Occidentul e pregătit: COVID-19 este Hitler - a venit timpul pentru o alianță cu Rusia

279
(reînnoit 17:10 11.01.2021)
Se întâmplă ceva extrem de interesant: Occidentul face o schimbare la 180° în atitudinea sa față de cercetările rusești în domeniul dezvoltării vaccinurilor împotriva COVID-19.

Editorial realizat de Irina Alksnis

În ultimele zile, în cele mai influente ziare și jurnale au apărut o mulțime de publicații care susțin că vaccinul rusesc nu este atât de rău. Ba chiar este, probabil, destul de eficient.

Iar aceast lucru se întâmplă după multe luni în care ce mainstream-ul global a fost, mai întâi, doldora de glume la tema ”Moscova nu va fi capabilă să creeze nimic”, iar apoi a fost doldora de diferite publicații alarmante, care aveau drept subiect „pericolul preparatului rusesc ”Sputnik V”, care a fost creat în cel mai scurt timp posibil și care nu a trecut testările necesare pentru ca să fie folosit pe scară largă. Faptul că lucrul la absolut toate vaccinurile împotriva coronavirusului – inclusiv în laboratoarele occidentale – continuă conform unei proceduri accelerate, acolo, desigur, nu a deranjat pe nimeni.

Cu toate acestea, Bloomberg a publicat, în mod neașteptat, un material în care jurnalistul Sam Fazeli a enumerat motivele pentru care se poate de avut încredere în ”Sputnik V”.

Andrew Kramer, corespondent din Moscova pentru ziarul New York Times, a mers chiar mai departe. El nu numai că a lăudat preparatul rus, numindu-l ”o adevărată realizare”, ci și s-a vaccinat el însuși cu acesta, remarcând, în mod separat, nivelul impresionant de organizare a procesului de vaccinare și disponibilitatea acestuia pentru cetățeni.

Un alt articol complet uimitor a fost publicat în revista britanică Spectator, unde drept bază a servit noutatea conversației telefonice între Vladimir Putin și Angela Merkel, care au discutat despre posibilitatea producerii vaccinului rusesc în Germania. 

Autorul materialului a comparat COVID-19 cu Hitler și a explicat că odată ce atunci – în urmă cu aproape 80 de ani – Occidentul, reprezentat de Churchill și Roosevelt, s-a unit cu Stalin împotriva unui dușman comun, atunci nu este nimic în neregulă dacă și acum se va merge pe același drum.

Aici, desigur, este dificil să ne abținem să luăm în derâdere logica și specificului memoriei partenerilor occidentali, care, de mai mulți ani, au insuflat de nenumărate ori publicului lor minciuna propagandistică ”Stalin nu este mai bun decât Hitler, iar URSS este responsabilă de declanșarea celui de-al Doilea Război Mondial la fel de mult ca și al Treilea Reich”, dar își amintesc repede ce a fost în realitate, când se pomenesc în impas.

Iar Occidentul se pare că se află acum anume în ea.

Cu câteva zile în urmă, ambasadorul Marii Britanii în SUA, Karen Pierce, a făcut o declarație scandaloasă, dar într-un fel și onestă, spunând că Rusia și China nu ar trebui să iasă victorioase din pandemia coronavirusului.

Diplomata a avut în vedere nu numai vaccinul – preparatul cărei țări va fi cel mai bun și va fi creat cel mai repede. Epidemia COVID-19 a devenit, de asemenea, un test de rezistență și eficacitate pentru diferite sfere ale vieții publice, precum și pentru state ca mașini de guvernare în general.

Notoria ”victorie” asupra coronavirusului poate fi considerată nu distrugea acestuia din urmă (acest lucru este imposibil – acum omenirea va trebui să trăiască cu el), ci normalizarea vieții – cu restricții minime pentru cetățeni și fără a supraîncărca sistemele de sănătate.

Vaccinul Sputnik V
© Sputnik / Viktor Tolochko

Fiecare țară are propriile sale particularități în combaterea epidemiei. Se știe că China a adoptat restricții dure, dar concentrate pe anumite direcții. Cu doar câteva zile în urmă, în două orașe (cu o populație totală de aproximativ 18 milioane de locuitori) a fost introdus lockdown foarte strict pentru o săptămână – și totul din cauza a 137 de cazuri detectate de Covid și a 197 de purtători asimptomatici. Dar, în schimb, restul țării, de aproape un miliard și jumătate de locuitori, trăiește o viață relativ normală.

