Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă

Cum e, români, doare prostia? E mai bun Klaus decât Viorica?

2019
(reînnoit 11:39 13.02.2021)
Românii au ales un ins arogant, cinic, ipocrit și pervers, exponent al progresismului globalist, antinațional și lipsit de Dumnezeu! Pe femeia cu bun simț, atentă și empatică, patriotă și credincioasă, au numit-o ”proastă” - și au respins-o… cu fudulia proștilor.

Motto: ” Pe zi ce trece,

proştii fac progrese:

devin şi mai proşti!”

Corneliu Vadim Tudor

Poporul român a fost binecuvântat cu inteligență, har artistic, frumusețe. Mai mult, națiunea română a avut norocul aportului unor etnii conlocuitoare valoroase, multe de maximă bună credință – și toate îndrăgostite de aceste locuri. Chiar mulți străini care au venit aici au fost vrăjiți de plaiuri și oameni, ajutând imens devenirea ca națiune!

De la piratul grec ajuns domnitor, Nicolae Mavrogheni, la contele rus Kiseleff, de la pictorul erou evreu-ungur Rosenthal la scoțiana Maria Rosetti, de la doctorul italo-francez Davilla până la regina anglo-rusoaică Maria, mulți străini de neamul românesc au dat pus minte, inimă și chiar viață pentru națiunea română!

Așa am devenit o națiune care… putea să fie mare. Dar nu a ajuns, pentru că și-a lovit cei mai buni fii, pentru că orgoliul și superficialitatea au alimentat invidia și o anume răutate. Răutate stupidă… neproductivă, nu încrâncenare, ci o plăcere de a-și bate joc de cel de lângă ei, mai ales când acesta se dovedea bun, îngăduitor.

E un fel de nerecunoștință a românului față de cel care l-a ridicat, care a stat de vorbă cu el – și, în contrapartidă, o apreciere pentru cel care l-a călcat în picioare! Poate că acesta e blestemul neamului nostru: ingratitudinea!

Să-și bată joc, să-l trădeze pe cel bun – și să-l aleagă pe cel care îl jecmănește și-l calcă în picioare! Așa am făcut cu Cuza, cu Ceaușescu… Antonescu a dat în vileag stigmatul: ”Popor ingrat!...”

Uitați-vă și acum: după primii 10 ani în care s-a mai păstrat ceva bun din perioada Ceaușescu, am început să alegem – de fapt, să adulăm! – un personaj de o ticăloșie rară: Traian Băsescu! Însoțit de o gașcă de emuli la fel de ticăloși, Băsescu a fost îndrăgit de poporul pe care l-a învățat un singur lucru: să urască! Să vrea pușcărie, execuții, pedepse peste pedepse!

Apoi, românii ”antrenați” de Băsescu, l-au găsit pe Iohannis! Un personaj mai grotesc, mai arogant, mai dubios ca gândire, ca trecut, ca relaționare externă NU se putea găsi!

De fapt, Românii trăiesc epoca aroganței - pe care și-au dorit-o și o aplaudă - în ciuda tuturor dovezilor că totul este făcut neconstituțional, ilegal, că se calcă totul în picioare!

Nimeni nu a încălcat Constituția cum a făcut-o Iohannis! Nimeni nu a demonstrat atâta nesimțire, cinism, aroganță și ipocrizie ca acest personaj care, pe de altă parte, NU a demonstrat nicio calitate! Nu are pregătire înaltă, nu are merite profesionale, nu e un om cult – și, mai ales, nu are bun simț și compasiune!

Cred că nimic nu m-a revoltat mai mult decât atitudinea lui după tragediile din spitale! Românii au văzut acum adevărata față: a rostit, ca un robot, aceleași cuvinte după tragedia de la București, ca după cea de la Neamț! Iar acum abia aștepta să plece la schi, ceea ce a și făcut, fără să-i pese vreo clipă de tragedia românilor! Dumnezeule, acesta e omul pe care l-au votat românii și care, conform sondajelor, se menține în topul preferințelor!

