Зенитный ракетный комплекс С-400 Триумф

Rusia poate apăra lumea împotriva a 8 000 de rachete de croazieră NATO

1253
(reînnoit 12:02 27.05.2021)
Rachetele de croazieră ale NATO nu au fost concepute pentru apărere și securitate, dar pentru agresiune. Astăzi, doar armele antirachetă ale Rusiei pot să oprească Alianța de operațiunile militare agresive împotriva Eurasiei.

Miile de rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune, acumulate de țările Alianței Atlanticului de Nord, nu au nicio legătură cu ceea ce ține de apărare și securitate. Aceste complexe de atac au fost concepute inițial pentru agresiune. Anterior, rachetele NATO ʺsoluționau crizeleʺ și ʺsemănau democrațiaʺ în Irak, Iugoslavia, Libia și Siria. Astăzi, doar armele antirachetă puternice ale Rusiei opresc Alianța de la organizarea în continuare a operațiunilor militare agresive pe teritoriul statelor independente ale Eurasiei, desemnate în mod arbitrar ʺoutsideriʺ la Washington și Bruxelles. 

Directorul general al concernului rusesc de apărare ʺAlmaz-Anteyʺ, Yan Novikov, a declarat că țările NATO ʺau adunatʺ mai mult de 8 000 de rachete de croazieră noi și că acestea reprezintă principala armă a unui potențial atac aerospațial. În plus, navele spațiale secrete americane X-37 pot transporta la bord arme nucleare pe orbita Pământului: ʺS-a declarat oficial că aceste vehicule sunt create pentru diverse scopuri științifice și de recunoaștere. Dar noi înțelegem că, cu astfel de compartimente libere și posibilități, conform estimărilor noastre, o mică navă poate transporta până la trei focoase nucleare, iar una mare până la șase".

Statele Unite intenționează să lanseze încă două nave spațiale pe orbită până în 2025, mărind constelația X-37 până la opt, iar aceasta este o provocare serioasă. Cu toate acestea, Yan Novikov a subliniat că Rusia poate rezista oricăror mijloace moderne de atac aerospațial.

Concernul ʺAlmaz-Anteyʺ produce peste 30 de tipuri de radar mobile multifuncționale. Astfel, radarul ʺNebo-Mʺ ʺvedeʺ perfect cele mai noi avioane de luptă ʺinvizibileʺ, inclusiv avioanele de vânătoare americane F-22 Raptor și F-35 Lightning II. Din această serie de înaltă tehnologie mai fac parte și puternicele sisteme de apărare antiaeriană și antirachetă S-400 "Triumf" și S-500 "Prometey", care nu au asemănare în lume. Dezvoltarea unor astfel de arme reprezintă o prioritate strategică pentru Federația Rusă. Noile provocări și amenințări necesită un răspuns prompt și eficient. O nouă serie de întâlniri între Ministerul Apărării și Complexul militar-industrial privind construcțiile militare și dezvoltarea armamentului, sub conducerea președintelui rus Vladimir Putin, începe pe 25 mai.

Amenințare spațială

Rachetele de croazieră cu rază lungă de acțiune au fost analizate până la cel mai mic detaliu de multă vreme de mass-media. Nava spațială US Space Force X-37 și-a efectuat primul său zbor de 220 de zile în afara atmosferei Pământului în 2010 și rămâne a fi în continuare un mister. Se știu puține lucruri despre capacitățile ei. Programul a fost clasificat în 2004, dar și până nu demult experții se întrebau: nava spațială este o amenințare militară sau un experiment științific al NASA și agenției DARPA? Cu fiecare lansare, durata aflării pe orbită a dronelor reutilizabile este în crește. De exemplu, al patrulea zbor al navei X-37 a durat 718 zile, iar al cincilea – 780. 

Conform informațiilor oficiale, programul X-37 reprezintă o dezvoltare experimentală a tehnologiilor în domeniul navelor spațiale fără pilot reutilizabile cu o anumită sarcină utilă. Aeronava are o lungime de 9 m, o anvergură de 4,5 m, o greutate la lansare de 5 tone și este capabilă să ia la bord (în compartimentul central cu un volum de câțiva metri cubi) aproximativ o tonă de sarcină utilă. Conturul navei spațiale seamănă cu naveta spațială reutilizabilă sovietică ʺBuranʺ sau cu cea americană Space Shuttle.