Rusia are propriul său know-how, în urma căruia sistemul de sănătate face față presiunii, iar numărul persoanelor vaccinate a depășit un milion. Dar și statistica cazurilor de îmbolnăvire din ultimele zile inspiră optimism, deși, desigur, este prea devreme pentru a ne bucura: trebuie să așteptăm ce se va întâmpla după sfârșitul sărbătorilor de iarnă.

În orice caz, lucrurile stau mult mai rău în Occident. Dacă în Statele Unite, din cauza turbulențelor politice interne, subiectul combaterii epidemiei s-a mutat pe al treilea plan, atunci, în Europa, acesta este cea mai presantă problemă în acest moment.

Cea mai dificilă situație este în Marea Britanie, unde autoritățile au decis să introducă un lockdown în Anglia, asemănător ca severitate cu primul, cel din primăvară. Pe continent, situația nu este cu mult mai bună – restricțiile se extind și se înăspresc, iar autoritățile prezic că săptămânile următoare vor fi cele mai dificile și amenință cu pedeapsă persoanele care vor încălca legea.

Cu toate că vaccinarea deja a început acolo, cu ea sunt asociate prea multe dezamăgiri și temeri. Viteza vaccinării este destul de mică, întrucât ritmul de producție și de aprovizionare nu permite din punct de vedere fizic satisfacerea cererii existente. În jurul preparatelor în sine se formează un fond de informații destul de negativ – există rapoarte despre decesele neașteptate ale celor care au primit vaccinul (deși legătura dintre evenimente, desigur, nu este confirmată), precum și știri despre caracteristicile specifice ale vaccinurilor, care în sine complică și încetinesc întregul proces. De exemplu, pentru vaccinurile Pfizer și BioNTec, care sunt principalele vaccinuri în Occident în momentul de față, o astfel de știre este stocarea obligatorie a acestora din urmă la temperaturi sub minus 70 de grade Celsius (pentru comparație: pentru ”Sputnik V” acest indicator este de minus 18 grade).

De asemenea, mai există și o imensă oboseală și nemulțumire publică – iar aceasta este probabil cea mai mare problemă pentru autoritățile din țările europene.

Aici cel mai concludent exemplu este, poate, cel al Germaniei, care pe parcursul anului trecut a servit drept model de succes în domeniul muncii pe timp de criză. Guvernul a acționat acolo cu încredere și energie, iar resursele de care dispunea au făcut posibilă soluționarea rapidă a problemelor emergente. Sistemul medical german a trecut cu succes testarea la stres, întucât acolo nu a fost niciun deficit de paturi de spital și ventilatoare mecanice. Iar cea mai bogată și mai dezvoltată economie a continentului a reușit să implementeze un program puternic de asistență socială dedicat cetățenilor săi.

S-ar părea că totul este în regulă, cu excepția unui singur dar: în Republica Federală Germania (RFG), nemulțumirea publică față de politica statului în legătură cu noul virus este cea mai amplă și activă și se manifestă, inclusiv sub forma a mii de demonstrații, pe care autorițile trebuie să le disperseze cu ajutorul tunurilor de apă.

Prin urmare, chiar acum, atât guvernul federal, cât și autoritățile Landurilor, dar și Angela Merkel personal se află de facto într-un impas. Pe de o parte, ei sunt obligați să mențină lockdown-ul, deoarece zilnic primesc rapoarte, care indică o înrăutățire a situației și care necesită menținerea măsurilor de urgență. Pe de altă parte – societatea germană devine din ce în ce mai furioasă din cauza restricțiilor omniprezente, rămânerii acasă și Crăciunului umbrit – și nu există niciun argument că totul se face pentru binele ei pur și simplu nu mai funcționează.

Sentimente similare iau amploare și în alte țări. De ce Rusia și China, profund non-free, manifestă flexibilitate în măsurile restrictive pentru a păstra cât mai mult posibil modul de viață obișnuit pentru cetățeni, în timp ce farul democrației – Europa – nu cunoaște alte metode decât să închidă totul și să interzică? De ce Moscova și Beijing au reușit să creeze vaccinuri și să lanseze calm procesul de vaccinare în masă, în timp ce în Occident există în fiecare zi câte un scandal legat de vaccinare? Pentru ce oamenii plătesc impozitele europene nebune?

