Экспонаты выставки в Ухани, организованной выставочным центром, который был временным госпиталем во время пандемии коронавируса

SUA au găsit vinovatul pentru pandemia de coronavirus

508
(reînnoit 17:43 31.05.2021)
Cu o regularitate surprinzătoare, care duce la cele mai neplăcute suspiciuni, epidemii ale unor boli carte au fost învinse demult izbucnesc anume acolo unde funcționează laboratoarele biologice americane.

Editorial relizat de Elena Nikiforova

Trump și Biden au ajuns brusc la un numitor asupra COVID-19, scrie într-un editorial pentru RIA Novosti Victoria Nikiforova. Ex-președintele Statelor Unite a declarat, încă de la începutul pandemiei, că virusul a ieșit la libertate dintr-un laborator din Wuhan, China. Joe Biden și întregul Partid Democrat au negat, cu spumă la gură, însăși posibilitatea originii artificiale a virusului.

Și iată – o întorsătură bruscă. De săptămâna trecută, președintele Biden consideră posibil faptul că virusul a fost creat într-un laborator. Iar Facebook-ul a încetat să mai interzică postările în care se discută despre posibilitatea originii artificiale a misterioasei boli.

Mai mult, de îndată ce administrația de la Washington a recunoscut posibilitatea că coronavirusul ar fi fost creat artificial, a fost găsit și vinovatul. La ordinul președintelui Biden, serviciile speciale americane se vor ocupa exclusiv de versiunea chineză a originii virusului. Altele nici măcar nu sunt luate în calcul.

Acuzarea Republicii Populare Chineze fie de neglijență, fie, în general, de diversiune, este evident nefondată. Singura informație pe care se bazează întreaga mișcare anti-chineză este un articol din The Wall Street Journal, care susține că, încă înainte de începerea oficială a pandemiei, unii oameni de știință din Wuhan s-au îmbolnăvit de ceva similar coronavirusului, însă toată povestea aceasta este complet sumbră și nefondată.

Beijingul oficial obiectează în mod rezonabil că oamenii de știință americani se ocupau încă mai activ decât cei chinezi de experimentele cu viruși, inclusiv de încorporarea în ei a anumitor secvențe care să le permită să pătrundă mai bine în celulele umane.

De asemenea, îngrijorează cronologia evenimentelor din vara și toamna anului 2019. În luna august se închide brusc celebrul laborator biologic militar american Fort Detrick. Acolo sunt păstrați și analizați cei mai periculoși viruși și cele mai periculoase bacterii de pe planetă. Colecția selectată ”cu dragoste” conține și antrax, și variolă, și ciumă. Oamenii de știință extrem de secretizați experimentează în mod creativ cu aceste mostre, dezvoltând în baza lor noi variante, încă mai periculoase.

Aici merită amintit faptul că (așa cum a reamintit de mai multe ori Ministerul rus de Externe) SUA sunt unul dintre puținele state ale lumii care nu au semnat protocolul privind controlul reciproc asupra punerii în aplicare a BTWC (Convenția privind interzicerea armelor biologice și toxice). Adică, toate statele care au fost de acord cu această Convenție, inclusiv Rusia, și China, își pot verifica reciproc laboratoarele. Dar ceea ce se întâmplă în laboratoarele biologice din SUA nu este cunoscut pentru știință. Dacă SUA respectă sau nu Convenția în realitate – este o întrebare deschisă.

Și iată laboratorul Fort Detrick se închide din cauza unei ʺscurgeriʺ. Nivelul sporit de secretizare nu permite să se facă public exact ce anume s-a ʺscursʺ, unde și în ce cantități. Însă în luna septembrie a aceluiași an, în Statele Unite începe o epidemie ciudată de boli pulmonare. La început se spunea că este cauzată de țigările electronice. Mai exact, de un amestec nou, misterios, pentru țigări electronice, a cărui utilizare se dovedește a fi letală.

Simptomele bolii includ dezvoltarea rapidă a pneumoniei, distrugerea extensivă a organelor interne – în general, seamănă foarte mult cu tabloul clinic al COVID-19. În octombrie, militarii americani merg la Wuhan pentru competiții sportive internaționale și anume acolo, potrivit unor experți chinezi, coronavirusul american este transmis către localnici.

Ipoteza tovarășilor chinezi poate fi discutată, dar în ansamblu pare mult mai logică decât acuzațiile venite din partea Statelor Unite. De asemenea, este alarmant faptul că, timp de mai bine de un an, toate forțele propagandei americane s-au concentrat pe apărarea teoriei originii naturale a virusului.