Navele spațiale americane au fost lansate cu ajutorul vehiculelor de lansare spațială Atlas V 501 și Falcon 9. Pe orbitele din apropierea Pământului, cu o altitudine cuprinsă între 200 și 750 de km, navele au investigat, manevrat și au redus sarcina utilă. Publicația Military Watch a dezvăluit specializarea aeronavei pe 23 mai: ʺX-37 poate efectua atacuri nucleare din spațiuʺ. Realizarea unor astfel de posibilități este interzisă de acordurile internaționale, dar autorii publicației au identificat imediat (în titlu) și ținta probabilă: ʺEste oare Rusia capabilă să oprească un atac nuclear al X-37?ʺ. Americanii cred că astfel de vehicule pot oferi Statelor Unite un avantaj decisiv într-un potențial război pe viitor. De fapt, X-37 face parte din programul de militarizare a spațiului cosmic și nu este o coincidență faptul că, în 2019, a fost creată oficial a șasea ramură a Forțelor Armate ale SUA – Forțele Spațiale. Rusia este nevoită să răspundă în mod adecvat la amenințarea din spațiul cosmic.

Răspuns asimetric

Nu este rentabil din punct de vedere economic să construim o flotă ʺoglindităʺ de avioane de vânătoare spațiale fără pilot, deși este posibil din punct de vedere tehnologic, iar Rusia dispune de astfel de aeronave. Este mai eficient și mai ieftin să formăm o apărare modernă antirachetă și antisatelit pe Pământ.

În caz de necesitate, sistemul rusesc hipersonic de apărare antiaeriană și antirachetă cu rază lungă de acțiune S-500 ʺPrometeyʺ va ʺeliminaʺ cu succes navele spațiale și sateliții inamici de pe orbită. Caracteristicile S-500 depășesc semnificativ sistemul S-400 și oferă o rază de distrugere de 600 de kilometri a țintelor care zboară la viteze de până la 25 mii km/h. Sistemul ʺPrometeyʺ a fost creat pentru a combate o gamă largă de echipamente, inclusiv mijloacele de atac aerospațial (și cele care nici măcar nu au fost inventate încă) – la altitudini de până la 200 de km. Vă reamintesc, că sistemul de apărare antiaeriană S-400 ʺTriumfʺ a fost dezvoltat ținând cont de capacitățile de luptă ale avioanelor de vânătoare de-a cincea generație a F-22 și F-35 ale Forțelor Aeriene ale SUA și funcționează la altitudini cuprinse între 5 metri și 60 de kilometri, iar raza de distrugere a țintelor este de 400 de km.

Următoarea generație de interceptori grei rusești – MiG-41 – va fi dezvoltată în principal pentru operațiuni de luptă în spațiul cosmic apropiat. Anterior, directorul general al corporației ʺMiGʺ, Ilya Tarasenko, a spus că avionul nou din punct de vedere tehnologic va zbura la viteze de 4-5 Mach, adică la viteze de peste 6000 km/h și va îndeplini sarcini în spațiu. Vehiculul pilotat este dezvoltat cu perspectiva de a trece la producția unei versiuni de bază fără pilot.

Explozie
© Sputnik / Михаил Воскресенский

Astăzi, pentru a neutraliza navele spațiale și sateliții inamici, Forțele Aerospațiale ale Federației Ruse sunt capabile să utilizeze avioanele modernizate MiG-31, care sunt considerate cele mai puternice avioane de luptă din lume, în ciuda apariției avioanelor de luptă de generația a cincea. Avionul de vânătoare a celei de-a patra generație MiG-31 este capabil să transporte un arsenal cu o greutate mai mare de 9 tone și să folosească rachete la viteze de până la 2,83 Mach. Potrivit Military Watch, MiG-31 își poate folosi armele și în spațiul cosmic.