Dar astfel de sentimente sunt periculoase.

Ultimii ani au dovedit, în mod repetat, Occidentului că tehnologiile lui de manipulare a opiniei publice își au propriile limite, precum și particularitatea de a refuza în cel mai nepotrivit moment, fapt care se transformă în consecințe imprevizibile și extrem de neplăcute.

Având în vedere turbulențele din ce în ce mai mari în lume, controlul asupra sistemului și menținerea sub control  acestuia devin esențiale.  Pentru aceeași elită de guvernare germană, este în joc acum mult mai mult decât doar rezultatele următoarelor alegeri.

Nu este surprinzător faptul că cooperarea cu Moscova în ceea ce privește producția de vaccinuri a încetat să fie categoric inacceptabilă pentru Europa și a devenit o soluție care este suficient de avantajoasă pentru a putea fi analizată.

279
Tagurile:
Adolf Hitler, COVID-19
Tematic
Agenția Europeană a Medicamentului aprobă vaccinul Covid-19 Moderna
Stare de urgență în Tokyo din cauza Covid 19 - ce va fi cu Olimpiada?
Peste cât timp se restabilește simțul mirosului după infecția cu COVID-19
Визит министра обороны РФ С. Шойгу в Молдавию

Transnistria spulberă iluziile NATO

16
(reînnoit 12:04 21.06.2021)
Sarcina principală a militarilor ruși și, în special, a batalionului de puști motorizate al Grupului operațional al Forțelor armate ruse din Transnistria este menținerea păcii în Zona de securitate în componența Forțelor Mixte de Menținere a Păcii.

Intensificarea planificată a activităților de instruire militară în cadrul Grupului operațional al Forțelor armate ruse din Transnistria mărturisește intenția fermă a Federației Ruse de a păstra pacea pe pământul Moldovei, de a suprima orice provocări și recurențe ale unui conflict armat în regiune.

Instruirea militară de vară a Districtului militar de Vest ia amploare în Rusia. Intensificarea exercițiilor este observată și în cadrul Grupului operațional al Forțelor armate ruse din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, care este subordonat Districtului militar de Vest. În conformitate cu planul de pregătire pentru luptă a trupelor districtului, pe 16 iunie a avut loc o lecție specială la poligonul militar de tragere cu cercetași, care a efectuat un marș în spatele inamicului convențional. Grupul de cercetare a exersat un asalt silențios al postului de observație și a luat santinele în calitate de prizonieri fără a împușca deloc, iar după a distrus postul de comandă al inamicului convențional. Când s-au retras în pozițiile lor, cercetașii au folosit o perdea de fum și mijloace de simulare a unui atac artileristic (aproximativ 1000 de unități), pentru a dezorienta și dezorganiza inamicul. Specialiștii au demonstrat un nivel înalt de pregătire.

Cu o zi mai devreme, în Transnistria au avut loc exerciții programate cu echipajele vehiculelor de luptă și subunitățile de semnalizare ale Grupului operațional al Forțelor armate ruse. La punctele de instruire ale poligonului militar de tragere al Grupului operațional al Forțelor armate ruse din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, echipajele de transportoare blindate pentru trupe și vehicule blindate de cercetare și patrulare au exersat normativele privind pregătirea artileristică. Pe traseu, a fost creat un aranjament de ținte pentru a putea trage din toate tipurile de arme (mitralierele KPVT și PKT, lansatoarele de grenade RPG-7 și AGS-17) în toate modurile posibile: în mișcare, de pe loc, cu opriri. Echipajele au distrus cu succes țintele inamice, care imitau un transportor blindat pentru trupe, un grup de infanterie în acțiune, un lansator manual de grenade anti-tanc și un echipaj destinat deservirii mitralierelor. La momentul tragerii, țintele se aflau la o distanță de la 300 până la 1000 de metri.

Lecția privind comunicarea cu personalul militar al Grupului operațional al Forțelor armate ruse din Transnistria a avut drept temă desfășurarea și închiderea stațiilor de lucru, a vehiculelor de comandă și control și a liniilor de comunicații prin cablu. Semnalizatorii militari au exersat acțiuni privind desfășurarea mijloacelor de comunicații și stabilirea legăturii cu un centru staționar de comunicații prin cablu și radioreleu, precum și măsuri organizatorice și tehnice pentru a proteja mijloacele de comunicații de interceptări radio din partea inamicului, pentru a asigura comanda și controlul continuu și durabil al subunităților. S-a dovedit a fi deosebit de dificilă exersarea acțiunilor în caz de accidente de luptă și avarii ale echipamentelor de comunicații. Rezultatele lecției au confirmat pregătirea subunităților de comunicare ale Grupului operațional al Forțelor armate ruse din regiunea transnistreană a Republicii Moldova de a îndeplini sarcinile care le sunt încredințate.

