Occidentul e pregătit: COVID-19 este Hitler - a venit timpul pentru o alianță cu Rusia

265
(reînnoit 17:10 11.01.2021)
Se întâmplă ceva extrem de interesant: Occidentul face o schimbare la 180° în atitudinea sa față de cercetările rusești în domeniul dezvoltării vaccinurilor împotriva COVID-19.

Editorial realizat de Irina Alksnis

În ultimele zile, în cele mai influente ziare și jurnale au apărut o mulțime de publicații care susțin că vaccinul rusesc nu este atât de rău. Ba chiar este, probabil, destul de eficient.

Iar aceast lucru se întâmplă după multe luni în care ce mainstream-ul global a fost, mai întâi, doldora de glume la tema ”Moscova nu va fi capabilă să creeze nimic”, iar apoi a fost doldora de diferite publicații alarmante, care aveau drept subiect „pericolul preparatului rusesc ”Sputnik V”, care a fost creat în cel mai scurt timp posibil și care nu a trecut testările necesare pentru ca să fie folosit pe scară largă. Faptul că lucrul la absolut toate vaccinurile împotriva coronavirusului – inclusiv în laboratoarele occidentale – continuă conform unei proceduri accelerate, acolo, desigur, nu a deranjat pe nimeni.

Cu toate acestea, Bloomberg a publicat, în mod neașteptat, un material în care jurnalistul Sam Fazeli a enumerat motivele pentru care se poate de avut încredere în ”Sputnik V”.

Andrew Kramer, corespondent din Moscova pentru ziarul New York Times, a mers chiar mai departe. El nu numai că a lăudat preparatul rus, numindu-l ”o adevărată realizare”, ci și s-a vaccinat el însuși cu acesta, remarcând, în mod separat, nivelul impresionant de organizare a procesului de vaccinare și disponibilitatea acestuia pentru cetățeni.

Un alt articol complet uimitor a fost publicat în revista britanică Spectator, unde drept bază a servit noutatea conversației telefonice între Vladimir Putin și Angela Merkel, care au discutat despre posibilitatea producerii vaccinului rusesc în Germania. 

Autorul materialului a comparat COVID-19 cu Hitler și a explicat că odată ce atunci – în urmă cu aproape 80 de ani – Occidentul, reprezentat de Churchill și Roosevelt, s-a unit cu Stalin împotriva unui dușman comun, atunci nu este nimic în neregulă dacă și acum se va merge pe același drum.

Aici, desigur, este dificil să ne abținem să luăm în derâdere logica și specificului memoriei partenerilor occidentali, care, de mai mulți ani, au insuflat de nenumărate ori publicului lor minciuna propagandistică ”Stalin nu este mai bun decât Hitler, iar URSS este responsabilă de declanșarea celui de-al Doilea Război Mondial la fel de mult ca și al Treilea Reich”, dar își amintesc repede ce a fost în realitate, când se pomenesc în impas.

Iar Occidentul se pare că se află acum anume în ea.

Cu câteva zile în urmă, ambasadorul Marii Britanii în SUA, Karen Pierce, a făcut o declarație scandaloasă, dar într-un fel și onestă, spunând că Rusia și China nu ar trebui să iasă victorioase din pandemia coronavirusului.

Diplomata a avut în vedere nu numai vaccinul – preparatul cărei țări va fi cel mai bun și va fi creat cel mai repede. Epidemia COVID-19 a devenit, de asemenea, un test de rezistență și eficacitate pentru diferite sfere ale vieții publice, precum și pentru state ca mașini de guvernare în general.

Notoria ”victorie” asupra coronavirusului poate fi considerată nu distrugea acestuia din urmă (acest lucru este imposibil – acum omenirea va trebui să trăiască cu el), ci normalizarea vieții – cu restricții minime pentru cetățeni și fără a supraîncărca sistemele de sănătate.

Vaccinul Sputnik V
© Sputnik / Viktor Tolochko

Fiecare țară are propriile sale particularități în combaterea epidemiei. Se știe că China a adoptat restricții dure, dar concentrate pe anumite direcții. Cu doar câteva zile în urmă, în două orașe (cu o populație totală de aproximativ 18 milioane de locuitori) a fost introdus lockdown foarte strict pentru o săptămână – și totul din cauza a 137 de cazuri detectate de Covid și a 197 de purtători asimptomatici. Dar, în schimb, restul țării, de aproape un miliard și jumătate de locuitori, trăiește o viață relativ normală.