Anthony Fauci, principalul supraveghetorul al coronavirusului în Statele Unite, a negat cu tărie, timp de un an întreg, orice ipoteză de origine artificială. Pe rețelele de socializare erau admonestați și persecutați acei ʺdisidențiʺ, care îndrăzneau să se îndoiască de originea sa naturală.

Declarația despre originea artificială a virusului l-a costat pe Luc Montagnier, un proeminent virusolog francez și laureat al Premiului Nobel, aproape tot – și cariera, și reputația. Însă el doar a demonstrat publicului acea secvență din structura SARS-CoV-2 care pare împrumutată de la virusul HIV și poate indica faptul că coronavirusul a fost creat de om.

Virusologul american de origine chineză Bing Liu a fost împușcat în urmă cu un an la Pittsburgh, exact în plină activitate de studiere a structurii coronavirusului. El a reușit doar să declare că a făcut o descoperire interesantă, însă brusc a fost ucis.

Mașinăria mass-media americană a format rapid și a impus societății un fel de consens. Dacă ești un liberal progresist și democrat, atunci votezi cu inima pentru Biden, te izolezi conștient și crezi în originea naturală a coronavirusului. Dacă ești un retrograd fără șanse, atunci votezi pentru Trump, critici lockdown-ul fără sfârșit și crezi că coronavirusul a fost produs într-un laborator.

Anume această divizare a societății a fost impusă de principalele platforme de internet și rețele sociale. Dar majoritatea dintre ele sunt instrumente de influență pur americane. Se pare că versiunea originii naturale a fost impusă agresiv tocmai pentru că partenerii americani au încercat să-și ʺacopereʺ propriile laboratoarele.

Totuși, nu au fost găsite deocamdată dovezi științifice despre originea naturală a coronavirusului. Ultima dată, ele au fost căutate de misiunea OMS, care a lucrat iarna aceasta în China. Experții internaționali nu au putut găsi căile prin care virusul ar fi putut trece de la lilieci la oameni.

Un timp, oamenii de știință dădeau vina pe pangolini. Însă a rămas neclar cum aceste animale rare ar fi putut deveni un ”mediator” între boală și om. Singura justificare convingătoare pentru un astfel de scenariu a fost prezentată de autorii serialului "South Park", dar ea este prea amuzantă și indecentă pentru a fi citată într-o publicație serioasă. Mai pe scurt, atât pangolinii, cât și liliecii rămân neimplicați. Însă experții OMS nu au găsit nicio posibilitate de ʺscurgereʺ din laboratorul Wuhan.

Nici diferența evidentă în amploarea cercetărilor de laborator nu este în favoarea partenerilor americani. Republica Populară Chineză nu are laboratoare biologice în străinătate. SUA are mai mult de o sută – ele sunt situate în 25 de țări ale lumii. Printr-o coincidență ciudată, majoritatea sunt concentrate de-a lungul granițelor Rusiei și Chinei. Numai în Ucraina există 16 astfel de laboratoare americane.

Au existat incidente periculoase acolo? Desigur. Și nu numai unul. În 2015, revista americană USA Today a scris despre sute de cazuri flagrante. Jurnaliștii au menționat că, numai în 2014, ʺscurgerileʺ au inclus în sine agenții cauzali ai bolii virale Ebola, ai gripei aviare și ai variolei. Iar Ministerul Apărării al SUA ʺdin greșealăʺ a trimis spori vii de antrax la o bază din Coreea de Sud. De teama epidemiei mortale, coreenii chiar au ieșit la demonstrații.

Într-un laborator biologic georgian, savanții americani au testat pe oameni un nou medicament foarte toxic, dezvoltat de firma Gilead (unul dintre acționarii săi principali este Donald Rumsfeld, ex-ministru al Apărării al SUA). În urma experimentelor pe oameni, 73 de persoane au murit.

Cu o regularitate surprinzătoare, care duce la cele mai neplăcute suspiciuni, epidemiile de boli învinse deja de mult timp izbucnesc exact acolo unde funcționează laboratoarele biologice americane.

Este puțin probabil că vom afla vreodată dacă ʺscurgerileʺ de virusuri și bacterii mortale sunt simple neglijențe sau o operație planificată. Prima opțiune nu este mai bună decât a doua. Cu toate acestea, dacă ne imaginăm posibilitatea unei diversiuni guvernamentale globale – pur teoretic desigur – atunci acesta nu este nicidecum stilul Chinei, care preferă o mișcare lentă și inexorabilă înainte. Astfel de gesturi impulsive sunt caracteristice în ultima perioadă anume partenerilor americani, care ʺrăspândescʺ haos în întreaga lume și care distrug orice structuri într-o încercare zadarnică de a încetini declinul lor.