Episodul vizitei prezidențiale la locul tragediei, la Institutul ”Matei Balș”, este epocal! Mărturia unui ziarist care a stat lângă președinte scoate la iveală aspecte revoltătoare: Klaus Iohannis nu a vrut să i se pune întrebări, a selectat ziariștii și a dorit o vizită… de imagine! Printre familiile care își plângeau morții!  

Cristi Popovici, de la Antena 3: ”Sunt în curtea Institutului Matei Balș, unde a avut loc dezastrul. Vine președintele”, a scris reporterul – și, atenție acum: ”Jurnaliștii au fost selectați și primiți înăuntru, fără camere, fără a putea pune întrebări”. Și, constată reporterul: ”Practic voi fi un martor al discursului acestuia, a vizitei de imagine pe care o face. Ne este interzis de echipa de comunicare să-i adresăm întrebări, nu care cumva să-l deranjam”, scrie jurnalistul, încheind cu o concluzie – ”Nu știu de ce, dar mă simt ca în Coreea de Nord”.

Nu, nu cred că mult criticatul conducător din Coreea de Nord putea fi atât de cinic, de nepăsător.  Și da, a doua zi după ”vizita de imagine” printre morți și durere, Iohannis s-a dus la schi! Acesta e omul ales de români să-i conducă și să-i reprezinte – și pe care încă îl plac, îl ascultă – și l-ar alege dacă ar putea!

Reamintesc ce spuneam în toamna lui 2019, când românii au respins varianta Viorica Dăncilă, pe care au numit-o cu dispreț ”proastă”! Românii au ales un bărbat arogant, cinic, ipocrit și pervers, în locul femei atente și grijulii, empatice și cu bun simț, care demonstrase patriotism și credință – în timp de arogantul este exponentul progresismului globalist, antinațional și lipsit de Dumnezeu!

Scriam în noiembrie 2019 că România are nevoie de cineva cu onestitatea, curajul răspunderii și respectul față de opinia publică de care a dat dovadă de multe ori Viorica Dăncilă. Consideram atunci că prea mulți aroganți și pretinși atoateștiutori au fost în fruntea statului, prea mulți care au tratat cu dispreț suveran opinia publică – și uite unde s-a ajuns, la o mentalitate de colonie.

În 30 de ani de presă și politică i-am cunoscut pe mai toți șefii de stat și de guvern, parlamentari importanți și miniștri, spuneam în 2019, subliniind că involuția clasei politice este tragică, iar asta s-a realizat pe fondul intereselor străine ca România să fie prost condusă – dar și datorită aroganței și suficienței celor ce au ajuns la putere.

”Micuța doamnă Dăncilă ar putea fi o schimbare în bine”, scriam atunci, ”ar putea întrerupe linia aroganței și suficienței așa zișilor bărbați politici de dreapta, pro-occidentali, de tip Iohannis sau Băsescu, în realitate niște atârnători la stat cu averi făcute dubios, cu dosare camuflate de o justiție pe care au folosit-o ca pe o armă politică. Viorica Dăncilă a arătat tuturora că o femeie NU cedează în fața unei mulțimi gata să o linșeze, ca imagine, desigur, că are responsabilitatea răspunsurilor directe, față în față ci orice ziarist, nu prin interpus, nu prin filtre de selecție și protecție – într-un cuvânt a arătat că e peste orice om politic al momentului din punct de vedere al curajului, ori așa ceva NU e de pierdut, ci de votat”.

Întrebare: am avut dreptate – sau nu? Oare cum ar fi reacționat Viorica Dăncilă în cazurile tragice de la spitale? Și, în general, la tragediile care i-au lovit pe români, în ultimul an? Mai mult ca sigur că ar fi fost… proastă – și i-ar fi păsat!