Pe fondul sistemelor rusești perfecționate de apărare antiaeriană și antirachetă și al avioanelor de vânătoare, superioritatea în luptă a navelor spațiale americane fără pilot X-37 nu este evidentă – sunt prea vulnerabile pe orbita Pământului. Iar rachetele de croazieră ale Statelor Unite și ale NATO sunt cu atât mai accesibile, numărul lor nu asigură un salt calitativ. Rusia rămâne un lider în dezvoltarea și producția sistemelor de arme de înaltă tehnologie, consolidând în acest mod pacea pe planetă.

1253
Tagurile:
NATO, Rusia

Coșmarul Occidentului: Vor forma Rusia și China o alianță militară?

123
(reînnoit 14:42 23.06.2021)
Rusia și China vor desfășura în curând exerciții militare comune “Vest/Interacțiune 2021”. În ce măsură cooperarea militară între cele două țări poate duce la cristalizarea unei alianțe.

Experiența îndelungată a exercițiilor militare comune ale Rusiei și Chinei trece într-un plan strategic. Manevrele operativ-strategice ruso-chineze “Vest/Interacțiune 2021”, care urmează să aibă loc în nordul Chinei, vor fi integrate cu exercițiile strategice de comandă „Vest 2021” din Federația Rusă și Republica Belarus. Acest lucru arată ca o continuarea formării a unei alianței politico-militare ruso-chineze.

Vladimir Putin și Xi Jinping
© Sputnik / Михаил Климентьев

Din 22 iunie, la Habarovsk, au loc negocieri pentru organizarea unor exerciții operativ-tactice comune “Vest/Interacțiune 2021”, cu participarea trupelor rusești și chineze în districtul autonom Ningxia Hui, China. Până la finele acestei săptămâni, părțile vor conveni asupra organizării sosirii contingentului militar al Rusiei pe teritoriul Republicii Populare Chineze, componența forțelor și mijloacelor, planul de desfășurare a exercițiilor, organizarea aprovizionării material și tehnice. Deocamdată, s-a decis că din partea Districtului Militar Est al Rusiei vor participa în manevre personalul formațiunii infanteriei motorizate, inclusiv până la un batalion, unitățile aviației operativ-tactice, detașamentul combinat al aviației militare.

A se observa că pentru exersarea acțiunilor comune de către trupele diverselor țări, nu e nevoie de un număr mare de militari, sunt suficiente legăturile de comandă, implicate în controlul asupra unităților și care adoptă decizii operative.

Manevrele “Vest/Interacțiune 2021” va avea loc în a doua jumătate a anului 2021, iar denumirea vorbește despre o probabilă îmbinare a cooperării ruso-chineze în Est cu exercițiile strategice de comandă ale forțele armate ale Rusiei și Belarusului “Vest 2021”, planificate pentru prima jumătate a lunii septembrie. De la poligoanele belaruse și rusești (Districtul Militar Vest), până la poligoanele Armata Populară de Eliberare din China din nordul Chinei e o distanță de peste 5000 de kilometri, cu atât mai mult este interesantă tematica integrării militare și perspectivele de interacțiune.

Cel mai teribil coșmar al Occidentului: Rusia și China semnează un acord de cooperare militară, coaliția ruso-chineză obține o supremație în fața Pentagonului și NATO într-un ipotetic conflict militar, Washingtonul și Bruxelles vor fi nevoite să-și rescrie strategia și tactica de “descurajare” a “regimurilor” indezirabile, de asigurare a “libertății navigației” în Marea Neagră, Azov și mările chineze. Între timp, președintele rus Vladimir Putin admite posibilitatea unei alianței militare între Rusia și China. Și Beijingul este gata să atingă un nou nivel al cooperării strategice în sfera militară – cu o astfel de declarație a venit Ministerul Apărării al Chinei în luna martie. Un document formalizat nu va schimba situația.

Scenarii probabile

Pe teritoriul districtului autonom Ningxia Hui al Chinei, în zona lanțului muntos Helanshan, cu o lungime de peste 250 de kilometri, este amplasat unul din cele mai mari poligoane a armatei chineze (la o altitudine de peste 2000 metri deasupra nivelului mării), care permite exersarea celor mai dificile scenarii a manevrelor ale diverselor grupări militare.