Rusia are propriul său know-how, în urma căruia sistemul de sănătate face față presiunii, iar numărul persoanelor vaccinate a depășit un milion. Dar și statistica cazurilor de îmbolnăvire din ultimele zile inspiră optimism, deși, desigur, este prea devreme pentru a ne bucura: trebuie să așteptăm ce se va întâmpla după sfârșitul sărbătorilor de iarnă.

În orice caz, lucrurile stau mult mai rău în Occident. Dacă în Statele Unite, din cauza turbulențelor politice interne, subiectul combaterii epidemiei s-a mutat pe al treilea plan, atunci, în Europa, acesta este cea mai presantă problemă în acest moment.

Cea mai dificilă situație este în Marea Britanie, unde autoritățile au decis să introducă un lockdown în Anglia, asemănător ca severitate cu primul, cel din primăvară. Pe continent, situația nu este cu mult mai bună – restricțiile se extind și se înăspresc, iar autoritățile prezic că săptămânile următoare vor fi cele mai dificile și amenință cu pedeapsă persoanele care vor încălca legea.

Cu toate că vaccinarea deja a început acolo, cu ea sunt asociate prea multe dezamăgiri și temeri. Viteza vaccinării este destul de mică, întrucât ritmul de producție și de aprovizionare nu permite din punct de vedere fizic satisfacerea cererii existente. În jurul preparatelor în sine se formează un fond de informații destul de negativ – există rapoarte despre decesele neașteptate ale celor care au primit vaccinul (deși legătura dintre evenimente, desigur, nu este confirmată), precum și știri despre caracteristicile specifice ale vaccinurilor, care în sine complică și încetinesc întregul proces. De exemplu, pentru vaccinurile Pfizer și BioNTec, care sunt principalele vaccinuri în Occident în momentul de față, o astfel de știre este stocarea obligatorie a acestora din urmă la temperaturi sub minus 70 de grade Celsius (pentru comparație: pentru ”Sputnik V” acest indicator este de minus 18 grade).

De asemenea, mai există și o imensă oboseală și nemulțumire publică – iar aceasta este probabil cea mai mare problemă pentru autoritățile din țările europene.

Aici cel mai concludent exemplu este, poate, cel al Germaniei, care pe parcursul anului trecut a servit drept model de succes în domeniul muncii pe timp de criză. Guvernul a acționat acolo cu încredere și energie, iar resursele de care dispunea au făcut posibilă soluționarea rapidă a problemelor emergente. Sistemul medical german a trecut cu succes testarea la stres, întucât acolo nu a fost niciun deficit de paturi de spital și ventilatoare mecanice. Iar cea mai bogată și mai dezvoltată economie a continentului a reușit să implementeze un program puternic de asistență socială dedicat cetățenilor săi.

S-ar părea că totul este în regulă, cu excepția unui singur dar: în Republica Federală Germania (RFG), nemulțumirea publică față de politica statului în legătură cu noul virus este cea mai amplă și activă și se manifestă, inclusiv sub forma a mii de demonstrații, pe care autorițile trebuie să le disperseze cu ajutorul tunurilor de apă.

Prin urmare, chiar acum, atât guvernul federal, cât și autoritățile Landurilor, dar și Angela Merkel personal se află de facto într-un impas. Pe de o parte, ei sunt obligați să mențină lockdown-ul, deoarece zilnic primesc rapoarte, care indică o înrăutățire a situației și care necesită menținerea măsurilor de urgență. Pe de altă parte – societatea germană devine din ce în ce mai furioasă din cauza restricțiilor omniprezente, rămânerii acasă și Crăciunului umbrit – și nu există niciun argument că totul se face pentru binele ei pur și simplu nu mai funcționează.

Sentimente similare iau amploare și în alte țări. De ce Rusia și China, profund non-free, manifestă flexibilitate în măsurile restrictive pentru a păstra cât mai mult posibil modul de viață obișnuit pentru cetățeni, în timp ce farul democrației – Europa – nu cunoaște alte metode decât să închidă totul și să interzică? De ce Moscova și Beijing au reușit să creeze vaccinuri și să lanseze calm procesul de vaccinare în masă, în timp ce în Occident există în fiecare zi câte un scandal legat de vaccinare? Pentru ce oamenii plătesc impozitele europene nebune?

