Nicolae Ceaușescu

Avem nevoie de Nicolae Ceaușescu!

1273
Acum, de 26 ianuarie, să recunoaștem ce ne-a adus național comunismul lui Nicolae Ceaușescu: puterea națiunii române de înfrunta orice, fără panică, fără să fugă, creând și dezvoltând! E ziua celui care ne-a făcut să fim altfel – de fapt, ne-a făcut… să fim!

Motto: ”Pentru că voi, fără mine, nu existaţi.

Sunteţi nişte umbre pe pereţii unei peşteri”

Corneliu Vadim Tudor

Anul 2020 a fost fără îndoială cel mai ciudat an, un an al impotenței mondiale – fără drame, doar cu o maximă și penibilă impotență. De la est la vest nimeni nu a putut, într-un an de zile, să vină de hac acestei… molime, pandemii, intoxicări, conspirații mondiale sau… ce naiba o fi! Și, din păcate, neputința continuă și în acest an.

Mai grav, cred că definește ce se va petrece de acum încolo. O lume mai mult sau mai puțin închipuit bolnavă, care ascultă cele mai ciudate comenzi și care, atenție – NU are nicio confirmare concretă că eforturile și sacrificiile făcute sunt cu vreun folos! De fapt, lumea de azi trăiește într-o mega iluzie, fantasmagorie -  sau într-o minciună!

Lipsa certitudinilor, a explicațiilor clare din partea specialiștilor contribuie la această situație care tinde să se transforme într-un episod dramatic, poate chiar tragic, ce ar putea rămâne consemnat în istorie drept cea mai bună dovadă a neputinței și mizeriei sistemului capitalist impus de ”lumea civilizată”.

Repet ce am mai spus la un moment dat: pentru cei care au trăit în România ”Deceniilor de înfăptuiri mărețe” este imposibil de acceptat sloganul actual ”Stați acasă” – ca fiind marea ”rezolvare” a virusului.

Voi relua niște idei pe care le-am mai scris, undeva la începutul anului trecut. În primul rând, aceea că am crescut într-o țară în care nimic nu putea opri dezvoltarea – nici inundațiile, nici cutremurul, nici seceta, nici munții, nici străinii! O țară în care nimeni nu ”stătea acasă” la greu! Și acum auzim soluția după 30 de ani de ”libertate” și ”capitalism”: ”Stați acasă”!

La un moment dat, presa preluase porecla coronavirusului: ”Virusul fără leac”!... Ori, acum, iată că vaccinurile nu sunt certe, nu se știe nici când și cât protejează, dacă producătorul livrează la timp etc. etc. Iar de ”după colț” apar alte „tulpini”, alte amenințări, care nu se știe dacă sunt vulnerabile la vaccin, reiterând ideea că, de fapt, e ceva… fără leac!

Așa ceva, în secolul XXI?! Așa ceva, să fii fără apărare în ”Cea mai puternică alianță militară din istorie”? În această minunată ”lume civilizată”, în Uniunea care ne-a cerut și pielea de pe noi ca să ne accepte în clubul său „select”?!

Da, în aceste momente vedem adevărul, sub forma unui fenomen uluitor: neputința marilor state și ”alianțe”, a ”lumii civilizate”, capabile să arunce planeta în aer – dar incapabile să facă față unui virus, unei situații de criză – altfel spus, incapabile să își apere populația! Cetățenii!

De ce asta? – întrebam în urmă cu un an. Răspunsul este cam același: pentru că, se vede acum, statelor puternice, ”lumii civilizate”, nu le-a păsat niciodată de cetățeni! De fapt, este neputința sistemului - a capitalismului și a uneltei sale mincinoase,  democrația pluripartită - de a face ceva bine pentru oameni, pentru societate, pentru viitor! 

Revoluția din 1989, România
© AP Photo / Dusan Vranic

Și, da, e foarte clar: capitalismul a denaturat existența umană – din ființă superioară, creatoare, unită la bine și la greu, într-un consumator, gregar, interesat de profitul murdar, fără idealuri, fără noblețe! Da, capitalismul a generat războaie, neo-colonialism și sclavagism modern, arme peste arme, dar și otrava socială a promiscuității generalizate, ascunsă sub masca perfidă ”Trăiește-ți clipa”!