Ideea exercițiilor operativ-strategice ruso-chineze “Vest/Interacțiune 2021” nu e clară, deocamdată, cu toate acestea putem prognoza o coincidență semnificativă cu scenariile manevrelor “Vest 2021”, în cadrul cărora urmează să fie verificate sistemele de control și toate tipurile de aprovizionare, desfășurarea sub acoperire a unor grupuri de trupe, exersarea de către grupurile tactice ale batalioanelor a unor metode non-standard de distrugere a țintelor aeriene la altitudini mici (dronele de asalt) și lupta împotriva vehiculelor blindate de o mare viteză. În cadrul exercițiilor ruso-belaruse, exclusiv defensive, va fi utilizată masiv aviația de luptă și tancurile. Similitudinea scenariilor manevrelor este determinată de existența unor amenințări comune.

Siguranța Rusiei și Belarusului este amenințată de infrastructura și prezența trupelor străine ale NATO pe teritoriul statelor vecine din regiunea Baltică și Polonia. Ar părea că regiunea Atlantică este departe geografic de mările chineze, cu toate acestea, recentul summit NATO a alocat o atenție deosebită “pericolului chinez”. Alianța consideră: “Ambițiile declarate și comportamentul agresiv al Chinei reprezintă niște provocări sistemice în adresa ordinii internaționale, bazat pe reguli”. Desigur, e vorba de niște “reguli” comode pentru NATO, inventate de statele blocului, populația cărora reprezintă doar 10 la sută din populația globului (și cedează semnificativ Chinei).

Pe lângă ambițiile declarate, vina Chinei constă de asemenea și în “cooperarea cu Rusia în sfera militară” (punctul 55 a comunicatului din 14 iunie). Statele NATO se pregătesc să susțină Statele Unite în lupta cu China în zona mărilor chineze.

Intensificarea cooperării militare ruso-chineze în acest context este destul de firească și include nu doar manevre comune, achiziții de arme, dar și schimb de tehnologii. În perioada 2014-2018 Rusia a vândut armatei Chinei avioane de luptă Su-27 și Su-35, sistemele de rachetă S-300 și S-400, cele mai noi rachete antinavă.

Achizițiile de arme din Rusia au ajuns în China la aproximativ 70 la sută din volumul total. În consecință, China a contrabalansat supremația forțelor armate ale SUA în domeniul apărării antiaeriene în Strâmtoarea Taiwan și Marea Chinei de Sud.

Operațiunea ruso-chineză

Primele exerciții din istoria contemporană a trupelor Rusiei și Chinei – “Misiunea pașnică 2005” au fost dedicate lichidării unor teroriști convenționali pe pensinsula Peninsula Shandong. Exercițiile militare navale în Marea Galbenă se desfășoară anual, începând cu 2012. Aceste manevre cuprind de asemenea diverse zone ale Oceanului Planetar: de la Marea Chinei de Sud și Japonia până la Marea Mediterană și Marea Baltică.

Desigur, seria exercițiilor “Interacțiunea Maritimă” nu reprezintă o amenințare în adresa cuiva, însă demonstrează un potențial semnificativ de cooperare a părților în apărarea antiaeriană și antibarcă, în operațiunile de căutare și salvare, alte sfere. Subiectul rachetelor în manevrele defensive nu lasă urme de îndoială că detaliile “Interacțiunii Maritime” sunt adresate forțelor navale ale SUA și NATO și vor răcori cu siguranță mințile înfierbântate de la Washington și Bruxelles.

Pe uscat comandamentul ruso-chinez a elaborate în anul 2016 o modelare computerizată a operațiunilor de consolidare a apărării antirachetă. Conducerea armatei chineze a participat la exercițiile ale comandamentului strategic ale Forțelor Armate ale Rusiei în 2018 și 2019 – în această etapă China a obținut din partea Rusiei informații prețioase despre sistemul de avertizare asupra atacului cu rachete. Manevrele rusești de amplare “Centrul 2019” s-au desfășurat cu participarea a 3500 de militari (brigada de infanterie motorizată), 30 de avioane, 900 de unități ale tehnicii grele chineze.