Situația din Europa de Est este instabilă, Pentagonul și NATO manevrează în mod constant și foarte periculos în regiunea Mării Negre. Cineva ar putea avea impresia că Grupul operațional al Forțelor armate ruse din Transnistria se pregătește de război. Cu toate acestea, sarcina principală a militarilor ruși și, în special, a batalionului de puști motorizate al Grupului operațional al Forțelor armate ruse din Transnistria este menținerea păcii în Zona de securitate în componența Forțelor Mixte de Menținere a Păcii. Atragem atenția la faptul că, de aproape 29 de ani, în Moldova se trage doar asupra țintelor de la poligon, acesta fiind meritul trupelor ruse de menținere a păcii.

Nu vor ceda pozițiile

Unii experți și parlamentari moldoveni au încercat să asocieze intensificarea evenimentelor militare din Transnistria cu concentrarea pe scară largă a unităților armatei ucrainene în Donbas și la granița cu Crimeea, precum și cu transferul "oglindit" al mai multor divizii și al Armatei 58-a a Forțelor Armate ale Federației Ruse.  Se pare că încă în aprilie se auzeau motoarele transportoarelor blindate ruse de trupe în zona aerodromului militar din Tiraspol, care se află la aproximativ 10 km de granița cu Ucraina. În acest mod, subunitățile Grupului operațional al Forțelor armate ruse din Transnistria s-ar fi pregătit să "asalteze Kiev-ul" din vest. Numai o imaginație hipertrofiată ne-ar permite să ne imaginăm cum un contingent relativ mic de trupe rusești (aproximativ 2000 de oameni) din regiunea transnistreană a Republicii Moldova ar ataca brusc Odesa ucraineană și alte regiuni de mai deparet. Grupul operațional al Forțelor armate ruse din Transnistria îndeplinește două sarcini foarte specifice – desfășoară activități de menținere a păcii și păzește arsenalul cu muniții din apropierea satului Cobasna. Pentru alte operațiuni, Rusia are alte formațiuni, forțe și mijloace militare.

Șeful Grupului operațional al Forțelor armate ruse din Transnistria, Dmitrii Zelenkov, a declarat anterior: "Noi nu suntem aici pentru a ne angaja în ostilități, ci pentru a desfășura operațiunea de menținere a păcii. Și în al doilea rând – pentru a păzi obiectele extrem de importante. Să luptăm – nu există o altfel de sarcină. Cu toate acestea, poate exista întotdeauna o amenințare de atac asupra unui soldat rus. Nu avem nevoie de artilerie, de arme de înaltă precizie. Personalul și echipamentele ne ajung pentru a desfășura operațiunea de menținere a păcii".

Caracterul de menținere a păcii, antiterorist, al sarcinilor Grupului operațional al Forțelor armate ruse din Transnistria înseamnă că, într-o situație de izbucnire în Transnistria a unor ostilități grave cu forțe inamice superioare, subunitățile rusești vor fi nevoite să reziste pentru o perioadă de timp, până la sosirea întăririlor. Și nu vor ceda pozițiile lor, deoarece recrutarea Grupului operațional al Forțelor armate ruse din Transnistria se efectuează în principal în detrimentul locuitorilor (jumătate din cei 465 de mii de locuitori ai Transnistriei sunt cetățeni ai Rusiei). Cum vor veni întăririle din Districtul militar de Vest sau din Districtul militar de Sud este un subiect separat, posibil prin parașutare sau debarcare, dar potențialul inamic nu trebuie să nutrească iluzii în acest sens. "Legea vaselor comunicante" va funcționa, la fel ca și în august 2008, în timpul operațiunii de cinci zile de forțare a Georgiei la pace.