Probabil că ar fi fost ”proastă” și nu s-ar fi dus la schi, ba chiar nu ar fi selectat ziariștii, nu s-ar fi ferit de întrebări, așa cum a procedat de fiecare dată, răspunzând sutelor de întrebări, care mai de care mai ostile, mai puse să o încuie!

Probabil că s-ar fi dus printre oamenii loviți de supărare, ar fi înfruntat și manifestanții – la fel, așa cum a făcut-o când a condus guvernul! Da, Viorica a fi fost „o proastă”, că i-ar fi păsat de români – e bun Klaus, care îi scuipă din fuga schiurilor lui scumpe!

Da, români, atunci eu am avut dreptate, fiind poate singurul editorialist care a susținut deschis un om onest și bun în fruntea României. Da, și eu am fost prost să cred că românii de azi au minte și că merită să fii bun și atent cu ei!

2019
Tagurile:
Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă
Tematic
Liviu Pleșoianu intervine în scandalul Dăncilă – Ciolacu: PACT și Trădare
Viorica Dăncilă surprinde și iese la atac: ”Mafia umblă liberă și impune legea tăcerii”
Specialistul din umbra Vioricăi Dăncilă se revoltă: ”Proiectul e deturnat acum!”
Воины миротворческих сил по урегулированию вооруженного конфликта в Приднестровье

Pe cine încurcă trupele ruse de menținere a păcii din Transnistria?

844
(reînnoit 15:23 02.03.2021)
Manevrele Marinei Alianței Atlanticului de Nord în Marea Neagră coincid în timp cu discuția obișnuită la nivelul guvernului Republicii Moldova privind retragerea trupelor ruse de menținere a păcii din Transnistria.

Moldova se îndreaptă spre blocul NATO, care aspiră la o expansiune distructivă spre est, ignorând interesele de securitate națională ale Federației Ruse. Când noile manevre ale Marinei Alianței Atlanticului de Nord în Marea Neagră coincid în timp cu discuția obișnuită la nivelul guvernului Republicii Moldova privind retragerea trupelor ruse de menținere a păcii din Transnistria și planurile de creare a axei militare Chișinău – Kiev – Tbilisi, acestea arată ca niște verigi dintr-un lanț de evenimente.

Manevrele NATO Poseidon-21 au început în Marea Neagră pe 27 februarie și vor continua până pe 6 martie. Cu două zile mai devreme, secretarul de stat al Ministerului de Externe al Republicii Moldova, Gheorghe Leucă, a ridicat din nou problema «retragerii trupelor rusești de pe malurile Nistrului și distrugerea completă a munițiilor de acolo». La începutul lunii februarie, la inițiativa Statelor Unite, în regiunea Mării Negre, a început o discuție cu privire la perspectivele blocului militar antirusesc Georgia – Moldova – Ucraina.

Alianța Atlanticului de Nord continuă să își intensifice activitatea militară în Marea Neagră, în aproprierea granițelor Federației Ruse.  Exercițiile Poseidon-21, cu participarea Marinelor din România, Grecia, Turcia, Spania, Franța și Statele Unite, au început pe 27 februarie în portul românesc Constanța – la 390 km de orașul rus Sevastopol. În total, sunt implicate 13 nave, 9 avioane (francezele Rafale, spaniolele Eurofighter Typhoon) și peste 700 de militari, inclusiv scafandri ai flotei americane.

Forțele și mijloacele Alianței practică respingerea atacurilor aviației, navelor de suprafață și submarinelor inamicului, detectarea și neutralizarea minelor maritime, precum și efectuarea recunoașterii hidrografice. Dragoarele maritime NATO din grupul permanent de deminare SNMCMG2 (nava-amiral – nava turcească de instruire Sokullu Mehmet Pasa) vor vizita portul ucrainean Odesa pentru a «obține înțelegere reciprocă, interoperabilitate și încredere cu aliații și partenerii». Forțele și mijloacele flotei Mării Negre a Rusiei au început să monitorizeze acțiunile «partenerilor».