Da, omul capitalismului este o efemeridă, ”muști de-o zi” – nu cel despre care copiii și nepoții să spună peste decenii ”Tata a construit Porțile de Fier, Vidraru, Transfăgărășanul, Combinatul, platforma industrială Republica sau uzina ”23 August” etc. etc.!...”. 

De fapt, ”lumea civilizată” a vizat doar profitul unor minorități și dominația mondială! Pentru asta nu au dat cetățenilor și popoarelor nici cultură și nici sănătate – ci consum, dependență, incultură și minciuni manipulatorii! 

Repet marele adevăr pe care vor să-l ascundă: așa s-a întâmplat și în trecutul nu prea îndepărtat, când marile puteri, ”lumea civilizată”, au dat oamenilor… războaie mondiale, atacuri cu gaze de luptă, cu arme nucleare, distrugerea orașelor cu bombe incendiare, holocaustul, crize economice și financiare – dar nu au putut face față marii epidemii de gripă spaniolă, nu și-au scos cetățenii din analfabetism, au ținut continente întregi în sclavia coloniilor, în foamete și subdezvoltare.

Scriu acest editorial – în parte reluat pe baza unei scrieri de anul trecut – pentru că e ziua celui care ne-a făcut să fim altfel – de fapt, ne-a făcut… să fim, ca să repet o expresie inspirată a lui Liviu Pleșoianu! Nicolae Ceaușescu, în timpul căruia am atins forma cea mai evoluată social și uman a socialismului de orientare națională, ne-a făcut SĂ FIM!   

Să spunem lucrurilor pe nume: adevărul e că ”frumosul” regat al României avea multe județe cu populație majoritar analfabetă – asta o arată chiar Enciclopedia lui Dimitrie Gusti, nu „propaganda” comunistă! Marea majoritate a zonei rurale nu avea lumină electrică, unitățile medicale erau o raritate, școlile la fel… În schimb, oamenii aveau parte de crize politice, căderi de guverne, alegeri cu scandal și minciuni… ca acum! Și proprietatea asupra majorității economiei era la fel ca acum… străină și evazionistă! Asta a preluat comunismul!

Așa că, oricât s-ar strădui ”lumea civilizată” să blameze comunismul, acesta a adus alfabetizare și cultură de masse, electrificare, drumuri, spitale și dispensare, fabrici – și toate aparțineau poporului! Nu unei minorități sau unor grupuri străine orientată doar către profit cu orice preț!

La noi, național comunismul lui Nicolae Ceaușescu a adus o dezvoltare puternică, într-un ritm uluitor, în toate domeniile - inclusiv în industria farmaceutică! Da, fabricile care azi produc medicamente necesare – chiar vitale! – în bătălia cu coronavirusul au fost create sau dezvoltate în perioada Ceaușescu!

O precizare esențială: Nicolae Ceaușescu nu a dezvoltat industria farmaceutică și nici vreo altă ramură economică din ”noroc”, ”paranoia” sau „orgoliu” – ci ca urmare a unei ”gândiri corecte” – așa cum recunosc specialiștii de azi - și a faptului că a ascultat și pus în practică sfaturile celor mai luminate minți ale domeniului!

”Norocul” nostru e că-capitalismul nu a apucat decât vândă această industrie, nu (încă) să și o dărâme. ”La noi, politica de dezindustrializare a fost cvasi-criminală”, spune acum un important director din industria farmaceutică, subliniind ”Cinstit vorbind, trăim din fabricile de medicamente făcute înainte de 1989 și care au avut șansa să intre pe mâna unor investitori strategici și nu să fie distruse, ca în alte domenii”.

Întrebare: oare ”experții” și ”partenerii” din UE și SUA, care ne-au tras de urechi să ne demolăm industria ”comunistă”, nu sunt de vină pentru această ”politică de dezindustrializare cvasi-criminală”? Ba da, pentru că ei au fost principalii beneficiari ai ”dezindustrializării cvasi-criminale”, transformându-ne din concurenți, în consumători, cărora, iată, acum le spun ”Stați acasă”! Nu ne cerea și acum puțin timp Zuckerman, penibilul ambasador al SUA, să privatizăm ce a mai rămas al poporului?