Dar astfel de sentimente sunt periculoase.

Ultimii ani au dovedit, în mod repetat, Occidentului că tehnologiile lui de manipulare a opiniei publice își au propriile limite, precum și particularitatea de a refuza în cel mai nepotrivit moment, fapt care se transformă în consecințe imprevizibile și extrem de neplăcute.

Având în vedere turbulențele din ce în ce mai mari în lume, controlul asupra sistemului și menținerea sub control  acestuia devin esențiale.  Pentru aceeași elită de guvernare germană, este în joc acum mult mai mult decât doar rezultatele următoarelor alegeri.

Nu este surprinzător faptul că cooperarea cu Moscova în ceea ce privește producția de vaccinuri a încetat să fie categoric inacceptabilă pentru Europa și a devenit o soluție care este suficient de avantajoasă pentru a putea fi analizată.

265
Tagurile:
Adolf Hitler, COVID-19
Tematic
Agenția Europeană a Medicamentului aprobă vaccinul Covid-19 Moderna
Stare de urgență în Tokyo din cauza Covid 19 - ce va fi cu Olimpiada?
Peste cât timp se restabilește simțul mirosului după infecția cu COVID-19
Dragoș Dumitriu

De Ziua Culturii: ”Țara asta este bolnavă de elitele ei!”

168
”Noi nu facem cultură pentru mase, noi facem cultură pentru elite - un program sau un imens aparat de de-culturalizare în masă”

BUCUREȘTI, 15 ian – Sputnik. Am realizat mult timp emisiuni dedicate spiritualității, începând cu religii, mitologii, curente inițiatice și ocultism, dar m-am întors la artă. La muzică, la literatură, poezie și teatru, film, balet, pictură… pentru că mi se pare că indiferent de eforturile oamenilor, Dumnezeu se exprimă în primul rând prin harul dăruit creatorilor din artă.

Și parcă Dumnezeu vrea să demonstreze că învelișul nu contează – ci ființa interioară, duhul care rămâne peste secole și milenii în forma artei create. De multe ori învelișul unui geniu a fost dizgrațios – murdar, bețiv, violent, nebun, ticălos… cam așa erau, în viața de zi mulți dintre cei pe care îi numim azi genii și ne închinăm în fața creațiilor lor.

Dacă i-am fi cunoscut, probabil că nu i-am fi invitat în casă; acum, fiecare urmă a lor valorează miliarde!

Nu, nu făceau parte din ”elite”, nu au beneficiat de decorații, de favoruri – decât puțini dintre ei, iar și mai puțini au dus o viață în condiții decente, iar prea puțini una de lux.

În emisiunile mele, o mare problemă a fost invitatul din domeniul culturii. Cu puține excepții, oamenii de seamă se feresc să apară, să nu greșească, să nu cumva să primească întrebări pentru care nu sunt pregătiți! Sunt… elite! Trebuie să-i cocoloșești, să manifești admirație și supunere…   

Da, nu acesta a fost cazul unor intelectuali și creatori autentici – Eugen Simion, Dinu Săraru, Octavian Nemescu – sau chiar regretatul mare și  minunat excentric Corneliu Vadim Tudor. Sau teribilul Adrian Păunescu, cel care te fulgera și te iubea când îl puneai în încurcătură – ce titan, ce creator magnific! Sau delicatul Octavian Nemescu, un geniu de o modestie rară, o adevărată încântare a spiritului, cu muzica sa înțeleasă ca filozofie și punte peste timp și legătură directă cu divinitatea!

Da, despre asta e vorba… de Dumnezeu! Nu despre ”elite”. Care sunt false. 

De fapt, aici este și greșeală culturii române de azi – când vorbim de cultură, ne referim la  ”elitele”. Și cum să fie „elite”, dacă publicul nu le-ar considera ca atare! După standardele acestui public: opulență, atitudine distantă, corul țuțerilor…

Mi-am adus aminte de textul unui mare amic și excelent ziarist, care râdea de vorbele lui Pleșu, când s-a înscăunat ministru al Culturii, în decembrie 1989: ”Noi nu facem cultură pentru mase, noi facem cultură pentru elite!”.