Arsenal de nerecuperat

În iulie 1992, Rusia a oprit agresiunea armată a Moldovei împotriva Transnistriei, pe care mai multe comisii de conciliere, cu participarea reprezentanților internaționali, nu au reușit să o oprească. Numai militarii ruși au reușit să oprească vărsarea de sânge. Sub egida Federației Ruse, la operațiunea de menținere a păcii – pe baza acordurilor interstatale – participă Transnistria și Republica Moldova, precum și un grup de observatori militari din Ucraina.

Militarii ruși sunt nevoiți să păzească nu numai pacea, ci și un imens arsenal de muniții de pe timpurile URSS-ului lângă satul Cobasna, care nu poate fi transportat. Este periculos să se distrugă la fața locului 20 de mii de tone de rachete și obuze. În caz de explozie, raza de dispersie va fi de 40 de kilometri. În același timp, Moldova și Ucraina blochează rotația forțelor de menținere a păcii ruse – încalcă acordul, potrivit căruia în Transnistria au fost introduse forțele de menținere a păcii (în prezența șefului OSCE, acest document a fost semnat de președinții Rusiei și Moldovei). Chișinăul încearcă să lichideze misiunea de menținere a păcii "cu pași mici", fără a se retrage din acordul de pace din 1992. În exercițiile recente ale forțelor speciale românești și americane pe teritoriul Republicii Moldova se întrevede și un scenariu de forță. Conform acordului dintre Chișinău și București, România poate trimite trupe și echipament militar în Moldova pentru operațiuni comune.

Pe de altă parte, liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a afirmat în repetate rânduri că republica nerecunoscută este categoric împotriva retragerii Grupului operațional al Forțelor armate ruse din Transnistria. Prezența trupelor rusești în Transnistria de aproape 29 de ani a contribuit la păstrarea păcii pe ambele maluri ale Nistrului și a creat condiții pentru procesul de negociere și dialog politic.

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei numește planurile de retragere a Grupului operațional al Forțelor armate ruse din Transnistria o încercare de a submina eforturile de soluționare pașnică. Înclinarea în continuare a Moldovei spre NATO și retragerea ipotetică a forțelor de menținere a păcii ruse (așa cum și-o imaginează unii politicieni și lideri militari din Chișinău, București, Kiev, Bruxelles, Washington) este extrem de periculoasă pentru regiune. Escaladarea regională pentru accelerarea "atlantizării" Republicii Moldova este complet neconstructivă. Mai bine să negociezi într-un mod amiabil.

Opinia autorului poate să nu coincidă cu poziția redacției Sputnik Moldova

16
Tagurile:
Transnistria

Загрузка...
Президент РФ Владимир Путин

"Putin - președinte al SUA!": Occidentul discută interviul liderului rus

1448
Milioane de oameni din întreaga lume discută interviul pe care președintele Rusiei l-a acordat companiei de televiziune americane NBC. Formulările lui Putin au aruncat Internetul în aer.

Victoria Nikiforova

Nu este vorba că liderul rus ar fi propus anumite abordări noi, revoluționare ale situației actuale. Publicul, sincer vorbind, este deja obosit de abordări revoluționare: fie ni se propune să nu mâncăm carne, fie să nu zburăm cu avioanele, fie să îngenunchem nu se știe de ce în fața afro-americanilor. Nu, pur și simplu președintele Rusiei i-a spus jurnalistului NBC Keir Simmons adevărul.

Acesta este un mesaj absolut exclusiv în zilele noastre. Mass-media anglo-saxonă – și multe alte medii de informare din întreaga lume care o urmează orbește – își învăluie publicul cu un amestec atât de complex de minciuni, născociri, omisiuni, știri false, încât faptele simple raportate de președintele Rusiei sunt deja percepute ca o revelație. Ele au făcut o impresie uimitoare asupra publicului.

Evident, nu este vorba despre mass-media oficială. Aceasta continuă să-și impună invariabil agenda, acuzând Rusia și liderul acesteia de toate păcatele mortale. Însă în comentariile la editoriale, pe rețelele de socializare, părerile sunt dintre cele mai diverse, adesea contradictorii.

Este interesant faptul că, în ajunul summitului de la Geneva, președintele Biden a făcut, de asemenea, o serie de declarații. Dar acestea au fost formule destul de ritualic, un ”pârâiaș” plăpând de retorică politică – "drepturile omului”, "democrație", "să manifestăm duritate"... Nimeni nu este interesat de acestea, nimeni nu discută despre acestea cu însuflețire. Pe de altă parte, cuvintele lui Putin au ajuns, într-adevăr, la persoane dintre cele mai diferite, distrugând șabloanele impuse.