Întrebare: cum oare va afecta epidemia de acum boala de care suferim de 31 de ani -  cretinismul și nemernicia cu care aruncăm cu noroi în Nicolae Ceaușescu și epoca de care ar trebui să fim mândri?!

Acum, de 26 ianuarie, să mai amintim ceva ce a mai adus național comunismul lui Nicolae Ceaușescu: puterea națiunii române de înfrunta orice, fără panică, fără să fugă, reconstruind și dezvoltând! România lui Ceaușescu a înfruntat inundațiile dezastruoase din 1971 sau urmările devastatoare ale marelui cutremur din 1977, la fel cum a avut tăria de spune NU actului samavolnic al ”partenerului strategic” din 1968! România lui Ceaușescu era o țară mândră și puternică, nu una căreia să i se spună… ”Stai acasă”!

România lui Ceaușescu zăgăzuia ape, tăia munții cu șosele și tuneluri – și, mai ales, însemna ceva atât în lume, cât și pentru cei care erau mândri de țara lor!

Era România românilor, nu o anexă ”strategică”, privatizată. Începea ”Epoca de aur”, nu… epoca ”Stați acasă”! Era o Românie pentru care NU exista „nu putem face”! Mărturiile încă există, cu tot efortul ”lumii civilizate” de a le dărâma și chiar de a le șterge din istorie și din memoria românilor ”euro-atlantici”.

De aceea azi, 26 ianuarie 2021, titrez cu maximă certitudine: avem nevoie de Nicolae Ceaușescu! De voința și puterea marelui conducător, de curajul său de a ridica fruntea pentru a privi viitorul și orice provocare drept în ochi! De înțelepciunea lui de a se baza pe valorile românești, fără a se coborî la golănime  - ci de a asculta mințile luminate ale românilor!

Avem nevoie de Nicolae Ceaușescu pentru a înțelege că în primul rând trebuie să ne regăsim, ca români și constructori, nu ca emuli gregari, umili și pervertiți!

Avem nevoie de Nicolae Ceaușescu ca să fim conștienți de ceea ce am realizat în istoria recentă, că am uimit lumea cu puterea de construi, de a produce, de a crea. A-l uita pe Ceaușescu înseamnă a accepta că sunt hoți, curve, săracii Europei, bătaia de joc a Occidentului și lacheii Americii! Și încă niște lachei prost plătiți, ba chiar jefuiți!

Avem nevoie de Nicolae Ceaușescu ca de o carte de istorie corectă – și pentru a înțelege de este și ce va fi cu noi!

Avem nevoie de Nicolae Ceaușescu, pentru avem nevoie de noi, cei demni și puternici, nu de false și străine modele, perverse și fără de Dumnezeu.

Avem nevoie de Nicolae Ceaușescu pentru a-i reface acel odios ”proces” din 1989, nu pentru el – ci pentru noi, pentru a scăpa odată de blestemul unei uriașe nedreptăți și crime istorice!

Avem nevoie de Nicolae Ceaușescu! Și punct.

Dragoș Dumitriu este jurnalist și realizator TV, fost deputat naționalist și conservator în Parlamentul României, promotor al analizei sistemice.

Opinia autorului ar putea să nu coincidă neapărat cu cea a redacției Sputnik.

1273
Tagurile:
Nicolae Ceaușescu
Президент РФ Владимир Путин

"Putin - președinte al SUA!": Occidentul discută interviul liderului rus

1158
Milioane de oameni din întreaga lume discută interviul pe care președintele Rusiei l-a acordat companiei de televiziune americane NBC. Formulările lui Putin au aruncat Internetul în aer.

Victoria Nikiforova

Nu este vorba că liderul rus ar fi propus anumite abordări noi, revoluționare ale situației actuale. Publicul, sincer vorbind, este deja obosit de abordări revoluționare: fie ni se propune să nu mâncăm carne, fie să nu zburăm cu avioanele, fie să îngenunchem nu se știe de ce în fața afro-americanilor. Nu, pur și simplu președintele Rusiei i-a spus jurnalistului NBC Keir Simmons adevărul.