”Vorbe care, în paranteză fie spus, au fost și șutul în cur dat lui taică-meu, cel care îi făcuse ușor huzurul la Tescani”, povestea amicul meu.

Ei bine, acum culegem ce a semănat ceata elitistă a lui Pițigoi, în frunte cu înfulecătorul de ecleruri și de ouă Benedict, spunea amicul. De fapt, amicul considera ”Cultura pentru elite” un program sau un ”imens aparat de de-culturalizare în masă”.

Și aici facem comparația cu ”fenomenul culturii de masă”, despre care s-a spus că se rezuma la ”Cântarea României”, ceea ce este absolut fals. Asta nu înseamnă că respectiva ”Cântare a României” nu a avut și ea un impact pozitiv asupra culturalizării și a ”procesului de acces la cultură al unei majorități a populației”, sublinia amicul.  

În același dublu demers, al culturalizării și accesului la cultură, Direcția Culturii de Masă din CCES (Ministerul Culturii) cuprindea toate bibliotecile din țară, cu excepția celei a Academiei, muzeele etnografice (gen ”Muzeul Satului”), Universitatea Populară, Institutul de Etnografie și Folclor, mișcarea artistică de amatori – care, cum sublinia amicul, era păstrătoarea tradițiilor, obiceiurilor și culturii populare - școli populare de artă, cinecluburi etc. etc.  

Citez din ceea ce remarca prietenul meu: tot acest ansamblu dedicat cetățeanului, masselor, a adus în sălile de spectacole profesioniste un public numeros, care începea să înțeleagă și să aprecieze actul cultural, în diversitatea lui.

”În mișcarea artistică de amatori (bine mersi, vioaie și acum în Occident!) s-au lansat și afirmat creatori care au intrat apoi în mișcarea profesionistă”, îmi spunea amicul, amintind că ”erau o mulțime de teatre de amatori, care se bucurau de sprijin din partea profesioniștilor: actori, regizori, scenografi - erau cursuri de pictură, sculptură, artă fotografică”.

Ori, întrebarea vine firesc, văzând atitudinea ”elitelor” actuale: ”Cum să nu urască elitele românești, os de os boieresc, accesul la cultură al ”slugilor”?”.

Rețin reacție amicului: ”Nu contenesc să spun: țara asta este bolnavă de elitele ei! Ce au produs cu adevărat durabil aceste elite? Ce produc acum?”.  

Poate veți spune că ”Amicul X” este un nostalgic ceaușist. Nu, e un om și un ziarist mare și lucid, care spune clar: trecutul comunist trebuie acceptat numai critic! Dar, spune amicul, să-l acceptăm, cu critici, cu tot.

Și asta spun și eu, de mult timp – și spune și generația mea: ”Să tragem linie, să vedem ce a fost rău și condamnabil, ce a fost bine și folositor, chiar și acum”.

Poate că întrebările corecte de Ziua Culturii, adresate și ”elitelor”, ar fi: câți tineri din mediul muncitoresc sau din mediul rural mai calcă printr-o sală de spectacole? Printr-o bibliotecă? Oare nu cumva singurul lor contact cu ceea ce cu greu se poate numi, totuși, cultură, este accesul moca la ”spectacolele” plătite de primării din bani publici?

Prietenul meu trăgea o concluzie: dacă nu facem ceva pentru democratizarea accesului la cultură, în curând se va alege praful de tot ce mai avem: teatre, muzee, filarmonici. Vor muri din lipsă de ”combatanți”.

Iar cultura ”profesionistă” va muri din lipsa unei baze serioase de recrutare. Și din faptul că au nevoie de un public care să fie pregătit – altfel publicul acesta va modela ”elitele” după chipul și asemănarea lor. Ceea ce de altfel se și întâmplă, cum spuneam - opulență, atitudine gomoasă, țuțeri. Opera?... Se vede prin ceea ce este în jur, prin masa manelisto-huliganico-romglezistă. Asta e opera lor. Masa din 1989 era rodul a ceea ce spunea amicul – a culturii de massă.