În șenalul NATO

Scenariul exercițiilor Alianței Poseidon-21 presupune o luptă acerbă cu avioanele de atac, cu submarinele și dronele de luptă rusești în acvatoriul Mării Negre. Moldova, care nu are aviație de luptă și ambarcațiuni pe mare, pare să nu aibă nimic de-a face cu acesta. Cu toate acestea, din 2014, republica dezvoltă «compatibilitatea de parteneriat» cu NATO și pe o platformă comună pentru 23 de «parteneri selectați» participă activ la operațiunile Alianței. Având resurse și posibilități militare limitate, Chișinăul oficial, reprezentat de echipa președintelui Maia Sandu, încearcă să dea dovadă, măcar cumva, de solidaritate cu partenerii americani și europeni. De aici și continuarea unei serii de declarații privind necesitatea retragerii trupelor ruse de menținere a păcii din Transnistria în ajunul exercițiilor Poseidon-21.

După președintele țării, Maia Sandu, și șeful MAEIE, Gheorghe Leucă, a vorbit despre retragerea contingentului rus de menținere a păcii. Secretarul de stat a declarat că Moldova «este foarte îngrijorată de prezența a 20 de mii de tone de muniții pe teritoriul necontrolat de autoritățile oficiale ale țării» și a subliniat necesitatea «soluționării problemei prin reluarea procesului de retragere a trupelor ruse și distrugerea munițiilor».

NATO
© Sputnik / Aleksey Vitvitskiy

Lichidarea a zeci de mii de tone de muniții, netransportabile din cauza depozitării pe termen lung, în apropierea satului Cobasna necesită construirea unei întreprinderi specializate la fața locului, adică timp și investiții semnificative. Costul proiectului este de aproximativ 3 miliarde de dolari, iar mai devreme, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a vorbit despre asistență în această chestiune. Nu există alți investitori la orizont.

Pe de altă parte, încă în 1992, Rusia a propus să trimită un contingent de menținere a păcii al ONU în Transnistria, dar Occidentul a decis că este prea scump. Așadar, atunci trupele ruse au primit statutul internațional de pacificatoare, iar în Transnistria au încetat să mai împușce. Atragem atenția la faptul că în istoria contemporană a omenirii, aceasta este singura experiență de succes în instaurarea păcii. Astăzi, forțele comune de menținere a păcii (402 de militari ruși, 492 de militari transnistreni, 355 de militari moldoveni și 10 observatori militari din Ucraina) asigură securitatea la 15 posturi fixe și puncte de control și trecere. Numai acestea nu permit politicienilor iresponsabili din Republica Moldova să transforme o regiune relativ prosperă, pașnică într-o regiune beligerantă, precum Afganistan, Libia, Siria sau Donbas.

Unirea sabiei și a plugului

Ideea americană de a forma o triplă alianță militară antiruseasă Georgia – Moldova – Ucraina pare serioasă, dar fără speranță. Implementarea oricărui proiect global depinde în mod natural de resurse și bani. Dacă economiile europene prospere sunt reticente în a investi în NATO și, până de curând, Statele Unite plăteau 22% din cheltuielile Alianței, adică peste 260 de milioane de dolari pe an, ne putem imagina cu ușurință puterea reală a noii alianțe. Partenerii mai mici sunt capabili să susțină proiectul militar-politic iluzoriu al Washingtonului, în principal, numai la nivel verbal.