Acesta este un mesaj absolut exclusiv în zilele noastre. Mass-media anglo-saxonă – și multe alte medii de informare din întreaga lume care o urmează orbește – își învăluie publicul cu un amestec atât de complex de minciuni, născociri, omisiuni, știri false, încât faptele simple raportate de președintele Rusiei sunt deja percepute ca o revelație. Ele au făcut o impresie uimitoare asupra publicului.

Evident, nu este vorba despre mass-media oficială. Aceasta continuă să-și impună invariabil agenda, acuzând Rusia și liderul acesteia de toate păcatele mortale. Însă în comentariile la editoriale, pe rețelele de socializare, părerile sunt dintre cele mai diverse, adesea contradictorii.

Este interesant faptul că, în ajunul summitului de la Geneva, președintele Biden a făcut, de asemenea, o serie de declarații. Dar acestea au fost formule destul de ritualic, un ”pârâiaș” plăpând de retorică politică – "drepturile omului”, "democrație", "să manifestăm duritate"... Nimeni nu este interesat de acestea, nimeni nu discută despre acestea cu însuflețire. Pe de altă parte, cuvintele lui Putin au ajuns, într-adevăr, la persoane dintre cele mai diferite, distrugând șabloanele impuse.

"Am încredere în el (în Putin) mai mult decât în întreaga noastră administrație de clovni", recunoaște un cititor american din Nevada pe site-ul tabloidului britanic Daily Mail. "De ce nu întinzi atunci în Rusia?", îi obiectează un oponent. "Este pur și simplu incredibil cât de mulți oameni sunt obstrucționați aici din cauza lui Putin", scrie comentatorul. "Dacă nu îți place de el, asta nu înseamnă că nu are dreptate", îl contrazice celălalt. "El nu ar fi permis toată dezordinea care se întâmplă astăzi în America", rezumă al treilea.

Se vede foarte clar că Putin a reușit să se adreseze direct maselor, peste capetele, așa cum s-a exprimat el, "cercurilor conducătoare". Oamenii au simțit acest lucru la cel mai înalt grad – contrastul a fost prea izbitor față de agenda semi-oficială cu totul falsă, pe care establishmentul global o "vinde" umanității.

Desigur, mulți nu au vrut să părăsească matricea de dezinformare în care au fost puși de mass-media "liberală". La urma urmei, imaginea lumii, pe care CNN și Facebook o impun utilizatorilor lor este simplă și consecventă. Produsele alimentare și benzina se scumpesc, există din ce în ce mai multe datorii, ipoteca nu este plătită, nu există locuri de muncă. Cine este vinovat de asta? Desigur că rușii! Această poveste de groază le permite internet-războinicilor străini să stea pe canapea ani de zile și să nu facă nimic. Dar dacă admiți că guvernul tău este de vină pentru toate acestea, atunci trebuie să te ridici de pe canapea, să ieși în stradă, să faci ceva... Nu, e prea complicat, nu ai nevoie de asta.

Prin urmare, unii oameni preferă să stea și să se teamă. "Este un interviu foarte înfricoșător", comentează un utilizator YouTube la reportajul NBC. "El (Putin) mă sperie", repetă altul. "Și pe mine", aprobă al treilea.

Da, da. Demonizare pură. Europenii "iluminați" și moștenitorii lor spirituali, americanii, s-au cufundat din nou într-o obsesie pur medievală diavolească. Și-au inventat o figură teribilă, au pus pe seama acesteia tot răul din lume și se delectează cu frica lor. Încă de pe timpul războaielor religioase, cercurile conducătoare ale Occidentului folosesc cu succes această tehnologie pentru a prosti masele.

Însă majoritatea covârșitoare a comentatorilor au văzut în cuvintele lui Putin o ieșire reală din impasul în care au fost duși de către  establishmentul  lor globală. Mai ales Trumpiștii au fost încurajați – și nu doar susținătorii americani ai fostului președinte SUA, ci și întregul său grup de suport global.

Citatul despre faptul că "fostul președinte al Statelor Unite, domnul Trump, este un om remarcabil și talentat", s-a răspândit pe toate rețelele sociale și mass-media și a devenit un balsam pentru suflet tuturor celor care susțin naționalismul sănătos și lipsa dorinței de a se implica în treburile altor state.