În august 2019, bombardierele strategice ale celor două țări, în premieră (de după ani 50) au participa la o patrulare aeriană comună deasupra mării Chinei de Est și Mării Japoniei.

Astfel de evenimente demonstrează că Rusia și China tind să contrabalanseze strategic influența SUA și NATO, nu “au grijă” unul de altul (precum interpretează neprietenii occidentali).

Cooperarea militară “informală” între Moscova și Beijing s-a dezvoltat, practice, până la nivelul unei alianței militare. Cele două țări într-o măsură diferită sunt interesate de stabilitate și predictibilitatea spațiului geopolitic din jurul lor. Declarațiile comune ale Rusiei și Chinei din 5 iunie 2019, cu privire la consolidarea stabilității strategice globale și cu privire la dezvoltarea relațiilor în cadrul parteneriatului atotcuprinzător și de interacțiune strategică, determină vectorul politico-militar al celor două state decenii înainte.

Administrația SUA caută breșe în relațiile ruso-chineze, încercând să provoace disensiuni între Rusia și China, în primul rând, în domeniul cooperării militare. Toate aceste eforturi sunt în zadar. Președintele rus, Vladimir Putin, observă: “În ultimii ani am dezvoltat cu China niște relații de parteneriat strategic, pe care nu le-am mai avut niciodată în istoria statelor noastre. Un nivel înalt de încredere și cooperare în toate direcțiile: în politică, economie, tehnologii și cooperare tehnico-militară. China nu reprezintă pentru noi o amenințare. E o țară prietenoasă. Nici ea nu se declară dușmani, așa cum au făcut Statele Unite”.

123
Tagurile:
Rusia, China

Загрузка...

Acum 80 de ani, țara noastră a intrat în război, știind va învinge

151
(reînnoit 07:31 23.06.2021)
…A răsunat numele de cod “Dortmund” și lovitura grea de înfricoșare, ca un oțel fulgerător, a agresorului german a căzut pe satele, orașele, câmpiile și pădurile care dormeau liniștit.

Editorial de Elena Karaeva

A căzut pe casele în care dormeau oamenii noștri dragi, bunicele noastre, mamele noastre, tații noștri, buneii noștri.

Ei au fost cei loviți.

Adică, noi. Noi toți.

Noi toți, acum 80 de ani, am fost copleșiți de lovitura “Europei unite” de atunci.

URSS a fost atacat de armata wermachtului, susținută și de industria constructoare de mașini ai Franței și de industria de oțel a Norvegiei, fiind aduși sub arme batalioanele belgiene SS, în aer a fost ridicată aviația românească, iar ordinile erau dat de ofițerii hitleriști inclusiv unităților militare croate.

Trupelor a fost atașată și presa. Mașinăria propagandistică hitleristă era asamblată cu aceeași meticulozitate cum erau asamblate tancurile și avioanele.

Joseph Goebbels, citându-și adresarea la radio, sublinia că “pe 22 iunie 1941 Europa a decis să dea o ripostă Rusiei Sovietice bolșevice”.

Berlinul nu avea nicio îndoială că wermachtul și nazismul vor învinge.

Însă “răspunsul rusesc” nu s-a lăsat așteptat.

Acesta a sunat într-o articol expediat de Constantin Simonov, nu acel scriitor-militar cărunt, pe care îl ținem minte, ci tânărul de 25 de ani, reporterul publicației “Steaua Roșie”.

Simonov a sosit pe Frontul de Vest peste cinci zile de la începutul Marelui Război pentru Aprăarea Patriei, iar mai târziu în memoriile sale va menționa un citat dintr-o discuție cu un ofițer din trupele de grăniceri. Acela va spune: “Am informații că toți din avanposturile mele au decedat. Au luptat până la ultimul om și au murit cu toții, toți din câți au fost. Familia mea este acolo, lângă Graev. Soția, doi copii, mama și surioara. Tot ce am pe lume este acolo”.