De exemplu, Moldova cooperează cu Alianța de mai bine de 20 de ani în cadrul unui plan de parteneriat individual. În 2017, a fost deschis un birou de legătură NATO la Chișinău. Principalele direcții de cooperare sunt: ​​creșterea interoperabilității Forțelor armate moldovenești cu trupele Alianței, dezvoltarea documentelor strategice pentru reformare, planificarea militară și formarea bugetului de apărare al Moldovei. SUA și NATO și-au exprimat intenția de a consolida capacitatea de apărare a Republicii Moldova în cadrul planului de acțiune comun Building Integrity Programme. Cu toate acestea, astăzi, în clasamentul global al puterii militare Global Firepower, țara cu o armată de cinci mii de oameni și un buget de apărare de 25 de milioane de dolari ocupă un loc modest – 107. Și este foarte dificil să ne imaginăm creșterea interoperabilității Moldovei cu NATO – în republică nu există niciun tanc, niciun avion de luptă (bugetul nici nu implică apariția lor). În plus, constituția Republicii Moldova definește statutul neutru al republicii, iar majoritatea cetățenilor moldoveni se opun aderării țării la Alianță.

Moldova se află la o răscruce geopolitică. Activitatea militară a Alianței Atlanticului de Nord în regiunea Mării Negre contribuie la o creștere reală a tensiunii militaro-politice, creează riscuri de incidente periculoase pe mare și în aer, adică reduce obiectiv securitatea țărilor din regiunea Mării Negre. Chiar și complicitatea minimă (verbală) a Chișinăului în acest proces nu onorează vorbitorii miopi.

Opinia autorului poate să nu coincidă cu poziția redacției

844
Tagurile:
Transnistria

Загрузка...
Vaccinare

„Noua normalitate” şi standardele duble

472
Prea orbiţi de panica ce ni se induce constant prin toate canalele media principale, riscăm să nu mai vedem contradicţiile care marchează această preocupare excesivă pentru siguranţă şi sănătate şi nici dublele standarde care se aplică de apostolii „noii normalităţi”.

În „noua normalitate” în care se doreşte să trăim de-acum încolo se invocă deseori principiul precauţiei pentru a se justifica lockdown-urile prelungite, purtarea permanentă a măştilor (mai nou, a două măşti odată), izolarea şi reducerea sau evitarea contactelor sociale (chiar şi după primirea vaccinului!) etc. Totul de dragul protejării sănătăţii, principala obsesie a omenirii în aceste vremuri. Însă, prea orbiţi de panica ce ni se induce constant prin toate canalele media principale, riscăm să nu mai vedem contradicţiile care marchează această preocupare excesivă pentru siguranţă şi sănătate şi nici dublele standarde care se aplică de către apostolii „noii normalităţi”.

Cea mai evidentă contradicţie în ceea ce priveşte invocarea principiului precauţiei este graba introducerii unui vaccin experimental, despre care nu se știe ce efecte va avea în timp, fiind netestat în privinţa efectelor secundare la distanţă – şi care, potrivit prospectului vaccinului Comirnaty (Pfizer/ BioNTech), „este posibil să nu le ofere protecție tuturor persoanelor vaccinate”, deci să nu oprească transmiterea comunitară –, dar blocarea unui medicament studiat şi utilizat de peste 25 de ani la sute de mii de pacienţi umani şi a cărui eficienţă împotriva Covid-19 a fost dovedită de mai multe studii încheiate până în prezent. Este vorba de Ivermectină, care, potrivit medicului Adina Alberts, este „considerată substanţa salvatoare de vieţi”, pentru care cercetătorii care au descoperit-o au fost laureați cu Premiul Nobel în 2015. Potrivit acesteia, „din punctul de vedere al siguranței administrării, adică al reacțiilor adverse, acest medicament este mult mai bine studiat decât vaccinurile ARN anticovid actuale”, este o substanţă practic „lipsită de reacţii adverse”, iar studiile arată că „inactivează virusul în 48 de ore”.