"Am încredere în el (în Putin) mai mult decât în întreaga noastră administrație de clovni", recunoaște un cititor american din Nevada pe site-ul tabloidului britanic Daily Mail. "De ce nu întinzi atunci în Rusia?", îi obiectează un oponent. "Este pur și simplu incredibil cât de mulți oameni sunt obstrucționați aici din cauza lui Putin", scrie comentatorul. "Dacă nu îți place de el, asta nu înseamnă că nu are dreptate", îl contrazice celălalt. "El nu ar fi permis toată dezordinea care se întâmplă astăzi în America", rezumă al treilea.

Se vede foarte clar că Putin a reușit să se adreseze direct maselor, peste capetele, așa cum s-a exprimat el, "cercurilor conducătoare". Oamenii au simțit acest lucru la cel mai înalt grad – contrastul a fost prea izbitor față de agenda semi-oficială cu totul falsă, pe care establishmentul global o "vinde" umanității.

Desigur, mulți nu au vrut să părăsească matricea de dezinformare în care au fost puși de mass-media "liberală". La urma urmei, imaginea lumii, pe care CNN și Facebook o impun utilizatorilor lor este simplă și consecventă. Produsele alimentare și benzina se scumpesc, există din ce în ce mai multe datorii, ipoteca nu este plătită, nu există locuri de muncă. Cine este vinovat de asta? Desigur că rușii! Această poveste de groază le permite internet-războinicilor străini să stea pe canapea ani de zile și să nu facă nimic. Dar dacă admiți că guvernul tău este de vină pentru toate acestea, atunci trebuie să te ridici de pe canapea, să ieși în stradă, să faci ceva... Nu, e prea complicat, nu ai nevoie de asta.

Prin urmare, unii oameni preferă să stea și să se teamă. "Este un interviu foarte înfricoșător", comentează un utilizator YouTube la reportajul NBC. "El (Putin) mă sperie", repetă altul. "Și pe mine", aprobă al treilea.

Da, da. Demonizare pură. Europenii "iluminați" și moștenitorii lor spirituali, americanii, s-au cufundat din nou într-o obsesie pur medievală diavolească. Și-au inventat o figură teribilă, au pus pe seama acesteia tot răul din lume și se delectează cu frica lor. Încă de pe timpul războaielor religioase, cercurile conducătoare ale Occidentului folosesc cu succes această tehnologie pentru a prosti masele.

Însă majoritatea covârșitoare a comentatorilor au văzut în cuvintele lui Putin o ieșire reală din impasul în care au fost duși de către  establishmentul  lor globală. Mai ales Trumpiștii au fost încurajați – și nu doar susținătorii americani ai fostului președinte SUA, ci și întregul său grup de suport global.

Citatul despre faptul că "fostul președinte al Statelor Unite, domnul Trump, este un om remarcabil și talentat", s-a răspândit pe toate rețelele sociale și mass-media și a devenit un balsam pentru suflet tuturor celor care susțin naționalismul sănătos și lipsa dorinței de a se implica în treburile altor state.

Nu este vorba doar despre Trump. Americanii obișnuiți înțeleg foarte bine că politica izolaționistă a ex-președintelui le-a fost convenabilă, contribuind la consolidarea atât a Statelor Unite, cât și a păcii mondiale. În același timp, războaiele informaționale, economice și culturale, pe care Partidul Democrat le începe în întreaga lume, au scopul de a distruge, cărămidă cu cărămidă, atât Statele Unite, cât și toate superputerile mondiale.

"Putin este un naționalist. Lui nu-i place guvernul mondial, la fel ca și dumneavoastră, și mie. În acesta și coincid – Putin și Trump", explică clar situația un cititor al site-ului american Breitbart.

"Antiamericanii "liberali" albi simt pur și simplu o ură morbidă față de Rusia", consideră comentatorul american pe site-ul Daily Mail. "Atrageți atenția la faptul că, în ultimii cinci-șase ani, ei acuză neîncetat Rusia de tot ceea ce nu le place. Ei pierd rușinos alegerile, înseamnă că Rusia este vinovată, iar acesta este doar cel mai rușinos și ridicol exemplu".