Practic, în aceeași zi, pe 29 iunie, unul din autorii planului „Barbarossa”, generalul Franz Halder va nota în agenda lui: “Veștile de pe front confirmă că rușii luptă peste tot până la ultimul om”.

Cu toate acestea, desigur, Halder expedia șefilor săi niște relatări victorioase.

Ulterior Simonov observase: “Orice ar scrie unii din ei după război, nimeni din ei nu admitea, firește, nici în gând, că această armată sovietică, “înfrântă în totalitate” pe Frontul de Est, va intra într-o bună zi pe teritoriul Germaniei”.

Aprecierile marilor generali ai Reichului erau întemeiate pe comportamentul autorităților și popoarelor europene în mai 1940, când în decurs de cinci săptămâni la picioarele naziștilor au căzut Regatul Olandei (capitularea a fost semnată pe 14 mai), Regatul Belgiei (capitularea a fost semnată pe 28 mai) și, în cele din urmă, Franța (capitulate pe 17 iunie).

Corpul expediționar britanic se salva din Dunkerque, iar soldații wermachtului intrau în capitalele europene. Europenii nu le-au opus nicio rezistență.

O plimbare relaxată prin împrejurările frumoase, mâncare delicioasă, vinurile de calitate și o primire bună din partea celor învinși – așa în ochii wermachtului arăta războiul în Europa de Vest.

Astăzi susținătorii “pacifismului” și “niciodată să nu mai fie” spun că “această experiență sângeroasă” (sic!) a ajutat Europa să se unească, depășind “ostilitatea din trecut” între state, transformând continentul în unul „pașnic”.

Dacă experiența sângeroasă, fără ghilimele, a existat, atunci deținătorul și păstrătorul ei este URSS.

Cetățenii lui au plătit cel mai mare preț pentru eliberarea fiecărui metru pătrat atât a propriei țări, cât și a statelor europene.

Ostașii sovietici duceau flori la mormântul lui Strauss în Viena, iar militarii wermachtului plantau mine în mormântul lui Pușkin.

Am așteptat trei ani deschiderea celui de-al doilea front, iar când ofensiva aliaților în Ardeni a început să eșueze și Churchill îl implora pe Stalin să vină în ajutor, termenii desfășurării operațiunii Visla-Oder au fost mutate de Comandamentul Suprem cu opt zile mai devreme (o adevărată eternitate, după criteriile planificării militare), iar decizia grăbirii ofensivei Armatei Roșii în Polonia a fost luată în câteva ore.

Naziștii țineau asediul Leningradului, locuitorii orașului-erou își duceau cu săniile copiii morți la cimitir, iar comandantul Berlinului, generalul Berzarin a vaccinat după Victorie copii mici din Berlin și semna dispoziții prin care copiii germani trebuiau să primească la timp lapte.

1418 zile de război, declanșat acum 80 de ani – e o distanță pe care a parcurs-o poporul nostru, aducând libertate, nu doar oprind cuptoarele crematoriilor din Majdanek și Auschwitz, nu doar salvând Cracovia de distrugere, iar comorile galeriilor din Dresda - de inundare, dar și consolidând valorile omeniei și umanismului.

Pe care Europa pragmatic le-a expropriate imediat, numindu-le “valorile lor comune”.

Lăsându-se eliberată, Europa a promis cu tărie urbi et orbi “Să nu se mai întâmple niciodată!”, imediat s-a implicat în alte războaie.

A luptat cu susținătorii independenței în Africa de Nord și de Vest. A purtat acțiuni militare în Indochina.

Apoi a venit rândul Iugoslaviei (în cadrul luptei cu “dictatura lui Milosevic și tiraniei sârbilor”, ținem minte cu toții aceste formulări).

Peste alte zece ani a venit rândul Ucrainei.

Acolo, în conturile absolut clar trasate, inclusiv de UE, inițial a existat prima tentativă de a provoca un război, iar peste alți zece ani, a doua. În prima și a doua tentativă, atât în 2004, cât și în 2013-2014, a existat, desigur, și o atmosferă de ură față de “alții”.

Precum și în perioada conflictului iugoslav, și-au ițit imediat capetele simpatizanții naziștilor, iar colaboratorii hitleriștilor și criminalii de război au devenit “luptători pentru libertate și independență” și “salvatori de influența rusească”.