Nu mai vorbim despre faptul că e un medicament foarte ieftin. Având în vedere rezultatele îmbucurătoare ale studiilor de până în prezent privind eficienţa acestui medicament, ne gândim câte vieţi ar fi putut fi salvate dacă cei care au putere de decizie ar fi fost cu adevărat preocupaţi de protejarea sănătăţii! Nu mai vorbim de tratamentele scumpe cumpărate în grabă, precum remdesivirul, a cărui administrare nu mai este recomandată de OMS. Alte medicamente ieftine şi eficiente, precum hidroxiclorochina sau Agripavi (medicament naturist chinezesc dovedit a fi foarte eficient) nu se mai găsesc deloc pe piaţă!

Întrebat de un reporter NBC dacă cei care primesc vaccinul împotriva Covid-19 pot transmite în continuare virusul, CEO-ului gigantului farmaceutic Pfizer, Albert Bourla, a răspuns că „este un lucru care trebuie analizat. Nu suntem încă siguri din ceea ce știm până acum”.

De asemenea, în prospectul vaccinului AstraZeneca apar afirmaţii precum: „Frecvența posibilelor reacții alergice severe este necunoscută” („nu poate fi estimată din datele disponibile”), „Nu s-au efectuat studii de genotoxicitate [capacitatea de a cauza daune materialului genetic] sau de carcinogenitate [capacitatea de a induce cancer]”, „Durata protecției oferite de vaccin este necunoscută și este încă în curs de a fi determinată prin studii clinice aflate în desfășurare”, „sunt așteptate date suplimentare referitoare la acest medicament”.

Recent, mai multe spitale din Germania au decis să întrerupă vaccinarea personalului cu vaccinul AstraZeneca din cauză că prea mulţi angajaţi au suferit efecte secundare în urma administrării acestuia. De asemenea, guvernul din Suedia a oprit vaccinările, din cauza unei „creşteri surprinzătoare” a efectelor secundare în două clinici. Pe lângă reacţiile adverse, în întreaga lume s-au raportat decese care s-au produs imediat sau la scurt timp după administrarea vaccinului împotriva Covid-19, de exemplu, în Germania, sau Norvegia (vaccinul Pfizer).

Dacă, de un an de zile, preocuparea pentru sănătate constituie obsesia numărul 1 a omenirii, de ce nu se pune accent pe întărirea imunităţii, printr-o campanie susţinută de informare a populaţiei şi prin mai puţină panică propagată pe toate canalele media principale? De ce nu este permisă dezbaterea reală, iar cei care ridică probleme în mod argumentat şi aduc în atenţie şi alte soluţii sunt deseori cenzuraţi sau etichetaţi drept „adepţi ai teoriilor conspiraţiei” pentru a fi discreditaţi, chiar şi când este vorba de specialişti cu ani mulți de experiență și cu cercetări recunoscute? Într-un asemenea context dificil de pandemie, tocmai punându-se accent pe principiul precauţiei şi al protejării sănătăţii, posibilitatea dezbaterii și dialogului real este esenţială, cenzura şi blocarea nefăcând decât să amplifice suspiciunile şi chiar să favorizeze apariţia a tot soiul de teorii ale conspiraţiei bizare folosite însă ca „măciucă” şi pumn în gură pentru oricine deviază de la discursul unic acceptat.

Un alt dublu standard este aplicat şi în cazul introducerii lockdown-urilor. Nu există studii care să demonstreze că aceste măsuri dure, de blocare a economiei şi a întregii societăţi, ar fi eficiente, dimpotrivă, tot mai multe studii arată ineficienţa sau consecinţele devastatoare ale acestora. Organizaţii internaţionale precum ONU, UNICEF sau chiar OMS, ca şi numeroşi oameni de ştiinţă (a se vedea şi Science, The Lancet/fulltext, sau petiţia The Great Barrington Declaration) au avertizat că măsurile dure de carantină pot face mai mult rău decât virusul în sine.