În timpul discuției despre interviul lui Putin, publicul și-a reamintit gafa notorie a lui Biden cu "ucigașul" și l-au ridiculizat în mod deschis. "Dumneavoastră pe Michelle întrebați-o, cum este să fii căsătorită cu un ucigaș", a remarcat sarcastic un cititor al publicației engleze Independent, făcând aluzie la numeroasele ordine de a ucide civilii cu ajutorul dronelor, pe care Barack Obama le dădea în fiecare marți în timpul mandatului său.

"Ce naiba? ", întreabă emotiv un comentator pe Realclearpolitics. "Nu prea îmi amintesc ca NBC să-i fi întrebat pe Clintoni despre multele, foarte multele omoruri misterioase, care le sunt atribuite".

Un hit absolut în presa mondială a devenit citatul despre americanii arestați după "asaltul" Congresului pe 6 ianuarie: "450 de persoane au fost arestate, ele pot fi private de libertate de la 15 până la 25 de ani și au venit cu cereri politice. Oare aceasta nu este o persecuție politică?" Pentru prima dată în mulți ani, americanii – și întreaga lume – s-au gândit la faptul că în orașul strălucitor de pe deal, citadela democrației, ca să spunem așa, sunt persecutați fără milă disidenții politici. Și chiar sunt uciși în plină zi, drept exemplu – soarta tragică a lui Ashli ​​Babbitt.

Ce spune reacția pasională, interesată, super-emoțională a comunității mondiale la interviul președintelui rus? Pur și simplu că Rusia s-a întors astăzi în rândul superputerilor globale. Opinia liderului acesteia cu privire la toate problemele este analizată, examinată în mod părtinito, este discută aprins. Toată lumea este interesată, tuturor le pasă.

Mulți ani ni s-au spus minciuni obositoare despre o economie slabă, despre o "țară-benzinărie". Nu, aceste minciuni nici măcar nu sunt demne de discuție. Întâlnirea dintre Putin și Biden a devenit deja evenimentul principal al politicii contemporane. Sute de milioane de oameni din întreaga lume – din China până în Ucraina – se gândesc și vorbesc despre asta încă înainte de începerea summitului. "La momentul de față, Putin și Xi sunt cei mai puternici lideri din lume", opinează un comentator din New York. "Biden ocupă un loc secundar".

Nu vom cita toate criticile cetățenilor americani la adresa președintelui lor, prezente pe rețelele de socializare și în secțiunile "Comentarii" ale publicațiilor de top din lume în ajunul summitului de la Geneva. Există și insulte personale, și declarații nu prea decente despre talentele diplomatice ale lui Biden. Pentru liderul oricărei superputeri civilizate, acesta ar fi probabil un motiv de a reflecta asupra corespunderii sale pentru postul ocupat.

Vom cita pur și simplu un comentator din Saint Louis, SUA: "Mi-aș dori să am un președinte precum Putin – în loc de Biden și Harris – în orice moment!"

1448
Tagurile:
Vladimir Putin

Загрузка...
Accident de microbuz. Poză simbol

Un microbuz din Republica Moldova, implicat în accident în România - video

0
Un accident grav a avut loc la ieșirea din Șendreni, județul Galați, când un autoturism a lovit frontal un microbuz din Republica Moldova care avea șase pasageri

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. În urma accidentului de la ieșirea din Șendreni spre Tecuci, România, produs luni, 21 iunie, cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, una fiind rănită grav. Impactul s-a produs, cel mai probabil, pe fondul unei depășiri neregulamentare, ambele vehicule ieșind în decor.

IPJ Galați a precizat că în accident au fost implicate un autoturism, în care se aflau două persoane, și un microbuz în care se aflau șase persoane și că cele două vehicule ar fi întrat în coliziune frontală.

A rezultat rănirea unui bărbat, pasager în autoturism, care a fost transportat la spital, dar ulterior acesta a decedat.   Poliția Rutieră face cercetări acum și pentru ucidere din culpă. Din microbuz, două femei și doi bărbați au suferit atacuri de panică, dar nu au necesitat internarea în spital, a transmis IPJ Galați.

În cauză a fost întocmit dosar penal și polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările producerii accidentului.

Cele două autovehicule implicate în accident s-au ciocnit, cel mai probabil, din cauza unei depășiri pe contrasens. Poliția Rutieră face cercetări la fața locului pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs accidentul.

0
Tagurile:
Galați, România, Moldova, Microbuz, Accident

Загрузка...