”Lucrurile sunt legate”, spune amicul – ”Numai noi facem prostia să judecăm lucrurile pe bucăți. Și avem rezultatele pe care le avem...”.

Da, cam asta s-ar putea spune în Ziua Culturii Naționale, despre cultura care nu pare să mai fie națională.

Amicul m-a rugat să nu-i divulg numele. Face parte din elita adevărată, cea cu har. Din cea care rămâne prin ceea ce creează, prin ce scrie, nu prin menționări elogioase. Nu e un om bogat, e un dăruit. Și dăruiește prin ceea ce scrie.

Asta înseamnă cultură.

Acum câțiva ani, la puțin timp după Ziua Națională a Culturii, ”elitele” au decis că ”Muie” este o exprimare politică. Acum, exponenții acestei exprimări au ajuns la putere. Și au grijă și de Cultură.  De de-culturalizarea în masă.

168

Загрузка...
Russische Su-25 auf dem Stützpunkt im syrischen Hmeimim

De ce sancțiunile UE nu împiedică NATO repare avioanele militare în Belarus

166
(reînnoit 17:19 15.01.2021)
Sancțiunile UE nu împiedică NATO să repare avioanele militare în Belarus, câștigurile materiale directe determină aliații să desconsidere sinuoasele «valori europene».

Câștigurile materiale directe determină aliații NATO să desconsidere sinuoasele «valori europene». Forțele Aeriene din Bulgaria vor primi în februarie ultimele din cele opt avioane de atac Su-25 modernizate în Belarus. Aceștia vor primi și plăti serviciile unei țări «zdrobite» de trei pachete proaspete de sancțiuni UE. Acest paradox merită cea mai mare atenție.

Siria
© Sputnik / Михаил Воскресенский

Primul avion de atac la sol Su-25 ale Forțelor Aeriene Bulgare (numărul navei 246) și-a finalizat revizuirea și modernizarea la cea de-a 558-a fabrică de reparații de avioane din Baranavichy (Republica Belarus) în septembrie 2020 – pe fondul protestelor în masă din țară. Și ar fi trebuit, teoretic, să rămână unicul. Fiindcă, dacă partenerii europeni ar fi pe deplin principiali în politica lor de sancțiuni, țările NATO nu ar fi trebuit să plătească pentru serviciile întreprinderilor militar-industriale din Belarus. Unele state baltice pot servi drept exemplu, care «în ciuda vecinului» au rămas fără piese de schimb pentru locomotivele lor diesel. Cu toate acestea, mass-media bulgară a raportat că în februarie Forțele Aeriene ale țării vor primi ultimele două din cele opt Su-25 care au fost supuse renovării la Baranavichy. Mai mult, Sofia intenționează să modernizeze încă șase avioane Su-25 la cea de-a 558-a uzină de avioane (parametrii financiari ai tranzacției sunt în curs de stabilire). De unde vine această lipsă de scrupule?

Conform calculelor comandamentului Forțelor Aeriene Bulgare, după revizuirea bielorusă, avioanele de atac la sol «sovietice» Su-25 vor fi în funcțiune până în 2028, adică până la următoarea reparație cu o extindere a serviciului sau până la achiziționarea unor noi avioane de vânătoare «primordiale NATO» F-16V Block70. Dar cu ultimele, nu tot este în regulă.

Anterior, președintele bulgar, Rumen Radev, a interzis executarea unui contract de 1,256 de miliarde de dolari legat de achiziționarea a opt avioane F-16 Block 70/72, aparent, din cauza garanțiilor neclare de servicii specificate în contract. Bănuiesc că un pilot militar experimentat –  fost comandant-șef al Forțelor Aeriene ale țării – pur și simplu a început să se îndoiască – merită oare să se dea 157 milioane de dolari pentru fiecare din cele opt avioane de-a patra generație, dacă avionul de vânătoare F-35 de-a cincea generație se vinde unor aliați la un preț de aproape de două ori mai mic? Aproximativ în aceeași perioadă, Statele Unite au vândut Taiwanului (nu un aliat NATO) avioanele de vânătoare F-16 Block 70 nou construite mult mai ieftin – 121 de milioane de dolari pe unitate. Bulgaria nu este o țară bogată. Se pare că în actuala situație economico-financiară dificilă, aeronavele de atac la sol Su-25 ale Forțelor Aeriene Bulgare vor trebui să servească încă mulți, mulți ani, iar Belarusul, astăzi, salvează foarte mult aviația militară a membrului balcanic al Alianței Atlanticului de Nord.