Londra
© Sputnik / Джастин Гриффитс-Уилльямс

În Marea Britanie, după cum se arată într-un articol din The Telegraph, menţionat şi de Sputnik, intervenţiile chirurgicale la pacienţii non-Covid, dar care suferă de boli cronice sau de alte boli grave, au fost anulate, un preţ mult prea mare pe care l-au plătit pacienţii, se nota în publicaţia britanică. Astfel, în perioada primului lockdown, milioane de intervenții chirurgicale au fost anulate, iar numărul deceselor la domiciliu a trecut cu mult peste media din ultimii cinci ani, situaţie care se menţine de luni de zile. De asemenea, în timpul verii, un raport guvernamental a dezvăluit un scenariu sumbru cu 50.000 de decese legate de Covid-19 în primele șase luni ale pandemiei și cu cifra uluitoare de 200.000 de decese din cauza impactului avut de lockdown și a lipsei accesului la tratamente pentru alte boli.

De asemenea, măsurile dure de lockdown au efecte devastatoare asupra sănătăţii psihice, fapt asupra căruia au avertizat mai mulţi psihologi şi psihiatri din întreaga lume. Într-un interviu pentru Sputnik, un psihiatru din Franţa a atras atenţia că „dacă luăm măsuri prea drastice, nu vom muri de virus, ci de depresie și în urma sinuciderilor. […] Chiar dacă virusul trebuie eradicat, trebuie să ne menținem un minimum de bunăstare psihică, nu suntem obligați să rămânem izolați. A te deconecta de la viața socială este ceea ce te poate înnebuni”. În Franţa s-a semnalat o îmnulţire a situaţiilor de urgenţă psihiatrică. De asemenea, copiii, categoria cel mai puţin vulnerabilă la virus, sunt cel mai afectaţi de lockdown-uri şi de închiderea şcolilor sau de reducerea orelor cu prezenţă fizică în clasă. Astfel, potrivit unui studiu din Marea Britanie al organizaţiei guvernamentale de monitorizare a instituțiilor educaționale Ofsted, mai mulţi copii din această ţară au înregistrat un regres la competențele de bază ca urmare a închiderii școlilor și a restricțiilor de circulație: slăbirea capacităţii fizice, pierderea energiei pentru învăţare, afecţiuni psihice.

„Starea de stres în care menținem populația poate da naștere la mai multe probleme de sănătate sau să le agraveze decât covid. Sistemul imunitar este în mod special sensibil la frică (...) A-i împiedica pe oameni să acționeze, carantinându-i și spunându-le în mod repetat să aștepte, reprezintă o absență a acțiunii. Astfel că fricii i se adaugă cel mai rău lucru posibil, inhibarea acțiunii, ceea ce vă poate spune orice psiholog sau psihopatolog. Când cuiva îi este frică, acela poate accepta orice de la oricine”, spunea Dr. Pascal Sacre, medic belgian la terapie intensivă și reanimare.

Nu în ultimul rând, un alt lucru care trezeşte un semn puternic de întrebare este de ce, în contextul în care omenirea a fost blocată din cauza Covid-19, sunt respinse toate îngrijorările privind 5G? Într-un studiu realizat de un eminent academician, John William Frank, profesor de medicină bazată pe dovezi la Universitatea din Edinburgh și membru al Royal Society, studiu publicat în Journal of Epidemiology & Community Health, acesta arată că nu există suficiente dovezi că 5G este sigur și că singurul motiv pentru care lansarea este grăbită indiferent de îngrijorări sunt interesele financiare.

Profesorului Frank argumentează că tehnologia 5G ar trebui să fie complet oprită (cel puțin temporar) pe baza „principiului precauției”. „Îndoielile semnificative legate de siguranța unei noi expuneri umane potențial răspândite ar trebui să constituie un motiv întemeiat pentru impunerea unui moratoriu asupra acestei expuneri, în așteptarea unei investigații științifice adecvate cu privire la efectele adverse suspectate asupra sănătății”, scrie omul de ştiinţă. Studiul profesorului citează un corp cuprinzător de lucrări, al căror număr a crescut tot mai mult în ultima vreme, care arată că undele EMF ale acestei tehnologii sunt dăunătoare pentru sănătatea umană. De exemplu, în 2011, Agenția Internațională pentru Cercetarea în domeniul Cancerului a constatat că EMF-urile sunt „posibil cancerigene pentru oameni”. Concluzia studiului este că pur şi simplu nu ştim impactul pe care îl va avea asupra populaţiei în ansamblu, fiindcă testele adecvate în acest sens nu au fost încă efectuate.