508
Tagurile:
coronavirus, SUA
Sorin Cîmpeanu

Cât credeți mai suportă profesorii batjocura, domnule Cîmpeanu?

1268
Am urmărit și eu, ca mulți români, declarația ministrului Educației care ne spunea că profesorii își vor primi banii pentru orele remediale lucrate. Este inadmisibil ca acei oameni să lucreze degeaba, iar de la vârful învățământului să primească numai promisiuni.

Profesorii au început încă din martie 2021 să facă ore remediale, însă Ministerul Educației întârzie să le dea banii.

Asta cu toate că, pentru a nu-i face să renunțe, ministrul Cîmpeanu, dar nu numai, au ieșit cu promisiuni frumoase.

Iar cadrele didactice au continuat munca. O activitate neplătită, dar, la cât scot profesorii bani din buzunar pentru a-și susține activitatea didactică, mai contează?!

Ei bine, aceasta pare a fi și ideea pe care se bazează Cîmpeanu&Co acum, când, iată, s-a ajuns la finalul anului școlar, iar profesorii tot nu și-au primit banii pe orele remediale.

Ministrul Educației a ieșit, recent, la televizor, unde a promis iar că profesorii își vor primi sumele restante. Mai mult, demnitarul a subliniat că întârzierile sunt nepermis de mari.

”În opinia mea, întârzierile au fost nepermis de mari, chiar dacă au existat justificări. Întârzierile sunt inadmisibile, dar, din punct de vedere legal, vă asigur că am făcut toate demersurile pentru ca aceste plăţi să se realizeze în cel mai scurt timp”, a declarat Cîmpeanu.

Ei bine, același Cîmpeanu dădea asigurări ferme că profesorii își vor primi banii înainte de Paște.

“Facem tot posibilul să se plătească orele pe luna martie încă înainte de sărbătorile pascale, astăzi a fost validat proiectul deci de astăzi se pot transmite solicitarea de plată pentru 146.000 de elevi din învățământul primar și gimnazial și 90.000 de elevi din învățământul liceal, care erau oricum cuprinși într-o altă formă de decontarea orelor remediale”, spunea, în aprilie, ministrul Educației.

Evident că nu s-a întâmplat nimic. Și cred că nici acum nu se va întâmpla.

Ca o supremă bătaie de joc, cei din Ministerul Educației pot transmite școlilor să dea profesorilor care au făcut ore remediale câte o adeverință care să le folosească la dosarul pentru gradația de merit și care să ateste, încă o dată, că dascălii au făcut ceea ce se cheamă muncă patriotică, adică voluntariat.

Este inadmisibilă o asemenea umilință. Sindicatele, evident, tac, că nu le privește soarta profesorilor, atâta vreme cât își primesc cotizațiile.

Profesorii tac și ei, pentru că știu că nu-i susține nimeni și pentru că speră că, poate, își vor primi banii.

Iar Ministerul Educației profită din plin de această situație nefericită și promite la nesfârșit că vor fi alocați niște bani pentru care profesorii au muncit.

Și atunci, apare întrebarea legitimă: ”Cât credeți că mai suportă profesorii batjocura, domnule Cîmpeanu?”.

1268
Tagurile:
Sorin Cîmpeanu, Salarii, profesori

Загрузка...
Ziua Rusiei

Ziua Națională a Rusiei prilej pentru conducerea României de a ne face de râs

1048
(reînnoit 11:25 13.06.2021)
Vina este a conducătorilor vremelnici care își fac de rușine țara! Sau o trădează, așa cum acuză una dintre cele mai apreciate voci ale ”poporului online”. Este și prostie în atitudinea autorităților române? Da, enormă – e imbecilitate acută în formă agravantă!...

„Trebuie să fim prieteni cu Rusia.
În faţa amiciţiei nu poate exista neînţelegere.
La focul ei să topim tot ce ar putea stânjeni interesele româneşti”
Nicolae Titulescu, 1932

Mi se pare greu de imaginat o atitudine mai stupidă, mai penibilă decât a conducerii României față de China și Rusia, cele două superputeri ale Estului  - dar și parteneri tradiționali ai țării noastre, în perioade sale de dezvoltare.

© Sputnik / Алексей Никольский

De fapt, oricât aș încerca să îl contrazic pe Dan Diaconu în privința faptului că asemenea atitudine se numește ”trădare națională” – ei bine, recunosc: nu reușesc să găsesc o sintagmă mai potrivită.