Preț mic – rezultat serios

Încă în noiembrie 2018, guvernul bulgar a aprobat finanțarea pentru modernizarea a opt avioane de atac Su-25, în valoare de 43 de milioane de euro, însă cea de-a 558-a uzină de avioane din Baranavichy, o lungă perioadă de timp, nu a putut începe repararea avioanelor bulgare Su-25 din cauza «vechilor» sancțiuni UE împotriva Belarusului. Și totuși, a avut loc revizuirea avioanelor de atac bulgare –  fabricate de sovietici –  în Republica Belarus. Pentru a evita sancțiunile care interzic membrilor UE să tranzacționeze echipamente militare cu Belarus (care ar putea fi folosite pentru «represiunile» interne), parlamentul bulgar a modificat legislația națională. Banii sunt mai importanți decât principiile solidarității europene.

Cea de-a 558-a fabrică de reparații de avioane din Baranavichy a primit primul avion Su-25 (la bordul avionul belarus Il-76) din Bulgaria pe 28 august 2019, iar cel de-al optulea avion pe 7 octombrie 2019. Toate lucrările la planor, motor, avionică au fost efectuate prompt și calitativ. Trei aeronave modernizate au revenit la baza aeriană «Bezmer» în octombrie și încă trei în decembrie 2020. Costul reparării unui lot format din 14 avioane Su-25 (întreaga flotă de avioane de atac bulgare) se va ridica la 73,665 milioane de euro, adică este de câteva ori mai ieftină față de cumpărarea unui nou avion de vânătoare F-16 Block 70. Mai mult, fondurile cheltuite asigură un rezultat impresionant.

La sfârșitul anului 2020, șeful Statului Major General al Forțelor Armate Bulgare, amiralul Emil Eftimov și comandantul-șef al Forțelor Aeriene, generalul-maior Dimitar Petrov, s-au familiarizat personal cu posibilitățile avionului Su-25 modernizat la baza aeriană «Bezmer» și au rămas încântați. La întreprinderea din Belarus, a fost complet actualizat sistemul de navigație a aeronavei Su-25 (au apărut sistemele de navigare prin satelit GLONASS și GPS), au fost extinse posibilitățile de utilizare a rachetelor, a fost îmbunătățită precizia lovirii țintelor terestre în cazul unei distanțe mai mari de la țintă, iar noul sistem de comunicații permite schimbul de date cu forțele terestre și cu forțele navale. Durata de viață a fuzelajelor a fost extinsă cu 800 de ore de zbor, iar a motoarelor cu turbojet R-95Sh – cu 500 de ore. Avionul Su-25 modernizat și-a sporit semnificativ capacitatea de luptă și eficiența în rezolvarea sarcinilor propuse. Nu întâmplător, comandantul bazei aeriene «Bezmer», colonelul Milen Dimitrov, a spus la un briefing: «După reparații, Su-25 a devenit un avion complet diferit, nou și modern».

Șeful Statului Major General al Forțelor Armate Bulgare, amiralul Emil Eftimov, la rândul său, a remarcat că această actualizare este «un exemplu model al consensului dintre conducerea politică și militară a țării cu privire la lucrul în care să investească, atunci când, după o analiză atentă, după dovezi de necesitate și după identificarea unei perspective se face o investiție corectă în alegerea potrivită și se obțin rezultatele necesare».

Reputație înaltă și nerecunoștință

Contractorul pentru modernizarea aeronavelor de atac la sol bulgare a fost ales nu întâmplător, cea de-a 558-a fabrică de reparații de avioane din Belarus fiind recunoscută pentru calitatea serviciilor net superioare față de cele ale întreprinderilor analoage din complexul militaro-industrial al Georgiei sau al Ucrainei. Din motive evidente, fabricile din domeniul apărării din Rusia nu au fost incluse în lista potențialilor pretendenți (principalul oponent al Alianței). Iar specialiștii întreprinderii din Belarus și-au confirmat încă o dată reputația înaltă, făcând un miracol tehnologic.

