asta încă înainte de începerea summitului. "La momentul de față, Putin și Xi sunt cei mai puternici lideri din lume", opinează un comentator din New York. "Biden ocupă un loc secundar".

Nu vom cita toate criticile cetățenilor americani la adresa președintelui lor, prezente pe rețelele de socializare și în secțiunile "Comentarii" ale publicațiilor de top din lume în ajunul summitului de la Geneva. Există și insulte personale, și declarații nu prea decente despre talentele diplomatice ale lui Biden. Pentru liderul oricărei superputeri civilizate, acesta ar fi probabil un motiv de a reflecta asupra corespunderii sale pentru postul ocupat.

Vom cita pur și simplu un comentator din Saint Louis, SUA: "Mi-aș dori să am un președinte precum Putin – în loc de Biden și Harris – în orice moment!"

1446
Tagurile:
Vladimir Putin

Загрузка...
TV-пульт

Un celebru serialul rus va fi difuzat și la Televiziunea Română