Da, a distruge ce s-a construit în decenii în folosul națiunii se numește trădare națională. Acuzația trebuie coroborată și cu alte aspecte: China a devenit cea mai mare putere economică a lumii și cel mai mare investitor mondial, Rusia este o mare și avantajoasă sursă de energie, tehnologie înaltă, de produse de tot felul, iar parteneriatele economice și piața rusă sunt căutate întreaga lume. Numai de România… nu! Și, atenție – o Românie datoare, fără investiții – și acaparată de speculanții și exploatatorii Occidentului!

Ori, în aceste condiții autoritățile române își permit să distrugă relațiile cu cele două țări, mergând până la gesturi insultătoare față de cele două superputeri.

Despre ceea ce s-a petrecut la marea reuniune China – statele central și est europene am scris, arătând că răbdarea Chinei față de comportamentul incalificabil ale autorităților române s-a terminat. Spre rușinea noastră, chinezii au îndepărtat de la marele eveniment toate însemnele României, țară ale cărei autorități consideră că bătaia de joc este tolerată.

Ceea ce m-a revoltat în ultimele zile a fost atitudinea conducerii și diplomației române față de Ziua Națională a Rusiei – 12 Iunie. Nici măcar un mesaj de felicitare oficial! Nici de la Președinție, nici de la Guvern, MAE… Pur și simplu uluitor!

La frumoasa recepție de la Ambasada Rusiei la București nu a fost prezent nici un reprezentat al diplomației românești! O insultă - un gest de totală lipsă de respect față de Rusia, dar și față de nobila profesie de diplomat, care nu poate fi nici măcar catalogat!

Cum poate fi catalogată o astfel de atitudine a diplomației românești, care îl are, chipurile, ca mentor pe Nicolae Titulescu? De altfel, la intrarea în Ambasada Rusiei treci printre două statui – una fiind a lui Titulescu, cealaltă a lui Maxim Litvinov, prietenul și colaboratorul marelui român în fundamentarea unor capitole importante din legislația internațională modernă. Așa respectă Rusia România! Pe când România?...

Nu, de fapt România nu are nicio vină – iar rușii știu asta. Vina este a conducătorilor vremelnici care își fac de rușine țara! Sau, o trădează, așa cum acuza Dan Diaconu, una dintre  cele mai apreciate voci ale ”poporului online„.

Este și prostie în atitudinea autorităților române? Da multă, enormă, este imbecilitate acută în formă agravantă!...  Conducerea și reprezentanții României sacrifică interesul național de suveranitate, dezvoltare și pace în regiune fie din imbecilitate, fie parcă pentru a îndeplini niște comenzi, niște misiuni care ne vor rupți de istorie, dar și de realitățile de azi.

Aceste misiuni par a fi ștergerea din memorie a celor care au fost alături de noi întru credință, sau la marile bătălii ale națiunii – la Independență, la războiul Marii Unirii, la eliberarea de sub demența criminală nazistă.

”Comunismul, al cărui dușman declarat sunt, este un lucru. Prietenia cu Rusia Sovietică, care ne e folositoare din toate punctele de vedere, este cu totul altceva”, declara Titulescu în 1937, completând: ”Iată de ce vă spun: aveți grijă de sovietici. Dacă nu îi aveți cu voi, înseamnă că îi veți avea împotrivă”.

De asemenea, trebuie uitat că marea dezvoltare a României, ca și realizările diplomatice excepționale de pe vremea lui Nicolae Ceaușescu au fost realizate în cadrul avantajos al tratatelor propuse/tutelate de URSS: CAER și Pactul de la Varșovia.

Sub azi-renegata URSS ne-am dezvoltat economic uluitor, am rămas fără datorii, am putut face afaceri cu oricine am dorit, nimeni nu ne-a spus ”nu intra pe zona mea de influență”, am putut face manevre diplomatice cu oricine, și chiar ne-am permis să promovăm teorii și valori naționale care ne descriau ca o țară glorioasă în fața istoriei și a lumii!

Azi, cu „parteneriatele” tutelate de SUA și UE suntem o colonie, vinovată de genocid, cu mai toate episoadele și figurile glorioase ale istoriei contestate (ba chiar blamul se extinde și în  cultură!) – pe scurt, suntem pe cale să ne fie rușine de noi! Și chiar să fim condamnați dacă spunem că Nicolae Ceaușescu sau alte figuri ale istoriei au fost mărețe – sau că măcar pot fi apărate!