© Sputnik / Kazimir Lishko

Revenind la război, să ne amintim că apărarea casei Pavlov din Stalingrad, doar a unei singure case, și doar prin rezistența unui singur pluton, a durat 58 de zile. E mai mult decât a durat plimbarea trupelor wermachtului prin Europa continental, astăzi unită și “pacifistă”.

Să ne mărturisim nouă înșine, mai întâi de toate, că tentativele de a devaloriza izbânzile predecesorilor noștri, apropiaților noștri, concetățenilor noștri, compromiterea lor cu istorii despre “milioane de femei germane violate”, despre “eșaloane de trofee” și despre “colecții de obiecte de artă furate” sunt doar un mijloc de anihilare a codului nostru genetic comun, mutațiile căreia ar putea să provoace cancer în tot organismul.

Haideți să înțelegem că toate aceste țipete despre “militarismul Rusiei” reprezintă doar o invidie față de țara care a săvârșit ceea ce părea imposibil – a înfrânt coloana vertebrală a nazismului, distrugând aproximativ trei sferturi din forța lui militară, în țara cărei s-a aplecat toată Europa continentală.

Și amintindu-ne de cei căzuți în luptă, cei răniți, uciși, duși în sclavie, trimiși în lagărele de concentrare, maltratați, chinuiți, împușcați și spânzurați, să repetăm că sacrificiile aduse în numele Victoriei nu au fost în zadar.

Trăim datorită sacrificiilor lor, sacrificii care astăzi sunt inimaginabile.

Iar memoria și durerea noastră au devenit obeliscurile noastre comune.

151
Tagurile:
Cel de-al doilea război mondial

Загрузка...
Cristian Terhes

Cristian Terheș, de la Bruxelles: ”În UE, gândacii au mai multe drepturi ca oamenii”

0
(reînnoit 16:48 23.06.2021)
Un mesaj dur dar argumentat vine de la Bruxelles, de la unul dintre puținii europarlamentari români care se bat pentru România.

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Europarlamentar PNȚCD Cristian Terhes transmite un comentariu extrem de dur de la Bruxelles, în care afirmă și argumentează că ”Pas cu pas, UE devine un loc în care gândacii și animalele domestice au mai multe drepturi ca oamenii””.

Terheș arată că în iunie 2021 s-a votat forma finală a ”certificatului verde” prin care ”exercitarea libertății de mișcare e condiționată de vaccin sau test”.

”M-am opus acelui regulament, arătând că încalcă drepturi fundamentale și nu poți condiționa pe nimeni să-și exercite un drept de primirea unui ser experimental”, scrie Terheș, arătând însă că ”majoritatea europarlamentarilor, însă, au votat că libertatea e ceva relativ, iar prin vot politic pot să restrângă un asemenea drept”.

În schimb, tot luna aceasta, Treheș atrage atenția că Parlamentul European a votat o rezoluție prin care ”se cere încetarea menținerii animalelor în cuști”.

”Autorii respectivei rezoluții erau foarte preocupați ca rațele, gâștele sau găinile nu au suficientă libertate de mișcare, inclusiv să-și întindă aripile, prin urmare, dat fiind că sunt ținute în cuști, li se încalcă dreptul la libertate”, scrie Terheș.

În plus, Rezolutia mai conține și alte prevederi care  ”dacă sunt implementate, vor conduce la omorârea sectorului de creștere a animalelor și vor scumpi imens produsele de carne”, scrie europarlamentarul român, arătând că a votat și împotriva acelei rezoluții, dar, din nou, ”majoritatea europarlamentarilor au votat în favoarea ei”.

Ei bine, dacă adăugă și chestiuni precum protejarea gândacilor, Chris Terheș ajunge la o concluzie:

”În opinia elitei europene, gândacii (pentru protejarea cărora s-au oprit finanțări de autostrăzi în România) sau pasările de casă au mai multe drepturi decât oamenii din UE”, scrie Chris Terheș.

0
Tagurile:
Cristian Terheș

Загрузка...