A fost implementat programul pentru creșterea capacităților de luptă ale aeronavei Su-25, care include: extinderea gamei de arme de aviație destinate atacului (inclusiv rachetele ghidate «aer-aer» R-73 și Kh-29T «aer-suprafață», formarea unui câmp de informație și control în cabina de pilotaj, introducerea unui regim «bombardament de navigație» (all-weather, la altitudini de până la 7000 m, fără a intra în zona de distrugere a apărării militare antiaeriene), instalarea echipamentelor de protecție radio-tehnică.

De exemplu, complexul EW «Satellit» (dezvoltat de fabrica 558) asigură o protecție radio-tehnică individuală a aeronavelor, de toate tipurile, împotriva atacurilor armelor radiocontrolate de înaltă precizie ale sistemelor de rachete de aviație pentru interceptare și ale sistemelor de rachete antiaeriene. Avionul protejează «imaginea» de dezinformare în capurile căutătoare ale rachetelor ghidate, pe ecranele radar ale stațiilor de escortă și ale avioanelor de vânătoare care atacă. În același timp, sistemele de control ale armelor radio-electronice ale inamicului nu «văd» semne de interferență și «lucrează» la o țintă falsă de manevră. Complexul «Satellit – M2» este capabil să funcționeze automat, fără a distrage atenția pilotului.

În contextul îndeplinirii corecte, în mod constant, de către Belarus a tuturor obligațiilor sale și a legislației internaționale, miniștrii de externe ai țărilor UE au convenit să impună sancțiuni companiilor care «finanțează regimul lui Lukașenko». Restricțiile au afectat, de asemenea, și întreprinderile din domeniul apărării din Belarus: MZKT (ampatament pentru complexele de arme grele), a 140-a fabrică de reparații (repararea tancurilor), fabrica electromecanică «Agat» (dezvoltarea sistemelor de control automat), «Beltechexport» (vânzarea de echipamente militare în străinătate). Cele mai mari întreprinderi ale țării sunt deținute de stat, prin urmare, sancțiunile tuturor «pachetelor» sunt îndreptate împotriva Republicii Belarus ca o armă hibridă pe câmpul de luptă.

166
Tagurile:
Belarus, NATO, UE
Tematic
Maia Sandu a explicat cum vede relația dintre Moldova și NATO
Șeful NATO: atacuri la Rusia, China și cerșetorie după bani
Presa din SUA: victoria lui Trump va aduce sfârșitul NATO

Загрузка...
Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé

Președintele Guineea s-a vaccinat cu Sputnik V

0
Președintele Republicii Guineea, din Africa de Vest, s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu preparatul rusesc Sputnik V.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé, de 82 de ani, s-a vaccinat de coronavirus cu preparatul rusesc “Sputnik V”. Procesul a fost prezentat la postul de televiziune local.

Vaccinul rusesc Sputnik V, transportat în Argentina
© Sputnik / Дарья Станиславец

“Vineri, președintele republicii și-a administra o doză a Sputnik V, pentru a îndemna populația la vaccinare”, se menționează în reportajul TV.

Șeful statului a primit prima doză a vaccinului în palatal prezidențial “Sékou Touré”, în cadrul celei de-a doua etape de vaccinare.

Autoritățile din Guineea au inițiat campania experimentală de vaccinare cu preparatul rus Sputnik V la sfârșitul lunii decembrie. Guineea, potrivit portalului Guinee News, a primit 55 de doze a vaccinului. În prima etapă a vaccinării, de la sfârșitul anului trecut, au fost vaccinați 19 oficiali înalți, inclusiv ministrul Apărării, Mohamed Diané.

Numărul total al cazurilor de COVID-19 în Republica Guineea a ajuns la 14 mii, s-au vindecat 13,3 mii, 81 de pacienți, infectați cu coronavirus, au decedat.

0
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Mexicul vrea să cumpere 24 de milioane de doze din vaccinul rusesc Sputnik V
Primii brazilieni se vaccinează împotriva Covid-19 cu vaccinul rusesc Sputnik V
După ce au criticat vaccinul Sputnik V, jurnaliștii străini stau la coadă pentru a-l primi
Moscova și Caracas semnează un acord pentru producerea vaccinului Sputnik V
În Argentina a sosit a doua partidă a vaccinului Sputnik V

Загрузка...