Suntem datori ca țară și ca populație, nu avem economie reală, doar virtuală, dacă românii încearcă să facă afaceri în anumite domenii pot fi și arestați – în condițiile în care serviciile, justiția sunt infiltrate sau chiar comandate de afară… și nu din Rusia, ci de către ”parteneri”! Despre politică și diplomație… ce să mai vorbim? Am spus mai devreme – dau dovadă fie de imbecilitate, fie parcă pentru a îndeplini niște comenzi, în sensul trădării (intereselor) naționale.

Așa încât, ce să mi spun decât că Ziua Națională a Rusiei m-a făcut să îmi fie rușine de atitudinea reprezentanților țării mele?! Și, vai, nu numai a lor…

Onoarea politicienilor a fost salvată de senatoarea Diana Șoșoacă – și, din câte am reținut, de un deputat USR. Dezinvoltă și cu replici inteligente, dovedind o perfectă cunoaștere a uzanțelor politico-diplomatice, Diana Șoșoacă a câștigat admirația tuturor, însuși ambasadorul Rusiei stând mult timp de vorbă cu ea.

Ei bine, singurul aspect care o parte a presei române l-a observat a fost că a stat de vorbă cu… subsemnatul! Uluitor – a stat de vorbă cu ”omul Sputnik”, a titrat presa, gafând și cu unele ilustrații în care crede că eu și senatoarea ne-am fotografiat. Ori, acolo apare o altă persoană! Deci, ne-am făcut de râs și prin unii așa zis ”ziariști”, umblători după ”scandaluri”, dar care nu știu nici pe ce lume sunt…

Sigur, un incident minor, dar care întregește penibilul spectacolului României de azi, în care capul de afiș îl deține, din păcate, noua diplomație ”pro-vest”. 

Închei cu câteva impresii plăcute: prezența la recepția de Ziua Națională a Rusiei a fost mai numeroasă și mai calitativă ca la ultimele ediții.

Am avut plăcerea unor schimburi de opinii cu Diana și Silvestru Șoșoacă, Bogdan Duca, Marius Marinescu, cu Adrian Severin – felicitându-l pentru excepționalele dialoguri cu Cozmin Gușă, dar și pentru analizele sale – dar și cu jurnaliști de top precum Cora Muntean, Nikolai Moruzov, Vyaceslav Samoșkin sau Corneliu Vlad, cu al cărui gând închei acest articol. Sunt rânduri la care mulți ar trebui să reflecteze:

”Excesele iresponsabile ale celor care croiesc proiecții imaginare ale unei lumi… fără Rusia își au originea în teza pe cât de eronată, pe atât de periculoasă că Moscova ar fi pierdut războiul rece” – un fragment din editorialul ”Proiecții iresponsabile: o lume, fără… Rusia” publicat de ”Vești din Rusia”.

1048
Tagurile:
ziua națională a FR
Тема:
Relațiile româno-ruse
Tematic
Colaborare de succes în justiție între România și Rusia
Ce efect asupra României va avea Summit-ul Putin-Biden - ambasadorul rus la București
Ambasada Rusiei sprijină schimburile culturale cu România
Românii, invitați de Casa Rusă la Noaptea de geografie

Загрузка...
Geneva, Elveția

Putin se va întâlni la Geneva cu președintele Elveției

0
(reînnoit 10:26 15.06.2021)
După summitul ruso-american, președintele rus Vladimir Putin va ține o întâlnire la Geneva cu președintele elvețian Guy Parmelin, vor discuta despre cooperarea bilaterală, a declarat consilierul prezidențial rus Iuri Ușakov.

Summitul Rusia-SUA va avea loc pe 16 iunie la Geneva. Aceasta va fi prima întâlnire dintre Vladimir Putin și Joe Biden de când ultimul a devenit președinte al Statelor Unite.

Joe Biden la summitul NATO de la Bruxelles
© AFP 2021 / OLIVIER HOSLET

Consilierul liderului de la Kremlin Iuri Ushakov a menționat că la finalul summitului, Putin va avea o întâlnire bilaterală cu președintele Confederației Elvețiene.

"Agenda este dezvoltarea și consolidarea în continuare a cooperării bilaterale", a declarat asistentul președintelui Federației Ruse.

El a menționat că partea rusă apreciază foarte mult rolul neutru al Elveției și este recunoscătoare pentru faptul că aceasta a acceptat Geneva ca loc de desfășurare a summitului.

0
Tagurile:
Geneva, Elveția, Joe Biden, Vladimir Putin

Загрузка...