Cu toate acestea, planul lansării 5G merge înainte, fără a fi efectuate investigaţii adecvate şi fără a se mai ţine cont de principiul precauţiei şi în ciuda faptului că preocuparea pentru siguranţă a devenit caracteristica principală a vremurilor covid. Oare nu ar trebui ca, potrivit propriilor standarde, guvernele lumii care au introdus lockdown-uri dure în numele sănătăţii publice, să oprească urgent lansarea 5G în așteptarea investigaţiilor privind potențialele efecte secundare?

Se pare însă că principiul precauţiei şi preocuparea pentru siguranţa sănătăţii pot fi invocate doar atunci când le convine „apostolilor” noii normalităţi. Fiindcă „noua normalitate” altfel nu ar fi posibilă... Chiar există o preocupare sinceră pentru sănătate, sau această preocupare e doar un pretext pentru instaurarea unui control totalitar de proporţii nemaiîntâlnite în istorie, în care cenzura, discriminarea, încălcarea de drepturi şi libertăţi (introducerea certificatelor sanitare, vaccinarea forţată, închiderea conturilor clienţilor care nu se supun etc.) vor deveni, de fapt, „noua normalitate”?

472
Tagurile:
restrictii, coronavirus, Double standards, normalitate
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...

Din Rusia în Moldova: Premieră la Grădina Zoologică

0
(reînnoit 09:30 04.03.2021)
Familia de animale de la Grădina Zoologică din Capitală a devenit mai numeroasă. În țara noastră au fost aduse 31 de animale din șapte specii diferite. Este vorba despre lemuri, caracali, servali, jderi, capricorni, lupi și saimiri.

Patru dintre specii au ajuns în premieră în Republica Moldova. Acestea au fost aduse în țara noastră de la grădinile zoologice din Novosibirsk și Habarovsk, Federația Rusă. Deși vietățile nu sunt încă prezentate publicului larg, echipa Sputnik Moldova a reușit să pătrundă chiar în volierele animalelor și să surprindă imagini inedite cu acestea.

Inițial, animalele au stat în carantină timp de două săptămâni, pentru a nu fi supuse riscului, iar în prezent acestea stau ascunse de ochii lumii, pentru că temperaturile încă nu le permit să iasă afară. Administrația Grădinii Zoologice amenajează spații noi și voliere pentru ca, odată cu încălzirea vremii, animalele să poată fi scoase în fața vizitatorilor. Volierele sunt construite în așa fel, încât animalele să poată fi expuse publicului larg anul întreg, indiferent de anotimp. Administrația încearcă să creeze toate condițiile necesare pentru acestea.

Saimirii, caracalii, servalii și lemurii sunt animalele care au ajuns pentru prima dată în Republica Moldova. Procurarea acestor animale a fost posibilă datorită faptului că Grădina Zoologică din Chișinău face parte din Asociația euro-asiatică a grădinilor zoologice, ceea ce permite ca țara noastră să facă schimb de animale cu alte state sau să le cumpere la un preț mult mai accesibil.

Alimentația animalelor diferă de la o specie la alta, în funcție și de zona de unde provin acestea. Totodată, meniul zilnic al animalelor în perioada rece a anului este mult mai caloric decât vara, deoarece astfel animalele devin mai rezistente la clima de la noi din țară.

La Grădina Zoologică din Chișinău sunt peste o mie de animale din circa 135 de specii.

0
Tagurile:
Moldova, Rusia

Загрузка...