Nu este vorba doar despre Trump. Americanii obișnuiți înțeleg foarte bine că politica izolaționistă a ex-președintelui le-a fost convenabilă, contribuind la consolidarea atât a Statelor Unite, cât și a păcii mondiale. În același timp, războaiele informaționale, economice și culturale, pe care Partidul Democrat le începe în întreaga lume, au scopul de a distruge, cărămidă cu cărămidă, atât Statele Unite, cât și toate superputerile mondiale.

"Putin este un naționalist. Lui nu-i place guvernul mondial, la fel ca și dumneavoastră, și mie. În acesta și coincid – Putin și Trump", explică clar situația un cititor al site-ului american Breitbart.

"Antiamericanii "liberali" albi simt pur și simplu o ură morbidă față de Rusia", consideră comentatorul american pe site-ul Daily Mail. "Atrageți atenția la faptul că, în ultimii cinci-șase ani, ei acuză neîncetat Rusia de tot ceea ce nu le place. Ei pierd rușinos alegerile, înseamnă că Rusia este vinovată, iar acesta este doar cel mai rușinos și ridicol exemplu".

În timpul discuției despre interviul lui Putin, publicul și-a reamintit gafa notorie a lui Biden cu "ucigașul" și l-au ridiculizat în mod deschis. "Dumneavoastră pe Michelle întrebați-o, cum este să fii căsătorită cu un ucigaș", a remarcat sarcastic un cititor al publicației engleze Independent, făcând aluzie la numeroasele ordine de a ucide civilii cu ajutorul dronelor, pe care Barack Obama le dădea în fiecare marți în timpul mandatului său.

"Ce naiba? ", întreabă emotiv un comentator pe Realclearpolitics. "Nu prea îmi amintesc ca NBC să-i fi întrebat pe Clintoni despre multele, foarte multele omoruri misterioase, care le sunt atribuite".

Un hit absolut în presa mondială a devenit citatul despre americanii arestați după "asaltul" Congresului pe 6 ianuarie: "450 de persoane au fost arestate, ele pot fi private de libertate de la 15 până la 25 de ani și au venit cu cereri politice. Oare aceasta nu este o persecuție politică?" Pentru prima dată în mulți ani, americanii – și întreaga lume – s-au gândit la faptul că în orașul strălucitor de pe deal, citadela democrației, ca să spunem așa, sunt persecutați fără milă disidenții politici. Și chiar sunt uciși în plină zi, drept exemplu – soarta tragică a lui Ashli ​​Babbitt.

Ce spune reacția pasională, interesată, super-emoțională a comunității mondiale la interviul președintelui rus? Pur și simplu că Rusia s-a întors astăzi în rândul superputerilor globale. Opinia liderului acesteia cu privire la toate problemele este analizată, examinată în mod părtinito, este discută aprins. Toată lumea este interesată, tuturor le pasă.

Mulți ani ni s-au spus minciuni obositoare despre o economie slabă, despre o "țară-benzinărie". Nu, aceste minciuni nici măcar nu sunt demne de discuție. Întâlnirea dintre Putin și Biden a devenit deja evenimentul principal al politicii contemporane. Sute de milioane de oameni din întreaga lume – din China până în Ucraina – se gândesc și vorbesc despre asta încă înainte de începerea summitului. "La momentul de față, Putin și Xi sunt cei mai puternici lideri din lume", opinează un comentator din New York. "Biden ocupă un loc secundar".

Nu vom cita toate criticile cetățenilor americani la adresa președintelui lor, prezente pe rețelele de socializare și în secțiunile "Comentarii" ale publicațiilor de top din lume în ajunul summitului de la Geneva. Există și insulte personale, și declarații nu prea decente despre talentele diplomatice ale lui Biden. Pentru liderul oricărei superputeri civilizate, acesta ar fi probabil un motiv de a reflecta asupra corespunderii sale pentru postul ocupat.

Vom cita pur și simplu un comentator din Saint Louis, SUA: "Mi-aș dori să am un președinte precum Putin – în loc de Biden și Harris – în orice moment!"

1158
Tagurile:
Vladimir Putin

Загрузка...
Учения НАТО в Грузии

Noul „manifest” antirusesc al NATO amenință toate țările CSI